Sevgili Cengiz,Cengiz Akgun wrote:Sansuru filan nereden cikardin.
Seviyesiz bir yaziyi buraya asmakla, o yazi hakkinda seviyesiz bir tartisma yapma arasinda ne alaka var allahaskina. Ayrica boyle bir yazi da asilmis degil. Bu forumun bunca yillik basarisinin ardindan, asilsaydi da kimsenin tartismaya girmeyecegi ortada. Yani senin sandigin gibi ciddiye alinmaz. Saflikla ciddiye alanlar da aradan bir zaman gecince caktirmadan utanirlar.
Ayrica rekabetin en girgir taraflarindan birisi birbirine camur atip, onu temizlemek ve camur banyosu yapmaktir. Senin onca forum tecrubene ragmen dayanamayip gecmiste antu.com'dan bahsetmen de o nedenle dogal. Yeri geldiginde elbette bahsedeceksin. Ancak simdi gecmiste hata yaptim, tufaya geldim bak aman ha cok tehlikeli bu isler, siz yapmayin havasina girmen cocukca ve saftirik kaciyor.
Sevgili Ozgur, bu kuralin ve ardindaki amacin farkindayim. Ancak bu senin bahsettigin satasmalar sirasinda insanlar cok seyi ogrendi burada. Bunlarin en basinda da nasil tartisilacagini ogrendi. Bu forumun ilk yillarindaki seviye problemleri bu tartismalar olmadan cozulebilirmiydi, sirf bir kural kondu diye?Ozgur Huseyinoglu wrote:Bu kural, Murat Hocam tarafindan sansur olarak gorunmus korkarim, ama cok gecerli bir gerekcesi var. Siz tutup da diger yerlerdeki insanlara "satastiginiz" zaman, onlar da gelip bizim burdaki huzurumuzu bozma egiliminde oluyor...
Onemli olan bu tartismalari iyi yonetmek ve sonucta herkesin kazancli cikmasini saglamaktir. Yoksa, yassak hoca burada boyle seylere izin verilmez deyip kestirip atmakla pek bir yere varilmaz. Ben kendi adima huzurun bozuldugu donemlerde daha yaratici yazilar yazildigini da dusunuyorum.
Bu konudaki hassasiyeti de elbette anliyorum. antu.com'daki nefretin buraya sicramasi forumun sonu demek olur. Ancak bu foruma katilanlarin bu kadar aciz olduklarini varsaymak da forum icin o kadar tehlikeli bir durum olur.
Yine de son karar o kadar emek sarfedip, forumu uzun suredir ayakta tutmakla kalmayip, kalitesinin artmasina aktif bir sekilde katkida bulunan forum daimlerinin elbette. Sanirim buna kimsenin bir diyecegi yok.
Neyse cok uzattim...
Bu arada Cengiz'in heyheyleri bir suredir ortalikta yoktu. Damarina bir basip, hala yerinde mi degil mi diye yoklamak geliyor insanin icinden.
Iyi bak yerli yerinde duruyormus...