TSL 11. Hafta Galatasaray - iBB 2-0 (Kewell, Lincoln)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Tan Erten wrote:Ayhan: Bu oyuncuya forumda yapılan haksızlık artık arşa vardı. Dünkü pozisyonu biraz daha vicdanlı değerlendirmenizi rica ediyorum. Lincoln'un sert sutu beklenmedik şekilde direkten döndü ve Ayhan'ın önüne geldi. O da o saliselik zaman içerisinde vuruşunu yaptı ama top yukarı çıktı, olabilecek bir şey. Maçı izlemeyip yorumları okuyan zanneder ki, Lincoln sağdan indi, ortadaki bomboş pozisyondaki Ayhan'a topu çıkardı, o da golü atamadı. Biraz insaf artık. Ayhan her maç kendini 100% ortaya koyuyor, orta sahada müthiş mücadele ediyor, gol pasları veriyor (Benfica maçında Arda'ya çıkardığı, onun da Ümit'e indirdiği pası hatırlayın). Daha ne yapması gerekiyor, gerçekten anlayamıyorum.
Sevgili Tan, Ayhan'in bu sezon su ana kadar oynadigi oyunun hakkini vermek bir sey, kacirdigi gole oha demek bambaska bir sey. Yarin Umit Karan cok guzel bir gol atsa bir macta "bravo, sezonu kurtardi, helal olsun" mu denecek? Hayir, butun sezon oynamadi ama cok guzel bir gol atti denir herhalde. Ayhan da bu sezon cok iyi oynyor, dun korkunc mu korkunc bir gol kacirdi.

Dunku pozisyon hakkinda seni okuyan da top direkten Mach 5 falan hizla dondu sanacak. Top da cok garip bir hiz yoktu, sokaktan gecen adamin rahat atabilecegi bir pozisyondu, kaleci yok, defans adami yok, alti pasin ustundesin ve topu iceri vuramiyorsun, mazeret, Lincoln gelip yuvarlasa da yavas gelse atardi. E, daha neler.

Ayhanin bir sey yapmasi gerekmiyor, hicbir zaman gole yakin aman aman kabiliyetli bir adam olmadi, boyle devam etsin ama su dunkuleri atsin bir zahmet, senede bir kez olur zaten onlar da.

Meira konusunda ise katiliyorum, bir an once duzelmez ise bence yedege alinmali, takim icin surekli tehlike kaptirdigi toplar. Ama dun bir hafat oncesinden daha iyiydi.

Ali
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Ardanin yerde iken o kadar bekletilmesi, cok sonra karga tulumba sedyeye bindirilmesi, ve de o sogukta ustu acik dakikalarca dolastirilmasi buyuk bir cinayettir. Umit Ozatin Almanyada basina gelenden sonra yapilanla, dunku rezilligin goruntulerini yanyana getirin.

Eger o hayvanlar, Galatasaray saglik ekibinin bir parcasi ise,
sakatliklarin neden duzelmedigi ortada. Saglik ekibi yalniz iyilestirmez, futbolcunun saglik olarak bakimini ve korumasini yapar.
Ortaya cikip carcar basin toplantisi yapip goz boyamalarina kanmamak lazim.

Yok eger Acibademinse , niye? . Bu sahtekarlarin ne oldugu bilinirken vede sahiplerinin FB yonetiminde olup FB voleyboluna yatirim yaptigi bilinirken niye bu adamlarla saglik sponsorluk anlasmasi yapilir ? kac para icin , muhtemeln 1-2 milyon dolar. Feda edilme tehlikesi olanlar 100 kusur milyon dolarlik oyuncular. Hep bunlar canaydinin geride biraktigi pislikleri. Niye staddaki ilk mudahale isini baskasina birakiyorsun? Hadi biraktin diyelim, niye sartini ortaya koymuyorsun tam tesekullu bir ambulans ve isinin ehli doktorlar saglik teknisyenleri diye? Ardanin yurt disina bir an evvel gidip futbol hayatina orada devam etmesin iste bu yuzden istiyorum.
Last edited by Alpay Dedeoglu on Mon Nov 17, 2008 1:47 pm, edited 1 time in total.
NO ADNANS, NO CRY !!
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Man of the Match: Lincoln (Galatasaray)

Villain of the Match: Tjikuzu (İBB)

Imbecile of the match: Erhan(İBB)

Flops of the Match: Baros,Aydın,Ümit Karan,Ayhan (Galatasaray)
Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Kısa kısa...

Dusuk tempolu, sıkıcı bir maçtı...

Khalkedon'daki son yenilgi, takımın balansını altust etmiş. Başa dönmüş takım adeta, Ali topu at, Veli topu tut...

Gene derbi yenilgisi, epeydir nerede bu parçalı forma diyen taraftarın yapamadığını yaptı. Parçalı döndü de, ruhu nerde? İlla Fbye yenilmek mi lazımdı giymeniz için. Artık her iç saha maçında bu forma mı olacak, yoksa bir parmak bal ya da pazarlama stratejisi mi?

Sene başından beri suregelen "rakip sertliğini tolere etme güdülü" hakemlerin sonuncusu Dereli idi :twisted: Ey hakemler, başarılarınızın devamını dilemiyorum tabii ki. Cukuzu'yu da kuzu görünümlü kurt ilan ediyorum, Allahından bulasın...

Maçın adamı tabii ki Ayhan'dı. Lincoln'un muhtesem asistini kaçirarak Lincoln'e kaleci çalımlamalı mahalle golü attırdı 8)

Tayfadan davul çalan eleman muhteşemdi, Dave Lombardo haltetmiş!
O ne ritmler, ne ataklardı oyle :D

Not: Alpaycım Acıbadem tam tekel oldu. Bilinen hastaneler dışında %50'den fazlasına sahip oldukları başka hastaneler de var, misal International. Guya sağlık grubu ortaklığı kurmuşlar, kulahıma anlatsınlar... Hal böyleyken endüstriyelleşen futbol, ticarileşen hastane ile kesişiveriyor, sahibi other team'den olsa bile...
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Osman Kiciman wrote:Kısa kısa...
Not: Alpaycım Acıbadem tam tekel oldu. Bilinen hastaneler dışında %50'den fazlasına sahip oldukları başka hastaneler de var, misal International. Guya sağlık grubu ortaklığı kurmuşlar, kulahıma anlatsınlar... Hal böyleyken endüstriyelleşen futbol, ticarileşen hastane ile kesişiveriyor, sahibi other team'den olsa bile...
Daha da fenasi, adamlar Vakif olup Amerikadan bir sirketle tip fakultesi acip
vergidende muaf olup, catir catir sosyal guvenlik kurumlerinin sevklerinide alip, bildigin tip fakültelerinin kadrosunuda calip icini bosaltacaklar.
Devletlestirme fikrine karsiyimdir ama devlet bu adamlara birgun el koyarsa sevinecegim. IMF kac zamandir devletin saglik sektoru yatirimlarina engeller koyarak bu adamlarin yolunu acmis oldu.
NO ADNANS, NO CRY !!
Soner Özaltındere
Posts: 360
Joined: Sat May 06, 2006 1:25 pm

Post by Soner Özaltındere »

Aslan parçası Arda'ya ve Mehmet Topal'a çok geçmiş olsun.
Galatasaray,
imkansızı olağana çeviren ruh....
Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Post by Ozgur A. Boztepe »

Dün akşam oynanan karşılaşmada ayağına aldığı darbe ve aynı anda oluşan burkulma sonucu ayak bileğinde yaygın ödem oluşan Cassio Lincoln’ün, bu sabah yapılan tetkikler sonucunda ayağında kırık olmadığı ancak yumuşak doku yaralanması bulunduğu tespit edildi. Tedavisine başlanan oyuncu bugün antrenmana katılmadı.

Galtasaray.org

Ligtvde gordum, koltuk degnekleriyle geldi hastaneye. Durumu kritikmis. Zaten dinlendirilmesi lazimdi. Sakatlandigi pozisyon arkadan bilegine kayarak gecirdikleri, ama Lincoln dusmedigi icin penalti verilmeyen pozisyon.

Allah herkezi bildigi gibi yapsin.
Kar yagdi yaktigim ateslere
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Bu sene biz kaç penaltı attık?

Geçen sene bazı canlılar, bize niye penaltı verilmiyor diye biraz böğürmüştü de!
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Ozgur A. Boztepe wrote:Dün akşam oynanan karşılaşmada ayağına aldığı darbe ve aynı anda oluşan burkulma sonucu ayak bileğinde yaygın ödem oluşan Cassio Lincoln’ün, bu sabah yapılan tetkikler sonucunda ayağında kırık olmadığı ancak yumuşak doku yaralanması bulunduğu tespit edildi. Tedavisine başlanan oyuncu bugün antrenmana katılmadı.

Galtasaray.org

Ligtvde gordum, koltuk degnekleriyle geldi hastaneye. Durumu kritikmis. Zaten dinlendirilmesi lazimdi. Sakatlandigi pozisyon arkadan bilegine kayarak gecirdikleri, ama Lincoln dusmedigi icin penalti verilmeyen pozisyon.

Allah herkezi bildigi gibi yapsin.
Ozgur bir sey olmaz. Adamlarin ayaginda bileklik var biliyorsun. Penalti da penalti gibi olacak hem. Oyle ciddi bir sey olsa yuruyemez, 10 dakika sonra gol de atamazdi. Herhalde numara yapiyordur. Lincoln zaten mezvu bahis, artistin teki. Faul, penalti dedigin boyle ayak kiracak cinsden olacak ki bir seye benzesin. Kirilmasa bile "oha yani kirilmamasi tesaduf" diyebileceksin.
______________________

Pozisyonu ben de gordum. Herif topa degil, ayagini ezmeye geliyor ta nereden. Direk bilegine gecirdi, ayagini ezdi. Lincoln dusse de penalti verilmezdi, biliyorsun. Fener-Ankara macinda da ayni muhabbet oldu hem de iki kere. Edu topla alakasi yok, basmis ayagina mactan sonra cikmis normal diyor. Sonra Ozer Hurmaci Gokhan'dan topu kapti uc adim daha atsa Volkan'la karsi karsiya. Hop arkadan Gokhan basiverdi bilegine. Cocuk kafayi yedi, cildirdi icinden nasil saydirdi, "senin yedigin haram zikkim olsun, Allah belani versin" dedi, surat kipkirmizi ben okuyorum yuz ifadesinden nasil kafayi siyirdigini. Hakem olacak duzenbaz Yunus the Yildirim gozlerini kabarta kabarta "ulan ben senin icinden ne dedigini biliyorum" deyip alnina yapistiriverdi sari kardi. Iyi de yapti, haftaya bize karsi oynayamayacak. Herkes kendine yontuyor, biz de nasibimizi alalim.
_________________________

Verilmez beyler penaltilar bu ulkede. Kazma kabzimal Kewell'in attigi gol icin "boyle yapisip da tutacaklar, kacirmayacaklar boyle. Yoksa yerler" demis. Herifin icine oturmus attigimiz nizami gol. Goruyoruz nasil yapisiyorlar. Enseden tutup boyle fildir fildir dondurup yere yapistiriyorlar. Koca Yusuf gibi pehlivanlar halt etmis.

Ozan Ersoy
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Ali Gursel demistide de cok itibar edilmemisti. ''Bouzidi kadroda tutacaksin, hayvanlarin arasina salacaksin''. Linderothun yerine daha faydali olurdu.Madem oyle gel boyle deyip, Servet bir vurdu Semihe hale kendine gelemedi gecen yildan beri. Butun mac FB kendine gelemedi gecen yil.ugurlu, barisli, emre asikli, emre gungorlu, umit karanla cikip rakibin teknik ayaklarina bir giristinmi kendilerine geliyor rakip takim adam gibi topunu oynamiyor. Mesaj su: Bende en az 5 tane teknik adam var, sende 1 tane. Ayagini eline verirsem o tek teknik futbolcunun , sezonun gider, kendine gelemezsin.
NO ADNANS, NO CRY !!
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Alpay Dedeoglu wrote:Ali Gursel demistide de cok itibar edilmemisti. ''Bouzidi kadroda tutacaksin, hayvanlarin arasina salacaksin''. Linderothun yerine daha faydali olurdu.Madem oyle gel boyle deyip, Servet bir vurdu Semihe hale kendine gelemedi gecen yildan beri. Butun mac FB kendine gelemedi gecen yil.ugurlu, barisli, emre asikli, emre gungorlu, umit karanla cikip rakibin teknik ayaklarina bir giristinmi kendilerine geliyor rakip takim adam gibi topunu oynamiyor. Mesaj su: Bende en az 5 tane teknik adam var, sende 1 tane. Ayagini eline verirsem o tek teknik futbolcunun , sezonun gider, kendine gelemezsin.
Tesekkur ederim, aynen boyle. Mac baslarken adamlara soyleyeceksin, en iyi en pahali oyuncun kim, alti ay unut, ben yedegimle oynarim, sen bir ihtimal kume dusersin, buyur atabiliyorsan at bilege tekme.

Bouzid tam bu isin adamiydi. Iki vukuattan sonra kenarda oyuna girmeye hazirlayip kosturarak mesaji verir terbiye ederdin rakipleri. Ama birileri bu ise bas koyacak, cikip "hakemler isini yapmiyorsa GS kendi oyuncularini kendi korur" diyecek.

Cok terbiyesiz ve kotu bir futbol kamuoyumuz var, kimse cikip baskasina yapilan icin ayip artik, su hakemler isini yapsin demiyor, herkesin isi basina dusuyor. Erman falan gibi adamlar da iyice icine ediyorlar durumun maalesef.

Tek caresi kendi isini kendin yapmak, hakemler adam edilene kadar, o da bizim omrumuzde olur mu bilmiyorum.

Ali
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Bu Arda olayini agucuk bebek yaptiniz ya helal olsun. Neymis yuku kaldiramiyormus. Arkadaslari ile beraber olamiyormus. Tatilyapamamis. Vah vah vah. Arda neler cekiyor da haberimiz yokmus. Cok uzuldum birader.

Su ABD de NBA de sezon icinde 80 mac yapilir bir 30-40 daha ekleyin samiyonluga giden icin. Averaj olarak 48 saatte iki mac oynanir. Boyle deplasmana cikan takim ara sira 24 saatte bir mac yapar. Bunlar sporciu degil mi? Etten kemikten yapilmamislar mi? Basket'i bir de dura dinlenile oynalilan futbol ile karsilastirin. Yuku o zaman anlarsiniz. Daha herif 20 yasina yeni mi girdi ne? Haftada iki mac arada en az uc gun olarak kaldirmayacaksa gitsin gugus oynasin futbol yerine. Avrupadakiler nasil yapiyorlar acaba? Soyleyeyim. Esek gibi gece gunduz calisarak ve vudutlarina saat gibi bakarak.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Cengiz Akgun wrote:Bu Arda olayini agucuk bebek yaptiniz ya helal olsun. Neymis yuku kaldiramiyormus. Arkadaslari ile beraber olamiyormus. Tatilyapamamis. Vah vah vah. Arda neler cekiyor da haberimiz yokmus. Cok uzuldum birader.

Su ABD de NBA de sezon icinde 80 mac yapilir bir 30-40 daha ekleyin samiyonluga giden icin. Averaj olarak 48 saatte iki mac oynanir. Boyle deplasmana cikan takim ara sira 24 saatte bir mac yapar. Bunlar sporciu degil mi? Etten kemikten yapilmamislar mi? Basket'i bir de dura dinlenile oynalilan futbol ile karsilastirin. Yuku o zaman anlarsiniz. Daha herif 20 yasina yeni mi girdi ne? Haftada iki mac arada en az uc gun olarak kaldirmayacaksa gitsin gugus oynasin futbol yerine. Avrupadakiler nasil yapiyorlar acaba? Soyleyeyim. Esek gibi gece gunduz calisarak ve vudutlarina saat gibi bakarak.
Cengizcigim, Amerika'li profesyonel sporcularin profesyonelligi bizim herhangi bir sporcudan cok ust seviyede olabilir de, karsilastirmada ciddi sorunlar var.

En onemlisi ve Arda'nin sanirim zevkle kabul edecegi final oynayan takimlarin dahi (ki bu 30 takimdan ikisi, konferans finalleri desen otuz takimdan dordu) Haziran ortasinda tatile girip Ekim'e kadar canlarinin istedigini yapabilmeleri.

Sezon icin mac sayisi ve karsilastirmalar da problemli. 82 mac normal sezon, bir mac 48 dakika, her takim en az 8 oyuncuyla rotasyon yapiyor, ki bu cok az, normali 9-10 oyunculu rotasyonlar, bakkal hesabi 5 x 48/ 9 ya da 10, ortalama mac basina 25 dakika oynuyor oyuncular, haftada uc mac yapsalar (ki cogu zaman iki mac da olur bu) 75 dakika aktif oyun eder, futbolun 180 dakikasina. Tabii tempo cok daha hizli ama buna karsilik basketbol durarak oynaniyor, futbol sakatliklar falan disinda durmadan.

NBAli oyuncular kendilerine bakiyor falan olabilir ama yazin Avrupa sampiyonasina gitme falan dertleri olmadigindan gidip dinleniyorlar, herkesin ihtiyaci oldugu gibi.

Ali
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

ali'nin dediklerine ilaveten, nba'de onlarca mac yapildigindan kaybetme baskisi fazla yok. yani adamlar kiclarini yirtmak zorunda hissetmiyorlar cogu zaman kendilerini.

ama galatasaray gibi bir takimda durum oyle degil. her ciktigin maci kazanacaksin. berabere bile kalsan, "bugun arda sahada yoktu" oluyor.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ali Gursel wrote:
Cengiz Akgun wrote:Bu Arda olayini agucuk bebek yaptiniz ya helal olsun. Neymis yuku kaldiramiyormus. Arkadaslari ile beraber olamiyormus. Tatilyapamamis. Vah vah vah. Arda neler cekiyor da haberimiz yokmus. Cok uzuldum birader.

Su ABD de NBA de sezon icinde 80 mac yapilir bir 30-40 daha ekleyin samiyonluga giden icin. Averaj olarak 48 saatte iki mac oynanir. Boyle deplasmana cikan takim ara sira 24 saatte bir mac yapar. Bunlar sporciu degil mi? Etten kemikten yapilmamislar mi? Basket'i bir de dura dinlenile oynalilan futbol ile karsilastirin. Yuku o zaman anlarsiniz. Daha herif 20 yasina yeni mi girdi ne? Haftada iki mac arada en az uc gun olarak kaldirmayacaksa gitsin gugus oynasin futbol yerine. Avrupadakiler nasil yapiyorlar acaba? Soyleyeyim. Esek gibi gece gunduz calisarak ve vudutlarina saat gibi bakarak.
Cengizcigim, Amerika'li profesyonel sporcularin profesyonelligi bizim herhangi bir sporcudan cok ust seviyede olabilir de, karsilastirmada ciddi sorunlar var.

En onemlisi ve Arda'nin sanirim zevkle kabul edecegi final oynayan takimlarin dahi (ki bu 30 takimdan ikisi, konferans finalleri desen otuz takimdan dordu) Haziran ortasinda tatile girip Ekim'e kadar canlarinin istedigini yapabilmeleri.

Sezon icin mac sayisi ve karsilastirmalar da problemli. 82 mac normal sezon, bir mac 48 dakika, her takim en az 8 oyuncuyla rotasyon yapiyor, ki bu cok az, normali 9-10 oyunculu rotasyonlar, bakkal hesabi 5 x 48/ 9 ya da 10, ortalama mac basina 25 dakika oynuyor oyuncular, haftada uc mac yapsalar (ki cogu zaman iki mac da olur bu) 75 dakika aktif oyun eder, futbolun 180 dakikasina. Tabii tempo cok daha hizli ama buna karsilik basketbol durarak oynaniyor, futbol sakatliklar falan disinda durmadan.

NBAli oyuncular kendilerine bakiyor falan olabilir ama yazin Avrupa sampiyonasina gitme falan dertleri olmadigindan gidip dinleniyorlar, herkesin ihtiyaci oldugu gibi.

Ali
Nerden cikardin Ekime kadar yattiklarini. Yaz kampi Temmuzun ortasinda basliyor. Uatelik boyle Knicks gibi cok para kazandiklari halde sampiyon filan olamayanlar yaz ligine katiliyor. Normal kampta Augustos'da baslar. Hic farki yok Turkiyede ara verilen zaman konusunda. O zaman bizde de Mayis sonundan Agustosa kadar guya tatil var.

Basket ve futbol oynamisan tam saha hangisinin yorucu oldugunu bilirsin. Donusum filan olsa da yildiz olan oyuncu 48 dakikanin en az 35 dakikanin ve bunun ustunde sahadafir. Degilse adina yildiz demezler. Arada bir mola alip bir iki dakika otursa da ter kicindan suzulur. Sen boyle futbolda terliyen adamlar gordun mu? Mac sirasinda harcanan havlunun haddi hesabi yoktur. Otursada bu boyle. 48 dakikaklik mac 2 saat surebilir ama harcanan efor korkunctur basketbolda; kiyas bile edilmez futbolla. ikincisi adamlarda cusse meselesi. O averaj ikinin ustunde 90-100kg adamin o vucudu boyle kosturmasinin kalbe verdigi zorlugu bir dusun istersen.

Turkiyede basket oynaniyor dediklerinde gulmustum. Guard dedikleri oyun kurucu eli belinde topu sektire sektire yuruye yuruye karsi potaya geliyordu bir zamanlar. 1990'larda Efes Yunanlilarin Pana'si mi idi neydi Avrupa sampiyonlugu maci izlemistim. Bana sanki agir cekim yapilmis gibi geldi TV'de. Macta 50-49 mu ne bitti. O zamanlar eski kurallar filan vardi. 30 saniye hucum zamani filan gibi. NBA seyrede seyrede gorduler nasil bu oyunun oynandigini.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Post Reply