BASKAN YAZIP BOŞLUK BIRAK ADAYINI YAZ 3509'a GÖNDER

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mehmet Gorgen
Staff Member

BASKAN YAZIP BOŞLUK BIRAK ADAYINI YAZ 3509'a GÖNDER

Post by Mehmet Gorgen »

GS ATV'de siyaset meydanında masaya yatıırlıyor.

Hani şu meşhur abiler, liseliler, camianın önde gelenleri diye ortaya sunulanların hepsi proğrama katılıyor.

Ali Kırca'nın dediğine göre BASKAN YAZIP BOŞLUK BIRAKIP 3509'a SMS GÖNDERİRSEK GALATASARAY KURTULACAKMIŞ. :lol:

Benden söylemesi..
Last edited by Mehmet Gorgen on Thu Mar 02, 2006 12:36 am, edited 1 time in total.
Mustafa Dogan

Post by Mustafa Dogan »

Evet herkes burda. Atv'yi şenlendirecekler şimdi.
Hiç kadın var mı acaba?
Yani abla ?
Yoksa hepsi abi mi ?
Starda da Jurassic-Park II var, onuda izleyebilirsiniz...
Meczup
Kenan Atak

Post by Kenan Atak »

Su anda Turgay Kiran konusuyormus, Zidane, Platini, Giresse hepsi siradalar kendileri ile fiyatta anlastim diyormus, Mireille Mathieu abla da , sarkilariyla ortami costurmus. Kiran kafayi cevirip cevirip 'ma chere Mireille comme tu es charmante' deyip transfer listesinden sallamaga devam ediyormus, program birden re re re ra ra ra sesleri ile kesilmis, Cansun da iceri girmis, butun katilimcilar omuz omuza halay cekmisler diger kösede Kiran Mireille ile vals yapiyormus yenilikciler adina. Devamini seyreden anlatsin.
Mehmet Gorgen
Staff Member

Post by Mehmet Gorgen »

Fransız bayan yok ama Timur selçuk kendi yazdığı GS lise ve taraftar marşlarını söyledi.

Kimse kusura bakmasın ama marşların % 90'ının sözlerini anlayamadım. Benim Türkçem mi eksik yoksa Timur selçuk da mı bir sorun vardı anlayamadım.

Abiler amcalar sallayıp duuryorlar.GS 'ın 800 milyon usd'lik malvarlığı varmış. 4 ayda düze çıkar 2 senede stadı bile bitirebilirlermiş.

Senede 10 milyon usd banka faizine veriyormuşuz.
Mustafa Dogan

Post by Mustafa Dogan »

Sorun Timur Selçukta, için rahat olsun
Ordakilerinde anladığını sanmıyorum, hele avuçlarını patlatırcasına alkışlayan Abdurrahim anladıysa kendimden şüphe ederim..
Mehmet Gorgen wrote: Kimse kusura bakmasın ama marşların % 90'ının sözlerini anlayamadım. Benim Türkçem mi eksik yoksa Timur selçuk da mı bir sorun vardı anlayamadım.
Meczup
Mustafa Dogan

Post by Mustafa Dogan »

Keçiboynuzu geveleme kıvamında gidiyor program..
Herşey süt-liman..
Süheyl Batum ne diye konuşuyor anlamadım. Mikrofon görünce dayanamıyor herhal!
Meczup
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Elektrik bile dayanamadi bu zirvaliga kesildi. Ali Kirca konu$acak konu bulamami$ yine boyle heybeden programla para kazaniyor.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Canaydin ne bokuna gitmis oraya anlamadim. Agzindan bir cumle bile cikmadi,
öyle oturup bos bos bakti etrafina. Bu kadar asosyal bir insan oldugunu tahmin
etmiyordum.

Umut verici sözler söylendi, bu borc ödenir dendi, ama asil sorun GS'in
ilerde nasil yönetilicek olmasi.

Gelecek yönetim kriz yönetimi olmasi gerekiyor dendi, ki dogru.

Devletin GS'a yardim etmesi gerekir dendi, kanatimca bu son derece
yanlis olur.

Aklimda kalan Yigit Sardan agir biri, Canaydin yönetiminine agir elestiriler
bulundu. Baskan adayligina bundan birkac ay önce daha ilimli bakiyordum
dedi. Kimdir neyin nesidir bilmiyorum.

Isin Celebi'nin kimin namina calisma yaptigini kacirdim, ama ciddi bir calisma
yapmisa benziyor. Banklarla, devlet birimleri ile temasta bulunmus, bazi
sorunlar simdiden asilmis, Riva ile alakali. Son söz yeni gelecek yönetimin
ve kongre uyelerinin dedi.

Neyse bir hareketlilik var, Canaydin'a ragmen. Tekrar ediyorum son derece
asosyal bir insan...nasil GS baskani secildi hayretler icindeyim...
Ozgur Huseyinoglu

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Bayagi bir tepelemissiniz programi ama... :) yok muydu soyle ilginc haberler, klasik kliseler disinda yeni tespitler filan?? :)

Adnan Polat ya da Unal Aysal'in kendileri, ya da destekledikleri adaylar filan gibisinden laflar gecti mi mesela, ne bileyim?!
Özgür
Mehmet Gorgen
Staff Member

Post by Mehmet Gorgen »

Ozgur Huseyinoglu wrote:Bayagi bir tepelemissiniz programi ama... :) yok muydu soyle ilginc haberler, klasik kliseler disinda yeni tespitler filan?? :)

Adnan Polat ya da Unal Aysal'in kendileri, ya da destekledikleri adaylar filan gibisinden laflar gecti mi mesela, ne bileyim?!
3509'a gönderilen meajlarda Adananpolat % 75 oyla başkan adayı olması istenmiş.

Adnan polat ben şuanda yönetime giremem.İşlerimi rayına koymam lazım dedi. 2000 krizinde Polat Holding iyi bir darbe almıştı.Kendine gelmesi için daha 5-10 senesi var.Fkat Adnan polat 25 mart seçimlerinden sonra başkan'a gidip dışarıdan ufak da olsa bir görev isteyecekmiş. Belki bir amatör spor dalına sponsorluk yapabilir.
Kenan Atak

Post by Kenan Atak »

Bahri Havadir'in yazisi. Sinirleriniz kaldirirsa okuyun derim.
---------------------------------------------------------------------------------
İYİ GİYİMLİ PARLAK YÜZLÜ AMCALAR!.. G.SARAY’A ZARARI: 60 MİLYON $

BAHRİ HAVADIR

Bugün ne başkanlık seçimi, ne de Galatasaray’ın Fenerbahçe’ye bir nefes daha yaklaşmasından bahsedeceğim. Bugün; tek kuruşa muhtaç olunan zamanda 60 milyon doların nasıl uçup gittiğini anlatacağım.

Başında Turgay Kıran’ın bulunduğu 100. yıl organizasyon komitesi “Şimdiye kadar ne yaptı” diye hiç düşündünüz mü ? Bir iki konser, bir balo, rüya takımın İstanbul’da toplanmasının dışında bu komite ne gibi işler gerçekleştirdi diye soranınız oldu mu acaba?

Aslında çok şeyler yapıldı ama paralar tam kasaya girecekken yönetim kurulundaki “İyi giyimli, parlak yüzlü” bazı amcalar bu işe “dur” dedi… Bununla ilgili dosya ve tüm detaylar elimde. Bunları en net ve yalın şekilde Galatasaray camiasına aktarıyorum.

22 PROJE NEREDE?

100. yıl komitesinin 01.09.2004 tarihli toplantısının ardından yönetim kurulu toplanır ve 29 proje için düğmeye basar. Daha doğrusu yönetim kurulu komiteye tam yetkiyle ONAY verir.

Beklenen tahmini gelir : 60 milyon dolar

Tahmini proje giderleri : 25 milyon dolar

100. yıl tahmini karı : 35 milyon dolar

Gerçekleşen proje sayısı : 7

Evet; ne yazık ki 29 projeden sadece 7’si gercekleşir… Bunlar neler mi ?

1- 17 Ekim’deki Ali Sami Yen’deki 100.yıl açılışı.

2- Anıtkabir ziyareti

3- 24 Nisan 2005 Rüya Takımı gösteri maçı

4- 100.yıl balosu (Dolmabahçe Sarayı)

5- 100.yıl yıl şöleni (Kuruçeşme Arena)

6- 100.yıl Unutulmayanlar Belgeseli

7- 100.yıl Senfoni Konseri.

İşte bunlar gerçekleşen projeler. Bunlardan kulübün kasasına ne kadar para girdiğini en son olarak yazacağım, şaşıracaksınız.

BUHAR OLAN PARALAR!

Sivas’a, Malatya’ya takımın gitmesi için uçak paralarının bulunamadığı bir dönemde, yönetim kurulu karar defterine işlenmesini rağmen tam uygulanacağı sırada erteleme yoluyla soğutulan projeler ve tahmini gelirleri ise şöyle :

1- Mustafa Erdoğan Truva Müzikali (Dünya çapında) anlaşma: 3 yıl için 5 milyon Dolar

2- Yurtiçi Road-show (20 il) : 3,5 milyon dolar

3- Gençlik partileri : 750 bin dolar

4- 100. yıl müzik festivali: 2 milyon dolar

5- 100. yıl eşya piyangosu : 25 milyon dolar (en önemli projenin açılımını biraz sonra hayretle okuyacaksınız)

6- 100. yıl turnuvaları ( Yurt içi ve yurt dışı) 2 milyon dolar.

Gerçekleşmesine engel olunan bu projeler için Mustafa Erdoğan başta olmak üzere Milli Piyango İdaresi, sponsorlar, sanatçılarla tüm anlaşmaların yapıldığını da hatırlatmak istiyorum.
Yaklaşık 35 milyon dolarlık tahmini kar getirecek projelere “set çekmelerinin” nedeni hala bilinmemektedir. Ayrıca 100. yıl komitesine de (22 kişi ) hiçbir gerekçe gösterilmemeştir.

İYİ GİYİMLİ AMCALARIN BOMBASI!

Adnan Polat’ın başlattığı yardım kampanyasına “deliler gibi sarılanlar” Milli piyango idaresiyle yapılan müthiş çalışmayı elledirir tersiyle itmişlerdir. Biletler, gazete ilanları, afişler , sponsorlar, hediyeler hazırken iyi giyimli amcalar bombanın pimini çekmiştir. İşte piyango projesinin açılımı :

Biletlerin satışa başlama tarihi : Ekim 2005

Çekiliş tarihi : 9 Aralık 2005

Ödüller : 333 adet otomobil

Markalar :

a) 1 adet özel sipariş FERRARİ (özel sipariş kırmızı – içi sarı )

b) 1 Adet Range Rover jeep

c) 1 adet Range Rover Discovery jeep

d) 150 adet çeşitli 3 ve 5 serisi olmak üzere BMW

e) 150 adet çeşitli Renault otomobil

Bilet fiyatları : 100 YTL

Basım adedi : 600.000 adt.

Satış şekli : Yurtiçi ve dışı kurumsal ( %15 bireysel)

Satış yüzdesi : %75

Satış cirosu : 45 milyon YTL ( 35 milyon dolar)

Hedeflenen kar : 25 milyon dolar ( Sponsorlar dahil)

Özetle ; yeniden üstüne basa basa yazıyorum:

Beklenen tahmini gelir :60 milyon dolar

Tahmini proje giderleri : 25 milyon dolar

100. yıl tahmini gelir : 35 milyon dolar

Şimdi bu rakamları görüp de vicdan sahibi herkesin “Bu nasıl yöneticilik, bu nasıl işadamlığı bu nasıl Galatasaray’lılık” demesi gerekmiyor mu?

Seyrantepe, Riva, Ali Sami Yen gibi projelerde “sıfır çekmiş” bir yönetimin bunu nasıl “atladığını” merak ediyorum. Hatta kuşkuyla bakıyorm… Neden neden neden ?

35 milyon dolarlık karı bırak, yanıldığını farzet %25’ini gerçekleştir . Bugün futbol takımı ne durumda olurdu; biliyor musunuz ? Yine de tüm futbolcuların alınlarından öpmek lazım.

PİŞMİŞ KELLE GİBİ SIRITANLAR!

Sadece Galatasaray sevdası yüzünden işlerini, güçlerini, ailelerini, çocuklarını bir kenara bırakarak gece gündüz çalışan bu komitenin tüm saygın isimlerinin tamamın küstürüldüğünü, yıldırıldığını da hatırlatmak istiyorum. İlk istifa eden de “Artık dayanamıyorum” diyen sanatçı Candan Erçetin olmuştur.

Galatasaraylılığın “kimyasını bozanlar” bugün pişmiş kelle gibi sırıtıyor... Hiç utanmadan , sıkılmadan…

Merak ettiğinizi biliyorum, bu projelerden ne kadar kazanıldığını? Ama onu en son yazacağım, çünkü bir Galatasaraylı olarak ben de utanıyorum.

Acaba diyorum sistemden beslenenler bu karmaşanın hiç bitmesini istemeyenler midir ? Ne bileyim çete falan durumları mı ? Çünkü bu kadar yanlış, bu kadar hata neden, niçin ve ne uğruna yapılır? Eğer banka faiz borcu 90 milyon dolara dayanmışsa, 10 yıl içinde futbol takımına 340 milyon dolar para harcanmışsa, 102 yerli yabancı futbolcu gelip gitmişse ve borç 160 milyon dolara çıkmışsa varın 100 yıllık çınarın durumunu siz düşünün. Ama Allah’tan bu çınarın kökleri öylesine sağlam ki…

Başa dönüyorum, yukarıda yazdığım 100. yıl projelerinden beklenen 60 milyon dolarlık tahmini gelirden ne acıdır ki sadece 1 MİLYON DOLAR kar gerçekleşmiştir. Galatasaray camiasına duyrulur.

Son dakika toplanan paralarla deplasmanlara gidildiği şu dönemlerde, 1 milyon Euro tutan hizmeti bedava vermeyi garanti eden Wolrd Focus’un bu teklifinin kimlere peşkeş çekilmesi uğruna kabul edilmediğini de yazacağım. Bekleyin
Mehmet Marsan

Post by Mehmet Marsan »

Ozgur Huseyinoglu wrote:Bayagi bir tepelemissiniz programi ama... :) yok muydu soyle ilginc haberler, klasik kliseler disinda yeni tespitler filan?? :)

Ben son bir saatine yetisebildim. Birlik beraberlik gosterisinden baska bir numara yoktu. Bir kac kisi durumun vahametini anlatip acele herekete gecilmesini soyledi ama pek kullak veren olmadi. Sanki sonunda hep birlikde mali durumun cozulemiyecek bir duzeyde olmadigina karar verdiler. :?:

Ozet olarak tam komediydi. 4 baskan omuz omuza oturmuslar, simdiki ve gecmis yonetimlerde yer almis her sahis ordaydi. Bir kac kisi disinda bir birlerine yalan soyleyip durdular. Ergun Gursoy son aylarda ki mali problemleri Riva projelerinin red edilmesine bagladi. O zamana kadar odemeleri yapabildiklerini soyledi. Futbolcularin paralarinin aylardir odenmedigini bilmesek (Ribery fiaskosuna girmeyecegim bile) inanacagiz.

Benim bu toplantidan aldigim mesaj Canaydin'la devam edilecek oldugu. Hele Mart sonu lider girersek kesin kazanir gibime geliyor (Fener Kayseriye sirf bu yuzden yatabilir). Tek rakibi Turgay abi olacaga benziyor. Gencden bir katilimci kalbinin Turgay abiyi istedigini bile soyledi. :lol:
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Canaydin'in devam etmesi biraz zor. Benim baktigim bölumde odun gibi
oturdu bir kenarda, bir cift laf etmeksizin. Cok garip, psikolojik buldum bu
tutumunu...bos bos bakislari...

GS'da hesap sorma mekanismasi calismiyor. Göreve gelenler sorumlu
tutulmayip ibra ediliyorlar otomatikman. Onlar icin yöneticilik bir hobi.
Bu mevzu dun tartisildi.

GS'da alcak gönulluluk yok, hele bu yönetim cok özurlu bu konuda. Canaydin
tekrar baskan secilirse GS'i unutun arkadaslar.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Hasan Tezcan wrote:Canaydin'in devam etmesi biraz zor. Benim baktigim bölumde odun gibi
oturdu bir kenarda, bir cift laf etmeksizin. Cok garip, psikolojik buldum bu
tutumunu...bos bos bakislari...
,,.
Yahu Hasan bu adama canli cenaze adini takaili yillar oldu rakip taraftarlar tarafinda. Once kizildi ama sonrada GS'lilar ister istemez kabul ettiler bu gercegi. Yeni olmu$ bir durum degil. Sen sanki yeni farkina varmi$sin gibi. Hem sonra adamin konu$acak surati yok. Ne desin. Her soyledigi yalan ya da yanli$ cikti. Bence en dogrusunu yapti. Adam oldugu gibi gosterdi kendini. Yani ha o koltukta oturmu$ ha oturmami$ olarak hicbir fark etmeksizin 4 senedir GS'yin ba$inda. Klup tutanin elinde kaldi.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

O gece gordukleriniz daha bir iyiceleri.
Bir de kongrelere gelin ne tipler var sasarsiniz.
Seyretmedim bile , sinirim bozulmasin diye.
Gittigim GS-Vestel macini bir daha seyrettim bannttan, sonra biraktim.

Gorulmustur ki (benimde uyesi oldugum) GS KLubu uyelerinden
olusan bu Dernegin yiyecegi nane degil bu futbol bolumunu duze cikarmak ve yonetmek. GS'nin en buyuk problemi SAHIPSIZLIKTIR.
KITLERIN, Derneklerin, vs ne basina geldiyse Turkiyede ,
Klubun basina o gelmistir.
Halka acalim falan hikaye. 2-3 bin tane goreceli olarak daha iyi, varsil ve egitimli Turkle bu is olmuyorsa, 10.000-20.000-30.000 daha ortalama Turkle bir yere gidemezsiniz. Olay sahipleri cogaltmak degil, bire indirmek olmalidir. Besiktas 10.000'e cikardi, simdi onlari temizlemeye calisiyor. Cok kisinin bir araya gelmesi bir ise yarasaydi, arkasinda kitlelerin oldugu siyasi partilerin yonettigi T.C. uygar bir ulke olurdu simdi. 300 milyar dolara yakin borcuyla surunen bir ulke degil.

Millet daha maclara gitmiyor, ki parasinin karsiligi birsey aliyor, uye olunca aidatini duzenli odeyip gidecegini mi zannediyorsunuz(Birileri onlarin yerine oder, kongrelerde
sandalyeler ucusur, tezahurat yapilir, 100 milyon dolarlik butceyi yonetymek boylemi olmalidir).. Uye olunca ne var karsiliginda : Adaya girmek(paraya bastirinca zaten herkes , 15 yildir 3 defa falan gittim), Kalamisa gitmek(hic gitmedim),
Floryaya girmek(Eskiden giderdim antrenman seyretmeye, zaten artik taraftarda aliniyor). Geriye kaliyor kongrelere gitmek ve oy vermek.
Tevfik Fikret salonunda sicak, icice, 3-4 saat boyunca dun gordugunuz adamlarin daha bos versiyonlarinin konusmalarini dinlemek, daha kotu aday ve en kotu adaydan birini secmek. Ha, klupten veya uyelerden birsekilde nasiplenenlerden
degilseniz, hicbir manasi yoktur o kongrelerin rasyonel olarak. Onlar icinde de yoktur gelmenin, ama adamlarini desteklemeye gelmislerdir. Bir sey yapayim , gunlerce hazirlanayim,konusayim GS'nin iyiligi icin falan derseniz(gayet naifce), Divan Kurulu Baskani engeller, hasbel kader konusma yaparsiniz, cok teknik bulunursunuz, sonra kulaginiza gelir,''Cocuk cok dogru ve iyikonustu, ama cok teknik, kimse dinlemez, yeri olasi degil''. Ulan 10 milyonlarca dolarlik butce ve AIG konusuluyor, fikra mi anlatayim, Karagoz mu oynatayim? . Ha diyeceksiniz, liseliler arkadaslarinizi goruyorsunuz falan. Yahu adam gibi dernegimiz var, pilavimiz var, mail gruplarimiz var, bin tane vesile var, ihtiyacimiz yok inanin boyle bir seye.

Peki senin cozumun nedir diyeceksiniz? Basit GS Futbol Bolumunu
ona yonetecek birine, veya sirkete satmak, ki tam bir sahip cikani olsun.
Korunsun, biri kendi mali gibi gibi korusun, ileri gotursun, zarara ugratmasin. Futbol bolumunu Floryasiyla, Rivasiyla, Aslantepesi ve Ali Sami Yen haklari ve de borclari dahil olmak uzere satisa cikarmak , ve en yuksek verene, belli kriterleride karsilamak sartiyla vermek. Hatta belki parasiz vermek. YETERKI; O GS AMBLEMİ SAHADA DOKTURSUN, LAYIKIYLA YONETILSIN, INSAN GIBI STADA GIDELIM, OGLUMUZA ADAM GIBI KURUMUN SEVGISINI ISLEYELIM. Yoksa cok umurumdaydi uyelik muyelik. Ustelik daha cok yakindan gorunce uzuluyorsun simdi oldugu gibi, bir haltta yapamiyorsun.

Bu yazdiklarima cok tepki gelecek biliyorum ama bu kadar yildir klubu yakindan takip eden biri olarak REALITE bu.
NO ADNANS, NO CRY !!
Post Reply