Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.
Hadi bakalim bu seneki Sampiyonlar Ligi basligini acalim. Maclar oynandikca basligi degistiririz. Diger takimlari, gruplari da burada tartismis oluruz. Kura cekilisi bu aksam TR saatiyle 7'de.
Pot 1 coef. Pot 2 coef.
------------------------ --- ------- ------------------------ --- -------
FC Barcelona (TH) Esp 127.006 Olympique Lyon Fra 89.757
AC Milan *** Ita 129.020 FC Porto Por 87.533
Real Madrid Esp 120.006 PSV Eindhoven Ned 81.640
Internazionale Ita 112.020 Bayern München Ger 80.960
Liverpool *** Eng 105.950 Chelsea Eng 79.950
Arsenal *** Eng 101.950 AS Roma Ita 76.020
Manchester United Eng 100.950 Celtic Sco 60.023
Valencia *** Esp 95.006 Lille OSC *** Fra 54.757
Pot 3 coef. Pot 4 coef.
------------------------ --- ------- ------------------------ --- -------
Sporting CP Lisbon Por 54.533 Anderlecht Bel 38.981
Benfica *** Por 51.533 Dinamo Kiev ** Ukr 36.777
Girondins Bordeaux Fra 47.757 Levski Sofia ** Bul 35.016
Steaua Bucuresti ** Rom 46.381 Shakhtar Donetsk *** Ukr 33.777
Werder Bremen Ger 43.960 Galatasaray *** Tur 33.634
Olympiakos Piraeus Gre 43.587 Hamburger SV *** Ger 30.960
CSKA Moscow *** Rus 42.504 Spartak Moscow ** Rus 21.504
AEK Athens *** Gre 39.587 FC København ** Den 16.593
GS UEFA kupasi ve iki Lucescu senesinde kazandigi puanlari yiye yiye 4. torbaya dustu. Simdi bir cikis yakalamak zorunda. Ben bu cikisin 5-6 puan alip UEFA'ya kalip orada bir ceyrek final oynayarak yakalanacagini dusunuyorum. UEFA'da kazanilan puanlar CL'nden cok asagi degil. Bir 15 puan toplayabilirsek toplamda bize yeter.
CL'nde ne yapacagimiz kuraya cok bagli. Yukardaki gruplara bakarsaniz, 2. torbanin cok onemi var. Oradan Lyon, Chelsea veya Bayern gelirse, cok kotu olur. Ucuncu torbadaki takimlardan 3-4 puan alacak gucte GS. Birinci torba ise bizi hezimete ugratacak takimlar.
Insallah bizim yonetim panik atak yasayip gereksiz/yanlis/pahali bir transfer yapmaz.
GS C grubunda. Liverpool, Bourdeux, PSV Eindoven, ve GS.
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Liverpool'da Crouch belasi var. GS'da onun kafa toplarini savunacak adam yok. Ama 3-4 sene once kapismisligimiz ve tecrubemiz var. Anfield'e cikmak iyi olacak. Onlar da bizi biliyorlar temkinli davranacaklardir.
PSV.. Gerets.. Daha ne olsun. En son eledigimiz takim CL'de.
Bordeaux da iyidir. Fransa'da Lyon'dan, PSG'den, Monaco'dan, Marsilya'dan daha cok cekinirim. Esit gucler.
Hepsinden de puan alabiliriz.
Iyi grup iyi baktikca daha cok begendim. Cok daha kotusu olabilirdi. Barcelona-Chelsea-Werder o ne ya???
Bu grup H grubu ve D grubundan sonra en cok istedigim gruptu.
Dengeli bir gruba dustuk. Belki de en dengelisi diyebiliriz. Maclarimizi Ingiliz, Hollanda ve Fransiz takimlarina karsi oynayacagiz, Dogu Avrupa ya da Iskandinav ulkesi yok. Bizim icin iki yonlu avantaji var bence. Ilk olarak Avrupada yasayan taraftarimiz bizi o maclarda yalniz birakmayacaktir. Ikincisi de Galatasaray iyi takimlara karsi daha konsantre olarak oynuyor. Umit Karan ve H. Kabze'nin en kisa zamanda iyilesmesi lazim.
Bu takimin mucadele ederek bir seyler becerecegine inaniyorum. Ust sinif bir on liberomuz olsaydi harika olurdu, ama bu takim savasiyor. En azindan dise dis mucadele izleyecegiz.
ne psv ne de bordeaux'u kucumsemek icin soyluyorum fakat galatasaray'in bu gruptan cikabilme sansi var. en azindan bir A ya da E grubunda degiliz. belki yonetim bu sansi zorlamak icin biraz fedakarlik yapip iyi bir transfer yapar.