Turkcell Süper Lig Maçları/Oyuncular 2006-2007

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Maraton programi mi FenerTV mi vallahi farki kalmami$. Yahu bu kadarda olmaz. BJK macini calacirpa geci$tirdiler. Efsanenin gollerinden jenerik mi istersin Zico ne demi$, sag eliylele mi taretleniyormu$ Profram ba$layali 1.30 saat oldu. 30 dakiak stad ropartaki mac ekrari filan ile hal oldu. FB 1 saattir konu$uluyor. Anelka mi oynayacak yoksa oynatamacak mi Alex Brezilya takiminda oynar mi Brezilyada oynamaz mi. Haybeye polim haybeye gazoz. GS sira gelince rekalama gidip gelecekler bu i$ bitecek.
Last edited by Cengiz Akgun on Mon Aug 07, 2006 7:45 am, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Savas Macun

Post by Savas Macun »

BJK macinin ikinci yarisini seyrettim.Ben bir fark goremedim pek.Youla-Ailton yerine Nobre-Bobo ile basladilar sezona, orta sahada Tumer yerine Burak Yilmaz, sagda da Ahmed Hassan yerine Serdar.Eger bu degisikliklerle BJK gelecegin takimini kurdum ve bu sene sampiyon olacagim diyorsa isleri zor derim.Delgado yokmus, eger Alex gibi oyunu tek basina degistirecek bir adam ise, her duran topu Nobre'nin Bobo'nin ayagina veya kafasina adres teslim gonderecek bir adam ise eyvallah.Gorecegiz, o takimda rustunu ispatlamis Sergen ve Tumer vardi, bu dediklerimi fersah fersah da yapiyorlardi.

Tigana mactan sonra abuk sabuk konustu, futbolcularim beceriksiz ben ne yapayim demeye getirdi de ben kulaklarima inanamadim.Bu davranis ve niyetle BJK 10.haftadan sonra ayni nakarat olur.Yalniz bu sefer TD-oyuncu degismez komple yonetim gider.

Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Mustafa Denizli artık CNNTürk'te.. Her pazartesi. Kaçırmayın..
Hıncal ve Haşmete rakip olaraktan... :)
Ali Sirmen ve Can Bartu ne olacak bakalım..
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Cengiz Akgun wrote:
Cok iyi oldu cok. Super kupadan sonra hatta Cuma gunku GS macindan sonra bir suru BJK'li kenef agiz acilmi$ti. Kiclarindaki koca deligi gorduler.
Cengiz abi, bu yorumla asil tabloyu kacirmisiz gibi geldi bana. Vestel-Besiktas macini izledim. Ama izlememin amaci, vestel'i ya da Besiktas'i izlemek degil Super kupa macindaki saptamamin dogru olup olmadigini gormekti.

Besiktas rezalet oynadi. Besiktas'in orta sahasi cok kotuydu. Kanatlari yoktu. Defansi icler acisiydi. Mac daha cok pozisyona giren, daha iyi futbol oynayan Vestel'in hakkiydi.

Simdi Soru....

Besiktas bir hafta arayla GS'i yendi, Vestel'e yenildi. Neden?

a) Vestel Besiktas'dan da GS'dan da iyi ve hazir takimdir. Besiktas da GS'den iyi takimdir. O yuzden bu sonuclar oldu.

b) BJK sicak havadan daha cok etkileniyor. Almanya'da serince bir yaz aksaminda cok iyiydi ama Manisa'da dokuldu.

c) Besiktas'da Delgado yoktu. Delgado muhtesem bir transfer, Besiktas'a UEFA kupasini kazandiracak adam. Onun yoklugunda BJK tekliyor.

d) Hic biri.

Cevap anahtari.

d) hic biri. Gercek su ki ne Besiktas GS'dan iyi bir takim ne de GS'dan daha hazir. Besiktas'in sorunlari cok buyuk. Besiktas'in kanatlari islemiyor. Besiktas'da kafasina top atilirsa, ya da bos kale olursa gol atacak Nobre var. Besiktas'in bekleri rezalet. Baki Mercimek son senelerde uc buyuklerde gordugum en kotu performansi gosteriyor. Besiktas'in stoperlerinin pres yapildiginda topu cikaramayacak kadar teknikleri zayif. Cordoba'siz bu takim defansdan top cikaramiyor.

GS daha once de dedigim gibi, Almanya'da kotu oyuncu secimli ve orta sahanin mucadele gucunu eksik olan bir takim cikararak Besiktas'a yenildi ve Besiktas'dan kotu oynadi, kotu gozuktu. Yaz kampinin formsuz veya sakat oyunculari takima koyuldu. Orta sahanin butun defansif yuku genc Mehmet Guven'e birakildi. Karsisinda cok kosan Fahri ve Koray vardi. Sol ayagi olmayan Sabri sol kanatta oynatildi. Dokulen Necati ilk 11'de basladi. Ergun koca yaz 3 antrenman yapabilmisti sakatliktan dolayi o sokuldu. Tomas-Song tandemi sirf deneme amacli bozuldu.

Gerets ucunda bir milyon 250 bin Euro olan ve ezeli rakiple yapilacak Super kupayi sadece bir hazirlik maci olarak gormustu. Kazanilacak ekstra 500 bin Euro en azindan su Heinz'in yollanma parasini buyuk oranda cikaracakti.

Simdi gelsin bana birisi bir hocanin takima katkisinin en fazla %10-15 oldugunu soylesin. Bir hoca takimin her seyidir.

Evet hatalar yapiliyor, herkes hata yapiyor ama bu kacinci be kardesim? Simdi bunlara dayanarak bu hoca Ceklere karsi da hata yapacak diyorum, e ne yapsin elinde Ronaldinho mu var, bu kadar ekmek bu kadar kofte diyor arkadaslar. Yaa ben de yuttum bunu.

Ha bu arada Vestel Besiktas'a karsi 4-5-1 oynadi. Meduna ilerde yanliz, Holosko, Zelenka ile forveti desteklediler. Besiktas'dan iyi top oynadilar, daha cok pozisyona girdiler.

Not: Yanal Caner'i oynatmiyor. Alinacak en onemli oyuncu budur.

Ozan Ersoy
Tolga Girici

Post by Tolga Girici »

Ozan Abi Caner sakatliktan yeni cikmis, kondusyon eksikligi oldugu icin sonradan girdi. Mactan sonra roportajlarda oyle konusuldu. Alsak iyi olur tabi ama kolay kolay birakacaklarini sanmam.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Ozan Ersoy wrote: ...
Gerets ucunda bir milyon 250 bin Euro olan ve ezeli rakiple yapilacak Super kupayi sadece bir hazirlik maci olarak gormustu. Kazanilacak ekstra 500 bin Euro en azindan su Heinz'in yollanma parasini buyuk oranda cikaracakti.
Hah i$te GS'yin o gece BJK yenilmesinin tek sebebi buydu i$te. ben de mactan sonra soyledim bunu. Arkada$ deneme yapacaksan M'Gladbach onunde yapacaktin kalkip ucunda 500 bin Euro olan kupa macinda bunu yapamazsin diye ben de ne kader rahatsiz oldugumu soyledim. O macta oynayanlar bu maci cikaramaz gibi ucube bir cevapla gecirirdi bu soruyu. Ya birileri adama bu kac para kaybedilecegi durumu anlatmadi ya da bu adam birilerine ders vermege kalkti. Yanli$ elbette. Ama bugunlerde yanli$ yapan o kadar cok ki bazilari bu yanli$larindan kotu duruma du$cegine daha iyi duruma geliyor. Bir de bu yanli$lari iki paraliklara firsat vererek orada burada mesaj yollayarak cozulemiyecegini bir anlasalar.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Can Baysan

Post by Can Baysan »

Süper Kupa tartışmasını uzatmaya niyetim yok. Eric Gerets'in, takım tertibinde, takımı hazırlayışında ne gibi eksiklikler olduğu forumda çok defa yazıldı çizildi. En sık okuduğum eleştiri; Belçikalı'nın maçı önemsemeyerek, gereken ciddiyeti futbolcularına aşılayamayarak G.Saray'ı fazladan 500 bin dolardan ettiği idi.

"Kulüp yöneticiliği ciddiyeti", forumca önemsediğimiz ve şikayetlerimizi dile getirdiğimiz hususlardan biri. Hal böyle olunca benim de aklıma eskilerden bir anıyı gözünüzde canlandırıp, zaman akreple yelkovanın peşinde kayıp giderken G.Saray'ın aradan geçen uzun yıllar içinde kulüp yönetimi bazında (yöneticisinden hocasına kadar) meğer ne ağır bir erozyona uğradığını kanıtlamak isteği geldi.

İlk kez 30 Temmuz akşamı Türk sporseverinin karşısına çıkan Süper Kupa turnuvası, Avrupa federasyonlarının uzun zamandır sürdürdüğü bir gelenek. Biz de bu konuda böyle bir organizasyona yabancı değiliz: Sonuncusu 15 Mayıs 1998'de oynanan "Cumhurbaşkanlığı Kupası" maçını hatırlayanlarımız olacaktır. (Hatta 2000 yılında "Atatürk Kupası" adıyla GS ve BJK arasında da oynanmış, BJK 2-1 kazanmıştı maçı)

Şimdi gelin geçmişe azıcık dönelim; takımı 3 gün sonra Cumhurbaşkanlığı Kupası finaline çıkacak olan bir antrenörün maç öncesi söylem ve demeçlerine göz atalım.

* * *

Basın mensuplarına:

-Kupanın manevi önemi büyük.
-Ayrıca galip gelirsek stres kalkar, ligde daha iyi oynarız.
-Kazanırsak bizi ligde de hiçbir takım tutamaz.

Futbolcularına:

-Ezeli rakibimizi yenersek şampiyonluk yolunda da büyük moral kazanmış oluruz. Yenilirsek o sonuç bizi olumsuz etkiler. Hepinizin bu maça hazır olmasını istiyorum.

* * *

Ezeli rakibine karşı 90 dakikalık kupa savaşımı verecek takımın sözkonusu teknik direktörü, Gerets'in yaptığı gibi çelişkilerle ve eksikliklerle dolu bir takım düzeniyle maça çıkabilirdi. Çıkardı ve kaybederdi şüphesiz...

Ama "Gazozuna maç bile olsa kanınızın son damlasına kadar savaşacaksınız, yoksa affetmem!" felsefesini oyuncularına ezberletmiş olan teknik adam, Ankara 19 Mayıs Stadı'na öyle bir takımla çıktı ki, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi darmadağın etti, Hakan Şükür 3 gol atarak yıldızlaştı. Maçın bitiminde basın toplantısında Fenerbahçe'nin teknik direktörü, rakibinin hakkını vererek şunları söyledi:

-Defans kurgusunu oturtamadık. Orta saha bağlantımız da kurulamadı. Galatasaray'ın kalabalık defans anlayışı yüzünden kilidi açamadık. Yazık oldu. Bu anlamlı kupayı almak isterdik...

Takımının çaresiz duruma düştüğünü açıklıkla itiraf eden Todor Veselinoviç, 12 Mart 1997'deki bu karşılaşmadan sonra, Fatih Terim'in taktiksel, motivasyon ve hedefe konuşlandırma dehasını bir kez daha anlayacak ve rakibi hafife almanın ne beklenmedik sonuçlar ve hayal kırıklıkları yaratacağı ihtiyar beynine çivi gibi çakılacaktı...

* * *

Galatasaray'ın yapısı, Baba Gündüz gibi, Fatih Terim gibi adamlara müsait.

Bu gibi çılgın adamların ciddiyetini, hırsını, kazanma istencini, en yukarıyı hedefleyen vizyon büyüklüğünü, ve Fatih Hoca'nın bize izlettiği devrim niteliğinde Türk futboluna düşen oyun sistemini Florya'ya taşımadıkça, Avrupa başarılarını, kupalarını ve hatta uzun süreli lig şampiyonluklarını Galatasaray'ın hanesinde görmeyi beklemek en hafif deyimiyle enayiliktir.
Liseli vardı ya ah o liseli...
Tolga Girici

Post by Tolga Girici »

Can Baysan wrote:
Ama "Gazozuna maç bile olsa kanınızın son damlasına kadar savaşacaksınız, yoksa affetmem!" felsefesini oyuncularına ezberletmiş olan teknik adam, Ankara 19 Mayıs Stadı'na öyle bir takımla çıktı ki, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi darmadağın etti, Hakan Şükür 3 gol atarak yıldızlaştı. Maçın bitiminde basın toplantısında Fenerbahçe'nin teknik direktörü, rakibinin hakkını vererek şunları söyledi:

-Defans kurgusunu oturtamadık. Orta saha bağlantımız da kurulamadı. Galatasaray'ın kalabalık defans anlayışı yüzünden kilidi açamadık. Yazık oldu. Bu anlamlı kupayı almak isterdik...

Takımının çaresiz duruma düştüğünü açıklıkla itiraf eden Todor Veselinoviç, 12 Mart 1997'deki bu karşılaşmadan sonra, Fatih Terim'in taktiksel, motivasyon ve hedefe konuşlandırma dehasını bir kez daha anlayacak ve rakibi hafife almanın ne beklenmedik sonuçlar ve hayal kırıklıkları yaratacağı ihtiyar beynine çivi gibi çakılacaktı...

* * *.
Can, bu bahsettigin maci hatirliyorum, mac onceki yaz oynanmasi gerekirken ertelenmisti, Mart 1997'de oynanmisti dedigin gibi. O sirada Ankara'da ogrenciydim, 34 penaltilik Genclerbirligi macini staddan izlemis biri olarak bu maca gitmedigime hala buyuk pismanlik duyuyorum.Hakan Sukur hat trick yapmisti.

Yalniz Terim'in bu maci cok ciddiye almasinin baska sebepleri de var. GS iki macta da FB'e yenilmisti o sene(en azindan ilk devredeki macta fark yedigini hatirliyorum). Fener'in cok oturmus, Parreira'nin mirasi olan bir kadrosu vardi. Fatih Terim cok elestiriliyordu ozellikle Fb maclarinda atak oynamasina ragmen cok gol kolay yedigi ve yenildigi icin. Iste o yuzden bu maca cok onem verdi ve hatta kazandiktan sonra basin toplantisinda "Baska bir istegi olan var mi" diye gulerek sormustu.

Ama GS'in genel olarak lig, federasyon hatta TSYD demeden butun kupalari ciddiye alma gelenegi vardir, onda haklisin. Ozellikle bu tur tek maclik veya eleme usulu kupalar cok onemsenir ve bolca kazanilmistir bu kupalardan.

Hatta bu macla ilgili Cimbom.org'da bir sayfa varmis:

http://www.cimbom.org/football/tp9596.html
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Image

Cavcav'dan son bomba

Sarı lacivertli kulüple buzları eritmeye çalışan Cavcav, "En büyük F.Bahçe. Başka büyük yok" dedi.Yeni

G.Birliği ile Fenerbahçe arasında hafta sonu oynanacak lig maçı öncesi sarı lacivertli yönetime zeytin dalı uzatan ancak beklediği yanıtı alamayan İlhan Cavcav, son olarak elinde Fenerbahçe formasıyla "En büyük Fenerbahçe. Başka büyük yok" dedi.
HÜRRİYET

Cavcav'a ne oluyor dersiniz?
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

avrupa kupasi macindan sonra dalgasini geciyor...
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Haftasonu Fenerle maç yapacak takımın, böyle birşey yapması çok mantıklı olmaz :)

PFDK, Appiah'a 3 maç ceza vermiş.
Hasan Tezcan wrote:avrupa kupasi macindan sonra dalgasini geciyor...
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Gençlerbirliği maçına neredeyse tamamı yerli bir takımla çıkacak Fener. Alex ve Aurelio hariç herkes Türk. Aurelio'yuda yerliden sayarsak tek yabancı Alex kalıyor :)
İlginç değil mi :)
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

BJK hicbir halti olmayan Gaziantep (hor horu gitmi$ tir tiri kalmi$) onunde 2-0 onde. Golleri Bobo atti. Bu BJK takimina 500 bin Euro kaptiran $ap$al uzulsun. Delgado'yu seyrediyorum. Hakikaten Haci (Hagi degil ama).
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Tolga Girici

Post by Tolga Girici »

Nobre kirmizi kart gordu az once, ama asil hareketi yapan adam Antep'liydi, ben mi yanlis gordum acaba; adam diziyle girdi ve Nobre'nin bogazina kolunu doladi, Nobre de ittirdi. Hakem Antepliye sari, Nobre'ye kirmizi gosterdi. Iyi o zaman bundan sonra herkes Antepli gibi girsin, rakibi tahrik olup kirmizi gorurse ne ala.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Nobre fena yakalandi ve kirmiziyi gordu. Ama Bekir de az buz degildi ka$inma konusunda.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Post Reply