Maca yanlis bir orta saha ile basladik. Herkse kadroyu gorunce Yekta Melo'nun yerinde sandi Yekta Hamit'in yerinde oynadi ortayi da Engin'e biraktik. Sol acikta da yilin en kotu macini oynayan Emre vardi, bana kalsa ilk 20 dakikada disari alirdim, o da zaten kanat adami degil.
Butun bunlara ragmen Elmander'in omuz omuza tokustugu pozisyonda Umut gol pozisyonuna girdi Firat faul diye kesti. Sonra Elmander karsi karsiya vuracakken arkadan vucut darbesi aldi ve penalti kirmizi kart olacakken Firat devam dedi. 5 dakika icersinde benzeri hareketlerin faul olmayanina faul caldi bariz faul olani devam! Ve akabinde de golu yedik. Bir de yine gol pozisyonu olacak bir pasi yan hakem ofsayt diye kesti Umut 1 metre gerideydi!
Neyse ikinci yari Emre cikacak Amrabat girecek dedik, Engin'in yerine de Sneijder. Ama inanilmaz bir hamle ile Aydin oyuna girdi, Amrabat ile, ama cikanlar arasinda Emre yoktu. Emre'yi Sneijder'in oynayacagi yere koydu, sonradan Sneijder oyuna girince de yine Emre cikmadi ve iki tane ayni isi yapan adam oldu. Aydin da cok kotu oynadi, bir tane alti pastan kacirdi. Bir tane de iyi cikardi vuramadilar. Aydin'in yerine en azindan ilk etapta Burak girseydi de Sneijder'in gol pasi verecek bir adami olurdu.
Bence Terim'in verdigi kararlar acisindan en kotu maci oldu. Bu maci dogru 11'le hatta sonradan hatalari gorerek yapilacak degisikliklerle, hakeme ragmen, rahat kazanabilirdik. Yazik oldu.
Bu arada Burak'a bir turlu takmis gibi gorunuyor bizimki. Bu kadar dokulen Aydin'i oyuna alip onu almamissa bir halt vardir.
STSL 20. Hafta: Bursaspor Galatasaray 1-1 (Umut)
Moderator: Staff
-
-
Re: STSL 20. Hafta: Bursaspor Galatasaray 1-1 (Umut)
Bu futbolla halâ liderlik pozisyonunda bulunmamız büyük şans.
Fener biraz kendini toparlasa, 5 puan geriden gelip 10 puan önümüze geçer.
Haftalar ilerledikçe, daha iyi olacak yerde daha kötü oluyoruz.
Ara transfer döneminde aldığımız oyunculara itirazım yok. Ama esas doldurulması gereken mevkilere oyuncu alınmaması çok başımızı ağrıtacak.
Riera'dan devşirme sol bek yarattık... İyi niyetli ama defansif anlamda yeterince etkili olamıyor. Çok açık veriyor.
Dany-Semih ikilisi el bombası. Semih tek hamleli oyuncu. Adamını kaçırınca iş işten geçiyor. İlk hamlede topu aldı aldı, alamadıysa geçmiş olsun... Dany ise takımı topla ileri taşıma özürlü.
Emre'ye bakıyorum, futbolu her geçen gün eriyor. Fizik olarak güçlü değil. Oyun kurma anlamında da Selçuk'a yardımcı olamıyor.
Bu arada Amrabat konusunu ayrıca konuşmak lazım. Aslında Fatih hoca kendince mantıklı bir değişiklik yaparak her iki kanada da iki adam yerleştirdi. Amrabat ve Aydın... Ve Amrabat topla ne zaman buluşsa, ayağına yapışırdı, bırakmadı, her topu da ezdi... Bu kadar lüzumsuzca topla oynayan bir oyuncuyu Hasan Şaş'tan beri görmemiştik.
Bir de Hoca maçın son bölümünde Umut'u tek forvet olarak görevlendirdi.
Bu takımda eğer birisi tek forvet oynayacaksa, bu kişi kesinlikle Umut olmamalı. Tipik ceza sahası golcüsü, Nobre gibi. Tehlike bölgesinde gol kovalıyor, rakip defansı bozuyor. Ama ne orta sahaya yardım ediyor, ne top tutup arkadaşlarına servis yapıyor.
Üstelik, kapanan takımlara karşı etkili olamıyor... Stoperlerin kucağında debeleniyor.
Geçen sezon nispeten daha işler bir pas futbolu oynuyorduk. Bu sezon özellikle deplasmanlarda pas da yapamıyoruz, topu ayağımızda dahi tutamıyoruz, aynen Skibbe-Rijkaard dönemlerinin deplasmanda ezik ve sinik leydiler takımı haline geri döndük.
Bu da orta sahamızın mücadele ve oyun kurma anlamında zayıf olduğunu gösterir.
Fener biraz kendini toparlasa, 5 puan geriden gelip 10 puan önümüze geçer.
Haftalar ilerledikçe, daha iyi olacak yerde daha kötü oluyoruz.
Ara transfer döneminde aldığımız oyunculara itirazım yok. Ama esas doldurulması gereken mevkilere oyuncu alınmaması çok başımızı ağrıtacak.
Riera'dan devşirme sol bek yarattık... İyi niyetli ama defansif anlamda yeterince etkili olamıyor. Çok açık veriyor.
Dany-Semih ikilisi el bombası. Semih tek hamleli oyuncu. Adamını kaçırınca iş işten geçiyor. İlk hamlede topu aldı aldı, alamadıysa geçmiş olsun... Dany ise takımı topla ileri taşıma özürlü.
Emre'ye bakıyorum, futbolu her geçen gün eriyor. Fizik olarak güçlü değil. Oyun kurma anlamında da Selçuk'a yardımcı olamıyor.
Bu arada Amrabat konusunu ayrıca konuşmak lazım. Aslında Fatih hoca kendince mantıklı bir değişiklik yaparak her iki kanada da iki adam yerleştirdi. Amrabat ve Aydın... Ve Amrabat topla ne zaman buluşsa, ayağına yapışırdı, bırakmadı, her topu da ezdi... Bu kadar lüzumsuzca topla oynayan bir oyuncuyu Hasan Şaş'tan beri görmemiştik.
Bir de Hoca maçın son bölümünde Umut'u tek forvet olarak görevlendirdi.
Bu takımda eğer birisi tek forvet oynayacaksa, bu kişi kesinlikle Umut olmamalı. Tipik ceza sahası golcüsü, Nobre gibi. Tehlike bölgesinde gol kovalıyor, rakip defansı bozuyor. Ama ne orta sahaya yardım ediyor, ne top tutup arkadaşlarına servis yapıyor.
Üstelik, kapanan takımlara karşı etkili olamıyor... Stoperlerin kucağında debeleniyor.
Geçen sezon nispeten daha işler bir pas futbolu oynuyorduk. Bu sezon özellikle deplasmanlarda pas da yapamıyoruz, topu ayağımızda dahi tutamıyoruz, aynen Skibbe-Rijkaard dönemlerinin deplasmanda ezik ve sinik leydiler takımı haline geri döndük.
Bu da orta sahamızın mücadele ve oyun kurma anlamında zayıf olduğunu gösterir.
AYRILMAZ İKİLİ
-
- Site Admin
Re: STSL 20. Hafta: Bursaspor Galatasaray 1-1 (Umut)
Bence Bursa maçı iyi gecti. Oyuncular iyi niyetliydi ve iyi mücadele ettiler. Defans dediğim gibi sallandı, Dani olduğu müddetçe bu olacak, çocuk yer tutmasını bilmiyor. Kanatlarda daha iyi işleyebilir. Buna rağmen kendi acimdan soyluyorum , rahat bir maç izledim. Puan kaybetmeleri üzücü ama rakip Bursa ve deplasmanda...tamam rakip yar ali ve eksikti ama bazen bu durumda olan takimlardan puan bile almak zor. Her mevkide GS da oynayacak adamlari var.
Oyunu 100% bulmasamda umut vericiydi. Takim Kasımpaşa, 1463 maclarindan uzak bir görüntü çizdi. Takimin ilerleyen haftalarda form tutmasini bekliyorum açikçası. FT as ve yedek oyunculari iyi hazirlayacagina inaniyorum.
Not: Sercan FB maçında kötü sakatlandı sanırım.
Oyunu 100% bulmasamda umut vericiydi. Takim Kasımpaşa, 1463 maclarindan uzak bir görüntü çizdi. Takimin ilerleyen haftalarda form tutmasini bekliyorum açikçası. FT as ve yedek oyunculari iyi hazirlayacagina inaniyorum.
Not: Sercan FB maçında kötü sakatlandı sanırım.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde
Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.