Türk Takımları'nın Avrupa Maçları (D.KIEV : 1- FB 0 )

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Bunlarda mactan sonra soylenenler:
Arsenal FC manager Arsène Wenger felt tiredness was ultimately the main reason for his side's failure to register a home win against Fenerbahçe SK, but he nonetheless took heart from the fact that his side remain top of Group G despite a goalless draw in London. Opposite number Luis Aragonés is adamant "it's not over yet" for last season's quarter-finalists, who have to defeat FC Porto on Matchday 5 to stay alive.

Arsène Wenger, Arsenal coach
We created all the chances in the first half. We had three or four clear-cut chances but we didn't score and in the second half we dropped physically. We had a lot of possession but because we didn't score it meant Fenerbahçe didn't really come out at us. They were happy to defend well in the final third and we lacked the sharpness to put our strikers into good positions. The positive side is that we are still top of our group and the negative is that we didn't win a game we should have won.

Looking at the results of the English teams this week, none of them had lost in the Champions League until now and this week none of them won. That can be explained by us all having to play a lot in the last week – everyone has given a lot in the Premier League and have had less energy to play well in the Champions League. Defensively we were sound, and we were good in the air; against two good strikers we never looked in trouble at all. We defended but we are used to creating chances as games wear on. In the last 20 minutes you always expect Arsenal to create chances but this team couldn't today because physically we didn't have the energy.
Luis Aragonés, Fenerbahçe coach
I don't think it's right to compare the two games [against Arsenal] although we created plenty of chances at home, perhaps even more than they did – but the difference was that they took them and we didn't. Tonight we played well but didn't do enough on the counterattack. It will be very difficult for us to qualify now but you always have a chance in football. We're going to have to play better to turn this around but we will – it's not over yet. Fenerbahçe have to win the next game. Our aim is always to win. Of course, we intended to score but we were facing a quick, attacking team. Had we been better on the break we could have done achieved more.
Hakliymissiniz. Wegner'de ezdik dagittik ama olmadi baska sefere demis.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Omer K. KOCAOGLU
Posts: 373
Joined: Sun Feb 27, 2005 7:07 pm
Location: Pittsburgh,PA--Bursa

Post by Omer K. KOCAOGLU »

"Yildizlar toplulugu" FB, as kadrosunun yarisi sahada olmayan Arsenal ile berabere kaliyor.
Alex'i sakat diye "Nasil olsa yenilecegiz.Tek avuntumuz olan Galatasaray macina saklayalim" dusuncesiyle goturmediler maca.
Takim 4 mac oynamis.2 iceride 2 disarida.2 puan var.
Sonraki maclari Porto ile iceride.Aralik ayinin ortasinda D.Kiev ile deplasmanda.
Butun FB'lilerde bir bayram havasi alinan puan icin.
Puan siralamasi Arsenal 8, Porto 6, D.Kiev 5, FB 2.
Cok zor ya hadi diyelim Porto'yu yendiler.Arsenal'de D.Kiev'i yendi.Puanlar oldu Arsenal 11, Porto 6, D.Kiev 5, FB 5. FB hala dorduncu buyuk bir ihtimalle.
Yok Arsenal berabere kaldi.FB Porto'yu yendi.Arsenal 9, D.Kiev 6, Porto 6, FB 5.
FB'nin lehine diger ihtimal, ki FB'nin isine en cok gelecek budur herhalde, D.Kiev Arsenal'i yener.FB'de Porto'yu.Oldu mu D.Kiev 8, Arsenal 8, Porto 6, FB 5.
Aralik ayi geldi.FB'nin o aydaki hava sartlarinda , o atmosferde , ust satirdaki puan durumunda Kiev'den puan cikarmasi cok zor.Birak onu Kiev'de beraberlik bile yetmez.FB Porto'yu 3 veya daha fazla acik skorla yenmezse.
Arsenal cok acik farkla D.Kiev'i yenmedigi surece, FB'ye beraberlikte yetmeyecek buyuk bir ihtimalle Kiev'de.Porto'yu yenseler bile.
Porto macinda alinacak bir beraberlik bile gruptaki 4.lugun garantisi olacak.
Bu kadar sevincin sebebi nedir?
Yarimdan bile az olan Arsenal'den alinan 1 puan mi?
Allah akil fikir versin.
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

fenerbahce alabilecegi en iyi sonucu aldi. terim zamanindaki emre'nin sirtina carpip giren topla ceza sahasina girmeden 1-0lik mactakinden daha da mahkum oynadi fenerbahce. bu macta, oyle kaza golu dahi atacak firsatlari olmadi. 3 tane kaleyi bulan sut diyor. benim hatirladigim biri gokhan'in biri carlos'un 35-40 metrelerden birer sutu var, onlar da caresizlikten vurulmus toplar.

wenger'in de dedigi gibi, ve burada macin tamamini izleyenlerin de belirttigi gibi, ozellikle ilk yari arsenal cok onemli firsatlar yakaladi. fener, volkan'in cok basarili oyunu, direkler, defansin orasina burasina carpan toplar derken mucizevi bi sekilde gol yemeden kapatti devreyi. ikinci devre ise fener daha derlendi toparlandi.

arsenalli oyuncular ya taktik geregi, ya da kendilerine guvenleri olmadigindan, hic sut cekmiyorlar. ceza sahasi etrafinda defalarca sut imkani buldular ama onlar kaleyi dusunmek yerine paslasmaya devam ettiler. daha once de yazmistim: evet, kisa ayaga paslarla oynamak iyi ama bir yandan da rakip defansin iyice yerlesmesine izin veriyorsunuz ve gol atabilmek icin cok yetenekli forvetlere ihtiyaciniz oluyor. ya da, onlar marke edilirken disardan sutlarla kaleyi zorlamaniz lazim. dun arsenalde denilson, ramsey, toure, fabregas en az birer pozisyonda kaleye sut atmayi dusunse cok daha rahat gole ulasirlardi diye dusunuyorum.
Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Cengiz Akgun wrote: Hakliymissiniz. Wegner'de ezdik dagittik ama olmadi baska sefere demis.
Abicim guzel abicim Laguna Beach hayalleri kuran abicim, de da, dahi anlaminda oldugu zaman ayri olacak gözunu seveyim bari sen yapma, tamam Turkcen genelde onca sene disarda olmana ragmen cok iyi ama bu hata ciddi bir hata. Futbol yorumlarina kefilim yeter ki su hatayi yapma :lol:
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

Cengiz agabey, sanirim seninle ezilme kelimesini tanimlama seklimiz farkli. Mesela Celtic-ManU macini izlediysen orada Celtic'in ezilip ezilmedigi konusunda insanlar farkli seyler soyleyeceklerdir. Bana gore cok iyi mucadele etmesine ragmen ezildi, ama mac 1-1 bitti. ManU 3-4 tane atabilirdi... Bu arada izleme firsatiniz olursa izleyin bu maci, gene inanilmaz bir tempo, inanilmaz bir mucadele, inanilmaz futbol zekasi ve taktik. Gol yokdu pek, o ayri...
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Cirak wrote:Cengiz agabey, sanirim seninle ezilme kelimesini tanimlama seklimiz farkli. Mesela Celtic-ManU macini izlediysen orada Celtic'in ezilip ezilmedigi konusunda insanlar farkli seyler soyleyeceklerdir. Bana gore cok iyi mucadele etmesine ragmen ezildi, ama mac 1-1 bitti. ManU 3-4 tane atabilirdi... Bu arada izleme firsatiniz olursa izleyin bu maci, gene inanilmaz bir tempo, inanilmaz bir mucadele, inanilmaz futbol zekasi ve taktik. Gol yokdu pek, o ayri...
Bak bu macta dakika 60 kusur filandi adamlarin defansi ceza sahasinin 20 metre otesinde topu sektirdi Guiza tek basina aldi gitti (evet topu kaybeden de yetisti ama Guiza rahat idi) ama biraz ceza sahasinin yana kacmasi sorun oldu belki. Acemi kalecileri once cikti topu alamayacagini gorunce bakti ki ustunden asirabilir bu sefer geri gelmeye calisirken Guiza vurdu ve kaleci de yatti. Adamin ellerinin ucundan kalenin yan direginin yarim metre disindan disari cikti. Bu olay kaleyi tutmadigi icin kaleyi tutan sutlar istatistiginde degil. UEFA raporunda da yok. Arsenal bu kadar rahat kaleye inemedi bu macta. Guiza'nin atamadigini onlar atarlardi.

Ben FB ustun oynadi demedim. Galibiyeti de kacirdilar da demedim. Arsenal elbette ustun oynayacak ve gol atmaya calisacakti. FB Istanbuldaki gibi daginik ve pejmurde bir halde olmadigini maci anlatan iki Ingiliz de soyledi. Arsenal de oyle 5-10 kisi ile yuklenemedi. Bak yukarda Wenger amca adamlarda iki tane iyi striker var biz de savunma yaptik ve basarili idik demis.

FB'nin taktigi buradan bir beraberlik alip gitmekti. Yaptilar. Ben anlamam 500 pas 1000 pas filan. Tabelada koca bir sifir yaziyor Arsenal hanesinde. Oyle Canakkele gecilmez gibi Anadolu takimlarinin bir zamanlar Istanbulda yaptigini yapip ceza sahasina duvar filan ormediler. Ezilecekler bir 5-6 daha yiyecek diyenler de gordu bunu. Gerektiginde ileri cikip tehlike de yarattilar Wenger'in de kabul ettigi gibi. Buna ezildiler mi diyecegim ben simdi.
Last edited by Cengiz Akgun on Thu Nov 06, 2008 8:41 pm, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

Cengiz Akgun wrote: Oyle Canakkele gecilmez gibi Anadolu takimlarinin bir zamanlar Istanbulda yaptigini yapip ceza sahasina duvar filan ormediler.
sen macin ilk devresini izlememissin. ilk devre sonunda arsenal hanesinde sifir yazmasi; sifiri gec uc-dort yaziyor olmamasi bir futbol mucizesi.

ayrica, bahsettigin atakta kaleye giden topu kaleci kurtardi ve korner oldu diye hatirliyorum ben.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Fatih Mutlu wrote:
Cengiz Akgun wrote: Oyle Canakkele gecilmez gibi Anadolu takimlarinin bir zamanlar Istanbulda yaptigini yapip ceza sahasina duvar filan ormediler.
sen macin ilk devresini izlememissin. ilk devre sonunda arsenal hanesinde sifir yazmasi; sifiri gec uc-dort yaziyor olmamasi bir futbol mucizesi.

ayrica, bahsettigin atakta kaleye giden topu kaleci kurtardi ve korner oldu diye hatirliyorum ben.
Ilk yariyi seyretmedigimi soyledim birkac kere. Sonra ozetleri gordum. Birinde adam topa vurmus Volkan'in elinden sekip ust kale direginden geri gelmis. ilk yari daha etkili imisler. Kabul ama boyle seyler oluyor. Ikinci yari yine Arsenal ustunde ama FB ezilirken filan gormedim dedigimde simsekleri ustume caktim.

Guiza pozisyonunda yavas cekimde kaleci dokunamadigi gozukuyordu. Ama galiba hakem ondan cikti gibi bir karar verdi.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Bakiyorum FB sevdiginiz icin agzinizi bicak acmiyor. Ben ise evdeyim bugun tatildeyim. MU macini seyrediyorum. Simdi bilgi sayarima baktim ilk yari hakkinda tek kelime yok. Cok uzgunsunuz biliyorum. Bu Ingilizler Guiza'ya Guita deyip duruyorlar.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Cengiz Akgun wrote:Bakiyorum FB sevdiginiz icin agzinizi bicak acmiyor. Ben ise evdeyim bugun tatildeyim. MU macini seyrediyorum. Simdi bilgi sayarima baktim ilk yari hakkinda tek kelime yok. Cok uzgunsunuz biliyorum. Bu Ingilizler Guiza'ya Guita deyip duruyorlar.
Eger Ispanyol ISpanyolcasi ile konusuyorsan, Madrid'li falan isen dogru telaffuz Guitza gibi Guita gibi birsey, garip bir ses o bizde olmayan Ispanyolca'da. Star yurtdisina bloke olmus, ben de Fiorentina-Lyon'u izliyorum, guzel mac.

FB 1-2 yapti, Kazim Kazim Kazim Kazim'in goluyle. Eger kaybederse sanirim Avrupa bitiyor bu sezon, tek takim kaliyoruz, cok kotu, daha Kaim ayindan bu hale dusmek.

Ali
Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Post by Ozgur A. Boztepe »

Cengiz Akgun wrote:Bakiyorum FB sevdiginiz icin agzinizi bicak acmiyor. Ben ise evdeyim bugun tatildeyim. MU macini seyrediyorum. Simdi bilgi sayarima baktim ilk yari hakkinda tek kelime yok. Cok uzgunsunuz biliyorum. Bu Ingilizler Guiza'ya Guita deyip duruyorlar.
icim kan agliyor cengiz bey...yarin ise nasil gidicem diye dusunuyorum :D
Kar yagdi yaktigim ateslere
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Bu arada bizi eleyen ustun ekip Steaua bes macta bir puanda kaliyor bu aksam itibariyle. Bes macta 11 gol yiyip uc gol atmislar, o uc golun hepsi de uc atarken bes yedikleri Lyon macinda. Yani bes macin dordunde gol atamamislar. Sanirim gecen sene de 1 puan almislardi gruplarda.

Bunlara elendik.

Ali
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ali Gursel wrote:Bu arada bizi eleyen ustun ekip Steaua bes macta bir puanda kaliyor bu aksam itibariyle. Bes macta 11 gol yiyip uc gol atmislar, o uc golun hepsi de uc atarken bes yedikleri Lyon macinda. Yani bes macin dordunde gol atamamislar. Sanirim gecen sene de 1 puan almislardi gruplarda.

Bunlara elendik.

Ali
Sana bir soru o zaman. Ola ki Steua Bukres'i elesek ve biz gitse idik SL o gruptan kac puanla cikardik dersin? UEFA kupasina gider mi idik acaba?
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Post by Ozgur A. Boztepe »

" Galatasaray'in basarisi tesaduftur, ekonomik alt yapiyi onceden yaptigimiz icin bizim basarimiz tesaduf olmiycak"

Aziz Yildirim...


"Buyuk lokma ye, buyuk laf etme"

Atasozu...

Sampiyonlar liginde 1 yari final 2 ceyrek final bir uefa kupasi ve bir super kupasi olan ayrica uefada duzenli olarak senelerdir 3. tura cikan Galatasaray'in; Uefa kupasini kazandiktan sonra Super kupayi kazanip, ertesi sene SL de ceyrek finale cikan, ondan sonraki sene gene gruplardan cikan takimin bu basarisina tesaduf diyecek cigligi ve hazimsizligi gostermemek lazim.

Avrupanin A'sinin bilmeden, tarihinde avrupada basarinin B'si yokken, SL'de ceyrek finale ciktigin bir seneden sonra, Teknik direktoru birak, tesislerin duvar rengini bile degistirmemek lazim.

Kendini tanri, takimini Milan, Barcelona ile denk; futbolcularini dunya capinda star olarak gormemek lazim.
Kar yagdi yaktigim ateslere
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Serif Halimler
Posts: 470
Joined: Thu Oct 24, 2002 1:47 am
Location: Almanya<--izmir

Post by Serif Halimler »

Cengiz Akgun wrote: Sana bir soru o zaman. Ola ki Steua Bukres'i elesek ve biz gitse idik SL o gruptan kac puanla cikardik dersin? UEFA kupasina gider mi idik acaba?
UEFA kupasina kesin giderdik.
Demek ki su ana kadar kaybedilen cok fazla birsey yok :-)
Post Reply