Medya Arkasi-4: Fatih Altayli

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Fikret Ortacgil
Posts: 18
Joined: Wed Oct 12, 2005 7:23 am
Location: Bozburun/Mugla

Post by Fikret Ortacgil »

Fatih Altayli'nin yazisini okuyunca dun izledigim mactan suphe ettim. Maci TV'den izledim, izledigim kadariyla da hakem Serdar Tatli gayet basarili bi mac yonetti. Altayli'nin fazla tarafli yazdigi kanaatindeyim.

Orhan'in yedigi kartlar bence dogruydu.. Onun disinda da macin basinda kart cikmadi zaten. Yan hakemler 1-2'i ofsayti kacirdi ama bunlar her daim olan seyler.. Keza faullerde de 2 tarafinda verilmeyen faulleri var. Nedir bu ofke anladamadim. Herhalde yenilgi biraz agir geldi.
Fikret Ortacgil
Fikret Ortacgil
Posts: 18
Joined: Wed Oct 12, 2005 7:23 am
Location: Bozburun/Mugla

Post by Fikret Ortacgil »

Serdat Tatli Altayli hakinda dava acmis:

Tatlı kalem istedi!
G.Saray - F.Bahçe derbisini yöneten hakem Serdar Tatlı kendisine ağır eleştirilerde bulunan gazeteci Fatih Altaylı aleyhine tazminat davası açtı


Tatlı, Avukatı Müslüm Akalın aracılığı ile Şanlıurfa 1.Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davada, Fatih Altaylı'dan 50 bin YTL tazminat ve bir yıl spor konusunda yazı yazmama cezası talep etti. Akalın, Altaylı'nın köşe yazısında hiçbir teknik eleştiri bulunmadığını, direk hakaret edildiğini belirterek, müvekkilinin bu nedenle manevi olarak mağdur edildiğini söyledi, "Bu yazıdan dolayı Serdar beyin psikolojisi çok bozuldu" dedi.
Altaylı köşesinde Serdar Tatlı için 'Türkiye futbol ligleri çok haysiyetsiz hakem gördü, ama bu kadar profesyonelini az gördü. Maçın başlaması ile beraber hakem Serdar Tatlı, Galatasaray'ın canına okumak için elinden gelen her şeyi yapacağını gösterdi' ve 'Aziz Yıldırım'ın uşağı olmuş bir federasyon ve onun da uşağı hakemler' şeklinde yakıştırmalarda bulunmuştu.

MILLIYET


"bir yıl spor konusunda yazı yazmama cezası" komik bir talep ama dava acmasini taktir ettim.
Fikret Ortacgil
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Fikret Ortacgil wrote: ...
"bir yıl spor konusunda yazı yazmama cezası" komik bir talep ama dava acmasini taktir ettim.
Ben olsam Tatli'nin yerinde parayi bo$ verin bilmedigi halti ve amigolugu yzunden bu denli yazmasindan dolayi omur boyu hicbir gazetede futbol yazisi yazdirtmama ve yazdigi takdirde yazdigi gazateden Cocuk Esirgeme kurumuna otomatik tazminat kararini talep ederdim. Ve hakim olsam seve seve bu gafili bu cezayi carptirirdim ve diger yazilarinda da yazisini bagladigi "Ne zaman Adam Oluruz?" diye sordugu son bolume "Ben adam oldugum zaman" diye imza da attirtirdim ona.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ergün Simsek
Posts: 144
Joined: Mon Dec 15, 2003 10:19 am

Post by Ergün Simsek »

8 Kasim tarihli bir Milliyet haberi:

82 futbol hakemi, Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu


Gazeteci-yazar Fatih Altay hakkında, "Hakemler Bu Kadar" başlıklı yazısında hakaret unsuru bulunduğu iddiasıyla 82 futbol hakemi tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
Avukat Murat Söylemez tarafından 81 futbol hakemi adına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde, şikayetçi hakemlerin tamamının faal olarak Türkiye Süper Futbol Ligi’nde görev yaptığı, yeri geldiğinde Türkiye’yi yurtdışındaki müsabakalarda temsil eden futbol hakemleri oldukları belirtildi.
Futbolun günümüzde dünyada ve Türkiye’de kitleleri peşinden sürükleyen, insanların yoğun ilgi gösterdiği bir spor dalı olduğu kaydedilen dilekçede, futbol hakemliğinin de önem arz eden, insanlar ve olaylar üzerinde karar mekanizması olması nedeniyle zor bir görev olduğu ifade edildi.
Fatih Altaylı’nın "Fatih Altaylı Yanıtlıyor" başlıklı köşesinde 28 Kasım 2005 tarihinde yayınlanan "Hakemler Bu Kadar’ başlıklı yazısında şikayetçilere ağır itham ve saldırılarda bulunduğu öne sürülen dilekçede, Altaylı’nın kendisinden beklenen özeni göstermeden, kendi kişisel düşünceleriyle şikayetçileri toplum önünde küçük düşürdüğü, kişilik ve kariyerlerine tecavüz ettiği savunuldu.
Altaylı’nın yazısının çeşitli bölümlerinden örnekler verilen dilekçede, Altaylı’nın şikayetçileri "haysiyetsiz", "kukla" ve "uşak" olarak nitelendirdiği iddia edilerek, eyleminin "hakaret" suçunu düzenleyen TCK’nın 125. maddesinde tanımlandığı belirtildi.
Görev aldığı müsabakalarda bir kamu görevlisi olan şikayetçilere basın yoluyla hakaret edildiği öne sürülen dilekçede, gerekli soruşturma yapılarak Altaylı hakkında dava açılması istendi.
Avukat Söylemez tarafından hakem Mehmet Serdar Tatlı adına ayrıca yapılan suç duyurusu dilekçesinde de, Tatlı’ya ilişkin Altaylı’nın yazısındaki bölümlere yer verildi.
Dilekçede, aynı gerekçelerle Altaylı hakkında soruşturma yapılarak, dava açılması talep edildi.

"HAKEM CAMİASINI KUTLUYORUM"
Altaylı, hakkında yapılan suç duyurusuna ilişkin AA muhabirine şu değerlendirmede bulundu:
"Hakem camiasını kutluyorum. Beni mahkemeye vererek ne kadar muhteşem hakemler olduklarını kanıtlamış olacaklar. Beni mahkemeye vereceklerine, yıllardır bir tek Türk hakemini Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası finaline çağırmayan FIFA ve UEFA’yı mahkemeye versinler. Eğer dedikleri gibi şahane hakemler ise niçin bu dev organizasyonlarda Türk Milli Takımı yer aldığı zaman bile bir tek Türk hakemi yer almadı. Hakemlerin durumunun ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Gazetelerin spor sayfaları ve spor programları bunları her gün çarşaf çarşaf yazıyor. Ama onlar beni mahkemeye veriyorlar. Bundan böyle ben de onlarla birer birer uğraşacağım. İlişkilerini, mal varlıklarını, ticari işlerini, buralardaki ortaklıklarını hepsini ortaya dökeceğim. Umarım beni o zaman da mahkemeye verirler."
Ergun Simsek
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ergün Simsek wrote: ...
Bundan böyle ben de onlarla birer birer uğraşacağım. İlişkilerini, mal varlıklarını, ticari işlerini, buralardaki ortaklıklarını hepsini ortaya dökeceğim. Umarım beni o zaman da mahkemeye verirler."
Madem yapabilecek durumda idi elini kolunu mu bagladilardi. Ne duruyordu bugune kadar. Mahkemeye verilmesini mi beklemi$ haspa. Hadi bakalim gorelim kim kimi nasil satin almi$. Elinden geleni ardina koymasin.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Post Reply