Kily Gonzalez'de hirs kalmadigini nereden cikardniz? Ben sakat oldugu soylenen gecen sene dahi epey macta izledim, hirsi, gucu yerinde gozukuyordu.Levent Guntay wrote:Killy Gonzales'e 1.5 milyon dolar bonservis cok bile olabilir. GS'a transferi olmadan onceki senelerde adini bir kac kez duydum iste o kadar. Adam yasli (32 galiba) motivasyon hirs diye birsey kalmamis. Ustelik GS'a gelmem diye diretmisti yaz basinda. Simdi bir daha zorluyoruz, hala da kasiyor.
Arjantinli futbolcular Guney Amerika'nin en zengin ulkesi olduklarindan rahatina duskun, kaprisli ve biraz da simariktirlar. Arjantinlilerde, Brezilyalilarin futbola acligi, fakirlikten gelmenin hirsi, motivasyonu, ve devamliligi kesinlikle yoktur.
Kendi kulturlerine yakin ulkelerde oynamak isterler. Ispanya ve Italya disinda Avrupa'da oynayan ve basarili olan Arjantinli cok azdir. (Ispanyolca konustuklari ve Arjantinlilerin yarisinin Italyan asilli oldugunu goze almak lazim.)
Ortega ornegi de ortada. Simdi de gazeteler Ortega'nin Turkiye icin iyi seyler soylemedigini soyluyor.
Bonservise 2 milyon dolar, senelik kendisine 2 milyon euro, gelsin 5-10 mac oynayip sonra kapris yapip, rezalet cikarip ulkesine donsun. Yaziktir Galatasarayimin paralarina ve zamanina derim.
Ortega Fenerbahce'ye gelmeden once de problemli, Avrupa'da basarisiz olmus, uyum sorunu yasamisbir oyuncuydu. Kily Gonzalez Avrupa'da ust duzey takimlarda en ufak bir problem yasamadan uzun yillar oynamis bir oyuncu. Benim izledigim kadariyla tek gordugum ortak nokta Arjantin'li olmalari. E Nihat Kahveci ve Fatih Akyel de Turkler ama Avrupa kariyerleri pek benzemiyor degil mi? Sonra Jardel, Felipe de problemli cikti, Ribery de, Ortega'ya gidene kadar, Brezilya'li Fransiz da mi almayalim?
Ortega yuzunden butun Arjantinlileri problemli gormek yanlis olur. Bu arada Arjantin dunyada Brezilya'dan sonra en cok futbolcu ihrac eden ulke yanilmiyorsam, Brezilya 180 milyon, Arjantin 40 milyon nufusla. Cogunun Ispanya ve Italya'da oynamalari da normal, bunlar da en cok ithal eden iki ulke, belki Ingilizler yakindir ama Ingiliz liginde benim bildigim fazla Brezilya'li da yok, en azindan Ispanya, Italya gibi yok.
Ali