Turk futbolunun neden ilerlemedigini gosteren bir haberi asagiya asiyorum. Ustelik saha Sivas'in sahasina gore gayet guzel duruyor.Hasan Tezcan wrote:Turk futbolu bu gidisle zor gelisir. Yabanci futbolcu transferi isin kolayinakacmak diye dusunuyorum.
Bastakiler degismedikce, bu tip maclardan sonra "Ben onu bunu bilmem, Sivas'ta buzlu sahada oynadi. Yenseydin." diyen mantelite oldukca malesef ilerlemez. Sivas son ligin macini kendi sahalarinda oynama kurnazligi yerine gercekten bizim macin iptalini istese, biz bu sahada kavga dovus herkesi haklariz gibi ucuz dusunceleri biraksa, "kis aylarinda hem bizim hem rakip futbolcularin sagligi icin hemde futbolu katletmeyelim, Sivas'ta kisin cok agir gectigi aylarda disarda oynayalim" dese; inan futbolumuz senin dedigin sebebe kalmadan ilerler.
Hakan efendi hakkinda aylardir yazi yazmadim (Ozgur H. herseyi ona bagliyorum diye veryansin etmisti bana ama soruyorum sizlere, Hakan Sukur, Baros'un TR'de attigi gollerin kacini atabilir? En basitinden Denizli'ye attigi gol. Hakan birak o kosuyu yapmayi, o topu alsa pozisyonu eline yuzune bulastirmisti. Baros bence super bir vurusla yakin koseye vurdu ki genelde o tip vuruslari uzak koseye vurmaya calisir golculer. Baros'un dusuncesi golun hazirlanisi kadar guzeldi. Iste bu yuzden yabanci forvet aliniyor Hakan efendi dese birisi keske ona.
Buzlu zeminde futbol oynanır mı?" tartışmaları ülkemizde, özellikle Sivas 4 Eylül Stadı üzerinden tüm hızıyla sürerken, konuyla ilgili örnek bir karar futbolun beşiği İngiltere'den geldi.
Arsenal'in yarın, Cardiff City ile yapacağı İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) 4. tur tekrar maçı, buzlu zemin nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Ertelemeye gerekçe olarak, saha zeminin yanı sıra toplu taşıma araçlarının da hava şartlarından olumsuz etkilenmesinin gerekçe gösterilmesi dikkat çekti.
İngiltere'den gelen bu haber, 24 Ocak tarihinde Turkcell Süper Lig'te, Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan ve Sivasspor'un, Galatasaray'ı 2-0 yendiği maç öncesindeki erteleme tartışmalarını yeniden futbol gündemine getirecek gibi görünüyor.
İşte Londra şehrindeki Arsenal'in sahası olan Emirates Stadı'nda ertelemeye neden olan zemin ve stadın çevresinin son hali;
MARATON.COM.TR/ ÖZEL
HABER: KORAY BULUT
http://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=68777