![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Gerçekten çok üzgünüm böyle büyük bir yıldızın futbola vedası böyle olmamalıydı tamam belki çirkef Materazzi küfür etmiştir ama ne olursa olsun Zidane gibi bir profesyonelin bu oyuna gelmemesi lazımdı.
Olmadı Zidane
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Moderator: Staff
Bir vakayi degerlendirirken genellikle cok fazla kliselere kapilip degerlendirme yapiyoruz. "Zidane Efendi futbolcudur, boyle bir seyi nasil yapar ? " da bu kliselerden biri (bir zamanlar Mehmet Ozdilek'in de cok efendi bir futbolcu oldugu soylenirdi ama meshur Isvicre macindan sonra Ahmet Dursun cok farkli bir Mehmet Ozdilek anlatti).Yasin Gürel wrote:Hala inanamıyorum profesyonelliğin sembol ismi nasıl böyle bir hareket yapar anlamıyorum.Hem de son maçında olacak işmi bu![]()
Belkide doğru söylüyorsunuz Zidane çok sessiz sakin bir oyuncu olduğu için ben onu çok profesyonel bir oyuncu sanırdım demekki değilmiş ama ne olursa böyle bir futbolcunun son maçında hemde dünya kupası finalinde bunu yapması akla mantığa sığmaz birşeyUfuk Sezekkaplan wrote:Bir vakayi degerlendirirken genellikle cok fazla kliselere kapilip degerlendirme yapiyoruz. "Zidane Efendi futbolcudur, boyle bir seyi nasil yapar ? " da bu kliselerden biri (bir zamanlar Mehmet Ozdilek'in de cok efendi bir futbolcu oldugu soylenirdi ama meshur Isvicre macindan sonra Ahmet Dursun cok farkli bir Mehmet Ozdilek anlatti).Yasin Gürel wrote:Hala inanamıyorum profesyonelliğin sembol ismi nasıl böyle bir hareket yapar anlamıyorum.Hem de son maçında olacak işmi bu![]()
Zidane'nin Italyan oyuncuya kafa attigi andan itibaren macin spikeri, daha sonra yorumcular ve genel olarak futbolla ilgilenen her duzeydeki insan bunun Zidane'a yakismayacak bir hareket oldugunu soyledi. Herkes Zidane'nin centilmen bir oyuncu oldugu konusunda birlesti.
Ben boyle dusunmuyorum. Zira, Zidane'nin iyi bir centilmen veya sportmen oldugunu ispat eden hicbir veri yok. Kariyerinde zaman zaman kirmizi goren, rakip oyuncu sakatlamak icin tekme savuran maclari da var Zidane'nin. Fransa milli takimi icinde ciddi bir hizibin basi.
Alinti bugunku Hurriyet'ten :
"Aslında Zidane’ın şampiyonluklarla dolu parlak kariyerini inceleyince, hiç de masum olmadığı ortaya çıkıyor. Fransız yıldız genelde sakin bir yapıya sahip. Ancak rakip oyuncuların attığı tekmelerin etkisiyle zaman zaman hırçınlaşan Zidane, kariyeri boyunca tam 14 kez oyundan atıldı.
Zidane ilk kırmızı kartını, ilk takımı Cannes’da forma giyerken gördü. 18 Eylül 1993’te Marsilya karşısında, Desailly’e yumruk atınca oyundan atıldı. 1998 Dünya Kupası’nda S.Arabistan maçında yerdeki rakibinin üzerine ayağıyla basınca kırmızı gördü ve 2 maç ceza aldı. Zidane, Materazzi’ye yaptığı hareketin aynısını 24 Ekim 2000’de Hamburg ile oynanan maçta Jochen Kientz’e yaptı. Rakibinin çenesine sert kafa atan Zidane, bu hareketle oyundan atılmakla kalmadı, UEFA’dan 5 maç ceza aldı ve bir iddiaya göre France Football dergisinin Altın Top ödülünü de kaçırdı. Zidane’ın hareketi o kadar sertti ki, binlerce Juventus taraftarı kulübün sitesine mesaj göndererek, "Böyle acımasız futbolcu istemiyoruz" dedi. Fransız yıldız, Dünya Kupası finali öncesi son kartını ise R. Madrid formasıyla 25 Mayıs 2003’teki Villareal maçında görmüştü.
Aynı Zidane, teröristbaşının Roma’da ortaya çıkması sonrası Türkiye ile İtalya arasında yaşanan gerginliği fırsat bilerek, İstanbul’da Galatasaray ile oynayacakları maça gelmek istemeyen Juventuslu futbolcuların da başını çekti. 1998 yılının kasım ayında yaşanan o olayda, "Türkiye’de can güvenliğimiz yok, bizi orada öldürebilirler" diye feryat eden Zidane, bu sözleri söyledikten birkaç ay sonra Antalya sahillerimize tatil yapmaya geldi. Bu arada Materazzi ile Zidane’ın konuşma görünütülerini dudak okuma uzmanlarına izleten Brezilya’nın Globo televizyonu, İtalyan futbolcunun rakibine, 2 kez "Senin kız kardeşin o..." dediğini iddia etti.
HÜRRİYET
Gercekten de benim Zidane hakkinda aklima en cok yer eden sey, 1998 yilinda Istanbul'u terorist ilan edecek kadar seviyesizlesip GS-Juventus macina gelmemesiydi.
Fransizlar da ayni mok degil mi Soner?? Tut onu kaptir ona. Sampiyon sporSoner Özaltındere wrote:Bence futbolda kazanmak için herşeyi mübah gören iki zihniyet vardır dünyada; biri Fenerbahçe diğeri İtalya'dır. O küfür karşısında ben Zidane'ın yerinde olsam ne yapardım bilemiyorum ama ben bu İtalyanların özellikle Materazzi'nin ruh hastası olduğunu düşünüyorum. İtalyanları da ne ilginç ki tıpkı Fenerliler gibi kendilerinden başka kimse sevmiyor.
Konuyu dagitmis olacagim, acanlar, ustune yazanlar kusura bakmasin ama, bu "tekme" olayi uzerine, direk gozumun onunde canlandi, seyredenleri varsa, hatirlasinlar bir, futbol adina mutlu nostalji yasasinlar dedim....Alpay Dedeoglu wrote:Ben daha degisik bir acidan bakmak istiyorum.
Hagi, Maradona, Zidane gibi oyuncular meslek hayatları boyunca cok tekme yiyorlar. Bricok üst düzey maclarda ve kupalarda oynadıkları icin
stres altinda hem vucut , hemde kafa oldukca yıpranıyor. Birde yaslanma ve fiziksel dusuklugun yansimasi var tabii. Bir yilda 200'den fazla tekme , darbe falan aldiniginizi dusunun. Ustelik kramponla ve antrenmanlı kasli sporculardan yiyorsunuz bu darbeleri.
1998 Kasım'indaki mac, Juventus'un yoneticileri tarafindan Turkiye'nin guvenli ulke olmamasi iddialari nedeniyle oynanamadi. Bu donemde Ocalan krizi nedeniyle Italya Turkiye iliskileri gergindi. Bu safhada Zidane, Turkiye'nin guvensiz bir ulke oldugunu soyledi ve 1998 Kasim sonunda oynanmasi gereken maca gelmeyecegini ilan etti.Ercan Dumlupinar wrote:"Gercekten de benim Zidane hakkinda aklima en cok yer eden sey, 1998 yilinda Istanbul'u terorist ilan edecek kadar seviyesizlesip GS-Juventus macina gelmemesiydi."
Benim hatirladigim Zidane o macta vardi ve oynadi, Fatih Akyel adami sahadan sildi. .