Seyrantepe hayirli ugurlu olsun...

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Ozgur Caglar
Posts: 170
Joined: Wed Jun 09, 2004 10:37 pm
Location: Istanbul

Seyrantepe hayirli ugurlu olsun...

Post by Ozgur Caglar »

Bir cok Besiktas li arkadasimin tepkisine ragmen 100. yilinda boyle bir proejyi gerceklestiren Galatasaray yonetimi ve baskanini kutlarim.

Kimse aglayip sizlamasin, yok devlet hazinesi yok bilmem ne, bu is oyle kolay olabilecek tur den bir is degildi ve degerli bir arazi Galatasaray a verildi.

Daha once de arkadaslarima dedigim gibi, Galatasaray in atilim i herkes e ornek olmalidir ve olacaktir. Dun okudugum haberde dunyada es i benzeri olmana 2 milyon metre karalik alan da artik Besiktas in. Besiktas bu calismalara Galasaray a misilleme olarak yapmamistir, yonetim goreve gelmeden once Fulya ve bu proje zaten divan da cizim leri ile anlatilmistir. Galatasaray elini cabuk tutarak boyle bir projeyi hayata gecirince bizimkilerde 2 sene de gerceklesmesi gereken Besiktas in projesini hizlandirma asamasina getirmislerdir.

Aslinda is in gercegi, oraya stad yapmakti ama Inonu tadilat olunca simdi dunya ve avrupa nin en buyuk ve en modern tesisi yapilacak.
Sayin baskan Yildirim Demiroren i de tebrik etmek istiyorum.

Fener yonetiminin de buna benzer bir projesi var, ne zaman hayat a geciriler bilmiyorum ama dusunmus olduklari arazi 550 bin metre karalik bir yer, onlarda cok modern bir tesis dusunuyorlar, bakalim bekleyip gorecez.
Biz seni sevinmek icin sevmedik "Besiktas"
Murat Gökcigdem
Staff Member
Posts: 1271
Joined: Thu Nov 07, 2002 4:25 pm
Location: Washington, DC USA

Post by Murat Gökcigdem »

Konuyu sizler gibi takip ettigim icin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'in gecen gun basina verdigi demecler ilgimi cekti.

Statlar kulüplere devredilecek mi?

3 büyüklerin daha 40 yıl statlarını kiralama süreçleri var ama buna rağmen biz kulüplere 4/1 ila 10/1 arasında bir bedelle statlarının tapusunu vermeye çalışıyoruz. Eğer stadın üzerine masraf etmişlerse bir bilirkişi ile bunun bedelini saptıyor sonra da aradaki farkı talep ediyoruz. Parası olan, stadına bakabilecek kulüplere statlarını devrediyoruz.


O ZAMAN GALATASARAY ALİ SAMİ YEN'İ HİÇ ALAMAZ, PARASI YOK


- Her şeyin çözümü var. Galatasaray Spor Kulübü ile görüştük; Ali Sami Yen'deki müktesep hakkından vazgeçecek stadı GSGM'ye devredecek, ayrıca Seyrantepe'deki üst kullanım hakkından da feragat edecek, devlet de Seyrantepe'den 120 dönüm yeri Galatasaray Spor Kulübü'ne tapusuyla verecek. Ayrıca stadı da devlet yapacak. Galatasaray'ın kasasından bir kuruş çıkmadan 120 dönümlük arazi üzerinde stadı olacak! İş imza aşamasında.

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ?

Saraçoğlu ve İnönü de verilecek. Kriterler koyduk. Fiyat Tesbit Komisyonları statları yeri ve büyüklüğü açısından değerlendiriyor. Her stada bir fiyat biçilecek her kulüp stadını almak için stada yaptığı masrafı bedelden düşecek.

Örneğin; Saraçoğlu Stadı'na 2000 yılında 33 trilyon muhammen bedel biçilmiş. Bugün nedir bilmiyorum ama Fenerbahçe de bu stada 80 milyon dolar masraf etmiş. Aradaki farkı öder stadını alır.

Ya Fenerbahçe devletten alacaklı çıkarsa?

Bugünün değeriyle çıkamaz ama çok cüzi bir ücretle Saraçoğlu Stadı Fenerbahçe'ye verilir.

Beşiktaş da 6-8 trilyon arası bir yatırım yapmış Dolmabahçe stadına, ondan da aradaki farkı alırız...


DİĞER KULÜPLER?


Stadına bakabilecek maddi gücü olan bütün kulüplere aynı işlemi yapacağız. Bütçesi uygun olmayan illerin stadlarını da belediyelere devredeceğiz.

Konya'ya üçlü protokol yaptık stadı belediyeye verdik...

Kayseri'den de stadını aldık belediyeye verdik.

Ayrıca 6 olimpik branşı olan takımlara da statlarını ücretsiz veriyoruz.

Mantığımız şu; Belediyeler kulüp idaresinden ellerini çekecekler. Kulüpler kendi kendini yönetecek. Yerel yönetimler sadece gençliğe alt yapı hazırlayacak, tesis yapacaklar.
Post Reply