Türkcell Süper Ligi 2008-2009

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Celal Gürcüoglu
Posts: 1439
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:43 am
Location: Istanbul

Post by Celal Gürcüoglu »

Hasan Tezcan wrote:Turk futbolu bu gidisle zor gelisir. Yabanci futbolcu transferi isin kolayinakacmak diye dusunuyorum.
Turk futbolunun neden ilerlemedigini gosteren bir haberi asagiya asiyorum. Ustelik saha Sivas'in sahasina gore gayet guzel duruyor.

Bastakiler degismedikce, bu tip maclardan sonra "Ben onu bunu bilmem, Sivas'ta buzlu sahada oynadi. Yenseydin." diyen mantelite oldukca malesef ilerlemez. Sivas son ligin macini kendi sahalarinda oynama kurnazligi yerine gercekten bizim macin iptalini istese, biz bu sahada kavga dovus herkesi haklariz gibi ucuz dusunceleri biraksa, "kis aylarinda hem bizim hem rakip futbolcularin sagligi icin hemde futbolu katletmeyelim, Sivas'ta kisin cok agir gectigi aylarda disarda oynayalim" dese; inan futbolumuz senin dedigin sebebe kalmadan ilerler.

Hakan efendi hakkinda aylardir yazi yazmadim (Ozgur H. herseyi ona bagliyorum diye veryansin etmisti bana :) ama soruyorum sizlere, Hakan Sukur, Baros'un TR'de attigi gollerin kacini atabilir? En basitinden Denizli'ye attigi gol. Hakan birak o kosuyu yapmayi, o topu alsa pozisyonu eline yuzune bulastirmisti. Baros bence super bir vurusla yakin koseye vurdu ki genelde o tip vuruslari uzak koseye vurmaya calisir golculer. Baros'un dusuncesi golun hazirlanisi kadar guzeldi. Iste bu yuzden yabanci forvet aliniyor Hakan efendi dese birisi keske ona.


Buzlu zeminde futbol oynanır mı?" tartışmaları ülkemizde, özellikle Sivas 4 Eylül Stadı üzerinden tüm hızıyla sürerken, konuyla ilgili örnek bir karar futbolun beşiği İngiltere'den geldi.

Arsenal'in yarın, Cardiff City ile yapacağı İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) 4. tur tekrar maçı, buzlu zemin nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Ertelemeye gerekçe olarak, saha zeminin yanı sıra toplu taşıma araçlarının da hava şartlarından olumsuz etkilenmesinin gerekçe gösterilmesi dikkat çekti.

İngiltere'den gelen bu haber, 24 Ocak tarihinde Turkcell Süper Lig'te, Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan ve Sivasspor'un, Galatasaray'ı 2-0 yendiği maç öncesindeki erteleme tartışmalarını yeniden futbol gündemine getirecek gibi görünüyor.

İşte Londra şehrindeki Arsenal'in sahası olan Emirates Stadı'nda ertelemeye neden olan zemin ve stadın çevresinin son hali;

Image

MARATON.COM.TR/ ÖZEL
HABER: KORAY BULUT
http://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=68777
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Sevgili Celal,

Beklentilerin maalesef son derece gercek disi.

Sivas ben bu sahada kavga dovus mac kazanayim kurnazligini yapmasa dilegini bir tarafa biraktim, o cok zor, vazgecmezler.

Biz once sunu temenni edelim:

1) Sivas'in hocasi buzlu sahada kavga dovus mac kazanirken koy cebime deyip, ertesi hafta Adana'da ayni sey kendi baslarina gelince bunu elestirecek, sahadan sikayet edecek kadar yuzsuz ve piskin olmasa.

Adam cikti saha sartlarindan sikayet etti yahu, dunyada bu kadar ar damari catlamis, yuzsuzce bir hareket olur mu, o buzun icinde puanlari cukkalarken iyi, ayni seyi Kayseri kendilerine yapinca, vayyy efendim, bu sahada mac mi olur.

2) Turkiye'nin en cok dinlenen futbolcularindan Sansal Buyuka bir hafta Sivas'in sahasina bakip "Eeee, Turkiy'nin sartlari bu, saha iki takima da ayni, iyi degil ama cikip oynayacaksin" deyip ertesi hafta Adana stadinin zeminine bakip "bu sahada nasil mac oynatir TFF" dedi, sonra bu celiskinin cok iyi farkinda, Sivas'in stadindan beter dedi, Erman buna oha deyince geri adim atip ikisi de kotu demek zorunda kaldi.

Pis, kucuk kafali, kalitesiz insanlar olmamalari gereken yerde, kimsenin derdi sporcu sagligi, duzgun futbol falan degil, kendi kupunu doldurmak, ama insan biraz yuh artik gecen hafta ne dedim, bu hafta ne diyorum bari biraz tutarli olayim derdinde olur, o dahi yok bunlarda.

Ali
Ridicule is the only weapon which can be used against unintelligible propositions.--Thomas Jefferson
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ali Gursel wrote:Sevgili Celal,

Beklentilerin maalesef son derece gercek disi.

Sivas ben bu sahada kavga dovus mac kazanayim kurnazligini yapmasa dilegini bir tarafa biraktim, o cok zor, vazgecmezler.

Biz once sunu temenni edelim:

1) Sivas'in hocasi buzlu sahada kavga dovus mac kazanirken koy cebime deyip, ertesi hafta Adana'da ayni sey kendi baslarina gelince bunu elestirecek, sahadan sikayet edecek kadar yuzsuz ve piskin olmasa.

Adam cikti saha sartlarindan sikayet etti yahu, dunyada bu kadar ar damari catlamis, yuzsuzce bir hareket olur mu, o buzun icinde puanlari cukkalarken iyi, ayni seyi Kayseri kendilerine yapinca, vayyy efendim, bu sahada mac mi olur.
...
Ali
Yalniz bu adamlar isterseniz bu 2-0 GS'yin yenildigi maci gelin bizim saha kotu ASY de oynayalim diye teklifte de bulundular. GS ise son macimizi icerde oynamak daha iyidir akli ile bu teklifi red etti mi etmedi mi? Etti ise vaktiyle bana soylendigi gibi "ya emmeye ya da gommeye" karar verin derler. Adana da sarlamistir Bulent, ne olacak sirtinda yumurta kufesi yok ki.

Sivas'in stadi bir iki hafta icinde duzelecek durumda degil ki. Sivas da kar buz daha iki ay surecek. Ingiltere de Cardiff'in stadi bir hafta buz tutarsa obur hafta cozulup gider. Sivas'i bir iki ay evinde oynatmamak nasil olacak? Bu bastan olur da Sivas'in maclari kis ayinda deplasman olur dense idi bir derece mantikli olur du? Gazete de yine kavga olsun diye ufurmusler.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Celal Gürcüoglu
Posts: 1439
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:43 am
Location: Istanbul

Post by Celal Gürcüoglu »

O kurnazligi birakacaklar. Hala derdimi anlatamadim malesef. Sark kurnazligi ile olmaz bu isler. Benim külagima anlatsinlar o ince tekliflerini. Bu kadar saf oldugunu hic bilmezdim Cengiz abi.

3 ay kapama 6 kendi saha macini deplasmanda oynamasi demek. Bizde simdi demedik zaten. Sezon basi yapacaklar bu ayarlamayi.

Edit: iPhone'dan yazinca hata olmus. Külahima tabii ki, külagima degil :)
Last edited by Celal Gürcüoglu on Mon Feb 02, 2009 9:57 pm, edited 1 time in total.
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Cengiz Akgun wrote: Ingiltere de Cardiff'in stadi bir hafta buz tutarsa obur hafta cozulup gider. Sivas'i bir iki ay evinde oynatmamak nasil olacak? Bu bastan olur da Sivas'in maclari kis ayinda deplasman olur dense idi bir derece mantikli olur du? Gazete de yine kavga olsun diye ufurmusler.
Cardiff Ingiltere'de degil Galler'de. Ayrica mac da Cardiff'de degil Arsenal'in evinde. Yani Ingiltere'nin gobeginde Londra'da. Okumadan yazinca boyle oluyor. Bilmeden yazinca daha da kotu oluyor.

Ayrica boyle ornekler ciktikca (gecenlerde de Serif abiydi sanirim, Almanya'da cok ruzgar oldugundan Bundesliga macinin ertelendigi yazildiydi) yani artik savunacak bir sey olmayinca akil mantik, sagduyu (commonsense which is not common after all) hep bir noktada birlesince "ben saha maha anlamam Sivas da oynuyor orada"'dan "bastan Sivas'in kis ayinda maclari deplasmanda olsun bir derece mantikli" ya donmek pek iyi olmus.

Madem bu mantikli niye ilk bastan insanlarin sinirleri torpulendi burada bir hafta boyunca?
_________________

Bu olayda suclu tamamen Federasyondur. Bu sahalarin duzeltilmesi Federasyonun yaptirimindadir. "Bu sahada top oynanmaz. Bu benim futbolcumun sagligi icin onemlidir. Eger Sivas, Konya, Ankara vb. takimlari ev sahibi avantajini kullanmak istiyorlarsa sahalarini duzeltecekler." dense bitecek olay. Soke soke yapacaklar antrenman sahalarini yaptiklari gibi. Sacma sapan futbolculara milyonlar vereceklerine bir transfer eksik yaparlar sahalar kaymak gibi oluverir.

Ayni UEFA ASY icin GS'a yaptirim uyguladigi gibi. Bir sezon mecburen Olimpiyatta oynadiydi GS. Sonraki sezon zorla parayi bastirdi ASY'i biraz daha adam ettiler. Tromso macindan bahseder dururlar. O UEFA kupasi maciydi. Farkli turnuva. Ayrica o macta bile hakem oynatmamak istemisti, bizim donemin yoneticileri oynayalim bitsin gitsin deyip oynamislardi. O bile bizim hatamizdi.

CL maclarinda asla herhangi takimi o tip sahalarda oynatmazlar. Sivas'i da bu sahada oynatmazlar. Oynatirlarsa ornegin Barcelona'nin bir tane futbolcusu sakatlandiginda ne UEFA kalir ne bir sey o yuzden oynatmazlar.

Super lig falan deniyor, bir futbolcuya 30 milyon Euro gomuluyor, sahalara bak...

Ozan Ersoy
Last edited by Ozan Ersoy on Mon Feb 02, 2009 7:53 pm, edited 2 times in total.
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Galatasaray onlara gel her iki macida İzmirde veya senin kabul edecegin insan gibi bir stadta oynayalim, hem sakatlik olmaz hemde daha cok apra kazanirsiniz dedi. Hayir , biz seyircimize Galatasaraya izletecegiz dediler. İstanbul, Ankara, hatta belkide İzmirdeki Sivasli sayisi Sivastakinden daha fazla. Maksat FB/Mafya/tarikat lobili hakemi, kotu sahayi ve iklim kosullarini arkaya alip, tekme tokat GSden puan alip adam sakatlayacaklar.

Bu adamlar senede 15 milyon dolardan fazla para kazaniyorlar. Antrenman sahana alttan isitma koyuyorsunda, stada niye koymuyorsun? Sen yap isitmani, devlete zaten verdigin stad kirasindan dusersin , mahsub edersin. Genclik ve Spor Mudurlugu hayirmi diyecek adam etsin biraz . Adamlar yirtyorlar kendilerini yeni tesis kazandirmak icin vede olnalari iyilestirmek icin. Sivas Valisi GS macina prim koynayi biliyorda, sahayi adam etmeye para bulamiyor mu?

Onlar onu yapana kadar kisin Sivasta mac yaptirmasinlar. Kasimpasa 6 aydan fazla baska biryerde oynadi, zemini yapiliyor diye?

Baska bir soru. GSnin oynadigi Sivasin o sahasinda o kosullarda UEFA Avrupa Kupasi maci oynatirmiydi, oynatmazmiydi? On cevaplayalim, ondan sonra konusalim. UEFA senin futbolcunun sagligini dusunuyorda, sen kendi insaninin sagligini dusunmuyorsun? Sen once kendi insaninin sagligini koru, sonra oraya buraya yardim edersin.
NO ADNANS, NO CRY !!
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Demek GS gelin bu iki maci da tarafsiz bir sahada yapalim dedi. Hakikaten Sivas aptalmis boyle bir zengin teklifi geri cevirmisler. Baska GS'yin bir istegi filan daha var mi? Ben olsam mesela gelin su Balili'yi filan oynatmayin filan gibi bir teklifte de bulunurdum hazir elim degmisken. Belki buna razi olurlardi. Bir teklif cunku.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Sen neymissin be Sivas :lol: Forumu alabora etti resmen.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Bu arada alttaki resim Tromso-Chelsea Avrupa Kupa Galipleri kupasi macindan. Kalpaklinin yaninda avini kaptirmis ren geyigi gibi bakan Gullit.
http://www.jamd.com/image/g/1920723

http://www.jamd.com/image/g/1920721

Sinclair'den Kugu gölu balesi
http://www.jamd.com/image/g/1552607
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Post by Mehmet Marsan »

Kerem,

Futbol her sartda oynanabilir diyorsan niye Kuzey ulkelerinde kis aylarinda liglere ara veriliyor. Ciksinlar her hava sartlarinda kar kis demeden oynasinlar.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Kerem Tezic wrote:Bu arada alttaki resim Tromso-Chelsea Avrupa Kupa Galipleri kupasi macindan. Kalpaklinin yaninda avini kaptirmis ren geyigi gibi bakan Gullit.
http://www.jamd.com/image/g/1920723

http://www.jamd.com/image/g/1920721

Sinclair'den Kugu gölu balesi
http://www.jamd.com/image/g/1552607
Bugunlerde bayagi ileri gidiyorsun boyle seyleri asarak. Gecen gun maydonoz derotu muhabbetini unutmadik.

Acaba Tromso'nun sahasinda oynamanin zorlugu yuzunden rakipleri ne sekilde protosto etmisler UEFA'yi? Bundan bir haber vermemissin ama. Sahada buz var miymis yoksa yumsacik karda rahat mi oynamislar? UEFA niye bu maci ileri bir tarihe atmamis acaba? Bunlar eksik.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Kerem Tezic wrote:Bu arada alttaki resim Tromso-Chelsea Avrupa Kupa Galipleri kupasi macindan. Kalpaklinin yaninda avini kaptirmis ren geyigi gibi bakan Gullit.
http://www.jamd.com/image/g/1920723

http://www.jamd.com/image/g/1920721

Sinclair'den Kugu gölu balesi
http://www.jamd.com/image/g/1552607
Kerem ne guzel asmissin bu resimleri... Birincisi dikkat etmedigin yil 1997. 11-12 sene once. O zamandan beri cok sey degisti. Eskiden futbol karda kista camur, toprak her yerde oynanirdi. Turkiye'de komur atarlardi sahalara. Simdi UEFA asla boyle bir sahada futbol oynanmasina izin vermez. G-8 denen grup GS ManU'yu eledi diye CL'ye katilma kurallarini bile degistirdi. Rusya'da kisin mac yaptirmiyorlar. Nedenler basit. Futbol bir endustri ve inanilmaz buyuk paralar donuyor. Dunyada futbolcu kadar degerli isci/emekci yok. Kimse futbolcusunu kara buza kaybetmek istemiyor. Ikincisi futbolcular artik cok mac yapiyorlar, erken emekli oluyorlar, ciddi sakatlik geciriyorlar. Senin Vikinglerden Gravesen 31 yasinda bitti. Linderoth 28 yasinda birakti birakacak. Bir de saha sartlari kotu olunca, futbolcunun yipranmasi daha da kolay. Ucuncusu futbol daha once sana acikladigim gibi guzel sahalarda daha iyi oynaniyor. Barcelona'nin guzel futbolunu gorup Turk futbolunu asagilarken Sivas gibi sahalarinin futbola olumsuz etkisini gorememeni inan anlamakta zorluk cekiyorum.

Bu arada yine dikkatinden kacan baska bir sey macin skoru... Chelsea 3-2 yenilmis Tromso'ya. Tromso Chelsea'yi normal bir zeminde yenebilir mi? GS'in Sivas'i neden yenemedigine guzel bir aciklama. Sivas'daki saha GS'in futbolunu olumsuz etkiler, Sivas'a yarar dendiginde niye anlamasi cok zor gelebilir ki bir sporsevere futbolsevere?

Ozan Ersoy
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

buzlu zeminin su resimleri asilan karli zeminlerden cok ama cok daha tehlikeli oldugunu da unutmayalim
Murat Fahrioglu
Posts: 1764
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:45 pm

Post by Murat Fahrioglu »

Fatih Mutlu wrote:buzlu zeminin su resimleri asilan karli zeminlerden cok ama cok daha tehlikeli oldugunu da unutmayalim
Karda cok top oynadim, guzel futbol olmuyor ama tehlikeli degil (yani zature falan olmayi saymazsaniz).

Bence en tehlikeli saha bir kismi buz, bir kismi su bir kismi da sert zemin kapli olan zemindir. Hangi kramponu giyecegini bile sasirirsin. Arsenal'in sahasindaki mac buz yuzunden ertelendi, buz cok tehlikeli sadece sahanin kucuk bir kisminda olsa bile, inanmayan Ugur'a sorsun. Rus ruleti degil futbol oynamak istiyor bu insanlar.
Serif Halimler
Posts: 470
Joined: Thu Oct 24, 2002 1:47 am
Location: Almanya<--izmir

Post by Serif Halimler »

Murat Fahrioglu wrote:
Fatih Mutlu wrote:buzlu zeminin su resimleri asilan karli zeminlerden cok ama cok daha tehlikeli oldugunu da unutmayalim
Karda cok top oynadim, guzel futbol olmuyor ama tehlikeli degil (yani zature falan olmayi saymazsaniz).

Bence en tehlikeli saha bir kismi buz, bir kismi su bir kismi da sert zemin kapli olan zemindir. Hangi kramponu giyecegini bile sasirirsin. Arsenal'in sahasindaki mac buz yuzunden ertelendi, buz cok tehlikeli sadece sahanin kucuk bir kisminda olsa bile, inanmayan Ugur'a sorsun. Rus ruleti degil futbol oynamak istiyor bu insanlar.
Aynen mactan az önce veya mac oynanirken yagan taze kar üstünde futbol oynamak tehlikeli degildir, fakat buz üstünde oynamak kesinlikle cok tehlikeli. Buz üstünde hic oynamadim, zira buz olunca maclar hep iptal edilir.Fakat buz bir zemin üstüne yagmis kalin kar tabakasi üstünde az idman yapmadim, o da tehlikeli. Kar katmanin inceldigi yerlerin altindan cikan buz üstünde ayakta durmak dahi mümkün degil.
UEFA'da Arsenal'i, Süper Kupada Madrid'i.....
Post Reply