Galatasaray 2006-2007

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Davut Gerçekcioğlu
Posts: 138
Joined: Mon Jul 31, 2006 2:59 pm

Post by Davut Gerçekcioğlu »

zamanında fifa dunya sıralamasında zirvede olan bir takımın bugun geldigi hale bir bakın. durumu kurtaralım, ligde duse kalka son haftaya girdikmi hersey yolunda, ş.liginde ucunculuk basarı uefada da bir tur ilerledik mi bu sezonu karlı kapattık demektir. su an için mantık bu. nerden nereye, zamanında hagiler,popescular emreler, 28 milyon dolar verip(!) aldıgımız jardeller. peki şimdi ne haldeyiz, adını duyunca her takımın ürktüğü o aslan, şimdilerde orta halli bir oyuncu transfer etmekten bile aciz durumda. duse kalka sampiyon olmak bana yetmez, heyecan isterim, sahaya cıkan kadro beni heyecanlandırmalı. milanoda milana iki tane atacak kadar guclu olmayı hakediyor bu takım. en buyuk rakibinden 4 tane yiyip, yine onların aptallıgından kazanılmıs bir sampiyonluk tatmin etmiyor beni...
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Murat Kara wrote:
Ozan Ersoy wrote:Evet kumar oynuyor, onun da stili o diyenlere "pardon ama gitsin kendi parasiyla kumar oynasin" demek duser. Yediginizden ictiginizden esirgeyip biriktrdiginiz paranizi emanet ettiginiz stock broker dik kafalilik yapip, cok riskli yatirimlara para yatirirsa, surekli kumar oynarsa, bir sene %30 getiri saglayip, ertesi sene %70 kaybederse ne dersiniz?

De get len kendi paranla kumar oyna, bana %8 getirsin ama illaki getirsin diyen birini bulmaz misiniz?
Hangi para Ozan? Zaten para olsa kumara gerek kalmaz. Sen milyonerlerin piyango bileti aldigini duydun mu hic?

Adam bir DM istedi alamadilar. Cocukca bir istek mi bu? Sol kanata adam istedi. Isini bilmeyen adam goruntusu mu cizdi?
Murat yukarda "ne yaptigini bilip kumar oynamanin liderligin bir ozelligi oldugunu" soyluyorsun, sonra "burada hangi parayla kumar oynuyor" diyorsun.

Bir celiski var, bu celiski de benim verdigim ornekten kaynaklandi. Celiskini benim aciklamam izin ver.

Evet GS'in parasi yok, transfere fazla harcayamiyor, hocanin istedikleri alinmiyor, transfer edilenler de yonetimin transferi yani kumari yonetim oynuyor ama bu transfer kumari.

Gerets'in kumari da GS'in kadrosuna, bunyesine uymayan futbolu oynatarak, kazanacagi gelir uzerinde. Besiktas karsisina tek on libero, yasli, formsuz kadroyla cik, hop bir 90 dakikada Cengiz abinin daha once israrla sordugu 500 bin Euro havaya ucsun. Az mi arkadaslar? 500 bin Euro... Ki kulup bu haldeyken. Simdi Ceklerin karsisina cift forvet, tek DM, Ilic'le milicle ofansif takim cik, hop bir basarili olama, 10 milyon Euro bir anda havaya ucsun. Avrupa'da kazanacagi puanlar gitsin seneye seri basi olamasin, Arsenal'le falan on eleme oynasin.

GS ucunda kaybedecegi cok sey var, riski azaltacaksin. Haydan gelen huya gitsin diyebilecegin, fazla rahat oldugun bir durum varsa risk alirsin. Oynadim mi aslanlar gibi oynarim, aldin mi en iyisini alirim dersin.

Bu ayni 25 yasinda kariyerine yeni baslayan, onunde cok iyi bir potansiyel olan birinin riskli yatirimlar yapmasi gibi. Kaybederse daha onunde cok yol var, fazla bir dert olmaz. Ama emekli 60 yasinda birinin butun parasini, evini kumar sayilabilecek seylere yatirmasi cok buyuk sorun degil mi? Ya herseyini kaybederse? Ne yapacak sokaklarda mi surunup olecek? 60 yasindan sonra milyoner olsa ne olacak?

Umarim daha acik olmustur.... GS icin gun ne sekilde olursa olsun kazanma gunu.

Yonetim de farkinda. Ben adim gibi eminim Ceklere elenilirse, bu hoca gider. Adnan Sezgin Ankara macindan once CL macindan konusmus. Herkesin akli orada. Bu da iyi bir isaret. GS'in ayni hafta icinde Adanasporla berabere kalip Milan'i yendigi cok olmustur.

"Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, havalimanında yaptığı açıklamada, Ankaraspor'u yenerek lige galibiyetle başlamak istediklerini belirterek, "Centilmence bir lig geçmesini temenni ediyorum. Ankaraspor'u yenerek lige iyi başlamak istiyoruz. Geçen sezonun şampiyon takımıyız. İlk maçımızda sahadan 3 puanla ayrılarak mutlu bir şekilde İstanbul'a dönmek istiyoruz. Ankaraspor karşısında alacağımız galibiyet Şampiyonlar Ligi Ön elemesinde Çek Cumhuriyeti temsilcisi Mlada Boleslav ile oynayacağımız maç için de moral olacak. Umarım bunu başarırız. Şampiyonlar Ligi bizim için çok önemli. Mutlaka turu geçmeliyiz" diye konuştu.

Ozan Ersoy
Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Ben "ne yaptigini bilip kumar oynamanin liderligin bir ozelligi oldugunu" soylemedim ki. "Zaten liderlik dik kafalik olmadan olmaz" dedim. Bir de "Ama [dik kafaligin] ne yaptigini bilip de kumar oynamayi sevenlerin elinde, heyecan yaratmasi mumkun" dedim. Buradan vardigin cumle pek oturmuyor bu dediklerime.

Neyse, onemli de degil. Cunku gecmis 5 yilin yukunu Gerets'in sirtina yuklemis olmak daha onemli. Boyle yaparak, yani GS'nin icine dustugu vahim durum yuzunden, iste Gerets bu maci gecemezse ensesinden tutulup atilir filan diyerek, adami hic gunahi olmayan seylerden mahkum etmis oluyorsun. FT'nin, Hagi'nin beceriksizliklerini (ozelikle FT'ninkini) Gerets'in suratina yas pasta atar gibi atiyorsun. Gerets'in su ana kadar - bazilari tarafindan hor ya da tutarsiz gorulen - oyun tarzi disinda tek cuvalladigi onemli sinav Tromso sinavi. Orada da bir cok faktor vardi: Yeni hoca, balcik saha, Avrupa'da kendine olan guvenini kaybetmis bir takim, vs.

Buradan Gerets'in mukemmel futbol oynattigi anlami cikmiyor. Senin dedigin gibi zaman zaman rakiplere gore taktik secmeyi beceremiyor. Ancak artisini, eksisini toplayinca ortaya cikan manzara da onemli. Simdi adamin arkasinda bir yillik bir gecmis var. Bu gecmis de kotuden cok, iyilerle dolu.

Ha, GS yonetimi ensesinden tutup da atar mi en ufak bir falso da, elbette atar. Bu arabesk adamlarin yapamayacagi sey yok. Daha bismillah demeden sampiyon takimin TD'sini gonderip yerine FT'yi getirmislerdi. Bunlardan korkulur. Korkulur ama yanlis nedenlerden dolayi korkulur. Bunu da gorebilmek lazim.

Adnan Sezgin SL bizim icin cok onemli diye otup dursun. Elenirse Gerets'i de atsin isten, sonra yokus asagiya giden koca klube hafiften fren yaptirmayi beceren soforu kapidan attiktan sonra Adnan bey direksiyona uygun birini hemen bulamaz. Saido ayarinda dandik bir DM bulamadilar daha. Bugune kadar yonetim olarak becerdikleri bundan sonra becereceklerinin emsali. Neydi o 8:45'miydi! Hani dahice bir bulus yapilmisti vakti zamaninda. Mac 9:01'de bitmis bizimkiler hala yaygara yapmaktan geri kalmamisti. Bir digeri de hala 100.yilimizi yasiyoruz saniyor.

Bunlar adam harcar mi, harcar! Hem de nasil!
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Ozan Ersoy wrote: Gerets'in kumari da GS'in kadrosuna, bunyesine uymayan futbolu oynatarak, kazanacagi gelir uzerinde.

Simdi Ceklerin karsisina cift forvet, tek DM, Ilic'le milicle ofansif takim cik, hop bir basarili olama, 10 milyon Euro bir anda havaya ucsun. Avrupa'da kazanacagi puanlar gitsin seneye seri basi olamasin, Arsenal'le falan on eleme oynasin.
Her ne kadar Gerets hucumsever bir adam olarak nitelendiriliyorsa da bu onun biraz rasyonel olmasindan kaynaklaniyor. Lucescu zamanindaki -ozellikle ilk yili- orta sahanin cok kaliteli olmasina karsilik Gerets'in geldigi zamanda kaliteliyi birakin, fiien bir orta sahasi olmamasini hatirlamak lazim. Nitekim Lucescu ilk sene ileride Jardel gibi bir belesci ile oynarken ona ortadan ve ayni zamanda gol acisindan da su adamlar destek veriyordu : Emre, Okan, Suat Kaya, Hagi, Sergen ve Hasan Sas. O orta saha kalitesi ve golculugu ile bugun Ayhan, Volkan, Ilic, Hasan Sas ve Sabri ya da oynarsa Cihan orta sahasini kiyaslayabilir miyiz (+ gecen seneyi 0 golle bitiren Saidou).

Ayni Lucescu'nun kalabalik ama nitelikli orta sahasi, ikinci sene Arif'i 17 golle gol krali yaparken, adini artik herkesin unuttugu Radu Niculescu da yarim devrede 9-10 atabilmisti.

Gerets bence ilk geldiginde kadroya bakti ve nitelik olarak forvetinin guclu, orta sahasinin niteliksiz oldugunu gordu. Hammaliye acisindan orta sahada gectigimiz sene Saido'dan baska adam yoktu. Ne Ayhan'dan, Ne de Volkan'dan ne de Ilic'ten bir Hagi veya Sergen yaratamayacagina gore, cok forvetli oynamakta sakinca gormedi. Zayif Turkiye liginde bu sistemin tutacagini onceki 2 FB sampiyonlugu zaten teyit ediyordu.

Bugun de farkli bir durum yok. 4-5-1 oynarsak ve hele de ilerideki o 1 Hakan Sukur olursa, doldur bosalt oynamak zorunda kaliyoruz. Ve gol atamadan doneriz. Benim butun endisem bu.

Oysa gecmis on elemeler gostermistir ki GS daima deplasmanda gol atarak tur gecen bir takimdir. Bu nedenle ben onceligimizin orta saha guvenligi degil, disarida gol atmak oldugunu dusunuyorum.

Diger taraftan bana gore Hakan Sukur artik top indirmek disinda bir islevi kalmamis bir futbolcu, yaslandikca tek yonlu oynamaya basladi. Cok top kaybediyor, kendini yere birakiyor. Calim atma ve ceza sahasi disindan sut atma ozelligi yok. O yuzden Hakan Sukur ancak son 20 dakika, isler kotu gider de doldur bosalt zorunlu kalirsa kullanilmali.

Umarim ki bu maca Umit Karan yetisir, zira formsuz Necati ve dengesiz Hasan Sas ile isimiz cok zor, umudumuz Ilic'e kalacak.

Diger yandan bu on elemeden bagimsiz olarak, kalabalik orta saha sistemi ile oynamak elbette daha saglikli; nitekim Daum da Appiah gelince forvetten azaltma yapti. Ama bizim orta sahamiz kotu bir orta saha.

Sonuc olarak ben Gerets'in sadece yatkinliktan degil mecburiyetten hucum agirlikli oldugunu dusunuyorum. Bu mecburiyet kaliteli orta saha adamlari alinmadigi surece var olacak. On eleme macimizi kazanacagiz inancindayim ama deplasman gol yememek degil mutlaka gol atarak denge bozma uzerine bir strateji insa etmek bence daha mecburi.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Gerets'in ilk geldiğinde kadroya bakıp "Bu takımın forvetleri iyi, bunlardan sahaya bol bol serpiştireyim" diye düşündüğünü varsayıyoruz. Eğer Gerets gerçekten eldekileri değerlendirmenin en iyi yolunu bulma konusunda samimiyse, kadrosunda forvet diye birşey kalmadığını ama orta saha oyuncularının hücum gücünü paylaşmada biraz daha önplana çıkması gerektiğini anlayacaktır.
Burak Sağlam
Posts: 94
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:49 pm
Location: İstanbul

Post by Burak Sağlam »

Geretsin ÇOK iyi işler yaptığını iddia edemem ama dünki maçta onunda elinden çok bir şey geleceği inancında değilim.

Futbolcuların düzgün paslaşamaz,ayağa ve hızlı oynamayı beceremez, topa kendi malıymış gibi (hasan) davranırsa bu iş zor.Elindeki kumaş hayli zamandır GS elindeki en kötü kumaş.

Ümit Karan hariç çok memnun olduğum oyuncu birde Mondi var e başka?Söyleyeceğim odurki şu kadro ile Geretsi n üstüne fazla gitmek insaflıca olmaz.

Şunuda eklemeliyim elindeki buda olsa kaybetmeyecek bir takım oyunu ortaya koydurmak Geretsin görevi.Ama Daum gibi istediklerinin belki %75'i alınan bir adamı (ki bu adamların nasıl olduğu malum) gördükten sonra eline Okan verilen Geretse açıyorum.

Son sözüm; CM'de bile böyle takımın TD olmak istemezdim.Olursamdan çoğunu satar haddimce defansif oynayıp kontra atakla gol arayacak bir takım kurardım.Bana göre maalesef vaziyet budur.Ne kadar ekmek o kadar köfte...

Saygılar
Selcuk Samli
Posts: 3565
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Burak Sağlam wrote:Geretsin ÇOK iyi işler yaptığını iddia edemem ama dünki maçta onunda elinden çok bir şey geleceği inancında değilim.

Futbolcuların düzgün paslaşamaz,ayağa ve hızlı oynamayı beceremez, topa kendi malıymış gibi (hasan) davranırsa bu iş zor.Elindeki kumaş hayli zamandır GS elindeki en kötü kumaş.

Ümit Karan hariç çok memnun olduğum oyuncu birde Mondi var e başka?Söyleyeceğim odurki şu kadro ile Geretsi n üstüne fazla gitmek insaflıca olmaz.

Şunuda eklemeliyim elindeki buda olsa kaybetmeyecek bir takım oyunu ortaya koydurmak Geretsin görevi.Ama Daum gibi istediklerinin belki %75'i alınan bir adamı (ki bu adamların nasıl olduğu malum) gördükten sonra eline Okan verilen Geretse açıyorum.

Son sözüm; CM'de bile böyle takımın TD olmak istemezdim.Olursamdan çoğunu satar haddimce defansif oynayıp kontra atakla gol arayacak bir takım kurardım.Bana göre maalesef vaziyet budur.Ne kadar ekmek o kadar köfte...

Saygılar
Burak Bey,

Gerets'in elindeki kadro gecen sezon sampiyonlugu kazandi unutmayalim.Uzun bir ligi onde bitirmek tamamen tesaduflere bagli olamaz.Bir de kardoda kendi yas gruplarinda ulusal takimlarda gorev yapan genc takimlardan gelen oyuncularimiz var.

Dunku macta kotu oynamamiza ragmen maci en azindan 2 farkli kazanabilirdik.Enseyi bu kadar cabuk karartmamak lazim.

Bu takim normal sartlarda Avrupa kupalarinda zorlanir.Her GS'li 2000 yilindaki kadroyu ozluyor ama oyle bir takimi her turlu imkan yaratilsa da kurmak cok zor.O takimin iskeleti genc takimlarimizdan gelen oyuncular ve diger kuluplerden gelen yetenekli oyunculardan olusuyordu.Bir de Hagi,Popescu,ve Taffarel eklenince bayagi iyi bir takim olduk.Ama o oyuncularla iyi bir takim olmak bile uzun zaman aldi.

Simdi de elimizde yetenekli bir jenerasyon var,dogru adamlari atabilirsek yine cok iyi bir takim kurabiliriz.Zamana ihtiyacimiz oldugu kesin.

Her sezon TD degistirip yeni arayislara girmek yerine akilci bir strateji olusturup bu ve gelecek sezonlara en iyi sekilde hazirlanmaliyiz.
25-2025

nefvakfi.org
Burak Sağlam
Posts: 94
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:49 pm
Location: İstanbul

Post by Burak Sağlam »

Selçuk Samli wrote:
Burak Bey,

Gerets'in elindeki kadro gecen sezon sampiyonlugu kazandi unutmayalim.Uzun bir ligi onde bitirmek tamamen tesaduflere bagli olamaz.Bir de kardoda kendi yas gruplarinda ulusal takimlarda gorev yapan genc takimlardan gelen oyuncularimiz var.

Dunku macta kotu oynamamiza ragmen maci en azindan 2 farkli kazanabilirdik.Enseyi bu kadar cabuk karartmamak lazim.
Selçuk Bey,

Geçen sezona tamamen tesadüf demek mümkün değil ama 3. yada 4. bitirmemiz normal olurdu.Daha önce şansımızla ilgili konular tartışıldı tekrar yazmıyorum zaten sizde hatırlarsınız.Gençler içinde sözüm yok gelecek için hepimiz çok şey bekliyoruz.

Ancak as oyuncularımızdan
Necati 2. sezon yok gibiydi.Bu hali hala devam ediyor.
Hasanın ne yapacağı belli olmuyor (ki vaktinde hagiden sonra beni heyecanlandıran bir futbolcu idi) getirisi götürüsünden çok az.
Cihan hakkında zaten iyi olmadığı ile ilgili genel bir görüş var buna katılıyorum (iyi şeyler yapmak istiyor ama kapasitesi bu).
Ergün yaşadığı sıkıntıları atlatamadı yaşıda ilerledi zorlanıyor.
Ayhanın ve orhanın gereksiz siniri (Hasandanmı geçti çözemiyorum) tehlikeli oluyor.
Hakanı çoğunluğun aksine hala beğensemde yanında Ümit gibi bir forvet olmayınca kayboluyor.

Gençlerimizin ise hem avrupa hem Süper lig için eksikleri çok.En doğru yöntem 1 yada en fazla 2sini aynı anda tecrübelilerle oynatmak.Aksi halde 1-2 senemiz başarısızlık içinde geçer (oda gerekli yabancı transferleri yapılırsa).Zaten sizde bunun zaman alacağını belirtmişsiniz yani hemfikiriz (belki yöntem farklı olabilir).

Ama hala futbolcularımızın (gençleri yine ayırıyorum) durumunun kötü görüyorum.Düzelirmi yukarıda saydıklarım?Belki ama kolay değil.Eğer kendilerini toplarlarsa bende daha Ümitli! bakabilirim duruma.
Selçuk Samli wrote:Her sezon TD degistirip yeni arayislara girmek yerine akilci bir strateji olusturup bu ve gelecek sezonlara en iyi sekilde hazirlanmaliyiz.
Bu görüşünüzen kesinlikle katıldığım zaten yazımdan belli oluyordur.Ama şu akılcı strateji nasıl ve kim tarafından oluşturulacak orası biraz muallakta.Her şeyi Geretse bıraksalar ben daha iyi oacağı kanaatindeyim.Yönetimimizin ne kadar yetkin olduğu görünüyor.

Saygılar
Selcuk Samli
Posts: 3565
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Gökmen Özdemir (Spor) (06.08.2006)

İstemezük!

Türkiye'de yabancı bir teknik direktör ilk sezonunun ardından rahat bir ikinci yıl geçirmek istiyorsa, kesinlikle ve kesinlikle takımını şampiyon yapmamalı... Çalıştırdığı takım ya kılpayı şampiyonluğu kapmak ya da bir iki flaş sonuç alıp ligi Avrupa Kupası'na katılacak bir yerde bitirmeli! Ama Gerets bu kuralı bilmediği için şampiyonluğu kazandı ve futbolumuzun makus talihi 'başarı paylaşma sorunu'nun tam göbeğine düştü. G.Saray'ı geçtiğimiz sezon kim şampiyon yaptı? Son 8 hafta göreve gelen yönetim mi? Teknik direktör Eric Gerets mi? Yoksa sezonun büyük bir çoğunluğunu para almadan geçirip, mücadele eden futbolcular mı?

Türkiye gerçeklerinde bir teknik direktörün veya futbolcu grubunun şampiyonluğu ulaşması imkansızdır. Türkiye'de futbol sahada oynanmaz. Aziz Yıldırm'ın Mustafa Denizli ve Daum için söylediği 'Takımı onlar mı şampiyon yaptı?" sözlerini ne çabuk unutuyorsunuz. Fatih Terim ile G.Saray'ın arasına kara kedi UEFA Kupası zaferi sonrası girmedi mi? Şampiyon Lucescu'nun G.Saray'dan hemen gönderilmesini, Beşiktaş'ta ulaştığı aynı başarının ardından geçirdiği kabus gibi 2. sezonunu hafızalırınızdan sildiniz mi? Gerets için geçen sezon methiyeler düzen G.Saraylı yöneticiler, şimdi neden şikayetçiler?

Heinz'in rövanşı!
Gerets, transferini gerçekleştiren Bülent Tulun'un kulüpten uzaklaştırılmasının ardından tanımadığı, bilmediği insanlarla çalışmaya başladı. Transferler istedi... Ama transfer isterken onun önüme yönetim haklı olarak Marek Heinz dosyasını çıkardı. Heinz'in şu ana kadar G.Saray maliyeti 3 milyon Euro... Onu isteyen Gerets'ti. Şimdi göndermek isteyen de o! Bundan dolayı Belçikalı'nın "Ön libero isterim" çığırışları pek ciddiye alınmıyor. Alınsa bile onun istediği adam olmayacağı kesin! Bu noktada G.Saray yönetimine bir eleştiri getirmek yanlış. Çünkü teknik direktörlerin isteklerine susa susa dünya kadar parayı nasıl harcadıkları ortada... Bir bakıma Gerets'ten Heinz'ın rövanşı da alınıyor.

Diğer bir problem ise sistem... Yönetim ve futbolcular Şampiyonlar Ligi için tek ön liberolu sistemin yetmeyeceğini biliyorlar. Ama şu ana kadar Gerets'ten sistemi değiştireceğine dair bir ışık görmediler. Şüpheleniyorlar. Haklılar. Çünkü G.Saray bu yıl da Şampiyonlar Ligi'ne katlamazsa hem prestij hem de para kaybedecek.

Gerets ile takımının arasının pek sıcak olduğu da söylenemez. Geçtiğimiz yıl yaşanan balayı bitmiş gibi... Florya futbolcu ocağı 'İstemezük' mesajları veriyor yönetime... Takımın yapısıyla sık sık oynayan Gerets rahatsızlık veriyor. Gençler bir gün sahada bir gün PAF'ta. "Onlara güveniyorum" şarkısının içinde güvensizlik nakaratlarını tekrarlayan Gerets, gençlere kanat geren ağabeyleri mutlu edemiyor.

Çökmüş gibi saydık ama G.Saray'ın problemleri çözümsüz değil. Yeter ki birileri bu problemleri gerçekten çözmek istesin. Yönetimin sahaya inme vakti geldi. Adnan Polat'ın "Gerets değerlendirsin" açıklamalarının ardında bir şikayet havası sezinleniyor ama şimdi sırası değil. Dere geçiliyor...

www.vatanim.com.tr

2005-2006 sezonu sampiyonlukla kapatilmis,onumuzde iki tane cok onemli on eleme maci var,bir de tartisilan seylere bakin.

Kazanilan basarilarda ben degil biz demeyi ogrenebildigimiz gun problem azalacak.Bunun tabii lafta kalmamasi,uygulamaya yansimasi lazim.

Heinz Gerets'in ilk tercihi degildi,bu transferin bir panik havasinda ve fazla dusunulmeden yapildigini tahmin ediyorum.Burada bir hata varsa hem Gerets hem de yonetim kusurludur.Ayrica,on libero transferinin Heinz'la ne alakasi var?

Mantikli dusunuldugunde iki on liberolu sistem daha basarili olacak gibi geliyor.Fakat,gecen sezon 2 on libero ile oynadigimiz 2 maci da(birinde turu kaybettik) kaybettik.Tromso(berabere bitti ama tur kaybedildi) ve FB maclari.Ben yine de 2 on liberolu sistemi savunuyorum;ozellikle Avrupa kupalarinda.

Futbolcularla Gerets'in arasinin iyi olmadigi hakikaten dogruysa durum vahim sayilir.Bu kadar kisa surede ne degisti?Anlamak zor.Yonetim neden bu olumsuzluga(eger varsa) mudahele etmedi?

Genclere kanat geren agabeyler kim merak ettim?Hala,yonetimin ve teknik ekibin bu konuda ciddi bir stratejisi olduguna inanmiyorum.

Gecen sezon sampiyon olunmus,futbolculara odemeler yapilmis,elimizdeki kadro on eleme maclarini gecebilecek guce sahip,hicbir takimda olmayan yetenekli genc oyuncularimiz da var,biz neleri tartisiyoruz?
25-2025

nefvakfi.org
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Abdurrahim Albayak abimizi şu takımın başında görmek istiyorum :)
Samimi adam. Aklından kimbilir ne hinlikler geçiyor, neler çeviriyor diyemiyorsunuz, en azından ben diyemiyorum. Millet içten pazarlıklı, ya maddi menfaat peşinde yada itibar kazanma derdinde..

Albayrak'ın camide bir yankesice tarafında çarpılma haberini izledimde..:)
Canaydın'ın bir sonraki seçimde başkanlığa niyetlenirse kesin Albayrak'ın peşinde koşacaktır :)
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ismail Gezer wrote:Abdurrahim Albayak abimizi şu takımın başında görmek istiyorum :)
..
Abdurrahim once bir cuzdanina sahip olmayi ogrensin. ASY'de onu trbunlerde cok carparlar.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Cami'nin elektrik faturasını ödeyecekmiş. 10 bin ytl'den fazla para sözkonusu. Klimalar 24 saat hizmet veriyor galiba :)

Paraya üzülmüyor tabide, kimlik kartları falanda gitmiş, ona üzülüyordu gülerek :)

-Para onun olsun bari kartlarımı göndersin
-Kartlarınızda mı gitti efendim?
-Gitti hepsi gitti, Galatasaray Klup kartımda gitti..
(Arkadan biri laf atıyor)
-Bak o iyi olmuş işte..
:) :)
Abdurrahim abimizde şefkatli kollarıyla o lafı edeni kucaklıyor :)
Cengiz Akgun wrote:
Ismail Gezer wrote:Abdurrahim Albayak abimizi şu takımın başında görmek istiyorum :)
..
Abdurrahim once bir cuzdanina sahip olmayi ogrensin. ASY'de onu trbunlerde cok carparlar.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ismail Gezer wrote:Cami'nin elektrik faturasını ödeyecekmiş. 10 bin ytl'den fazla para sözkonusu. Klimalar 24 saat hizmet veriyor galiba :)
...
Birde yaninda 23 bin mi ne yuklu bir avro var dediler YTL'nin yaninda. Acaba fitre filan mi verecekti. Bu adamlar boyle ceplerinde bozuk para usulu bu kadar para ta$idiklari icin bazen diyoruz ya yaptiklari i$ler cok kafa bulandiriyor, Carpan banka soymu$ gibi olmu$ ve iyi olmu$ boyle haydan gelen huya gidecek ki ilahi adalet dengeyi saglayacak. Hele bu i$ler Mesut Yilmaz gibisine destek babainda olan bir olayda olmasi cok manidar ilahi adalet konusunda. Cuzdani atarlar bir tarafa bulunur kartlari filan merak etmesin.

Bu arada Cilgin Turkler kitabini almi$tim Turkiyeden onu okuyorum. Roman elbette ama epey tarihi referanslar verilmi$. Tarih kitabindan iyi. Anadolu kadinin kagni oykuleri anlatilir dururdu. Kulak arkasi edilir. M. Kemal'in kadin konusundaki fikirleri, devrimleri onlara olan borcun odenmesi konusunda yaptiklarindan haberi olmayanlar ocu gibi burunsunler yine. Hic bilmezdim yeni ogrendim Kara Fatma (Fatma Seher hanimin etrafina topladigi 50'ye yakin genc kadin ve kizla silah ku$anip at ustunde daga cikip du$manla bogu$masini. Kara Fatma esmerliginden degil gece baskinlari icin ku$andigi siyah urba yuzunden verilmi$ bir ad. ) Amazonlari efsanelerde filan aramayin sakin. Duygu Asena'ya goz ya$i dokenlerin haberi bile yoktur Fatma hanim ve Akif'in dedigi gel seni tarihe gomelim desem sigmazsin cinsten onbinlerce adlari anilmayan bu ayaklari opulesi kadinlarin $an $eref beklemeden yaptilarindan. Bir de resmi var kitapta Fatma Seher hanimin di$inden tirnagina silahli; yigitlik konusunda degme erkege parmak isirtiracak $ekilde cekilen.
Last edited by Cengiz Akgun on Sun Aug 06, 2006 8:51 pm, edited 2 times in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Cengiz Akgun wrote: Duygu Asena'ya goz ya$i dokenlerin haberi bile yoktur
Cenazeler ve biz...

BİZ maalesef katılamadık ama öğrendik ki gazeteci Duygu Asena'nın Teşvikiye Camii'ndeki cenaze töreninde de bir curcuna, bir "cami avlusunda kokteyl parti" havası, bir ölene ve olaya saygısızlık tablosu daha yaşanmış.

Hem de "görgü" deyince yanına yanaşılamayan, "bilgi" deyince rakip kabul etmeyen, "çalım" deyince ölçü tanımayan "medeni"(!) insanlarımız yüzünden.
OKTAY EKŞİ


Oktay Ekşi'den alıntı yaptığım için özür dilerim. Hıncal'ın da ağır lafları varda, sen sevmiyorsun diye Hıncalı işin içine katmıyorum :)

Havalar çok sıcak olduğu için, dekolte yarışına girişmiş, daha sevap olduğunu düşündüklerinden olsa gerek, ön saflara hücum etmiş kadınların Asena için ağladığını sanmam! Ağlasa ağlasa yine kendisini seven erkekler ağlamıştır! TV'de görünme, röportaj verme, aşağılık kompleksini giderme derdinde olan kadınlar nire, Kara Fatma nire?

Cenazelerde kişisel yada ideolojik şov yapmak bizim buluşumuz mu acaba :)
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ismail Gezer wrote: Oktay Ekşi'den alıntı yaptığım için özür dilerim. Hıncal'ın da ağır lafları varda, sen sevmiyorsun diye Hıncalı işin içine katmıyorum :)
...
Ben Ay$e Arman, Pakize Suda'yi (nerden nereye birader), Ruhat Mengi Nazli Ilicak, filan gibileride okudum sen merak etme. Kimin ne bok yediginden, fazilet ve erdemlik konusunda dumura ugrayanladan haberim var. Cehaletin siniri yok. Kimsenin kimseye boynun niye egri demesine de gerek yok. Dogru olan $eyler o kadar azaldiki sokata yurumenin bile tekrar ogretilmesi lazim eline kalem alip yazmaya ba$latmadan once.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Post Reply