Fatih Mutlu wrote: iste dunku macin sonuna dogru oyuna giren kabzeyi maci seyredenler gormustur. burda pek bahsi gecmemis ama o eski kabze gitmis ismi kalmis yadigar sanki. bir tek olumlu hareketi yoktu macta.
Fatih, o kadar yazmissin, eline saglik, daha ilk satirlarini okurken verecegim cevap aklimdaydi. Hoop bir baktim son cumlende kendi kendine benim verecegim cevabi vermissin. Ustunu tazeleyim pekismis olsun bari.
Evet Kabze'nin olumlu hareketi yoktu. Neden? Cunku cocugun oynadigi en son mac 2 ay once Malatya'daki Kupa maci. Onda da fuze gibi bir sutla nefis bir gol atti. Gecen hafta ASY de Giresun'la kupa maci var, Hakan ilk 11 de. Cikana kadar ruh gibi dolasti sahada. Yani olacak is mi bu? Mac eksigi diye bir laf var. Hepiniz en azindan amatorce oynamissinizdir. Benim fiziksel acidan en iyi zamanimda form tutmam en az 5-6 tam saha maci alirdi. O da uyduruk liglerde.
Ikinci olay Kabze nerede oynadi? Forvet arkasinda serbest. Alti pasin icinde Hakan var cunku. Orta saha dustugu icin, forveti de Hakan kapladigi icin, cocuk orta sahaya destek oldu, kaleye bile yaklasamadi.
Bizim dedigimiz yaslandi, yasi bu oldu hadi gitsin degil. Bu is performans isi. Shearer dun rekor kirdi, adam sezonun yarisinda sakatti ameliyat oldu ona ragmen 9-10 golu var bu sezon. Yani sen yilda 20 gol atabiliyorsan, istersen 45 yasinda ol.
Sampiyonluk konusunda Hakan'a ihtiyacimiz oldugunu zerre kadar dusunmuyorum. Hakan'in performansina bakip soyluyorum bunu. Onun yaptiginin fazlasiyla butun forvetler yapabilir.
Ayriica Feldkamp gencecik bir takimla sampiyon oldu. Hatta sampiyon olmasinin en buyuk sebebi eskilerden vaz gecip, takima Okani, Arifi, Hakan'i, Tugay'i, Mustafa'yi vs koymasi oldu. Hep soyluyorum 3-4 sene once Koeman 20 yas alti bir takimla CL'de yari final oynadi. Ornekler cok. Bu demek degil ki, sen PAF takimini cikar sampiyon olursun. Tabii ki degil. Ama performansi dusen adamin yerine genc oyuncuya firsat ver. Wenger Arsenal gibi bir takimda Fabregas'i orta sahanin gobeginde oynatirken salak mi oluyor? Fabregas'la kac kere karsi karsiya oynadi bu cocuklar, kendi agizlarindan dinliyoruz Arda'nin Zafer'in. Ben daha iyi iyiyim. Yeter ki firsat verilsin diyorlar.
Bugun dunku macta oynayan herkes yatmis, bir tek Kabze calismis digerleriyle. Canini disine takarak da calisiyor.
Unutmayalim... Hakan ilk geldigi sene Tanju'nun yerine, 9 gol atmisti. Sonrasini biliyorsunuz. Bu isler boyledir. Kabze oynayacak 9-10 atacak, seneye 15, sonra belki 20-25.
Yasa degil performansa bakacaksin. Bir golcunun de perfomansi girdigi pozisyonlari gole cevirmesiyle olculur. Yok presi, hava topunu indirmesi falanla degil. Bunu anladigimiz zaman Hakan'in Avrupa'da neden hic tutulmadigini anlariz.
Ozan Ersoy