10. hafta: Fenerbahçe-Galatasaray 4-1 (Lincoln)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Maç nasıl biter?

FB kazanır
11
20%
Berabere biter
14
25%
GS kazanır
30
55%
 
Total votes: 55

Soner Özaltındere
Posts: 360
Joined: Sat May 06, 2006 1:25 pm

Post by Soner Özaltındere »

Onu bilemem futbol bu herşey mümkün ama ben sonuca bakarım. Bir futbol maçında rakibe toplu ve ya bireysel halde edilen küfürün cezası vardır.

Bizim yönetimimiz o staddan çıkarken hep susuyor, alttan alıyor. Geçmiş yönetimde öyleydi, şimdi de öyle oluyor. Onlar kadar velveleye vermek, çinegenelik yapmak gerekmez elbette ama, bazı şeyleri söylemek en azından takımın hakkını korumaya çalıştıklarını göstermeleri gerekmez mi?
Galatasaray,
imkansızı olağana çeviren ruh....
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

yapmayin etmeyin, bu kadar cifte standartli, bu kadar kotu bir yonetim sonrasinda "hakeme bahane bulmayin" ne demek?

gazetelere bakiyorum, yorumlara bakiyorum, medyada hakemle ilgili olumsuz pek bir sey yok. dunku macta hersey ayni olsa da sadece sari-laci formalilarin adi galatasaray, turuncularinki fener olsa acaba bugun o hakem nasil bombardimana tutuluyordu tum medyada.

deniyor ki, ikili mucadeleleri kazanacaksin. iyi de rakip cogu ikili mucadelede sert mudahaleler yapiyor. selcuk, josica, lugano, edu, gokhan gonul. su oyuncularin her birinin en az birer sari kart gormesi lazimdi. daha macin basinda selcuk'un lincoln'e nasil daldigini gorduk iste. turunculara bu kadar rahat kart cikaran hakem ev sahibine neden ketum davrandi. o karti gormus olsa selcuk bes dakka sonra lincoln'u yaka paca tekrar yere indirebilir miydi? ya da indirse sahada kalabilir miydi? ya josico? ikinci yarida caprazdan frikik kazandigimiz ve su yedi metrelik baraj sacmaliginin yasandigi pozisyondaki faulu sari kartlik degil miydi? bu sari onun ikinci sarisi olmayacak miydi? ya gokhan gonul, hakemi protesto icin topu yere vurmak sari kart degil mi? servet'e bizim sahada kayarak arkadan celmesi sari kart degil mi? (cok benzer pozisyonda ayhan'a cart diye cikardi karti) bu oyuncu da daha ikinci devrenin ortasi gelmeden oyundan atilmis olmayacak miydi? ya edu? madem hakeme kart isareti yapmak sari kart, bu kural edu'ya niye uygulanmiyor.

normal bir yonetimde, veya en azindan cifte standardin olmadigi bir yonetimde, ya fener bu kadar ikili mucadelelerde sindirici olamazdi, ya da bu maci 8 kisi tamamlardi. simdi bu sonuca etki degildir de nedir?

hakem, ince ince dogradi boylelikle galatasaray'i. bu da kesmedi, selcuk'un buz gibi kambura yatmasina faul calmadi. cunku calsa penalti olacak, mac da henuz ortada.

sonra o endirekt vurus rezaleti nedir yahu? sen dudugu calip elini ileriye dogru uzatiyorsun. bu ne demek? direkt vurus demek degil mi? sonrasinda en direkt vurus icin elini kaldirmak ne demek?

fenerli futbolcular, one gecer gecmez, daha otuzuncu dakikadan, basta volkan olmak uzere sozumona "profesyonellik"e basladilar. hakem de bunu yedi. bir atagimizda volkan bizden bir oyuncuyla carpisti; sonra hemen dogruldu topu gormek icin; bakti top kaleye gitmiyor, ama defansi da topu ceza sahasindan uzaklastiramamis, hemen yalandan omzunu tuttu ve kendini yere birakti. bizim atak da pic oldu tabi. servet'in eli burak'in yuzune carpiyor; adam kamyon carpmis gibi yerlerde. yuze gelen bir tokat icin saglik ekibi ne yapar yahu? iki dakka falan burak sozumona tedavi edildi.

tum bunlar olmasa galatasaray yine yenilebilirdi. daha iyi oynadigimiz ilk devrede bile olmayacak goller yedik. fener'in sansi dun yine yanindaydi. bizim de hatalarimiz var. ama normal sartlarda, normal bir hakem yonetiminde, iki takimin da birbirine ustunluk kuramayacagi bir karsilasma olacakti. biz iyi yukleniyorduk, fener de iyi kapanip sogukkanli bir sekilde ataga cikiyordu. ne bizim ne fener'in ahlar vahlar edecegi pozisyonu olabilirdi. macin iyice zivanadan ciktiktan sonra guiza'nin kacirdigi firsati saymiyorum.

ben galatasaray'in ozellikle ilk yarida ortaya koydugu futboldan cok memnunum. boyle oynasinlar varsin yenilsinler. ikinci yari en buyuk hata nonda'nin oyuna girmesi oldu. sadece bizi on kisi birakmakla kalmadi, bir de kostek oldu tum ataklarimizda. ilk yari, fener'in kalabalik olan ve sert oynayan orta sahasini kolay gecmek icin topu fener ceza sahasi onune kaldirip umit karan yardimiyla indiriyor ve boylelikle oyunu fener sahasina yikiyorduk. bunda da gayet basariliydik. ama ikinci yari nondayla bunu hic yapamadik. bu da hucum etkinligimizi ikinci yarida iyice azaltti. bir baska eksikligimiz ise duran top organizasyonlarina karsi savunma yapamamamiz. selcuk dun, bir dakika once gosterdi sonra golu ayni pozisyondan atti. lugano'nun golunde uc tane fenerli oyuncu bizim kalecinin burnunun dibinde hicbir galatasarayli oyuncu orada yok.
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Eli Hallufgil wrote:
Cengiz Akgun wrote:

Her ne ise artik hakem dudugunu calmis elini havaya kaldirmis. Bu isaretin amaci ve anlami nedir birader? Serbest vurusta hakem elini mi kaldirir? Evet belki tavsan kulagi gibi iki diye parmakla gosterseydi belki Lincoln efendi daha iyi anlardi. Ama sart degil. Iste hakemin endirekt denilen vurusu nasil gostereceginin tanimi.
Öyle alıntı fılan çok güzel durmuş da faul kararı verildiğinde bunun indirek oldugunu hakem nasıl gösterir güzelce bir anlatsaydınız. Sizin anlatmak istediğinizin aksine hakem faul kararı verdiğinde bunun indirek olduğunu belirten hiçbir şey yapmıyor. SAĞ eli Fenerbahçe kalesini gösterir biçimde düdüğünü çalıyor; yani direk vuruş kararı veriyor. Atış sırasında ise birden indirek vuruş olduğunu belirtir biçimde elini kaldırıyor. Burada bariz bir hakem hatası vardır. Ve bu tür hatalar neredeyse her Fenerbahce deplasmanında oluyor.

Ahkam kesmeden doğru düzgün izleyin.
Ben buna takıldım. Ahkam kesmeden doğru düzgün izleyin ne demek? 15 mesaj atmışsınız, 16.sında, bu forumun en emekçisi sayılabilecek kişilerden birine bu ayarı verme hakkını nereden buluyorsunuz?

Forumda, bir süredir gergin bir iklim var. Kendi adıma, eğlenmek, öğrenmek ve keyif almak için giriyorum. Ancak en basit bir hakem uygulamasından insanlar birbirlerine girişme hakkını bulabiliyorlar.

Bu forumda Alpay'ın veya Ali Gürsel'in uslübunda olan kişilerle yazışmak istiyorum. Kışkırtıcıları okumaktan bıktım. Bırakın fikir tartışalım. Karşınızdaki kişinin sadece akademik kariyeri sizi altıya çarpıp yediye böler.

Biraz izan.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Umarım hatalardan ders çıkartırlarda daha iyi bir takım olma yolunda ilerlemeye devam ederiz. Fenere bir hayat öpücüğü daha verdik. Rutin görevimiz.

Hakem hataları çok konuşulmuş. Beni avutmaya yetmiyor bu. Bir anlamı olacaksa I. Adnan çıksın essin gürlesin, belki bir işe yarar. Beni yenilen gollerdeki acemilik, mücadeledeki zayıflık daha çok ilgilendiriyor.

Demekki bu takım perşembe-pazar iki ciddi maçı kaldıracak düzeyde değil. Neden takımın yarısını değiştirmedi diye Skibbe'ye kızacak halimiz yok, yedeklerin çoğu sakatlıktan yeni çıkmış. Ama işte dediğim gibi gerekli dersi burdan çıkarsın. Sert geçmesi muhtemel maçları daha uygun kadro oynayalım. Tabi eldeki imkanlar elverdiği ölçüde. Dün değişikliklerden sonra daha kötü oynamış olmakta ayrı bir handikap tabi!

4 tane gol yedik, bir tanesi bile düzgün bir organizasyonun sonucu değil. Bizim gol hepsinin toplamından daha organize. Defansif anlamda dikkatli olalım diye bas bas bağırdım, dinleyen kim :D Demekki gücümüz tükenmiş!

Servet'le ilgili haberi çok geç öğrendim. Umarım durumu iyidir. Hakem Edu'nun hareketine bir ceza verdimi onuda merak ediyorum. Emre Güngör, M.Topal, Barış aranan adamlar oldu.
Ersin Taner
Posts: 308
Joined: Sun Nov 05, 2006 6:48 pm

Post by Ersin Taner »

Hakem konusunda Alpay'a katılıyorum. Bazı hataları oldu, 2 taraf için de sertliğe göz yumdu.

Ama gerçekten taraflı olsa 17. dk.da Lincoln'u 2. sarıdan atardı. Hakeme yüklenenler bundan bahsetmiyor nedense?

Lincoln eliyle sarı kart istediği için kart gördüğü pozisyondan 2 dk. sonra Fb ceza sahası yakınında frikik kazanmak için kendini çok net yere attı. Hakem devam dedi ancak Lincoln'e 2. sarıyı göstermedi.

Artık derbinin havasından mı bilemem ama yemedi.

İşte hakem kararlarındaki bu istikrarsızlık ve eyyam beni çıldırtıyor. 2 ay önce Bjk-Antep maçında Antep forveti 2 ayrı pozisyonda kendini yere attığı için 2 sarı karttan oyundan atılıyor. Geçen sezon Bjk-Trabzon maçında, Trabzon'lu Barış aynı Lincoln'un dünkü pozisyonuna yakın bir yerde kendini attığı için 2. sarıdan oyundan atılıyor.

Ama FB-GS maçında Lincoln sarı kart gördükten 2 dk. sonra kendini yere atınca kart çıkmıyor.

Ayrıca mesajların çoğunu okudum ama maç içinde benim ve Ufuk'un tepkisi dışında Baros ve Nonda'nın elle oynamalarına değinen olmamış. Karşı yakadakiler "El değmemiş lig isteyen temizligciler nerede?" ve "GS voleybol takımıyla maça gelmiş" deyince cevap verebilecek misiniz?
Last edited by Ersin Taner on Mon Nov 10, 2008 5:02 pm, edited 2 times in total.
Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

FB maci sonrasi insanlarin kizmasi biraz normal aslinda. Eli gibi yumusak uslublu birisi bile sinirlendiyse tamamen macin ozelliginden. Benden size tavsiye FB maci analizleri yapilmasin. Zira bosuna. Sartlar ne olursa olsun kaybediyoruz. Yok olmuyor iste, saglikli degerlendirme yapmak da zor. Voleybol oynarken GS Lisesi ile Istanbul'da butun takimlari (St Joseph) disinda rahat yeniyorduk ama su FB lisesi ile bir kez oynadik o da Baglarbasi'nda idi, bizim takimin tamami Turkiye 2. si genc takimda oynuyor benle beraber uc kisi A takima idmana cikiyorduk ustelik ve FB lisesi kazmalardan kurulu bir takimdi. O cirlak seyircileri onunde voleybolu untuttuk adeta, benim bilek burkuldu, maci zar zor 3-2 aldik azkaldi gidiyordu. Psikolojik bir eziklik var bunlara karsi, olmuyor da olmuyor, normal sartlarda ele alinacak bir mac degil FB maci.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

Ersin Taner wrote: Ama gerçekten taraflı olsa 17. dk.da Lincoln'u 2. sarıdan atardı. Hakeme yüklenenler bundan bahsetmiyor nedense?

Lincoln eliyle sarı kart istediği için kart gördüğü pozisyondan 2 dk. sonra Fb ceza sahası yakınında frikik kazanmak için kendini çok net yere attı. Hakem devam dedi ancak Lincoln'e 2. sarıyı göstermedi.

Artık derbinin havasısından mı bilemem ama yemedi.
hakemin yanli olmasi baska sey ama kotu yonetim gostermesi baska sey. eger hakem adam olsaydi, 17.dakikada lincoln birinci sarisini goruyor olurdu. cunku daha iki dakika oncesinde, cok sert bir faulde selcuk'a kartini cikarmis olurdu.

ama iste bunlar zincirleme hatalar ve eyyamlar. hakem de biliyor orada selcuk'a kart gostermesi gerektigini ama muhtemelen tansiyonu yukseltmeyim diyerek, seyirci baskisindan cekindiginden cikaramadi kartini. sonra da lincoln'un kendi yere atmasina cikaramadi ikinci sariyi. niye? cunku ilkinde hatali oldugunu biliyor. lincoln'u atsa, eyyam yapmamis olacak ama galatasarayli oyuncular iyice zivanadan cikacak ve de macin kontrolunu kaybedecek. sonraki cikartmadigi kartlar da vermedigi penaltilar da boyle. topu yere atan gokhan'a niye kart yok? lincoln'un yaptigi hareketi yapan edu'ya niye kart yok? elini iki kere degil, bir kere salladi diye mi? seyirci baskisi altinda fenerli oyunculara kart cikaramadi, aleyhlerine penaltiyi veremedi. sonra da bu yanlislarini eyyamla kapatip bizim adamlarin hakeme hastir cekmelerine de kirmiziyi cikartamadi.
Ersin Taner
Posts: 308
Joined: Sun Nov 05, 2006 6:48 pm

Post by Ersin Taner »

Fatih Mutlu wrote:
Ersin Taner wrote: Ama gerçekten taraflı olsa 17. dk.da Lincoln'u 2. sarıdan atardı. Hakeme yüklenenler bundan bahsetmiyor nedense?

Lincoln eliyle sarı kart istediği için kart gördüğü pozisyondan 2 dk. sonra Fb ceza sahası yakınında frikik kazanmak için kendini çok net yere attı. Hakem devam dedi ancak Lincoln'e 2. sarıyı göstermedi.

Artık derbinin havasısından mı bilemem ama yemedi.
hakemin yanli olmasi baska sey ama kotu yonetim gostermesi baska sey. eger hakem adam olsaydi, 17.dakikada lincoln birinci sarisini goruyor olurdu. cunku daha iki dakika oncesinde, cok sert bir faulde selcuk'a kartini cikarmis olurdu.

ama iste bunlar zincirleme hatalar ve eyyamlar. hakem de biliyor orada selcuk'a kart gostermesi gerektigini ama muhtemelen tansiyonu yukseltmeyim diyerek, seyirci baskisindan cekindiginden cikaramadi kartini. sonra da lincoln'un kendi yere atmasina cikaramadi ikinci sariyi. niye? cunku ilkinde hatali oldugunu biliyor. lincoln'u atsa, eyyam yapmamis olacak ama galatasarayli oyuncular iyice zivanadan cikacak ve de macin kontrolunu kaybedecek. sonraki cikartmadigi kartlar da vermedigi penaltilar da boyle. topu yere atan gokhan'a niye kart yok? lincoln'un yaptigi hareketi yapan edu'ya niye kart yok? elini iki kere degil, bir kere salladi diye mi? seyirci baskisi altinda fenerli oyunculara kart cikaramadi, aleyhlerine penaltiyi veremedi. sonra da bu yanlislarini eyyamla kapatip bizim adamlarin hakeme hastir cekmelerine de kirmiziyi cikartamadi.
Lincoln Selçuk kendisine faul yapar yapmaz hakeme dönüp eliyle kart istedi, yani hakemin Selçuk'a kart göstermeyeceğini bilmiyordu bile... O pozisyonun hakkı sadece Lincoln'e değil, Selçuk'a da sarı kartın çıkmasıydı.

Ama hakemin taraflı değil de kötü yönetim gösterdiğini ve eyyamcılık yaparak bize çıkartması gereken kırmızıları göstermediğini düşünüyorsanız zaten hemen hemen aynı fikirdeyiz demektir.
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

evet kotu yonetimdir bu.

ama macin sonucuna bizim aleyhimize etki eden kotu bir yonetimdir. cunku daha ortada bisey yokken fenerlilere cikmayan kartlar ve bize verilmeyen penaltilar var. ama sonrasinda bu kadar aleyhte kararin ertesinde zivanadan cikan galatasarayli oyuncular ve gormedikleri kartlar var.

yani, hakem kotu yonetim gosterdi; iki taraf da bundan olumsuz etkilendi; fener lehine hatalar oldugu kadar galatasaray lehine hatalar var demek dogru degil. dupeduz biz zarar gorduk bundan. oyuncularimizin cildirmasi da dahil olmak uzere.
Serif Halimler
Posts: 470
Joined: Thu Oct 24, 2002 1:47 am
Location: Almanya<--izmir

Post by Serif Halimler »

Bu baslik altina bir daha yazmamaya karar veriyorum, fakat her gecen saat yazacak birseyler geliyor aklima.
Kimse kusura bakmasin, mac heyecani gectigi icin bazi seyleri cekinmeden yazabilirim artik.

Bazi arkadaslar neden gözleriyle gördükleri rezil bir hakem yönetimini dile getirmektense, kendi takimlarini suclayip duruyor anlamiyorum. Amatör de olsa yillarca futbol oynadim, hala da oynuyorum. kurallari az cok bilrim, hakem davranislarini da. Bu Hüseyin Köcek dün aksam gercekten Köcek'lik yapti. Penaltilarimizi vermedi, FB lilere sari kartlari cikaramadi, ofsayt tan yedigimiz golü iptal edemedi. Barajlari kuramadi, turuncu formali oyunculara dövecekmis bakti, sari-laci formalilara gülücükle.
Önce direkt vurus verdigi faul sonrasi Lincoln'ün golünü iptal etti.
EDU nun Servet'e dirsegi ceza sahasi icinde hem KIRMIZI hem penalti.
DEVID'in Ümit Karan'i yere yatirip üstüne yatmasi , Sari kart ve PENALTI.
Bir de Selcuk'un yaptigi bir penalti vardi.

Sonra da ben dahil cikip Hakemi de yenecegiz diyoruz. Yok ya baska ......
Tüm olanlari görünce hala futbol ile ilgilendigime kendim, de sasiyorum.
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

Serif Halimler wrote:ofsayt tan yedigimiz golü iptal edemedi.
yazinizin anafikrine katilmakla birlikte, eger 3. fener golunu kastediyorsaniz, o golde ofsaytta degildi lugano. bizim defans oyuncusu, lugano aman ofsayta dusmesin diye atis anina dek takip etti luganoyu ve ayni hizada kaldi onunla. ama vurus sonrasinda, herhalde golu atsin diye takibi birakti. saka gibi.
Soner Özaltındere
Posts: 360
Joined: Sat May 06, 2006 1:25 pm

Post by Soner Özaltındere »

Ersin Taner wrote:
Lincoln eliyle sarı kart istediği için kart gördüğü pozisyondan 2 dk. sonra Fb ceza sahası yakınında frikik kazanmak için kendini çok net yere attı. Hakem devam dedi ancak Lincoln'e 2. sarıyı göstermedi.

Ayrıca mesajların çoğunu okudum ama maç içinde benim ve Ufuk'un tepkisi dışında Baros ve Nonda'nın elle oynamalarına değinen olmamış. Karşı yakadakiler "El değmemiş lig isteyen temizligciler nerede?" ve "GS voleybol takımıyla maça gelmiş" deyince cevap verebilecek misiniz?
Benim bildiğim kadarıyla ceza sahası içinde hakemi aldatmaya yönelik kendini yere bırakma sarı karttır, onun dışında ceza sahası dışında bu kuralın bağlayıcılığı yoktur.

Nonda'nınkini görmedim ama Baros'un elle pozisyonunda en ufacık bir kasıt bile yoktu, bu çok açık ve net..
Galatasaray,
imkansızı olağana çeviren ruh....
Selcuk Samli
Posts: 3565
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Hakemler cogu maci kotu yonetiyor,bu maci da kotu yonetmelerine sasirmadim.Maci kaybettik,bunu hakeme baglamamak lazim yinede.

Takimda kaptanlik yapan 2 oyuncu Umit ve Ayhan ortaligi germekle mesguller maalesef.Baros cok formsuz,elle oynamaya devam ediyor.Sadece o mu?Sabri,Nonda,gecen hafta Arda...Kimse kizmasin darilmasin futbol boyle oynanmaz.

Ilk yari sonunda yapilan degisikligi begendim.Fakat ne Nonda ne Kewell bir varlik gosteremedi.De Sanctis'in yaptigi hatadan 3. golu yiyince mac koptu zaten.Bu hatayi Aykut yapsaydi ortalik ayaga kalkardi.Roberto Carlos'un onune tek kisilik baraj kurdurulur mu?Kurdurursan da golu yersin.

Kaybedilmis bir sey yok.Yonetimin futbolculari elle oynamalar,ve kaptanlari da daha sakin olmalari konusunda uyarmasi gerekiyor.Degismeyeceklerse de Servet kaptan yapilabilir(Bu arada,Servet sakatlanmis,gecmis olsun.Iyilesince kaptanlik yapabilecegini dusunuyorum). Arda da hakemlerle cok polemige girmeye basladi.Sikayetlerinde hakli olabilir,ama hakemler cok kotu mac yonetiyor,bunu kabullenmeli ve gereksiz kartlardan uzak durmali.
Last edited by Selcuk Samli on Mon Nov 10, 2008 8:21 pm, edited 1 time in total.
25-2025

nefvakfi.org
Omer K. KOCAOGLU
Posts: 373
Joined: Sun Feb 27, 2005 7:07 pm
Location: Pittsburgh,PA--Bursa

Post by Omer K. KOCAOGLU »

Allahaskina, dun hakem bizim lehimize kac tane hata yapti?
Takilmis kalmisiz, Lincoln'un atilmadigina.
Kardesim bizim attigimiz gol verilmedi.
3 tane penaltimiz verilmedi.(Kambur, U.Karan ve Devid'in pozisyon,Servet'in kemik kirilmasi)
Baros'un mustehcen yerine giren tekmenin direk kirmizi bile olma ihtimali yuksek.
Hakem direkt, endirekt vurustaki kararliligini, diger pozisyonlarda gosterse FB maci 9 veya daha az kisi ile maci bitirmesi buyuk olasi.
Objektif olalim derken kendimize zarar veriyoruz.
Zaten 99'dan beri orada kazanamamamizin sebebi bu.
Karsidakilerde bunu cok iyi biliyor.
Taraftar takimin karakterinin aynasidir.
Ondan sonra Lincoln'un atilmasi gerekiyormus falan, filan.
Biz taraftar olarak once kendi egrimizi gormeye calistigimiz surece MU'a, RM'e veya Barcelona'ya GS formasi giydirseniz cikip kazanamazlar SS'da.
Maalesef bu boyle.
"Kol boregi" beyefendi de butun pozisyonlara (yukarida yazdigim penalti pozisyonlari icin konusuyorum) "GECINIZ EFENDIM" dedi.
Bunu demekle yetinmedi birde Umit'i, Servet'i suclu cikarmaya calisti.
Yok Umit egilmis pozisyonda.Devid'de onun uzerine dusmek zorunda kalmis.
Serrvet'in kemigi kirilmis ama, dirsekten once Servet'te ona dokunuyormus.
Diger spor programlarinda da benzeri yorumlar vardi.
Anliyacaginiz medyaninda isine gelmiyordu GS'in kazanmasi.
Ister mi Lig TV ligin 10.haftasinda bilmem kac puan geriye dusmus, yaristan kopmak uzere olan bir FB'yi?
Soner Özaltındere
Posts: 360
Joined: Sat May 06, 2006 1:25 pm

Post by Soner Özaltındere »

Omer K. KOCAOGLU wrote:Allahaskina, dun hakem bizim lehimize kac tane hata yapti?
Takilmis kalmisiz, Lincoln'un atilmadigina.
Kardesim bizim attigimiz gol verilmedi.
3 tane penaltimiz verilmedi.(Kambur, U.Karan ve Devid'in pozisyon,Servet'in kemik kirilmasi)
Baros'un mustehcen yerine giren tekmenin direk kirmizi bile olma ihtimali yuksek.
Hakem direkt, endirekt vurustaki kararliligini, diger pozisyonlarda gosterse FB maci 9 veya daha az kisi ile maci bitirmesi buyuk olasi.
Objektif olalim derken kendimize zarar veriyoruz.
Zaten 99'dan beri orada kazanamamamizin sebebi bu.
Karsidakilerde bunu cok iyi biliyor.
Taraftar takimin karakterinin aynasidir.
Ondan sonra Lincoln'un atilmasi gerekiyormus falan, filan.
Biz taraftar olarak once kendi egrimizi gormeye calistigimiz surece MU'a, RM'e veya Barcelona'ya GS formasi giydirseniz cikip kazanamazlar SS'da.
Maalesef bu boyle.
"Kol boregi" beyefendi de butun pozisyonlara (yukarida yazdigim penalti pozisyonlari icin konusuyorum) "GECINIZ EFENDIM" dedi.
Bunu demekle yetinmedi birde Umit'i, Servet'i suclu cikarmaya calisti.
Yok Umit egilmis pozisyonda.Devid'de onun uzerine dusmek zorunda kalmis.
Serrvet'in kemigi kirilmis ama, dirsekten once Servet'te ona dokunuyormus.
Diger spor programlarinda da benzeri yorumlar vardi.
Anliyacaginiz medyaninda isine gelmiyordu GS'in kazanmasi.
Ister mi Lig TV ligin 10.haftasinda bilmem kac puan geriye dusmus, yaristan kopmak uzere olan bir FB'yi?
Peki bu niye böyle oluyor diye soruyor msusun hiç kendi kendine? Ben soruyorum ve bulabildiğim tek cevapta yönetimlerimizin hiçbirinin kalkıp bunları medyada dilendirememesi. Hep hatalı olduğumuzu düşünüyor, çözümü bunun üzerinden bulmaya çalışıyoruz. Oysa bu derbinin tek gerçeği psikolojik savaş. Zaten yıllardan beri buradan galip gelemiyorsun ve ALİ AYDIN'ın yaptığı rezillikten beri burada neler dönüyor diyen bir yöneticimizi görebildin mi? Hep hatalı olduğumuzu ve bunları değiştirmemizi gerektiğini düşünerek çıkıyoruz maça. Bu yüzden hep ezik başlıyoruz. Havlayan köpekten korkuyoruz sadece, üzerine gidip onu kaçırtmaya kimsenin cesareti yok. Takımın dün çok iyi oynamadığını kabul ediyorum ama bu kadar kör gözüm parmağına değil yani... Birileri çıkıp konuşsun artık yeter..
Galatasaray,
imkansızı olağana çeviren ruh....
Post Reply