Benim kim oldugumu burada senden iyi bilen yok. Yeniler belki bilmez ama masallah seninle iletisimim 1999 yilina kadar gider sanirim.Ozan Ersoy wrote:Sen kimsin ki burada begenmedigin yazilari yazanlari fanatiklikle sucluyorsun?
Kimseyi sucladigim yok. Ortaya bir gozlem koydum sadece. Kisisel olarak kimin ne derece fanatik oldugunu bilemem ancak damlaya damlaya gol olur misali su anda forum oldukca fanatik bir hal aldi. Yoksa hakemleri dovdurme fikrine kadar varilmasi senin icin fanatik bir durum degil mi? Durumun bu hale gelmesinde sadece Ali'yi mi suclayacagiz yoksa her firsatta hakemlere giydirmekten baska sey yapmayan zihniyeti mi? Valla ben Ali'ye pek de kabahat bulamiyorum bu durumda. Ortamini bulunca elbette herkesin dediginin uzerine cikmaya calismak insan dogasinda var. Ali'nin ne kadar duyarli bir insan oldugunu burada hepimiz goruyoruz. Arada heyheyleri gelince donup de Ali'yi hor gorecek halimiz yok.
Aferim bak, bu detaylari bildigine gore, kalbur ustu insanlarla arkadas olmayi becermissin. Bu sana belli ki epeyce haz veriyor. Bana soyleyecek bir sey dusmez bu konuda. Bu o insanlarin bilecegi bir is.Ozan Ersoy wrote: Ben bu baslikta yazan 5-6 yazari bizzat okuduklari okullara, calistiklari sirketlere, ciktiklari kizlara, eslerine, ailelerine kadar taniyan biriyim. Hepsi hem Turkiye'de hem yurtdisinda olabilecek en iyi okullardan mezun, hepsi pirlanta gibi insanlar. Hepsi is hayatlarinda basarili, bazilari aile babasi, degil fanatiklik bir karincayi ezmeyecek kadar bariscil, sadece cevrelerindekilere degil tum insanliga bir katkisi olanlar.
Bu arada sen okul egitimi ile adam olmayi hala birbirine karistirmakta israr et. Eger her okul egitimi alan adam olsaydi ortalik adamdan gecilmezdi. Bu okul egitimi almis insanlari kucumsemek degildir. Aksine okumasina ragmen adam olamamis insanlari buyumsememek anlamina gelir. Tabii aradaki farki anlayabilenler icin bu laf.
Bu cumlenden beni iyi tanidigin ve kim oldugumu bildigin belli! Oyle anlasiliyor ki bilemedigin tek nokta ise ismim. Daha once de soyledigim gibi ismim konusunda, neye dayanarak yaptigin belli olmayan cikarimlari senin veya benim bu ortamda ispatlamam mumkun degil ama bu durumun kendisinden bir cikarim yapmak da mumkun: Bu konuda belli ki epey arastirma yapmissin. Masallah siradan bir forum ortaminda, gicik oldugun bir kisi hakkinda arastirma filan yapmak senin de ne tur bir insan oldugun konusuna yeterince isik tutmakta. O nedenle bu konuda seni kendi izdirabinla bas basa birakiyorum.Ozan Ersoy wrote:Onlardaki ozgecmis senin hayalinde bile olamayacak kadar derin, basarili. Dunya gorusleri seninkinden cok daha genis. Madem onlar da ofkeli, demek ki sabir taslarini catlatan bir olay var. Insanlari suclamadan once ilk once bir oturup da dusunuver.
Sen hala forumun sahibi havasinda sadece yazarlarin katkida bulunacagini filan dusun bakalim. Ayrica burada yazanlarin hep uzman olmasi gerektigi gibi sacma sapan bir edayla hava atmaya calis. Bu arada nazikten yapilan uyarilari (Kerem'in gecen gun yaptigi gibi) hic ustune alinma. Boyle devam et, cok populer olursun zamanla.Ozan Ersoy wrote:Sen bu gune kadar ne verdin ki bu foruma?
Ote yandan okuyanlarin da bu foruma katki yaptiklari gercegini gormezden gelmek isine geliyor olmali. Sanki tirajsiz bir gazeteye kimse yazi yazarmis gibi bir mantikla hareket et isine geldiginde.
Benim katkilarima gelince. Futbol adina bir katki yaptigimi hic bir zaman iddia etmedim. Cunku o konuda bilgim ve ilgim sinirli. Ancak bu forumda dengesizlik arttikca mudahelede bulundugumu da sagir sultan duymustur. Su anda da son 6 ayda, fazla yazamasam da, gozlemlediklerimi herkes ile paylasarak 'katki' yapiyorum.
Ayrica burada en populer baslik olan 'Yolculuk/ani/Konu disi' basligi benim yuzumden acildi. Ne yazik ki son zamanlarda dunya ekonomisindeki krizlere ragmen, normal katkilarimi yapamadim. Eminim ozlemle bekliyosundur.
Su konuyu bir netlige kavusturalim. Evet ismimi sana ispatlamak buradan mumkun degil ayrica boyle bir ispata da zaten gerek yok. Ancak neden baska isimle yazmak korkaklik oluyor onu anlamis degilim. Mesela Tayyip Erdogan'in cocugu burada yazmak istese kendi adini kullanmasi mi daha saglikli olur yoksa kalem ismi kullanmasi mi? Dusunsene herifin kendi ismini kullandigini. Kiyamet kopar. Rahat rahat yazdirmazlar adama. O nedenle bilip bilmeden bu konuyu gundeme getirip sanki kalem ismi kullanan insanlarin, eksik akilli insanlarmis seklinde sunulmasi sacma sapan bir sey. Tamam forum kurallari bunu yasakliyor. O kural muhtemelen bu durumu asgeriye indirgemek ve sacma sapan rumuzlar ile forumu kirletmemek icin kondu. Yoksa buradaki insan grubuna yakinlik hissedip, yazi yazmak isteyen fakat icinde buludugu konum geregi yazamayanlar icin degil.Ozan Ersoy wrote:Gercek ismiyle bile yazamayan korkagin tekisin.
Tabii senin gibi herseyi formal gorenler icin bu tur ayrintilar can kurtaran simidi gibi gorulmekte. Eminim sen askerde de epeyce populer olmussundur. Ben 16 ay askerlik yaparken formallik konularda hep sinifta kalmisimdir.
Bir parca kiyma buldun hemen atla ustune bakalim. Burada kac kere yazdim futbol konusundaki seviyemin ne oldugunu. Ugur'un astigi ispat tartismada yapilmaya calisilan noktayi tamamen iskalamis. 'Hah bir hata buldum' mantigiyla konuyu baska yone cekmek en ucuz yontem. Neden kredi verecekmisim boyle bir davranisa!Ozan Ersoy wrote:Futbol ve spor hakkinda ne bilirsin de ahkam kesersin? Ikinci pozisyon bariz sari kartmis. Hadi ordan !!! Ugur'un astigi belgeye yanit olarak utanmadan "iyi o zaman siz hakem muhabbetine devam edin" diyecegine "oyle mi, pardon ben yanlis biliyormusum" desen en azindan adam yerine koyulurdun.
Hah geldik zurnanin zurt dedigi yere. Ama sana kotu bir haberim var: Avcunu yalamak durumunda kalacaksin! Ben Cengiz gibi tufegi duvara da asmam bunu biliyorsun. Ne zaman sacmalasan benden bir tepki bekle hayat boyunca!Ozan Ersoy wrote:Madem begenmiyorsun forumun son halini, caresi basit. Gelme ve golge etme o zaman.
Valla senin gibi populer olma gibi bir saplantim yok. Deger veren verir vermeyen vermez. Burada yazdigim yillar boyunca kisisel detaylarini OM'den bana gonderip, Turkiye'ye geldiginde tanisirsak cok sevinirim diyen en az 7-8 kisi oldu. Detaylarini kaydettim. Onume oyle bir firsat cikarsa da o kisilerle tanismaktan gurur duyarim. Onun disinda hepimiz yasam mucadelesine devam etmekteyiz iste.Ozan Ersoy wrote:Arkandan "murat kara nerede yahu" diye baslik atilip atilmayacagini, atilsa bile hangi iki kisinin cevap verecegini ogrenmis olursun.