Barcelona yapiyor ama bizimkiler yapamiyor (60 Minutes).

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Cengiz Akgun
Moderator

Barcelona yapiyor ama bizimkiler yapamiyor (60 Minutes).

Post by Cengiz Akgun »

Hakikaten ayi bile olsalar sunu gorup yapabilirlerdi eger akillarina hala gelmediyse. Atla deve degil. Elinde ortaokuldan baslayip universitesi bile olan bir egitim kurumu var. Lafa gelince Mekteb-i Sultani diye geh geh geyiriyorsun. 100 kusur senelik bir futbol klubun var ve bugun her dalda markayiz diye yine lafa gelince yalaklaniyorsun. Ama su kadarcik basit bir isi yani Anadoludan ve Avrupadaki gurbetcinden her sene 30 kisi toplayip eleyip adam gibi bir sporcu yapamiyorsun.

Dun aksam tam da benim dusundugum gibi Barcelonanin bugun ne diye Barcelona oldugunu anlatan alt yapisi ile ilgili 15 dakikalik 60 Minutes programini izledim. Messi ellerine 13 yasinda gelmis. Takimin neredeyse yarisi 8-9 yasinda subyan takiminda baslamislar. Hepsine en iyi egitim verilmis. Futbolun pasla oynanadiginini ogretmisler. Cambazlik sonradan gelmis. Insan utanir be. Bunlarin da iki bacagi iki kolu var. Ama kafaca bu ise hazirlanmislar. Iclerinden bir Engin Baytar ya da BJK'ta oynayan Batuhan Karadeniz cikmamasi icin ugrasmislar ve yontmuslar.

Ingilizce bilenler ve Amerikada varsa programi kaciranlar icin asiyorum basinda 30 saniyelik bir reklam var). Okuz olmak lazim sunu yapamamak icin GS'in elindeki kaynaklara bakarsaniz. Baska ne diyebilirim ki?

http://tv.yahoo.com/shows/60-minutes/vi ... 4-cbs.html
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Mehmet Marsan

Re: Barcelona yapiyor ama bizimkiler yapamiyor (60 Minutes).

Post by Mehmet Marsan »

Efes’in buna benzer bir programi var. 2-3 sene kadar once Anadolu Efes’in nasil gencleri secerek planli bir sekilde basketci yetistirdigini internetde okumustum. Yaziyi yazan 10-11 yaslarinda programa girmis 4-5 sene sonra kapiyi gostermisler. Programin rekabet uzerine kurulu oldugunu onceden kabul ettigi icin kuyruk acisi yoktu. Samimi bir uslupla cok detayli anlatmisti. Yaziyi bulabilirsem asarim.

Bizim futbol kluplerimizin bu turlu ileriye donuk program yapmalari cok zor hatta imkansiz. Hepimizin bildigi problemler disinda icimizde alaturkalik var. Mesela 60 minute programinda adi gecen Picque ve Febargas daha 18 yasina gelmeden bonservissiz Manchester United ve Arsenal’e transfer olmuslardi. Her ikisininde Ingiltere’de parlayinca Barca bunlari milyonlar oduyerek geri getirdi. Kendi yetistirdikleri oyunculara milyonlar odediler. Bizde olsa Florya’ya adim atamazlardi. Baska bir engelde bize has torpilcilik. Bir zamanlar Albayrak’in oglunun GS alt yapisinda oldugunu okumustum.
Cemal Savas

Re: Barcelona yapiyor ama bizimkiler yapamiyor (60 Minutes).

Post by Cemal Savas »

Boyle bir programin her seyin gunluk yasandigi Turkiye'de futbolda uygulanma ihtimali sifir. Dort mac kaybeden kariyerli hocalarin kapiya konuldugunu dusunursek. Her gelen bunu dusunsede en kisa zamanda gunu kurtarmak zorunda oldugunu gorecektir. Bu memlekette sabir denen sey olmadigi, saglikli beslenmenin sadece derslerde goruldugu, sistemin sadece Avrupali bir kavram olarak goruldu bir sartlarda bu beklenti mantiksiz. Futbol akademisi kurulacakti, Ajax model secilmisti. Hepsi lafta kaldi. Tugay, bir sene bile dayanamadi. Her gelen yeni yonetim, hoca degistirir, hocayla anlayis degisir, anlayisla futbolcular. Kimi baskanlar devre arasinda soyunma odasina girip onune geleni fircalar, hoca ve futbolculari tehdit eder. Kimi sirf isim icin transfer yapar. Kimi kulup baskanlari, kulubu is hayatlari icin sicrama tahtasi olarak gorur. Su birinci ligde 4 sene ust uste ayni TD ile calisan bir takim soyleyin bana. Istikrar icin gerekli hic bir etken olmazsa bizede Barca programlarini konusmak duser.

Saygilar,

Cemal
Post Reply