Ozan Ersoy wrote:Ilk once itiraf etmeliyim... Savas'in yazisini Yigit'ten Yigit'in yazisini Savas'dan beklerdim. Genelde yazilari takip edenlerin cogunlugu benimle ayni kanidadir sanirim. Savas cok guzel soylemis ben de ekleyeyim. Ligde senin aldigin puanin nerdeyse yarisini toplayabilmis, ligin ortasinda hoca degistirmis, ligin hemen hemen her takiminin puan aldigi bir bir takima karsi cik, ilk yari nerdeyse 4-5 fark yiyecek bir oyun oyna ondan sonra hakemden, federasyondan bilmem kimden soylen. Bir de hakem senin en favori hakemlerinden biri olsun, bir de iki takim aleyhinde de bir suru hatalar yapmis olsun.
Bir takimin madalya torenine cikmamasi cok buyuk ayiptir, cok buyuk rezalettir, skandaldir. Bakiyorum basinda dogru durust bahsedilmemis. Uluslararasi bir turnuvada olsa FIFA veya UEFA cok buyuk bir ceza verirdi, buna kesinlikle eminim.
Ayrica hic bir takimin yoneticisinin hakemin odasina falan girmesine, hakemle konusmasina izin verilmez. Bu ne sacmalik!!!
17 takim FB'nin dusmani !!!... Valla nasil olmasin?
FB yonetiminin sapkayi onune alip dusunmesi gerekiyor. Butun dunyada sanayiler, sirketler, taraflar, hatta ulkeler guclerini arttirmak icin koalisyonlar kururken, birlesirken, surekli dusman kazanma, baskalarini kucuk gorme, asagilama politikasi ne kadar salakca bir politikadir !!!
Ozan Ersoy
Ben FB'nin genel politikasinda yanlis gormuyorum ve kesinlikle asagilama politikasi kucuk gorme politikasi guttugunu de kabul etmiyorum.Dusman kazanmasi cok dogal ki simdi nedenlerini yazacagim.Buna da yapacak hic birseyi yok.
Buyuklerin disinda son 10 yilda ozellikle Ilhan Cavcav, Celal Dogan,Sefa Sirmen ve Ismail Uyanik gibi baskanlar soz sahibi oldular.Ucuz futbolcu bulup 1 senelik performasindan sonra uc buyuklere bir guzel satiyorlardi.Bunda da yanlis bir sey yok, arz-talep meselesi.8-10 milyon USD'ye para demiyorduk bonservis odendiginde.Yillik bir takimin TV geliri 16 milyon iken (uc buyukler icin) gerisini varin siz dusunun.
GS'in mali krizde olmasi veya transfer politikasini degistirmesiyle, piyasada buyuk alicilardan 1 tanesi azaldi.BJK halen bunu kismen surduruyor son iki senede ozellikle ama gene eskisi gibi oyle buyuk paralar donmuyor tabii.FB'de son 3-4 senede transfer politikasini kokunden degistirdi, dusunun ki G.Birliginden artik bonservissiz oyuncu aliyor.
Celal Dogan-Ismail Uyanik-Sefa Sirmen'in kaybetmelerini ben buna bagliyorum, Ilhan Cavcav zor tabii 30 yildir basinda oyle kolay yok olmaz.
Anadolu kuluplerinin basi olan bu adamlarin dogal olarak ayagina basildi, gelirleri azaldi.Bu yuzden de dusmaniz!!!!
Tabii guc dengelerini cok iyi bilen Haluk Ulusoy'da Turk futbolu icin degil kendi cikarlari ve etrafinda adamlarin cikarlarini gozetti.Bugun hakkinda onca yolsuzluk sorusturmasi olan adamdan futbolu idare etmesini bekliyorsak vay halimize bizim.
FB'nin de politikasini kokune kadar destekliyorum ancak kupa torenine cikmamak gibi gereksiz harektlerini ayiplamiyor degilim.Sportmenlige hakarettir, eger bu kadar zulme ugradigini dusunuyorsun cekilirsin ligden olur biter yoksa cikip orada 2. olmus ve herseyiyle mucadele etmis oyuncularini alkistan mahrum etmeye kimsenin hakki yok.
Sesini gerektigi gibi yukseltip gereken tepkini koyarsin bu kadar basit.Dogru tektir, bu dogruyu da digerlerin cikarlarina ters geliyor diye dalkavukluk yaparak diyet odemezsin odetmezsin.Bugun kolunu verirsin yarin tum vucudun gider.Ben FB'yi sampiyonluklari icin veya transferleri icin kovalamiyorum sadece, kulubun durusu ve tarzi benim icin oncelikli.Yoksa cilelerin takimi diye alay edildigi donemlere yasim yetiyor, dibide gorduk tepeyide gorduk.Bu da boyle surup gidecektir.
Kalkip kimseye yalakalik yapmasin FB, dusmani olacaksa olsun, bu ligden dusureceklerse dusursunler, sonucta maksat lay lay yapmaksa da heryerde yapilir.Reha Muhtar'in cok guzel yazisi vardi iki gun once, 8-0 bagrimiz yanarken, serefli ikincilikleri yasarken nerden cikti bu yemek diye.Bugunde GS resmi sayfadan tebrik etmis ki dogal ama bir dahaki BJK basarisinda tebrik etmezse GS ikiyuzludur.Bundan sonra her BJK basarisinda ayni sekilde tebrik edip etmediklerini takip etmek gerek.
Sezonun basinda ortak bildiri yayinlayan ve ortak pankartla sahaya cikip sonra 17liler lafina bozulmayin.
Ne koalisyonu neyin Koalisyonu Ozan, kar amaci mi guduyoruz, basari eldem etmek icin baskalarindan medet mi umuyoruz.Istiyorsan git BJK,TS veya baska bir takima birlesme teklif et, tuzugunu,bayragini,amblemini ve rengini belirle ondan sonra konusalim.
Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..