Transfer Gundemi (Yaz 2006) - 3

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Burak Sağlam
Posts: 94
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:49 pm
Location: İstanbul

Post by Burak Sağlam »

Mehmet Bey yanlış anlama olmasın.Söylediğim İsmail Beyinde belirttiği bu işin bir süreç olması gerektiği.Ayrıca sakatlıklar vs gibi sebeplerle her birine anidan ihtiyaç olabiliyor.Yani alternatifleri bulunup sonra gönderilmeliler.

Hakan Şükür; GUNAHIYLA sevabıyla bu takımda çok iş yaptı hiç birini görmesek geçen sene üstlendiği birleştirici rolü takdir etmek lazım.Başka kim yapabilirki şu durumda?Futbolunun sonuna geldi.Çok mantıklı! bir rakama takımda durmalı diyorum.

Heinz ve Ergün; Heinzı zaten tartışmak gereksiz yolcu yolunda gerek.Ergünün futbol hayatı bitmiş ama güzel bir jübileyi (diğer jübile yapılmayan emektarlar ile birlikte hoş olur) hatta GS içinde bir yerde bulunmayı hakediyor ancak bir süre daha kadrodaki gedikleri kapatır.

Ümit Karan;Geçen sezon sorunlar yaşadı daha önce başka takıma yollandı ama çok etkili bir forvet.Kesinlikle takımda tutulmalı ve yine kesinlikle FORMDA olduğu sürece oynamalı.Bir çok sorun Ümit formdayken oynatılmadığı yada 30 dk oynatıldığı için çıktı.

Ayhan; Sahadaki hal ve tavırlarından hazzetmem.Ancak çok hata yapsada ihtiyaç olduğunda bir kaç mevkide gedik kapatabiliyor.Daha iyisi bulunana yada hazır hale gelene kadar tutulmalı.

Mondi; Kendi kıstaslarıma göre iyi bir kaleci.En önemliside hırslı ve oyun konsantrasyonu ÇOK üst seviyede ve bir çok Türk futbolcumuzdan daha Galatasaraylı.

Yalçın için fazla bir şey yazmam yanlış olur ne verip veremeyeceğini bilmiyorum.

Emre; getirilmesi hataydı ancak sene sonuna kadar belki lazım olur diye tutulacak.

Volkan; Daha iyisi hazır olur yada bulunursa gönderilebilir.Ama şu an için yedekte olsa ihtiyaç.

Son olarak şunu söylemeliyim sakatlıkları,transfer çıkmazını ve Beşiktaşın düştüğü durumu göze alırsak pek fazla taşı oynatamayız.Ancak İnşallah düzgün ve planlanmış bir süreçte yaşlananlar ve verim alınamayanlarla sırayla vedalaşılır (bu belki 2 yada daha uzun yıl sürebilir onun için önce yaşlılar).

Not:Derin bilgi sahibi bir futbol adamı olmadığımı ve sadece kendi analizlerimi yazdığım lütfen unutmayalım.

Saygılar.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

İsimlerini saydığınız futbolcular gönderilirse kaos ortamı oluşur demek istemedim. Kaos ortamı oluşursa yaşlıların yerine gençleri kolayca yerleştiririz şeklinde düşünmenin doğru olmayacağını söyledim. Gençlerden faydalanmanın yolu bu olmamalı.. Maçlarını kazanan bir takımda Aydını Ferhatı Uğuru keşfetmek, oynatmak daha kolaydı. Efes Cup'ı hatırlarsak BJK'nın da gençleri vardı. Ama şimdi pek ortalıkta görünmüyorlar.. Başarısız takımda ne yaşlılar barınabilir ne gençler. Aslında bu yazdıklarımın sizin yazdıklarınızla pek bir alakası yok. Zaten size cevaben yazmamıştım. Burak bey 'Operasyon için zamana ve paraya ihtiyaç var' dedi. Bende aynı kanaatteyim. Para olmadığına göre en azından değişim meselesini zamana yaymak gerek. Yönetimin transfer zihniyetini çözebilmiş değilim zaten. Bir tane adam gibi önlibero alsalar yeterdi. Para yoksa onuda almasınlar dedik. Hatta 'Ben bu transfer başlığına karşıyım' diyede yazdım :)
Espriydi tabi de, para yoksa çıkın söyleyin, transfer yapacak durumumuz yok eldekiyle idare edeceğiz deyin! Yada az ama öz transfer yapın değil mi? Bunların ne yaptığı belli değil! CL'de başarısızlık çok süpriz olmaz! Ama rezalet denecek sonuçlar alınırsa, işte o zaman bazılarının şutlanması sözkonusu olabilir. Yani yönetim böyle davranacaktır demek istiyorum, böyle olmalı değil.. :)


Mehmet Marsan wrote:
Burak Beye katılıyorum. Ortada kangren olmuş bir yara mı varki cart diye kesip atıyoruz?
Ben derdimi tam anlatamadim. Parasizlikdan ise yarar yabancilar alamadigimizdan Heinz turu orta sinif veya Arjantinli gibi kapali kutular getirebiliyoruz. Tekrar bu tur oyuncu alacaksak bu yoklukta almayalim daha iyi. Ekim ayinda hala bir ideamiz varsa ayni kadroyla devem ederiz yoksa (CL gelirleri cok onemli) maliyeti getirisinden fazla olanlari yollamak gerekir.
Ozan Ersoy demişti galiba: "Bu bir ameliyat değil, bu bir süreç!". Ve bu sürecin olumlu sonuç vermesi için takımın başarılı olmasında fayda var. maçlarını kazanan bir takıma ilaveler yapmak, kaos içinde çıprınan bir takıma genç oyuncu monte etmekten daha kolay olur bence..
Ozan ayni zamanda CLnin cok onemli oldugunu ve basari icin Ze Roberto ayarinda oyuncuya ihtiyacimiz oldugunu yazmisti. Sevgili yonetimimiz rakiplerimizin gelirlerinin yarisina sahipken anca Okan gibi GS askiyla fedekarlik yapanlari alabiliyor.

Nasil kaos yaratilicagini anlamadim. Yukarda yazdiklarimda Hakan ve Mondi haricindekiler gecen sene kac mac oynamislarda gidince kaos ortami olsun.
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

hep bu ergunlerden orhanlardan cihanlardan ayhanlardan volkanlardan bahsediliyor. bunlarin bu takimda ne isi varmis, bunlari gonderip genclerle yola devam etmeliymis galatasaray.

hani genclerin herbiri birer emre, birer okan, birer hakan sukur olsa anlayacagim. ama, cok da iyi bilmemekle beraber, benim gorebildigim kadariyla su yukarida saydigimiz isimlerden fersah fersah ote degiller. gecen yil aydin, ferhat, ugur ucar, hatta sabri (22 yasinda daha), ve kismen de olsa arda, cafercan gibi isimleri izleme firsati buldum. iclerinde, arda ve ferhat en iyileriydi bence. ama o ferhat bile su an itibariyle orhan'dan daha iyi degil. orhan'in ofansif katkisi ferhat'tan ote. ugur ucar, sag bekte her an patlamaya hazir bomba gibi duruyor. cihan gibi bir devsirme bile bazen ondan daha cok guven veriyor. bir aydin yilmaz sol kanatta guclu ve mucadeleci bir bekle karsilastiginda etkili olamiyor. manisa macinda arda sahadan silmisti aydin'i; ustelik arda hep orta saha oyuncusu olarak bilinmesine ragmen.

ozetle, an itibariyle, ne galatasaray'in gencleri su anki agabeylerinden fersah fersah otede, ne de agabeyleri onlardan. arada cok bir fark yok yani. aydin yilmaz bir pires, ferhat ucar bir roberto carlos, ugur ucar bir cicinho degil ki. o nedenle galatasaray'in su anda ne genclerin onunu acacagim diye yukarida zikredilen isimleri harcama gibi bir luksu yok. ustelik o sayilan isimlerin, bu genclerden artisi olarak tecrubeleri var, sampiyonluk stresiyle basa cikabilmede ve baski altinda olumlu performans gostermede kanitlanmis bir basarilari var, ve bu genclere ornek olma durumlari var.

gerets'in isi bir yandan alttan gelen bu iyi jenerasyonu a takima olmasi gerektigi gibi monte ederken, bir yandan da kisa vadede ulasabilecek basarilari da iskalamamak. futbolda dun olmadigi gibi, yarin da cok fazla yok aslinda. daha dogrusu bugun de en az yarin kadar onemli. bugunu iskalayinca yarinki basarilari da iskalama olasiliginizi artirmis oluyorsunuz. en basitinden, bu yil avrupa'da alinacak basarisiz sonuc ya da sonuclarin yarin galatasaray'i seri basi olmaktan alikoymasi buna bir ornektir.

transfere gelince: yillardir galatasaray'in maddi sikintilarindan dem vurduk, gerekirse transfer yapilmasin dedik. bu yil da aslinda bu dedigimiz gibi olmadi mi? ne yoneticiler bastan umut asiladilar yildizlar alacagiz diye, ne de baska bisey. iki tane isim vardi, ze roberto ve gravesen. o da on libero ihtiyacini karsilamak adina. belli ki yetmedi paramiz. 3 yil icin 7.5-8 milyon euro bir futbolcuya verebilecek durumda degil zaten galatasaray. bunun icin olmadi ze roberto. olmasin da. yeter ki, her yil bu borc daha da bel bukmesin, odenmeyen transfer taksitlerinden basimiz agrimasin. alinan uc isim var. ilki okan, oynarsa para alacak. ikincisi tolga. evet yillik ucreti hic de az degil, orada song-tomas varken. ama bu ikilinin alternatifi yok. emre olamadi oraya alternatif. yalcin sakatliktan nasil gelecek, zaten saglamken neydi ki dondukten sonra ne olacak, muallak? turkiye icinde bu mevkiye bir alternatif bulmak, en az tolga'nin maliyeti kadar masrafli olacak. bence yapabileceginin en iyisini yapti galatasaray. ucuncu isim de carrusca. belli ki, illie, filipescu, bratu, fabio, ribery gibi bir yatirim bu adam. fity-fifty yani. ama bu kumara deger miydi, iste onu bilemiyorum.
Selcuk Samli
Posts: 3565
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

En son kurban Ferhat. Ben hala kendini toparladigini dusunmuyorum
Ozan Bey,Ferhat'in bir problem yasayacagini dusunmuyorum.Bir cok zor macta oynacaklar;bunlarin arasinda cok iyi oynadiklari,ve hata yapip kotu oynadiklari maclar da olacak.Alismalari lazim bu ortama.BJK macinda Cihan'in yaptigi hatadan,ve Monchengladbach macinda Emre'nin yaptigi hatadan yedigimiz golleri dusunsun,moralini bozmasin.Tecrubeli oyuncular da hata yapabiliyor.Futbolda ve profesyonel sporda duygusalliga yer yok.
25-2025

nefvakfi.org
Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

R.Carlos transferi yatmis.Ne sevindim nede uzuldum.Ancak benim merak ettigim Persembe aksamina kadar transfer aciklanacak mi?Herhalde bizim yonetim CL'i istemiyor veya transfer isinde bu sene cuvalladi.Benim anladigim bu.

Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Bir Arjantinli daha!

Dış transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Carrusca'dan sonra ikinci Arjantinli futbolcuyu almaya çok yakın. Uzun zamandır ön libero sorununu çözmek için uğraşan yönetimin yeni hedefi Arjantin'in Racing kulübünde oynayan 21 yaşındaki Juan Manuel Torres.

Daha önce ön libero mevkii için bir çok isimle görüşen fakat bir türlü sonuca gidemeyen yönetim, Racing'in genç yıldızın işini bitirme konusunda oldukça kararlı görünüyor. Racing kulübüyle resmi olarak da görüşmelere başlayan Galatasaray yönetimi transferi 2 gün içerisinde sonlandırmayı hedefliyor.

Kaynak: NTV

uyduruktan bir transfer daha.

Bu adamlar GS'da oynayacak kapasitede değiller geçen seneki saşdou'yu bile çok arayacağız.

Gravesen, ze roberto'dan uyduruk arjantinlilere geldik.

yazık......
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Mehmet Gorgen wrote:Bir Arjantinli daha!

Dış transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Carrusca'dan sonra ikinci Arjantinli futbolcuyu almaya çok yakın. Uzun zamandır ön libero sorununu çözmek için uğraşan yönetimin yeni hedefi Arjantin'in Racing kulübünde oynayan 21 yaşındaki Juan Manuel Torres.

yazık......
Soyle bir bilgi buldum, gelecegin yildizlarindan biri olarak gostermisler.

http://proxy.espn.go.com/et/corr/corrvi ... ld&cc=5901
Juan Manuel TORRES: "Chaco" as he is nicknamed after the province in which he was born, plays for my team Racing Club and I know him very well. He also played for Argentina in The Netherlands 2005 Youth World Cup and he is a key member for Racing for quite a few seasons now, despite his young age. He's been rumoured to be on his way to Europe soon, but he will stay in Racing at least for one more season. His style is similar to MASCHERANO's. He is not near MASCHERANO's level but he has plenty of room to improve. Has to learn how to keep his head cool as he has a tendency to see the red card very often.
Last edited by Tolga Girici on Wed Aug 02, 2006 9:27 pm, edited 1 time in total.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Müthiş bir transfer! Carrusca gibi olağanüstü bir yeteneğin ziyan olup gitmemesi için yönetim ona yarenlik edecek, kendisine yaşıt bir Arjantinliyi Floryada misafir ederek genç yeteneğimizin yabancılık çekmeden adapte olabilmesi sürecini hızlandırmış oluyor. Çok dahiyane! Ateş gibi zeka var bizimkilerde, kıskananlar çatlasın!
Mehmet Gorgen wrote: uyduruktan bir transfer daha.

Bu adamlar GS'da oynayacak kapasitede değiller geçen seneki saidou'yu bile çok arayacağız.

Gravesen, ze roberto'dan uyduruk arjantinlilere geldik.

yazık......
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Fatih Mutlu wrote:transfere gelince: yillardir galatasaray'in maddi sikintilarindan dem vurduk, gerekirse transfer yapilmasin dedik. bu yil da aslinda bu dedigimiz gibi olmadi mi? ne yoneticiler bastan umut asiladilar yildizlar alacagiz diye, ne de baska bisey. iki tane isim vardi, ze roberto ve gravesen. o da on libero ihtiyacini karsilamak adina. belli ki yetmedi paramiz. 3 yil icin 7.5-8 milyon euro bir futbolcuya verebilecek durumda degil zaten galatasaray. bunun icin olmadi ze roberto. olmasin da. yeter ki, her yil bu borc daha da bel bukmesin, odenmeyen transfer taksitlerinden basimiz agrimasin. alinan uc isim var. ilki okan, oynarsa para alacak. ikincisi tolga. evet yillik ucreti hic de az degil, orada song-tomas varken. ama bu ikilinin alternatifi yok. emre olamadi oraya alternatif. yalcin sakatliktan nasil gelecek, zaten saglamken neydi ki dondukten sonra ne olacak, muallak? turkiye icinde bu mevkiye bir alternatif bulmak, en az tolga'nin maliyeti kadar masrafli olacak. bence yapabileceginin en iyisini yapti galatasaray. ucuncu isim de carrusca. belli ki, illie, filipescu, bratu, fabio, ribery gibi bir yatirim bu adam. fity-fifty yani. ama bu kumara deger miydi, iste onu bilemiyorum.
Sevgili Fatih, benim kafam karisti. Yoneticiler umut asilamamis, sadece iki isim varmis, Ze Roberto ve Gravesen, ama belliki para yetmedi demissin. Simdi Ze Roberto ve Gravesen konusunda umut asilandi mi asilanmadi mi? Ben sana bu isimler telafuz edilir edilmez bu yonetimin bunlari alamayacagini soylerdim (para ver pazardan patates alamazlar tezimin arkasindayim), simdi mi belli oldu para olmadigi, yoksa 350 dolara kelepir Gravesen mi alacaktik? Neden cikip basinda ilk haberde biz bu oyuncularla ilgilenmiyoruz, dalga mi geciyorsunuz, ne Ze Roberto'su demediler? Sen bunlarin cidden Ze Roberto falan alacagini mi dusundun, Saidou'yu tutamiyorlar yahu, ne Ze Roberto'su ne Gravesen'i?

Gecen seneki yonetim ne yaptiysa bu da aynisini yapti. Artistler degisti, film ayni, Pires, Gonzales gitti, Ze Roberto, Gravesen geldi. O acidan bu sene degisen hicbirsey yok, yalniz bu sene yedigimiz kazigin boyu bilinmeyen, onu da 10. haftada anlariz (yani bu sneenin Marek Heinz olayini).

Fatihcigim, Allahtan para yok, yoksa yine gidip yapacaklari sacmaligin haddi hesabi olmaz, ama dedim ya, Allahtan, Allahtan paramiz yok, yoksa Marek Heinz'i arar hale getirirlerdi bizi. Ne olur, bu sene istedigimiz falan oldu deme, gorevde kaldiklari her gun GS eriyor, baska olan birsye yok.
Can Baysan
Posts: 464
Joined: Fri Oct 07, 2005 1:22 am
Location: Ankara

Post by Can Baysan »

Image

Juan Manuel Torres
Racing Club de Avellaneda

Doğum Tarihi: 20.06.1985
Doğum Yeri: Puerto Vilelas, Chaco
Pozisyon: Defansif ortasaha
Boy: 1,71 m
Kilo: 71 kg
İlk Resmi Maçı: 30.11.2002 (Racing-River: 1-4)
Toplam Oynadığı Maç Sayısı: 95
Attığı Gol Sayısı: 0
Liseli vardı ya ah o liseli...
Selcuk Samli
Posts: 3565
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Savas Macun wrote:R.Carlos transferi yatmis.Ne sevindim nede uzuldum.Ancak benim merak ettigim Persembe aksamina kadar transfer aciklanacak mi?Herhalde bizim yonetim CL'i istemiyor veya transfer isinde bu sene cuvalladi.Benim anladigim bu.

Selamlar
Savas
Savas Bey,

FB stadini yapmis,seyircisi maclara geliyor,yonetimi de para problemi yok transfer yaparim diyor.Ortada bir problem gozukmuyor yani.

SL'ini kazanan takimlarin butcelerinle bizim takimlarimizin butcelerini karsilastirirsaniz arada buyuk bir fark gorursunuz.Paralari var,her oyuncu da o kuluplerde oynamaga hazir.

Turkiye'ye Hagi geldi.Barcelona'da problem yasiyordu,GS bir sans buldu degerlendirdi kazancli cikti.Popescu ve Taffarel de uluslararasi transfer piyasasinda cok populer degildi GS'a geldiklerinde.

FB'ye Ortega geldi,kisa bir sure sonra dondu.Hooijdonk kariyerinin son yillarinda geldi uzun yillar oynamadi.Anelka transfer edildi ayrilmak istiyor.Appiah da cok iyi bir oyuncu ama FB bonservisi icin 8 milyon Euro odedi.(Mesela,Inter Viera icin 9.5 milyon Euro odedi.)

Kuluplerimiz cogunlukla,Bati Avrupa'nin guclu liglerinin transfer etmedigi oyunculari dusunmek zorundalar.Ya da bir takim olumsuzluklar var.

Ribery,Ilie,Filipescu,Nobre gibi oyunculari bulup transfer etmeliler.Isleri cok zor,hep konustugumuz "Scouting" sistemini mukemmel bir sekilde kurup,isletmek zorundalar.Bu yapilmadigi icin elestirilmeliler bence.

Genc takimlarin ne kadar onemli oldugu da bir daha ortaya cikiyor.

Ozet olarak FB yonetiminin bu konuda cok da hatali oldugunu dusunmuyorum.

Uluslararasi basari hedefleyen kuluplerimizin isi cok cok zor.
25-2025

nefvakfi.org
Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Selçuk Samli wrote:
Savas Macun wrote:R.Carlos transferi yatmis.Ne sevindim nede uzuldum.Ancak benim merak ettigim Persembe aksamina kadar transfer aciklanacak mi?Herhalde bizim yonetim CL'i istemiyor veya transfer isinde bu sene cuvalladi.Benim anladigim bu.

Selamlar
Savas
Savas Bey,

FB stadini yapmis,seyircisi maclara geliyor,yonetimi de para problemi yok transfer yaparim diyor.Ortada bir problem gozukmuyor yani.

SL'ini kazanan takimlarin butcelerinle bizim takimlarimizin butcelerini karsilastirirsaniz arada buyuk bir fark gorursunuz.Paralari var,her oyuncu da o kuluplerde oynamaga hazir.

Turkiye'ye Hagi geldi.Barcelona'da problem yasiyordu,GS bir sans buldu degerlendirdi kazancli cikti.Popescu ve Taffarel de uluslararasi transfer piyasasinda cok populer degildi GS'a geldiklerinde.

FB'ye Ortega geldi,kisa bir sure sonra dondu.Hooijdonk kariyerinin son yillarinda geldi uzun yillar oynamadi.Anelka transfer edildi ayrilmak istiyor.Appiah da cok iyi bir oyuncu ama FB bonservisi icin 8 milyon Euro odedi.(Mesela,Inter Viera icin 9.5 milyon Euro odedi.)

Kuluplerimiz cogunlukla,Bati Avrupa'nin guclu liglerinin transfer etmedigi oyunculari dusunmek zorundalar.Ya da bir takim olumsuzluklar var.

Ribery,Ilie,Filipescu,Nobre gibi oyunculari bulup transfer etmeliler.Isleri cok zor,hep konustugumuz "Scouting" sistemini mukemmel bir sekilde kurup,isletmek zorundalar.Bu yapilmadigi icin elestirilmeliler bence.

Genc takimlarin ne kadar onemli oldugu da bir daha ortaya cikiyor.

Ozet olarak FB yonetiminin bu konuda cok da hatali oldugunu dusunmuyorum.

Uluslararasi basari hedefleyen kuluplerimizin isi cok cok zor.


Selcuk Bey,

Hata soyle var.Oncelikle kimse-en azindan ben- neden R.Carlos,Campbell,Crespo gibi adamlari alamadilar diye suclamaz yonetimi, ancak soylemi Avrupa'da basari olan bir kulubun buna gore hareket etmesi lazim.Son 3 yildir her sene ilk 11'de oynayan ve her takima gitse faydali olacak cok iyi ve isim oyuncular aldilar.Her senede bunun uzerine katarak kaliteli bir kador kurma cabalari vardi ve bunu da gerceklestirdiler. Resmi olarak kalkip biz onu alacagiz diye konusmadik diyebilirler ancak kamuoyunda olusan bir beklenti soz konusu.O zaman cikip bu futbolcular bizim uzerimizde,alamayiz diyebilmeliydiler.Kimbilir belki yaniliyorum, belki yarin bir seyler olabilir.Ancak bu takimin acilen sol kanada ve ileride santrafora ihtiyaci var.Nobre'yi biraktigina gore o zaman bir planin vardi herhalde, Aurelio'da turk yaptin.Yani kisaca son 3-4 yilda rutine oturan icraat bu sene gerceklesmedi ve gecikti.

Yoksa tabii ki Turkiye Ligi'ni ve ulusal futbolu dusunursek bu kadar isim yapmis adamlarin gelmesi kolay degil ama en azindan Yonetim olarak resmi agizdan stratejini acikla destek verelim, sonucta bu taraftar bugun arkalarinda duruyorsa sozlerine guvendikleri icin duruyor, inandiriciliklarini kaybettikleri gun taraftarin guveni sarsilir ve destek de azalir.Benim tespitim bu sekilde.

Ama burasi Fenerbahce, nelerin olacagini kestirmek zor tabii.

Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Altıntop kardeşler, "Türkiyeye gidersek oynayacağımız tek takım Galatasaray olur" demişler.. Kaynak Cine5 :)

Yıldırayda aynısını söylemişti. İyi çocuklar bunlar. Gelmiyorlar ama gönlümüzü almasını biliyorlar :)
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

Ali Gursel wrote: Sevgili Fatih, benim kafam karisti. Yoneticiler umut asilamamis, sadece iki isim varmis, Ze Roberto ve Gravesen, ama belliki para yetmedi demissin. Simdi Ze Roberto ve Gravesen konusunda umut asilandi mi asilanmadi mi? Ben sana bu isimler telafuz edilir edilmez bu yonetimin bunlari alamayacagini soylerdim (para ver pazardan patates alamazlar tezimin arkasindayim), simdi mi belli oldu para olmadigi, yoksa 350 dolara kelepir Gravesen mi alacaktik? Neden cikip basinda ilk haberde biz bu oyuncularla ilgilenmiyoruz, dalga mi geciyorsunuz, ne Ze Roberto'su demediler? Sen bunlarin cidden Ze Roberto falan alacagini mi dusundun, Saidou'yu tutamiyorlar yahu, ne Ze Roberto'su ne Gravesen'i?

Fatihcigim, Allahtan para yok, yoksa yine gidip yapacaklari sacmaligin haddi hesabi olmaz, ama dedim ya, Allahtan, Allahtan paramiz yok, yoksa Marek Heinz'i arar hale getirirlerdi bizi. Ne olur, bu sene istedigimiz falan oldu deme, gorevde kaldiklari her gun GS eriyor, baska olan birsye yok.
Ali, (Ali Aga mi demeliydim :) )

canaydin'in gecmisteki yonetimlerinden ve transfer politikalarindan farkini belirtmek icin soyledim o laflari.

canaydin ilk goreve geldiginde 3 yildiz diye baslamisti, birkac sene bu yildiz muhabbeti devam etti. morientes'i insua'si pires'i killy'si bilmemnesi. ama tutup heinz getirdiler, lukunku getirdiler, christian getirdiler.

ama bu yil ben daha farkli goruyorum isi. yildiz alacagiz falan demediler hic. saidou gitti, gerets de on libero istedi. sadece bunu alabilmek icin calistilar. ayrica roberto gravesen gazetelerde ciktigindan degil; adnan polat bizzat bu iki oyuncuyla ilgilendiklerini, gorustuklerini soyledi. ama olmadi iste. para yetmedi, para yok, olmuyor. ben artik daha fazla bu konuda baski olusturulmasini dogru bulmuyorum. taraftarin da yildiz beklentisine girmesini. cunku bu baski, her an yoneticilerin yeni bir sacmalikla bir baska lukunku, bir baska heinz getirmesine sebep olabilir.

evet, bir ze roberto'yu getirememek, bir gravesen'i getirememek; ya da isimleri gecelim, su ana dek transferdeki tek basarisizlik -bu yila ait basarisizliktan bahsediyorum- saidou'nun gitmesinden henuz bu mevkiye adam alinamamasina kadar uzanan bir skalada on libero basarisizligidir. su asamadan sonra diaara ya da vogel'den birini getirebilirlerse bu basarisizligi da ortmus olacaklar. ama bunun otesinde transferde bir basarisizlik gormuyorum. ama buradaki, basindaki veya baska forumlardaki tepkilere bakarak soyluyorum; bana oyle geliyor ki, gecmisteki yapilan hatalar, sanki yeni yapilmis gibi ya da yine yapiliyormus gibi yonetim suclaniyor. ama elmalarla armutlari karistirmamak lazim. asil korktugum da yukarida da ifade ettigim gibi, bu tepkinin yonetimi yine son dakika sacma transfer yanlisina suruklemesi.
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Mehmet Marsan wrote:
Ozan ayni zamanda CLnin cok onemli oldugunu ve basari icin Ze Roberto ayarinda oyuncuya ihtiyacimiz oldugunu yazmisti. Sevgili yonetimimiz rakiplerimizin gelirlerinin yarisina sahipken anca Okan gibi GS askiyla fedekarlik yapanlari alabiliyor.
Mehmet abi buraya aciklama getireyim. Benim Ze Roberto lazim dememin sebebi aslinda hoca ve takimin oyun anlayisi. Cok uzun zamandir takib edenler bilirler, Fatih Terim zamaninda da Rivaldo diye tutturmustum. Cunku ofansif anlayisi benimseyen takimlardan sonuca gidecek adamin iyi olacak. Hatirlarsiniz bir ay kadar once, 5 madde saymis, "bu takimda cizgiye inip iyi orta yapacak adam yok, uzaktan sut cekecek adam yok, duran top kullanacak adamin yok, buldugunu yazan efektif bir santraforun yok, kontraya cikacak hizli adamin yok, niye bu takim ofansif futbol oynuyor" demistim. Madem DM ariyorsunuz, bari ofansif ozellikleri de olan, cok yonlu bir oyuncu olan ZR'yu getirin demistim.

CL'de basari icin (ki bana gore gruplara katilip, 3. olup UEFA'dan devam etmek basaridir su an icin) Ze Roberto lazim demedim.

Simdi degistirelim, defansa onem veren, kontrollu oyun oynatan bir hocamiz olsaydi Lucescu gibi, CL'de basari icin Ze Roberto'ya falan ihtiyac yok derdim.

Asagida da yazdigim gibi felaket ile GS'in tekrar ayaga kalkana kadar Avrupa'da idare etmesi oyun anlayisina bagli, GS'in su andaki gencler destekli kadrosu pekala bu isi basarabilir. Ben gormusum, 19 yasinda Victorialarla, Arifle, Fleurquin, Perez gibi kiraliklarla grup atlamis, iki-uc sene sonra ardarda CL kupasini kaldiracak olan Liverpoola ve Barcelona'ya Roma'ya kafa tutmus GS'i ya, benim icin is bitmistir.

Gerets'le ve bu oyun anlayisiyla ise???. Hepimiz Cek'leri nasil gececegiz diye dusunuyoruz. Neden? Takim oynatilmak istenen taktige uygun degil de ondan.

Birisinin artik o Adnan Polat mi olur, Sezgin mi olur, bu adami kenara cekip konusmasi gerekiyor. Ne yap ne et CL ye katil, prensip, mrensip, goz zevki, hucum futbolu falan dinlemiyoruz demesi gerekiyor.

Artik sapkasini alir ceker gider mi bilemem. Cunku tek DM, Ilic orta sahada, 2 forvet, sol bek Ergun vs cikarsa bu takim, Ceklerin GS'i eleyecegine parami yatirabilirim. O kadar eminim.

Ozan Ersoy
Last edited by Ozan Ersoy on Wed Aug 02, 2006 11:50 pm, edited 1 time in total.
Post Reply