$L Ligi: Bordeaux-GS, Shaban-Delmas, 22 Kasim TSI 21:45

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

$L Ligi: Bordeaux-GS, Shaban-Delmas, 22 Kasim TSI 21:45

Post by Cengiz Akgun »

I$te acildi. Bul karayi al UEFA hakkini $aban stadinda.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Bu 'Shaban' adı nerden geliyor acaba? Bizim bildiğimiz Şaban mı bu :D
Ersin Taner
Posts: 308
Joined: Sun Nov 05, 2006 6:48 pm

Post by Ersin Taner »

Bordeaux bu akşam deplasmanda PSG'yi 2-0 yenmiş. Maçı seyretmedim ama bizim Antalya maçındaki oyunla oradan puanla ayrılmamız zor gözükyor.
Last edited by Ersin Taner on Sun Nov 19, 2006 2:32 pm, edited 1 time in total.
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Bordeaux macinda basarili olabilmek icin Hasan Kabze'yi sag kanat oynatmak gibi cozumlere pek ragbet etmemek lazim.

Ben tek on libero Ayhan'la oynayalim diyorum. Cift forvet Hasan ve Umit (belki bunlarin birinin yerine Hakan)

Simdi baktim beraberlik bize yetiyormus, acaba cift on libero mu oynasak diye dusundum ama savunma yapamadigimiz icin guvenemiyorum.

Bordeaux henuz gol atamamis, bu da onemli bir ayrinti.
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Bordeaux macinda Ergun'u yumurtlayabilir. 3-4 forvetle oynatir. Ofansif
oynuyoruz ya. Cihan'i gizli forvet yapabilir, Sabri yedek kaleci olarak cikar
vesayre. Song veya Tomas, belki de ikisi de kadro disi birakilabilir. Tolga
Seyhan serbest rol ustlenir...Umit Karan cakili kazik oynar 18 de. Hasan
Kabze bu sefer solbek olur. Hakan Sukur stoper. Modragon neden fovet
olmasin....ve daha neler.

...bakalim bunlara kacta kaci tutacak :D

Bence burada 'Gerets ne yumurtlayacak' diye bir topik acilmali.
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Fena mi Hasan bey, her mac ayri heyecan. Saka bir yana ben bile Gerets'in Antalya macinda Cihan'i neden (ve nasil) solbek yaptigini anlayamadim.

Sezon basinda Galatasar'yin temel ihtiyacinin on libero degil golcu oldugunu dusunuyordum. Bunu tekrarlamak istiyorum; Karan sakatlik riskleri ve genel istikrari bakimindan Avrupa maclarinda ihtiyaca cevap verecek ozellikte degil; Hasan Kabze daginik ve sadece Turkiye liginde bazi maclarin ilaci olabilir. Necati ve Hakan Sukur'u kendi adima golcu listesine alamiyorum. Ilıc forvet arkasi. Bu sene her nasilsa gecti diyebiliriz ama gelecek yillar icin simdiden klas golcu ihtiyacimiz oldugunu tespit ederek ise baslayabiliriz.
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Dün maçtan önce Antalyaspor'un sağ kanadında oynayan gurbetçi ali Bilgin'den bahsetmiştim. daha önceki maçlarda dikkat çekmişti diye. Fanatik gazetesinin bugünkü haberine göre( ki bu haber internet sitesinde eyok) GS 25 yaşındaki Ali Bilgin ile anlaşmış.


Siz nasıl buldunuz Ali Bilgin'i?

Sanırım ilk yarı biraz iyiydi fakat ikinci yarı yorulup pili bitti gibime geldi.
Last edited by Mehmet Gorgen on Sun Nov 19, 2006 7:32 pm, edited 1 time in total.
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Mehmet Gorgen wrote:Siz nasıl buldunuz Ali Bilgin'i?
GS'in 'oyunu' ortaligi kararttigi icin dikkat etmedim. Medya 'mukemmel' diyor
ise birakalim FB BJK alsin.

Ufuk ne heyecani? Sarlatan dedim, bu vasif ona hafif geliyor artik.
Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Post by Mehmet Marsan »

Mehmet Gorgen wrote:Dün maçtan önce Antalyaspor'un sağ kanadında oynayan gurbetçi ali Bilgin'den bahsetmiştim. daha önceki maçlarda dikkat çekmişti diye. Fanatik gazetesinin bugünkü haberine göre( ki bu haber internet sitesinde eyok) GS 25 yaşındaki Ali Bilgin ile anlaşmış.


Siz nasıl buldunuz Ali Bilgin'i?

Sanırım ilk yarı biraz iyiydi fakat ikinci yarı yorulup pili bitti gibime geldi.
Ali Bilgin BJK macinda cok iyi oynamisti. Ergun destekli sol kanadimizi dumduz edecegini tahmin ediyordum. Pek oyle olmadi, Cihan'dan korkmus olmali. Ortaya girip cizgiden ayrildi. Antalya'nin 4 net pozisyonunda onun pek payi yoktu. Koca super ligimizde Almanya 2. ligden gelen bir oyuncu goze batabiliyor. 25 yasinda anca bu seviyeye gelebildiyse senenye Ali Bilgin'i en fazla Trabzon'da goruruz.
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

Orhan Ak sakat, Ferhat burnunda bantla, cekingen oynuyor. Ergun nun durumu ise bilinmiyor. Gerets neden Ergun u Antalya macında denemedi anlamadım.

Omer Urundul un Sabri nin sag bek Cihan nın sol bek oynadıgı son karsılasma icin yaptıgı kritik su sekilde:

".......Gerets'in yanlış takım tertibi bu olumsuzlukta önemli etkendi.
Cihan'ın ters kulvarda görev alması, Arda'yı yalnızlığa itti. Zaten rakip Arda'yı düşünerek bu kulvara tedbir getirmişti. Gerets'in sağ kulvarda görevlendirdiği Ayhan da devamlı içeri Inamoto'nun yanına gelince bu kulvar tek başına geri dörtlünün sağında oynayan Sabri'ye kaldı. Bu nedenle G.Saray en büyük özelliği olan kanat bindirmedeki ağırlığını kaybetti.
Hasan Kabze ve Ümit Karan da 18'in önünü kademeli ve akıllı kapatan Antalya karşısında hiç etkili olamadılar. Orası sıkışınca, kenarlar da çalışmayınca İliç de kilitlendi.

......Takım tertibi ve oyunculara verdiği görevlerle en büyük özellik kanat ataklarını ortadan kaldırdı. Antalya defansının ortasında çok uyumlu, işi iyi bilen iki yabancı var. Bunu bile bile Hakan Şükür'ü oturtup, Karan-Kabze ikilisiyle başlamak da yanlıştı. Ama şans yüzüne güldü. "

Antalya macını seyretmedim, ama dinlediklerim ve okuduklarım Urundul un analizini dogrular nitelikte. Bana gore Gerets oyuna ileride Ilic, Sukur, Karan uclusunden ikisi ile baslamalı. Sas ve Arda nın iki kanadı kullanacagını tahmin ediyorum. Sol bek icin ben hem Cihan hem Ergun den ziyade Ferhat ı tercih ederim. Yok Ferhat oynamayacak ise, Ergun Cihan a gore agır olmasına ragmen daha tecrubeli daha pozisyon almasını biliyor. Sol bekte kim oynarsa oynasın kanat bindirmesi yapmasını degil kanadını savunmasını bekleyecegiz. Ayhan nın sol kanada destek vermesi lazım. Gerets oyun icinde Arda yı forvet arkasına gonderebilir, gondermeli. Ayhan orta gobekten ziyade sol kanatta daha verimli oynuyor.

Ben gobekte Inamoto yerine Okan ı tercih ederim. Daha yaratıcı, daha pres ozelligi oldugu ve rakibin oyununu bozdugu icin.

Sabri.....Song.... Tolga.......Ferhat/Ergun
Sas.......Okan......Ayhan......Arda
.............Sukur ......Karan

benim bekledigim onbir. Bu macı ne yapıp edip almamız ve UEFA CUP a UEFA katsayımızı arttırmak asıl amacı ile katılmamız lazım.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Burak Sağlam
Posts: 94
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:49 pm
Location: İstanbul

Post by Burak Sağlam »

Murat Bey;

Sizin takım kurgunuza ek alarak ben şöyle düşünüyorum.

Okan gereksiz faullerle tehlikeli olabiliyor.11'de başlatmak çok doğru olmayabilir.En önemli kısım ise Ardaya mutlaka özel önlem alınacaktır.Maç içinde Hasan ve Arda kesinlikle uzun sürelide olabilecek şekilde kanat değiştirmeliler.

Yine benim görüşüm atak başlayacağını tahmin ettiğim Bordeaux'a karşı hızlı olan Kabze ,Ümit ile başlayıp ikinci yarı (duruma göre 50. dakikadada olabilir) formu düşeni yada verimli olamayanı Hakan ile değiştirmek gerekli.Yada tek forvet arkasında iliç olacak şekilde yukarıdaki formül uygulanabilir.Yani Hakan ile başlanması taraftarı değilim.

Sabrinin ise kesinlikle bek değil göbekte Ayhan ile yada Hasan şaş ile değişiklik yapılarak kullanılması taraftarıyım.

Saygılar.
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Dogan Kologlu'nun Bordeaux hakkindaki yazisi asagida. Kendisi bu yasta bile basinin genel durumuna gore cok arastirmaci bir insan. O yuzden takdir ediyorum.
Dogan Kologlu wrote:Bordeaux planı

G.Saray, sezonun Avrupa Kupası kaderini çizecek Bordeaux maçına yarın çıkacak. Peki Fransız ekibinin durumu ne? İşte bu sorunun cevabını araştırdık. Orta saha sorumluluğuna futbolcu Micoud transfer olunca, antrenör Ricardo Bordeaux’ya etkili bir oyun sistemi getirdi. Ardından Monaco’yu 1-0 yendiler. Bu suretle Bordeaux ‘oyun kurma taktiğini’ onunla ayarlamış oldu. Olayı önce herkes böyle yorumladı... Geçen yıl Bordeaux 7’si içerde 4’ü dışarıda toplam 11 maçını 1-0 kazandı. Aynı taktiği kurunca Bordeaux, Monaco’yu yine yendi. Ama Monaco ligde 16. durumda.

Bordeaux, Micoud çözümünü ancak ligin 9. haftasında bulabildi. G.Saray’ın onu etkisiz kılması gerekir. Neden? Çünkü onun beyin olarak oynadığı orta saha G.Saray’ın da en sorunlu bölgesi. Bordeaux geleneksel olarak geçen yıl 4-4-2 oynadı. Sonra 4-3-2-1’e döndü. Şimdi ise 4-1-3-2’yi deniyor. Micoud dev bir yaratıcı değil. Çift santrforun arkasındaki oyun kurucu ama top en çok ona gülüyor.

Micoud da çift santrforun arkasındaki 3’lünün ortasında oyun kurucu oldu sonunda. Monaco karşısında en çok topla oynayan futbolcu oydu. 70 defa top aldı ve 68 pas verdi. Forvettekilerin taktik oyunları da onu kolaylaştırdı. Genelde derinliğine değil de kanatlara doğru oynuyor. Kurduğu oyun kaleye doğrudan gitmekten çok ‘yapıcı top kullanma’ ilkesine dayanıyor. Eleştirilere göre Micoud “Bundan sonra daha derinlemesine oynamaya yönelebilir”.

Ama ortaya bir soru çıktı. Bu yeni sistemde Bordeaux hücum eğilimli 5 futbolcuyla oynuyor! Bu riskli değil mi? Yöneticilerden birinin cevabı şu: “Evde oynarken risk gerekir.” G.Saray’da da Gerets aynı yorumla bakar.

BEKLENEN OLMADI
Nitekim “Beklenen olmadı”. Liverpool maçının gazete manşeti buydu. Bordeaux yetersiz kaldı ve 1-0 yenildi, bir kez daha Avrupa düzeyinde yetersizliğini doğruladı. Tek şansları G.Saray’dan puan almak. 4 maçta hiç gol atamayan Bordeaux ve ele geçirdiği fırsatlar düşünülürse geleceğe dönük de pek şansı yok gibi. Düşünün ki Liverpool kalesine maçta ancak iki defa inebildiler. Bu en başta, oyun kurucu Micoud için çok yetersiz. Bir de G.Saray’ın sonradan oyuna giren Ü.Karan’la Liverpool’a attığı iki gol herşeyi düşünce bazında değiştirmiyor mu?

Micoud’nun Liverpool maçında hiçbir etkisi olmadı ve pek çok kolay top kaptırdı. Sadece 1 kez kafayla topu kaleye attı ama kaleyi tutturamadı ve Bordeaux’nun tek şansı bu oldu. Ü.Karan gibi Liverpool’u deplasmanda sarsacak 2 gol atarak heyecan rekabeti bile üretemediler. Ama antrenör Ricardo nedense “Her şey bitmedi diyor”, “Hedefimiz üçüncülükte en büyük rakibimiz G.Saray’ı yenmek” sözüyle ısrarcılığını sürdürüyor.
Deniz Selman
Posts: 483
Joined: Wed Oct 23, 2002 7:09 pm
Location: Philadelphia, PA

Post by Deniz Selman »

GIRONDINS DE BORDEAUX

7 Laslandes....12 Perea (9 Darcheville)
...........14 Micoud
17 Wendel..............8 Alonso
............24 Mavuba.........
6 Jurietti..27 Planus (13 Jemmali)..21 Enakarhire (3 Henrique, 25 Cid)..18 Faubert
.................16 Rame

Savunmalarinda her mac baska bir dortlu oynuyor son bir aydir...Jurietti bazen sag bek bazen sol bek, Jemmali sakat degilken savumanin her mevkisinde oynadi, Faubert bazen sag acik bazen sag bek--ne yapacaklari belli degil. Planus ise uzun bir sakatliktan sonra PSG galibiyetinde ilk defa oynadi. (Bundan once en son Ataturk Olimpiyat'daki 0-0 biten macta oynamisti.) Fernando kart cezalisi, zaten kendi sahalarinda olduklari icin iki forvet tek on liberolu sistemle oynarlar herhalde, eger tek forvet cift on libero olursa genc Ducasse ikinci on libero olarak oynar. Darcheville, Jemmali, ve Cid'in sakatliklari vardi, son durumlari nedir bilmiyorum ama PSG macinda oynamadilar. Chamakh ise ciddi sakatligindan henuz donmedi, bu macta yok.

CL maclarinda pozisyona dahi pek giremeyen, hala tek bir gol bile atmamis olan, kendi liglerinde ayni sekilde zorlanan siradan bir takim olarak yorumlamak lazim bu takimi. Yenebilmemiz gerek, ama sonucta kendi sahamizda bile yenemedik ve yenebilmemiz gereken bir cok takim'i bu sezon yenemedik. Gorucez deplasmanda bir ustunluk gosterebilicekmiyiz...



GALATASARAY

..........99 Umit Karan
..............22 Ilic
66 Arda.............11 Hasan Sas
.......18 Ayhan...23 Inamoto
19 Cihan..4 Song..28 Tolga..55 Sabri
.............1 Mondragon

yedek: 17 Fevzi/21 Emre Asik, 67 Ergun/14 Mehmet Topal, 7 Okan/9 Hakan Sukur, 58 Hasan Kabze
kadro disi: 16 Carrusca, 24 Mehmet Guven

(bu isimler Bordeaux'ya goturulen 20 kisilik kadronun tumu)

Gerets cift forvet baslarsa cokda sasirtici olmaz, ama bana sanki cift on liberoyla baslar gibi geliyor. Son iki lig macinda Inamoto tek on libero olarak oynadi, ve ikisindede ilk yari sag acik'da sorunlar yasadik. Sakarya macinda Okan cizgi'ye yapisti kaldi, orta saha bombos kaldi, Antalya macinda ise Ayhan ortalara dalip durdu (ikinci bir on libero gibi), bu sefer sag kanat bombos kaldi, Sabri butun kanadi yanliz korudu ve yanliz atak yapmaya calisti. Iki mactada Hasan girdikten sonra sag kanat daha iyi calisti. Umarim bu macta Hasan'la baslariz. Hem Tomas'in hem Orhan'in ayni macta olmamalari cok ters oldu--Tolga oynadigi kupa maclarinda inanilmaz kotu gozuktu. Cihan-Ergun arasinda sol bek karari bence Cihan'dan yana kullanilmali. Ergun bu sezon tum maclarda toplam 85 dakika oynadi, 45 dakika'dan fazla oynadigi mac yok, ve oynadiginda dokulur bir hali vardi. Kendisini cok severim, ama artik sona geldi maalesef. Cihan daha hizli, bazen sacmaliyor ama az farkla olsada daha guven verici...

haydi cim bom...

Deniz
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

Resmi sitede yayınlanan kamp kadrosu:

Faryd Camilo Mondragon
Rigobert Song
Okan Buruk
Hakan Şükür
Hasan Şaş
Mehmet Topal
Marcelo Carrusca
Fevzi Elmas
Ayhan Akman
Cihan Haspolatlı
Emre Aşık
Sasa İliç
Junichi Inamoto
Mehmet Güven
Tolga Seyhan
Sabri Sarıoğlu
Hasan Kabze
Arda Turan
Ergün Penbe
Ümit Karan
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Bordo gol atmak zorunda, hücum edecek, risk alacak. Etkili kontratak oynayabilecek bir kadro çıkmalı sahaya. Kimin oynaması gerektiğinde en ufak bir fikrim bile yok :D

Sağ kanatta Sabri ve Hasan olmalı. Orhan ve Ferhat'ın olmaması önemli bir sorun. Sol-bek'e doğru düzgün savunma yapabilecek birini koymalı. Kaç maçtır oynayamayan Ergün'ü koyması küçük ihtimal, yine süperJoker Cihan sol-bek oynar sanırım. Antalya maçında Arda'nın pasıyla ceza sahasına girdi, yeterli zamanı oldugu halde topu içeri kesip pas veremedi. Gerçi bu maçta savunma anlamında başarılı olsun yeter. Sol kanat hücumlarını Arda+Ayhan yapar..

Gelelim en çetrefilli konuya: Forvetler kim olacak? Aslında hiçbirinde bir numara yok şu sıra! Hepsi bir parmak bal çalıyor dudaklarımıza sonra pufff.. İliç oynamalı.. Tek forvette Karan olmalı.. Hasan ve Arda da oynarsa toplam 4 forvet ederki yeterde artar bile..

Ayhan'ın yanına japon mucizesini koymaktan vazgeçmez heralde..

Bu durumda kadroyu şekillendirmiş bulunuyoruz, tebrikler :D

Sabri---Tomas--Song--Cihan

Hasan--İmam--Ayhan--Arda

------------İliç--Karan.........
Post Reply