Mehmet Akif Karamızrak wrote:80'li yıllardaki gibi oviçlere moviçlere kaldık anlaşılan.
Adamı izlemedim bilmiyorum nedir ne değildir. Ednan abilerin son dakikada şapkadan çıkan tavşanı gibi n'olur bakıp görecez.
Benim anlamadığım feci şekilde DCM ihtiyacı varken ne diye hücumcu alıyorlar hala.
Geride sarp-barış-ayhan-cana hepside ayağa pas yapmayı bilmeyen yatay oynayan adamlar, geriden oyun kurma becerileri sıfır.
Arka taraf zayıfken ileride çok hücumcuyla ne yersem fazlasını atarım mantığındalar hala.
İnsua transferi yerine iyi bir önlibero alınabilirdi. Kontenjanı sol beke harcamak biraz bonkörlük olmuş. Sol bekin yedeği iki milli oyuncu balta ve çağdaş.
Bari bek alacaktınız sağ tarafa alsaydınız yıllardır ortasaha ve stoperden devşirme adamlarla hallaç pamuğu oldu savunmanın sağı.
Elano'yu n'yapacaklar kalacaksa nerede oynayacak onu merak ediyorum asıl.
Cana'yi aldilar DCM diye. Mehmet Topal'in direct replacement'i. Bize box to box midfielder dediklerinden lazim. Bence Insua cok iyi transfer defansi ve kanatlari toparlamak acisindan. Misimovic ise luks bir transfer (o konuda hemfikirim) Son dakikada Manisa'dan Nizamettin'i kapmalarini da cok isterim.
Bilmiyorum bana mi oyle geliyor ama sanki takimin kisa surede isler hale gelebilmesi icin orta sahadan daha onemli olan konu
bekler. Eger kanatlar calisirsa takim daha kisa surede duzelir. Soyle dusunun orta sahada bizim acil ihtiyacimiz olan eleman
Cana ile Misimovic arasindaki kopruyu kuracak olan adam degil mi? Simdi eger Hakan Balta sol bek oynarsa Insua (gecen sezon cok kez
sol ic oynadi Liverpool'da) bu isi Turkiye Ligi'nde halledebilecek sertlik ve zekada bir futbolcu.
Ben suna takiliyorum. Defansimiz milli oyunculardan kuruluymus. Su rezil kepaze Turk Milli takimi. Emre Gungor de milliymis gondermisiz. Adam muzmin sakat yahu. Hadi Kewell'i anlarim, hem taraftarin sevgilisi hem de sikistin mi yoktan gol var eden bir adam. Ama Emre Gungor o kadar umut, destek ve verilen sansa ragmen, oyuna girip girip 5 dakkada bacagini koparip tedavilere geri dondu. Artik bizim muhtesem saglik ekibinden midir? Yoksa kendi genetik yapisindan midir bilemem. Sahsi fikrim genetik yapisindan oldugu.
Bir Pino davasi var ki cok korkuyorum sezonun yarisini tedavide gecirecek diye. Cok kere dendi bu adamin sakatliga yatkin oldugu. Ihtiyacimiz olan tipte bir adam fakat sakatlik durumu muamma.
Ama bu yonetimin en en en buyuk aptalligi Gokhan Zan gibi sagir sultan'in bile sakat oldugunun, veya en azindan sakat degilse bile kendi fikrime gore Rustu Recber gibi hastalik hastasi oldugunun farkinda olan bir adami bedelsiz bile olsa satin alip sonra ustune de yuklu maas vermesidir. Kewell'a mac basi teklifi yapmasini bilen adamlar Gokhan Zan'a niye bunu yapamadilar acaba? Gokhan iyi futbolcu olabilir ama bence onun sakatligi kafada.
Onun disinda bence Turkiye'de defans elemani yok Hakan Balta ve Servet disinda. Sabri defansci desen degil, nedir belli degil. Gokhan Gonul sisirilmis bir balon. Ibrahim Uzulmez tamamen gazla oynayan zekasi olmayan ve celimsiz bir futbolcu. Egemen'ler Omer Erdogan'lar falan var Italya Ligi'nin ufak takimlari disinda baska takimlarda futbol oynamalari imkansiz. Ibrahim Toraman biraz fena degil gibi. Yani dogal yetenekleri biraz daha dengeli digerlerine gore. Biraz daha cok yonlu. Yalcin'lari falan saymiyorum bile.
Bursa'nin sampiyon olmasi da dengeli kadrosu ve
takimdaslik ve yardimlasmalari, defanslari falan degil. En onemli sey takim olabilmek. Ama
modern futbol oynanacaksa Turkiye'de ciddi bir
defans ve kaleci egitimi devrimi yapilmasi lazim. En iyi stoper dedigimiz Servet topla hasir nesir olamayan bir adam. Bulent Korkmaz'dan daha kotu top yapma konusunda. Yani bu demek oluyor ki Turkiye'de stoperlik meslegi fena halde geri gidiyor. Hakan Balta bu ezberi bozabilirdi, fakat beyefendi sigara keyif falan pesinde. Cok kizginim kendisine. Ben cok begeniyorum.
Acaba Turkiye'deki defans olgusu ile ilgili bir topic/analiz birseyler mi hazirlasam diye gaza geldim. 9 Eylul'e kadar bos vaktim var. Futbol sevgim depresti. Galatasaray boktanlasinca bir kac mac takimimi izlemedim birden futbol sevgim artti
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
. Arsenal falan izliyorum ruhum oksaniyor.
PS: Fenerbahce'nin yeni sag beki genc Okan (altyapi galiba) muhtesem bir futbolcu olabilir. Dikkat edelim. Cok bilincli futbol oynuyor. Gokhan Gonul ugruna bu cocugu yemezler umarim. Oyle bir durumda da Adnan Sezgin son gune birakmadan kapsin getirsin su oglani.