Hasan Tezcan wrote:Murat Fahrioglu wrote:Olimpiyat takiminda oynamayacakmis, ama gecen ay Dunya kupasi eleme macinda Katar'i 3-1 yendikleri macta bir gol atip bir de assist yapmis.
Gol mu yemisler Katar'dan...vay bir gol ve bir asist..."oooo sheeet BRAVA"
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Hasan'cim oyuncu hakkinda fazla bilgin olmadigi belli. Yukarda da bahsetmissin.
Ben iyi bir santrafor vurucu alinmasini isterdim, gonlumden gecen oydu ama bu oyuncular icin istenen paralar dudak ucuklatiyor. Kiessling'e (ki gol yuzdesi iyi olan bir forvet degil kendisi) 8 milyon Euro bonservis istiyorlar. 13 milyon dolar para bir de maasini, komisyonlari ekle 25 milyon dolar bir oyuncuya verecek para nerede canim? Almanya'da hep tepede oynayan Schalke'nin forveti Kuranyi gibi adamlar GS icin su anda erisilmez durumda. Kiessling 8'se Kuranyi 15 milyon eder.
Bu durumda eldeki forvetleri de hesaba katinca GS oyunu orta sahadan saldirarak karsi tarafa yikacak ve sagli sollu gol arayacak. Alpay'in dedigi gibi orta saha oyuncularinin cok, secenegimizin bol olmasi onemli. Bir Arda sakatlandiginda yerine kimi koyacagiz diye ikiniyoruz. Orta sahada on libero icin 5 oyuncumuz var (Mehmet'ler, Linderoth, Baris ve Ayhan). Hucuma yonelik oyuncularimiz da artti (Arda, Lincoln, Kewell, Aydin, Hasan Sas, Serkan Calik, Ferdi, Yasir). Bunlardan (8 oyuncudan) en az herhangi ucu de elbet her hafta oynayabilir durumda olacaktir. Bu acidan seceneklerin bollugu cok iyi bir sey.
Turkiye'dekiler izleyemeyecek (Gerci izleyebilirsiniz. Youtube izleme yollari diye yazin google'a bir suru site cikiyor) ama iki tane video ekleyecegim. Bu maclar daha cok degil tam 1 ay once oynandi. Australia Irak'a karsi Asya kupasi elemelerinde. Ben Irak'in FIFA'lik olmasi dolasiyla bu maclari merakla takip ettiydim. Simdi de ozet goruntuleri ekliyorum. Irak deyip gecme, buyuk onur meselesi yapip oynuyorlar. En son Asya Kupasi'nin da sampiyonu olan takim. Australia'yi gecen sene 3-1 yendiler.
Birinci macta 1-0 yendiler. Kewell kaptan ve 10 numara. Kewell'in attigi kafa golunu iyi izle. Penalti noktasinin gerisinden yani 11-12 metreden vurulmus bir nefis bir kafa sutu. Aynisindan ilk yarida da vurdu ama kaleci kurtardi. Bir tane de defansin arkasina sarkip topu nefis indirip, kotu kacirdi. Irak'lilar durduramayacaklarini anlayinca Kewell'i bicmeye basladilar.
http://www.youtube.com/watch?v=l0oRXnq9 ... re=related
Ikinci mac da bir hafta sonra oynandi. Bu macta Irak 1-0 yendi. Ama yine Kewell'in al da at diye getirdigi 2 top var. Ilkinde hizini gorebilirsiniz.
http://www.youtube.com/watch?v=KKnefCZ6z0U
Adam su anda sakat falan degil. Bunlarin uzerine Katar maci da oynandi. Gayet iyi durumda. Bir ay sonra ne olur bilinmez ama saglam oldugu surece GS'in hucum gucune cok sey ekleyecek.
Ozan Ersoy