.Dün oynanan Galatasaray Liv Hospital – Lokomotiv Kuban maçında bir grup seyircimizin Galatasaraylılığa hiç ama hiç yakışmayan çirkin tezahüratları tüm camiamızda derin bir üzüntü yaratmıştır. Ancak bu yakışıksız davranışlar ne yazık ki bir süredir var olan bir sürecin bardağı taşıran son damlası niteliğindedir.
ERGİN ATAMAN: BÖYLE DEVAM EDERSE GALATASARAY'I BIRAKIRIM
Kimdir bu gruplar? Amaçları nedir? Salon sporlarımıza bulaşan bu seviyesiz ve provokatif davranış tarzı yıllardır iftihar ettiğimiz taraftar duruşumuza nasıl sızmıştır? Hangi hakla Galatasaray’ı bu duruma düşürmeye cesaret edebilmişlerdir? Bu davranışın arkasında kimler vardır? Galatasaray’ı temsil etmenin gerektirdiği sorumluluğunu nasıl unutabilmişlerdir? Davranışlarını Galatasaray terbiyesi ile nasıl bağdaştırmaktadırlar? Bu çirkin tezahürata karşı duran hocamız Ergin Ataman’a yapılan terbiyesizlik nasıl açıklanabilir? Kendimizden başka bir dostumuzun olmadığı bir ortamda, bu davranışların sonuç olarak Galatasaray’ı içerden vurmak anlamına geleceği ne zaman anlaşılacak? Bugün bu sorular bizim için kaçırılmış bir galibiyetten çok daha önemlidir.
Bu davranışlara alet olanların bilmeleri gerekir ki, bu ülkeye pek çok spor branşını olduğu gibi basketbolu da Galatasaray tanıştırmış, gelişmesi için yaklaşık 90 yıldır emek vermiştir. Galatasaray tarihinin en önemli destanları basketbolda yazılmıştır.
Dünkü olayları unutmak istiyoruz ama ne kadar unutmak istesek de bir zaman alacağı kesin. Bu nedenle tüm taraftarımıza bu davranışların bize yakışmadığını ve yaklaşık bir senedir yapmış olduğumuz uyarı ve temennileri bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ve devam etmesi halinde gerekirse bu gurur duyduğumuz branşımızda hedef küçültmek veya bir süre mücadeleye ara vermek için ilk Genel Kurulumuzdan yetki istemeye gidecek kadar kararlılık içinde olduğumuzu üzülerek belirtiriz
Bu yonetime yakisir bir aciklama
Moderator: Staff
-
- Moderator
Bu yonetime yakisir bir aciklama
Bence gec bile kaldilar ama artik bicak kemige dayandi herhalde. Aciklamanin sonuna katilmiyorum. Taraftar edepsizlik yapiyor diye hedef kucultmek ne demek. Teker teker bu herifleri tespit edip armut toplar gibi macin icinde toplar ve davaci olursun. Bak bakalim ayni boku yiyebiliyorlar mi? Bunlar hepsi bilinen hergeleler. Ultra zultra diye orgutlenmisler ustelik.
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
- Site Admin
Re: Bu yonetime yakisir bir aciklama
Yargitay kararini aciklamis, bunun hakkinda biraz karalasinlar...sIkarsa tabii. "Daha ne diyecekler, yeterince konusmadilar mi" diye duyuyor gibiyim Neyse hepsi hava civa.
Bu yönetim basini cektigini baskan gibi artist, gercekten öyle
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde
Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
-
- Moderator
Seneler once Chrysler'in basina Lee Iacoca diye bir chairman gelip iflastan devlet tarafindan kurtatilan sirketi ihya etmisti. Karizmatik bir adamdi. Ford Motor Co.'nun basinda Ford'un torunundan sonra ikinci adamken 70'lerin sonunda kovulmus ve icindeki o ateslede Chryseler'i adam etmisti. Ford'un ikincilik sirasina goz koymustu. Elbette icindekileri bir kitaba dokmustu. Alip okumustum. Hala su sozleri aklimdadir. Iacoca'nin Agzindan Aklimda kalan soyleydi.Hasan Tezcan wrote:...
Genc bir arkadasi Chairman of Finance'e yukseltmistim. Cok iyi bir tahsil gormus ve yaptigi islerle parlak bir gelecegi oldugunu dusunmustum. Bir sure sonra ilk kurul toplantisinda torun Ford ile tanistilar. Kendisini ilk defa goruyormus herhhalde. Adami gordukten sonra toplantidan sonra beni cagirdi. Bu ibne kilikli adami niye CFO yaptin dedi. Aman neler soyluyorsunuz. Ozel hayatini bilmem ama sirketimizde benim gordugum kadari ile bu isi layiki ile yapacagina inanmasam asla bu goreve getirmezdim. Siz de zaten atamayi uygun gormustunuz. Bakin su su isleri yapti dedimse de bana son soz olarak def et gitsin dedi. Ne yapacagimi sasirdim. Belki aradan bir zaman gecerse unutur diye biraz vakit gecirdim. Birkac ay sonra yine sekreterinden bir telefon geldi. Beni cagiriyordu. Ilk once aklina bu adami takmis olacagi aklima gelmedi. Sonra Ford binasinin en yuksek noktasindaki ofisinde bir iki ufak tefek isle ilgili konustuk. Yani asil mesele adami isten atmami istemesini kendisi de belki kendine yediremedi. Bana bunu hatirlatmak icin bahane aradigini sonunda ogrendim. Konusmamizin sonuna dogru su ibneyi hala def etmemissin dedi. Artik yapacak fazla bir sey yoktu. Derhal yarin hal ederim dedim. Ciktigimda cok karisik duygular icinde idim. Genc adami cagirdim (galiba kitapta da ismini vermemisti). Elbette Mr. Ford seni ibne saniyor diyemezdim. Sudan bir iki bahane ile adami yolladim. O da cok sasirmisti ama fazla ustelemedi. Seneler sonra sira bana geldiginde ve beni Detroit'de ucra bir warehouse'in basina yolladiginda bu olay aklima geldi elbette demisti kitabinda. Lee Iacoca'nin bugun hala Ford'un en iyi spor arabasi sayilan 1965'lerde ilk design'i yapilan unlu Ford Mustang'in yaraticilarindan oldugunu soyleyebilirim. O zaman VP imis. Bir muhendis olarak yetistim ama icimde muhendislikten cok yoneticilik aslani yatardi. En kisa yoldan bu yone atladim derdi.
Bunun yaninda Pinto gibi Ford'u mahveden bir olayda da parmagi var. Ben de olsaydim Lee'ye Pinto olayindan sonra kapiyi gosterirdim. Her ne kadar Ford'un CFO'yu ibne kilikli diye isten cikarmasini kabul edemesem de, ve hayatimda Pinto arabam olmamis olsa da Lee Pinto isi ile bir cuval isi berbat edenlerden. Amerikanin Japonlarla yarisacagi kucuk araba diye lanse edildi. Bir iki arkadas almak gafletinde bulundu. Ikinci elden. Az buz yolda kalmadilar bu arabalarla. Aman yarabbi af edilecek gibi degil cunku. Arabanin kendisi kucuk ama icine konan hersey buyuktu. O kucuk araba kursun gibi agir yapilmis ve icinde at arabasina binmisiniz gibi bir his duymaniza sebeb veren suspansiyonlari vardi. Rezalet bir seydi. Bunlari niye mi anlattim? Hasan sevdigine cok vefali buna ben de dahilim. Biliyorum. Bana ne kadar kizsa da sevdigini bilirim. Nazim her zaman gecer. Boyle vaktiyle iyi isler yaptigini gordugu kisilere ihanet edip vefasizlik yapamaz asla. Yapanlara da fena halde icerliyor. Bu benim gorusum. Aysal GS'i kazara SL sampiyonu yapsa hakkindaki gorusu Fatih Terim'e ve Polat'a yapilanlardan dolayi asla degismeyecek. Artis demeye devam edecek. .
Allahtan herifi gormuyorum. Bu aralar pek TV'ye filan cikmiyor. Cunku gundem o kadar dolu ki cilek visne erik filanla ilgilenen yok. GSTV denen o sacmaliga da erisme durumum yok. O yuzden onun sinirlendigi hareketlerini gormedigim icin takiliyorum iste. boyle.
Cengiz Akgun
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
- Site Admin
Cengiz abi Allah sizleri utandirmasin, bakin onu utandirmasin demiyorum, insallah 4. yildizi takarlar, ama benim görusum zor. Kimya bozuldu, kim ne derse desin...guzel bir anekdot yazmissin, baska bir insanin agzindan, ögrenecek cok ders var, ama benim hayatimda 'lider' insanlar iyi bir iz birakmadi, hemen hemen hepsi para kaldiriyor mesuliyet almiyor ve görevinden kovularak ayriliyor. Zaten o konuma gelmesi icin biraz pskopat olmasi gerekmiyor mu, sanirim bir arastirma bunu gösterdi. Aysal lider degil, bence sovmen de degil, agir bir söz söyleyecegim...bu gune kadar ne yapti, onu anlatsin, para sacmaktan baska ne yapti bu adam, ne kaynagi yaratmis söylesin, kendi agzindan duyalim. Miras yedi, biraz parasi var (acil durumlarda verir mi bilmiyorum, ama zannetmiyorum...kulup yöneticiligi, yöneticilik bu degil). Ben sahsen bu gune kadar iyi bir yöneticiye yakisan bir hamle görmedim, bilakis paralari car cur etti...sakin FT yuzunden demeyin, sorumlu bizzat kendisidir. Kaynak konusuna girmeyelim, kaynak TV geliri, CL geliri ve stat...reklam, sponsorluklar vesayre, bir cogu eskiden kalma bildigim kadariyla. Isin özune bakarsak hepsi birer artist.
-
- Site Admin
Gerçekten yakıştı, bildiriyi kaldırmışlar. Eh balls dedik ya. Yaşlı delikanlı tırstı adeta.
-
- Moderator
Hasan Tezcan wrote:Gerçekten yakıştı, bildiriyi kaldırmışlar. Eh balls dedik ya. Yaşlı delikanlı tırstı adeta.
Gazetelerde filan cikti ama. Dedigin gibi birileri yine araya Girdi herhalde. Hele bugun olanlardan sonra belki de tirstilar. Bu is zaten bildiri ile olmaz. Kulaklarindan tutup polise verip davaci olmazlarsa kagit ustunde kalir.
Cengiz Akgun
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
- Site Admin
Ne kağıt üstü Cengiz abi, ortada kağıt da yok.
-
- Site Admin