Benim ilgimi ceken yani da, Italya'nin golunu bayagi bir tantanali sekilde sunmus olmalariydi. Bizde olsa, en ciliz/kisik sesiyle, "ve maalesef golu yedik" filan gibi bir seyler diyor sanki genelde spikerler.Fatih Mutlu wrote:ikinci kirmiziyi bilmiyorum ama dinledigim kisimlarda abc'nin yorumlarini epey objektif buldum. amerika aleyhine verilen birkac kritik kararda (ofsayt gol, bir de tartismali bir elle oynama-carpma pozisyonu) ve de amerika lehine olan zambrotta'nin sari kart gordugu pozisyonlardaki yorumlari hic yanli degildi. turkiye'nin herhangi bir milli macinda bizim spikerlerin bu objektifligin yuzde yirmisini bile gerceklestirebileceklerini sanmiyorum.
ABD cok hizli baslamisti yukarda yazildigi gibi, ben de merak ediyordum ne derece dayanabileceklerini ama, cogunu seyredemedigim 2. yarida, hakem hepten sahneyi almis gorunuse gore. Yedikleri golle, yine yikilacaklar mi derken, onlarin yapamadigini, defansiyla unlu italyanlar yapip, golu atmislardi kendi kalelerine. Ustune bir de 10 kisi kalinca Italyanlar, momentum tekrardan kayivermisti ama, 2. yari ortalik tozduman olmus anlasilan!
Hakemlerin bu derece sahne almasina (sari kartlarda comert olmalarina), Beckenbauer de laf etmis yalniz o da ayri bir ilginclik. Hakemlerin sari kartlari boyle bolca kullanmasi FIFA talimati dahilinde gibime geliyor benim. Bir yandan ama, defans yapan, orta sahadan baslayarak faulle filan rakibi durduran, oyunu cirkinlestiren takim olmasin deyip, hem de boyle sari kart artisina itiraz etmek yersiz bence. Belki, takimlarin bu konuda "egitim" yeri direk dunya kupasi final karsilasmalari olmamaliydi. Cunku, gorunuse gore, takimlar daha yeterince bu konuya onem vermedikleri icin, sari kartlari ve cokca 2.den kirmiziyi filan da gormekteler. Teknik direktorlerin bu konuya biraz daha egilmesi lazim sanirim...