Takımlarımızın Avrupa Maçları [AZ ALKMAAR-FB 2-2]

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Erturk Turker
Posts: 32
Joined: Mon Apr 10, 2006 4:24 pm
Location: antalya

Post by Erturk Turker »

Bu sayfa bazında forum ahalisinden farklı düşünüyorum herhalde ve gönül rahatlığıyla söylüyorum, Kiev 5 atsaydı daha çok sevinirdim.
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Erturk Turker wrote:Bu sayfa bazında forum ahalisinden farklı düşünüyorum herhalde ve gönül rahatlığıyla söylüyorum, Kiev 5 atsaydı daha çok sevinirdim.
YALNIZ OLMADIĞINIZI BİLİN.. :lol:
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Savas Macun wrote:
Tan Erten wrote:1-1 bitecek mac 3-1 bitti desene. Yazik...

Maci salak bir web sitesinden seyrettim ama kesik kesik idi.Tam akici seyretmedim.Ama yazik degil.

Zico yanlis yapti.Anelka-Tuncay ileride ikisini koyup Tumer Orta uclunun soluna koymasi bu yenilginin sebebi oldu.Fark daha da olurdu da Kiev comert davrandi.

Bu takim Istanbul'da elenir ama bu oyun sekliyle imkansiz.


Yazik, kimse dersine calismamis gene.



Selamlar
Savas
Zico'yu cok zayif buldum. Karsinda nisbeten iyi bir takim var, Alex ve Tumer orta 4luden ikisi, adamlar cirit attilar Ugur Boral oyuna girene kadar.

Bu takim elenebilir gercekten, ama ayni dedigin gibi bu oyun planiyla degil.

Biri istatistiklere baksin, Rincon'a kac top atilmis, Anelka'ya kac top diye, o rakamlar herseyi aciklar.

Ali
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Mehmet Demirkol, "Tümer-Alex-Appiah-Aurelio" orta sahası, UEFA şampiyonu GS'den sonra memleketin gördüğü en iyi orta saha diye yazmış. Ve tabi abartmış.

Tümer-Alex-Anelka'nın defansı sıfırın altında. Sonuç? 2 maçta, 2 kırmızı..
Can Baysan
Posts: 464
Joined: Fri Oct 07, 2005 1:22 am
Location: Ankara

Post by Can Baysan »

Fenersin yenersin... Zaferle dön Fener'im... Ukrayna'yı salla Kanaryam...

Güzide spor basınınımızın, Fenerbahçe'nin Avrupa maçları olduğu gün sayfalarına yerleştirdiği klasikleşmiş başlıklardır bunlar.

B36 ve K.Erciyes gibi çerez rakiplere karşı ağları bolca havalandırmasına rağmen, K.Erciyes karşısındaki 90 dakikanın -1. gol ile 3. gol arasında kalan- 65'lik diliminde sarı-lacivertlilerin oynadığı oyun, aklı başında spor yazarları tarafından "tehlike sinyali" olarak yorumlanmıştı; fakat tahmin ettiğim gibi, gol sarhoşluğuna kapılan F.Bahçe, "Fenersin yenersin" rüzgarını da arkasına alıp Kiev kapılarını zorlamayı denedi ve sonu hüsran oldu.

Dinamo Kiev'de Korrea, Yussuf, Markovic ve Rebrov hem Fenerbahçe'nin çetin orta sahasına yaptıkları dinmek bilmez presle onlara nefes alma şansı vermediler, hem de atağa hızlı çıkışları, akıllı pas alışverişleri ve boşa kaçışlarıyla FB savunmasının zaaflarından istifade etmeleriyle Rüştü'nün kalesini çok zorladılar; F.Bahçe oyunun bazı bölümlerinde 6-7 kişiyle yarısahasına hapsolmasına rağmen kalesinde 5 net gol pozisyonu verdi. D.Kiev'li oyuncuların cömertliği, 34. saniyede 1-0 olan skorun artmasına mani oldu.

İkinci yarıda Fenerbahçe'nin yüzü -alışılageldiği gibi- zora giren maçların tek çilingiri olarak üç yıldır başvurduğu yöntemle güldü: İlk kez kaleyi bulan şut, Aurelio'dan gelen kafa vuruşu olarak rakip ağları havalandırdı.

60. dakikadan sonra ise Dinamo Kiev'nin kondisyonu azaldı; F.Bahçe'nin bu alandaki avantajı iyice belirginleşti, orta sahaya hakim olup topu Alex, Tuncay, Tümer gibi adamlarla buluşturmaya çabaladılarsa da sonuç alamadılar... Ardından bir ölü top, bir bazuka Dinamo Kiev'in farklı galibiyetini sağladı. Ümit Özat'ın büyük zamanlama başarısıyla müdahalesini yaptığı tehlikeli toplar, rövanşta F.Bahçe'yi tedirgin edecek birer silah olacaktır.

Hakem yönetimi kusursuzdu. Tek noksan yanı; Can'ın Ukraynalı oyuncuyu ceza sahasının 20 cm önünde tekmeyle düşürdüğünde sarı kart göstermemesiydi.

Fenerbahçe'nin (Zico'nun) dikkate alması gerekenler şunlar:
1- Anelka'dan artık hala verim alabileceğini sanması büyük bir hata.
2- Göbekteki ikilinin uyumsuzlukları göze çarpıyor.
3- Aurelio, Appiah, Tuncay gibi ortasahanın "dinamosu" görevini üstlenen oyuncular rakipten baskıyı yiyince sinip etkisizleşiyor, pas ve hamle hataları yapıyorlar.
4- Serkan'ın eksikliğini kapatmak adına Zico nasıl bir çözüm üretecek, merak ediyorum.

Şu anda Fenerbahçe'nin değil de Galatasaray'ın maçını yazıyor olsaydım, sinirden küplere binmiş bir şekilde klavyemle öfke kusacak ve "makus talihsizliğimize(!)" lanetler yağdıracaktım... Bundan sonra sen yoluna ben yoluma Bay Gerets.

Fenerbahçe, kendi maçını 3-1 kaybetti.
Galatasaray, Çek takımını 5-2 yendi.
Güzide spor basınımız, yarın sayfalarına hangi maça daha önem verecek, daha çok yer ayıracak dersiniz? :wink:
Liseli vardı ya ah o liseli...
Okan Akçay
Posts: 150
Joined: Thu Apr 06, 2006 9:12 pm

Post by Okan Akçay »

Verpakovskis oynamadı sanırım oynasa daha çok yerdi Fenerbahçe...
Bu arada Dinamo Kiev Fenerbahçe'den bir gömlek üstün bir takım bu bir gerçek..
Bu arada "Fenerbahçe yönetimi Asya kupalarında oynamak için başvuruda bulunsun Avrupa'da takımlarımızın kazandığı puanlara yazık" demeden geçemeyeceğim.
Fenerbahce.com a Kiev in kadrosuna bakmaya girdim evet verpakovskis oynamamış(şu Letonya maçıda canımıza okuyan adam)
Aynı sitedeki ankette biz bu turu geçemeyiz diyenler 2449-1348 e önde
:lol:
Image
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

FB elese ve $L iki Turk takimi katilsa fena mi olur? Varsin atip tutsunlar. Puanlar yerlerde surunuyor. Bakin eleme oynuyoruz be.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Okan Akçay
Posts: 150
Joined: Thu Apr 06, 2006 9:12 pm

Post by Okan Akçay »

İşin esprisi tabii ama yıllardır Avrupada bu kadar paraya bu kadar kötü futbol sermayeye yazık...Halen ekonomilerinin iyi olmasını da anlayabilmiş değilim...
Image
Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

Yazik olmus, ne GS macini ne de FB macini izleyemedim. FB'den cok umutluydum, bizden de umutluydum ama suphelerim vardi. Turk futbolunun butun takimlariyla beraber bir cikis yapmasi lazim, Cengiz Agabey'in dedigi gibi yerlerde surunuyoruz.

FB'nin ve taraftarlarinin da artik yildiz pesinde kosmaktan bikmis olmalari gerekir. Birakin elin heriflerine milyonlari dokmeyi, gencecik Turkler duruyor, yillardir kac Turk yildiz adayi kaydirdiniz Turk futbolundan.

Basarinin formulu futbolu bilen, tutumlu, kafasi calisan yoneticiler, Turk futbolcular ve alinacak bir iki tecrubeli yabancidan ibaret. Boyle boka basip tahta cikan Canaydin'larla, maganda mafya kiliginda adam dovduren Aziz Yildirim'larla olmuyor bu isler.

GS'in basarisina cok sevindim, ama bu biraz limon sikti, hakikaten uzuldum.
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Mehmet Sönmez
Posts: 176
Joined: Thu Sep 15, 2005 2:30 pm
Location: Almanya

Post by Mehmet Sönmez »

Valla fenerbahce yenecek sekilde oynamadi, ama daha Istanbulda sanslari var, genede dikkatli oynamalari lazim...Alex, Anelka, Tümer, Tuncxay havali oyuncular olduklari icin takim oyununa uymuyorlar...iclerinden iki tanesi oynasa durum daha degisik olurdu!
Belkide Ukraynada kimse bu "yildiz" oyunculari taniyamadi? Fenerbahceye yazik oldu ama bunlar genede adam olmaz!!! :D :D :D
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Fenerbahçeye kerhen destek veriyorum. Maçla ilgili yazdıklarımı takip edenler farketmiştir zaten :)
GS kazandığı sürece FB'ninde kazanmasına sevinebilirim :)
Cemal Savas

Post by Cemal Savas »

Ulke puanlari umurumda degil. Fener kimle oynarsa oynasin desteklemem, yenilirsede uzulmem.Yenilmeleri istemek gibi bir seyde icimden gecmez, ilgilenmiyorum acikcasi.
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

FB'yi cani gonulden desteklerim Avrupa'da kazansin isterim. Daha ortada ulke puani yokken de boyleydi, hele ulke puani cikinca iyice boyle oldu.

FBli esim, dostum var, sevinsinler isterim, Dinamo Kiev'li tanidigim yok, beni ilgilendirmiyorlar.

Ayrica bu iki takimdan biri iyilesince digerini de birebir olmasa da iyilestirir diye dusunuyorum. Tahminim GS 1996-2000 arasini yasamasa bugun FB'de Alex, Anelka, Appiah olmazlardi, ya da bir, ikisi olmazdi.

Bir gun bizim bes onlarin uc CL kupasi olursa belki ben de Milan Liverpool'a penaltilarla CL'i kaybedince Liverpool kalecisi Dudek'i acilen azizlige (Santo Subito) aday gosteren Inter'li taraftarlar gibi olurum, ama boyle surunurken bana biraz fazla luks o.

Ali
Burak Sağlam
Posts: 94
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:49 pm
Location: İstanbul

Post by Burak Sağlam »

Fenerbahçe!

1-2 ay önce bir yazı yazdım.Nasipse sene sonunda tekrar bulup copy-paste yapacağım.AY kuyruğuna teneke bağlanıp gönderilecek.

Niye bunları yazdım?Kutsal İttifak medyası sağolsun sinirimi bozdu.

Şu yenilgiye uzaktan bir bakalım.Bu takımın bir forvet birde defansa yabancı ihtiyacı var.Niye yapılmadı? Çünkü sayın AY şahsi değerini arttırıp kaçan şampiyonluğu unutturmak için show yapmakla meşguldü transfer yapılacağı zaman.

ALEX futbol virtüözü! Ben sahada göremedim neredeydi? Küçük maçların büyük adamı! Evet duran topları çok iyi kullanıyor.İyide pas atıyor.Peki hani takım oyunu, hani oyun kendi sahasına yıkılmışken defansa destek (bkz. Hakan Şükür ki şahsı muhterem forvet), hani baskı altında dişe diş mücadele. Cevap; hiç biri yok ama medyaya bakınca Türkiyedeki en büyük futbolcu sanırsınız.Ayıp olmuyormu aslan gibi gençlerimize, kenarda 1 sene bekleyip forma bulamayan geldiği takıma dönen bizim furbolcularımıza?

Serkan adeti olduğu üzere (Ayhana benzetirim bu huyunu) yaptı yapacağını.Appiah'ta peşindeydi ama o daha hızlı çıktı.

Anelka zaten ne kadar büyük biliyorsunuz.Geldiğinden beri tek söylenen "çok büyük topçu ama bir oynasa"(Riberye Anelkanın bonusu denmesi ayrı bir rezillik).Bu kadarmı korku, bu kadarmı koltuğunu sevmek, yaranmaya çalışmak olur?

Tümer; Sergenden pek bir farkını görmüyorum (sorunlu oldukları konular haricinde).Tam yerini buldu.Zaten takım oyuncusu değildi.Takım oyununu hiç bir zaman öğrenemeyen bir Cumhuriyete gitti.Bu gece ne yaptı?Bana sorarsanız hiç.

Tuncay bildik Tuncay topu çok sever,boşa çok koşar (yinede çalışkan ve mücadelecidir) ama annelerinin liginde olmayınca öyle adam geçilmiyor, top ayakta beklenilmiyor gelip alıyorlar.

Savaş Bey inanın anlamaya çalıştığım için soruyorum.

Aziz Yıldırıma bu sevgi bu destek neden?FB'liler hariç tüm taraftarları FB düşmanı yapmadımı (inanın yaptı)? Şu son yaptığı show ile transferde sizi hataya itmedimi(geç kalındı hemde çok geç)? Sırf kendine uymuyor diye iş yapan adamları yönetimden uzaklaştırmadımı? Tesisleşme ve şirketleşme mi? İyi güzelde bunlar başarı için yapılmıyormu?
Hani başarı(Mesela CL'de bir üst tur yada UEFA'da çeyrek final)?

Sürçü lisan ettiysem yada gereksiz yere uzattıysam kusura bakmayın.

Saygılar.

[EDIT] Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek ve genel huzura katkıda bulunmak için.
Last edited by Burak Sağlam on Fri Aug 11, 2006 1:10 am, edited 1 time in total.
Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Gecin dalganiz bakalim.Guzel 5 tane atmisiniz ezeli rakibiniz de tokezlemis ilk macta.Bende olsam bende ayni duygularda olurum.Yadirgamam.

Beni uzen konu, FB'nin yenilmesinden ote oyunun beni karamsarliga itmesidir.Zico'nun oyun plani her ilkokul cocugunun yapacagi gibi olmus.

Hadi Tuncay ile Anelka'yi ileride oynattin en azindan Tumer'i kes Yozgatli'yi monte et orta sahaya.Adamlarin her geldikleri atak tehlike oldu, 3-1 skor cok iyi bir skor, en azindan akillarini baslarina alirlarsa ikinci matca umit var.

Insanin bir stratejisi olur, bir plani olur.Bu da cok basitti.Ileride topu tutup Alex-Tumer-Anelka uclusune ilaveten Appiah ve Tuncay destekli gol aramakti, burdan cok duran top cikardi nitekim gene gol duran toptan geldi.

Tuncay-Aurelio-Appiah orta sahada her turlu basa cikar herkesle.Bu kac macta kanitlandi.Maceraya ne gerek var ki.

Bir ara ekranim dondu, o sirada keske print screen yapayimd da buraya assaydim.Top ceza sahasi ile santra arasinda Kiev'li de tam ortadan geliyor.Bizim 4 savunma oyuncusu da ceza sahasinda, yayin ustunde Aurelio tek basina ucta solda Tumer durarak topun gerisinden posisyonun gelisimini seyrediyor.Tabii atak edenler Erciyes olmadigi icin de skor degisik oluyor.Efendim Zico ofansif oynatiyor diyenler de halt etmisler, ofansif oynayan takimin geri dortlus top orta sahanin ortasindayken ceza sahasina gomulmez.Kopek gibi en az iki kisi topa basar orda gerideki defansla mesafeside en fazla 10 metre olur o kadar bile olmaz.

Acikcasi FB'nin CL kalmasi dahi en fazla ucunculuk getirir ordan Uefa'ya goturur.CL kalmak tabii cok hos, genede olur,cikmadik candan umit kesilmez.FB bu takima atar gol ama kac tane yer bilinmez.

Kiev ekol falan ama elenmiyecek takim degil, FB'den bir gomlek ustun de degil.Ha futbol bilgisi olarak ustun ama kalite olarak hic degil.

Neyse bakacaz artik ikinci maca.

Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
Post Reply