Ufuk Sezekkaplan wrote:Marsilya-Wolfsburg ve juventus ile birilkte deplasmanda puan alan 4 UEFA takımından biriyiz.
.....
Maçın analizine gelince. Bence Keita gibi denge bozucu bir adam bir sistem takımına lazım, ki böyle sistemsiz oynanan bir gecede ite kaka maçı kurtarsın.
Benim kişisel görüşüme göre Neill ve Elano dışında maçı bilinçle oynayan adam yoktu, buna Atletico oyuncuları dahil. Mesela ben Forlan'ın forvetten bu kadar uzak oynadığı ve hiç içeri girmediği bir maç görmedim.
....
Kim ne derse desin pozisyonumuz tesadüftü. Ama Keita 65 sonrası maça kendini verdi, bazı pozisyonlarda 1'e 4 adam eksilttiği oldu ama arkaya kimse gelmediği için pas alışverişi yapamadı. Belki 25 dakika oynadı ama maça onun kadar kendini adayan adam olmadı.
Atletico gerçekten hırssız ve salakça oynadı. Oysa ilk yarı demoralize olmuş ve kafaca bu maça hazır olmadığı (dersini çalışmadığı) belli olan bizimkilere karşı sürekli yerden ve baskılı oynayıp rahatlıkla farka gidebilirlerdi.
Ufuk, pozisyon ve gol hos bir tesaduftu. Sadece sunu belirtmekte yarar var! A. Madrid i bir iki defa seyredince kalecinin uzak direge kesilen toplarda zamanlama ve pozisyon hatasi yaptigini rahatlikla gozlemleyebilirsin. Asagidaki posttu Ocak basinda oynadiklari mac icin asmistim. Oyuna sonra dahil olan kalecinin boyle bir gol yemesi tesaduf degil. Kornerlerde ya cikmiyor ya topu sektiriyor bu bir, arka direge kesilen toplarda zamanlama ve pozisyon hatasi yapiyor bu iki.
Murat Biricik wrote:Bu rakibimizin La Liga da hem sahasinda hem ASY de oynayacagi maclar oncesi fiksturu.
WEEK 22 14/02/10 ATLÉTICO - BARCELONA
WEEK 23 21/02/10 ALMERÍA - ATLÉTICO
1- A. Madrid sert futbol oynuyor. Ozellikle defans oyunculari ve on liberolari ilk mudahale ve ikili mucadelelerde direncliler. Ayakta kaliyorlar ve sert oynuyorlar. Bizim her iki macta gorev alacak hakem triosu onemli. Eger sertlige prim veren hakemler ile maclara cikarsak, bizde sinirine hakim olamayan/olamayacak oyuncular takimi eksik birakabilirler.
2- Kalecileri cizgi oyuncusu. Spektakular degil, Leo Franco yi yedek birakacak bir hareketini gormedim. Buyuk takim kalecisi degil. Sifira inilip uzak direge kesilen hemen hemen her topa ya hamle gecikmesi yada pozisyon hatasi yapti. Sag bekte oynayan oyunculari devamli ileriye deplase oluyor ve duz bir oyuncu. Formda ve fit bir Kewell bu kaleciye ve sag beke cezayi keser.
3- Defanslari hava toplarina hakim, yerden ise bir o kadar pozisyon verdiler. Savunma elemanlari araya atilan toplarda olsun, birebirlerde olsun rakip oyunculari kacirdilar.
Elano ve Neill disinda bence de maci bilincli oynayan yoktu. Caner ve Keita takim oyununa uymayan oyuncular, zar gibiler. Caner oyundan alindi, Keita gunu kurtardi.
Mert Tokman wrote:GS'i iyi bulmuyorum ama Atletico'da fazla zorlamiyor nedense... Isimlere bakinca insan urkuyor - Aguero-Forlan-Simao uclusu dunya capinda bir ileri uclu ama nedense birbirlerinden kopuklar - birlikte oynamiyorlar.
Leo'ya laf attik ama bugun kritik toplar kurtardi - mac cok rahat 3-0 hatta 4-0 olabilirdi kalede Aykut falan olsa...
Tersine Neill cok cok iyiydi bugun - mukemmele yakin bir performans gosterdi - son zamanlarin en iyi transferi... Yanina saglam bir adam lazim - Ali Turan o isi cozerse iyi olur.
....
Keita'ya gelince - golu atmis olmasi birilerinin gozunu boyasinda cikarip versinler 10 mio euro satalim derim.
Sonuc ozellikle GS i seyretmege Madrid e gidenler icin iyi oldu. Selim ve digerleri icin sevindim. TV yada internet ortaminda maci seyredenler icin ise tam Cin iskenceydi. Mert gibi bende GS i begenmedim.
Buyuk takimin ve ozellikle GS in iyi kalecisi olmali. GS in tam oturmus bir futbol felsefesi yok, buna ragmen cok uzun senelerdir kalesini iyi bir kaleciye teslim etmek gibi bir istegi ve amaci var. Aykut yada Ufuk ile Avrupa maclarini su ortamda oynamak buyuk risk. Dos Santos u forvette oynatmak ile kiyaslanacak secimler degil.
Bana gore Neill ve Elano bu takimin vazgecilmezleri. Leo, Baros ve Kewell bu ikiliyi tamamliyor. Keita ve Caner pek takim oyuncusu huviyetinde degiller. Keita bu takimin deli dolu oyuncusu 6+2 nin icinde boyle bir kanat adamina bence ihtiyac var, sorun bu oyuncudan nasil verim alinacagi. Rijkaard GS in basinda oldugu surece bu oyuncuyu bence idare edebilir. Rijkaard eninde sonunda GS dan bir sure sonra ayrilacak, iki sene diyelim uc sene diyelim. 2010 Dunya Kupasini takiben Keita ya iyi fiyat verilirse hemen degerlendirmek lazim, en kotu senaryoda Rijkaard GS dan ayrilmadan once bu elemani okutmaliyiz.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT
"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."