Turkcell Süper Lig Maçları/Oyuncular 2006-2007

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Avantaj olur insallah eksik olmalari.Sonucta hedefe varmak icin her tur avantaj onemli.

Halbuki Palermo eger Italya Ligi bu sene standart olarak aldatmiyorsa bizleri bu kupanin en iddiali takimi olabilir.

FB'nin bugun cikacak kadrosu gazetelerde su sekilde

Volkan
Onder Lugano Edu Ugur
Yozgatli Appiah Deniz Tuncay
Alex
Kezman

Bence kadro dogru.Aurelio ile Deniz cok tartisiliyor son zamanlarda ki ben Zico'nun bu tercihte dogruyu yaptigini dusunuyorum.Aurelio'nun top kazanmadaki ustunlugu tartisilmaz ama topu oyuna sokarken ki hizi ve sekli soru isareti.Deniz tek top ve ileri oynamaya calisiyor.Bu da FB'nin hucuma cikarken daha hizli ve efektif olmasini sagliyor.Son iki macta girilemeyen gol posizyonlari var ama ben bunun sebebinin Deniz olmadigini dusunuyorum.

Bugun kisir bir mac olacak ozellikle FB acisindan.Zaten son zamanlardaki kisirlik hele de Italyan takimina karsi daha da fazla olur.

Kezman ve Tuncay en onemli silahlar olacak, Yozgatli bindirme yapabilen, cizgiye inen ver heryerden sut atabilen bir oyuncu.Ozellikle ikinci sampiyonlukta surpriz zamanlardaki kritik golleriyle cok katki saglamisti ozellikle kilitlenen maclarda.Bugun de aynisi olabilir.

Ne olursa olsun Palermo'nun uluslarasi tecrubesi az, ilk 20 dakika saglam bir atmosferde hataya zorlayip one gecebilirsek gerisi gelir insallah.

Bu macta 3 puan inanilmaz onemli, FB'yi grupta ikinci yapar ve iceride Frankfurt macinin kazanilmasiyla da gruptan cikar bence.Bugun 3 puan alinamazsa o zaman Celta ve Frankfurt maclarinda kazanma zorunlugu daha da olumsuz etkiler bu yuzden bugun kazanmak onemli.

Hadi hayirlisi olsun.

Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Fener maçını kanalD veriyor ve İlker Yasin anlatıyor. Yazılarında genelde yaşlı futbolcuları eleştiren, bilhassa Hakan Şüküre sataşan sayın Yasin, her maç anlatışında sürekli kendini rezil eden yanlış ve saçma laflar ediyor. Yaşıda ilerledi. Bu işleri kendisinden daha genç ve becerikli insanlara bırkmayı düşünmesi gerekmez mi artık? :D İşini iyi yapıyor olsa amenna, sürekli zıçıp batırıyor..

Aziz Yıldırım yine bir paşa bulmuş oturtmuş yanına. Hıncalında dediği gibi, hoş olmuyor, adam nato müteahhiti!!

Tuncayla 3-0 oldu. Dahada farklı olabilir. Memleket puanlarına katkıda bulundukları için, içimden gelmesede tebrik ederim feneri. Tabi dün rezil-rüsva olmasaydın daha içten bir tebrik sözkonusu olabilirdi :)
Tan Erten
Posts: 1179
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:07 pm
Location: Istanbul

Post by Tan Erten »

Fener 3 tane atti pembe formali Italyanlara. Helal olsun diyorum, cok iyi mucadele ettiler. Palermo maci biraz hafife almanin cezasini fark yiyerek odedi. Bari TRden bir takim is yapsin....
Tan Erten
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Fenerin 2 maçı kaldı. 2 maçtan 2 puan çıkartsa yeter bence. Celta 1 puanda, ispanyada Fenerin şansı oldugunu düşünmüyorum. Ama burda Franfurt'u yenebilir..

Cengiz abi de inzivaya çekildi galiba. No GS no pain :D

Olayı net duyamadım ama, beyin tümörü sorunu yaşamış birine Arsenalli taraftarlar 'tümör çocuk' diyerek dalga geçmiş Murat KOSOVA'a göre..
Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Bu sezonun en rahat macini oynadi herhalde FB.Belli ki Palermo hic onemsememis bu maci.FB cok rahat top yapip elini kolunu sallaya sallaya indi kalelerine.Hic bir presle karsilasmadilar.

Bunun yaninda FB cok disiplinli oynadi.Appiah-Kezman-Lugano-Edu cok iyidi.Tuncay'in golu cok guzeldi.

FB defansi her mac gittikce daha iyi oluyor, Lugano bugun kritik bir iki yerde cok iyi mudahele etti, Edu gosterissiz ve kademeye cok iyi giriyor.

Uefa kulvarinda bu kadro ile hic oynamasin Zico.Yalniz bugun Ugur Boral'i hic begenmedim acilen sol kanada Umit'in gelmesi lazim.

Haftaya olan Celta maci cok onem kazandi, mumkun oldugunca bu kadrodan futbolculari o mac icin dinlendirmeli.



Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

NİHAT ÖZDEMİR’DEN ŞOK İDDİALAR! 23 11 2006 22.27

Fenerbahçe ikinci başkanı Nihat Özdemir’den olay yaratacak açıklamalar.


Fenerbahçe’nin Palermo’yu 3-0 yendiği maçın ardından Fenerbahçe ikinci başkanı Nihat Özdemir’den şok bir iddia geldi.

Özdemir, hafta sonunda karşılaşacakları Trabzon maçının hakeminin kasıtlı olarak atandığını ve bir oyunun parçası olduğunu iddia etti.

Kendilerine hakem tuzağı kurulduğunu iddia eden Özdemir: Bülent Demirlek Trabzon maçına kasıtlı olarak atandığını düşünüyoruz. Tüm kamuoyu bu maçı dikkatlice izlesin. Trabzon maçında hakem hatalarıyla birkaç oyuncumuzu kaybeder ve Galatasaray maçına eksik çıkarsak
bunu tüm kamuoyu görecektir.


Seviyesizlikte sınır tanımayacaklarının göstergesi heralde bu hırlamalar! Aziz efendisinden aldığı icazetle maç sonu hırlamış rezil! Bu kadar aşağılık olmayı nasıl beceriyorlar? Gelde bu heriflerden iğrenme, gelde küfretme! Hakemlerin senin altını oysa o kadar geriden gelip puan farkıyla lider olabilirmiydin Aziz hıyar!
Last edited by Ismail Gezer on Fri Nov 24, 2006 9:04 am, edited 1 time in total.
Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Bir klup kendisini yonetimine indergerse ve bu yonetim de kendisini liderine indirgerse, o zaman iste boyle, bir kisinin seviyesiz tutumlari o kurumun resmi agizlarindan dokulur durur.

Bunun bir de adi var. Diktatorluk diyorlar.
Ersin Taner
Posts: 308
Joined: Sun Nov 05, 2006 6:48 pm

Post by Ersin Taner »

Bülent Demirlek Bursa bölgesi hakemidir ve koyu FB taraftarıdır.

1,5 sene önce Kadıköy'deki meşhur 3-4'lük FB-BJK maçının da hakemiydi ve haksız penaltı verip, Cordoba'yı yine haksız şekilde oyundan atmıştı. Tanıdığım bir çok BJK'li hala sevmez Demirlek'i... Burada MGC nickiyle yazan Mehmet Bey Bursa'da oturuyor sanırım, o da muhtemelen duymuştur bunları...

FB'lilerin geçen sezonki kupa finalinde uzatmalarda BJK'ye yenildikleri maça kadar çok sevdiği bir hakemdi kendisi..

Hatta Ümit Özat 1 sene önceki bir röportajında "Bazı hakemlere hiç güvenmiyoruz ama mesela Serdar Tatlı ve Bülent Demirlek'i çok beğeniyor ve güveniyoruz" tarzında bir açıklama yapmış ve tepki görmüştü.

O kupa finalinde Demirlek çoğunlukla tarafsız yönetim gösterip bir kaç pozisyonda BJK lehine karar verip, üstüne de maç öncesi çarşı grubu üyeleri ve BJK yöneticileri ile yemek yediği iddiaları(yanılmıyorsam yalan olduğu kanıtlandı) atılınca FB'nin gözünde düşman hakem oldu.

Aslında yukarıda koyu FB'li demiştim ama yukarıdan ne emir gelirse onu yapacak türde bir hakem olduğu iddiaları var?!
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Nihat Hıyarına sormak lazım bu ligde işler böyle mi yürüyor? Böyle yürüdüğüne mi inanıyorsunuz? Kayseri ve V.Manisa maçlarından önce rakiplerinin en önemli oyuncularının cezalı duruma düşmesini nasıl izah ediyorlar acaba? Aynı mantık orda da geçerli miydi?
Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Nihat Ozdemir'in cikisi yanlis.Eger TFF ile mucadele etmek istiyorlarsa zemin bu degil.

Ote yandan ozellikle TS'dan gelen tepkiler cok komik.Gecen sezonun sonundan itibaren her hafta hakemlere ve MHK'ya tehdit savuran TS yoneticileri ne hikmetse TFF konusunda tek soz soylemezler.Haciosmanoglu mu ibrahimoglu mu her kimse o yonetici her hafta agzindan salyalar akarak demec veriyor da kimse cikip laf etmiyor ve onun otesinde disiplin kuruluna bile verilmiyor.

Oysa daha 24 saat gecmeden Nihat Ozdemir disiplin kuruluna verilmis.TFF bu islerin ustasidir kimi ne zaman kurula verecegini cok iyi biliyor, talimat degisikliklerini ayarlayip kuzenine kiyak yapan HU'un boyle bir firsati FB aleyhine kullanmasi hic sasirtmadi beni.Kiyakciligin sonu ayakciliktir.

Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Bu arada bugun gazeteleri okuyunca dunku Palermo macinin cok abartildigini ve bunun FB'ye cok zarar getirecegini dusunuyorum.

Sonucta Palermo bu sene iyi bir cikis yakalamis olabilir.Yalniz unutulmamasi gereken iki husus var.

1) Italya'da sezon oncesi olusan skandal ve kararlari eminim ki olumsuz etki yapmis ve guc dengelerini degistirmistir.Bunun avantajini yasamis olabilir dun FB.

2) Ideal kadrosundan cok uzak oldugu baska bir gercek.Sonucta Palermo diger kalburustu Italyan takimlari kadar derin bir kadroya sahip degildir.Milan,Inter,Juventus gibi takimlarda 22-24 tane oyuncu var ki her biri bir cok takimda hatta Italya Liginde diger takimlarda ilk 11 oynar.Oysa Palermo gibi bir takimin ne butcesinin buna izin verdigini tahmin ediyorum ne de amaclarinin yildiz barindirmak olduguna.Bunun da avantaji yasandi dun.

Bunun disinda FB onceki maclardan ne cok daha iyi ne cok daha kotu oynadi.Bu seneki maclarin standardinin biraz ustundeydi o kadar.

Tabii sonuc olarak 3 puan ve bunun getirdigi gruptan cikma sansi ile ulke puanina getirilen katki onemli.Birde ben FB'nin ozellikle 2-3 mac ustuste bu tip sonuclar almasi halinde en azindan Avrupa Kupalarindaki kompleksinden kurtulacagina inananlardanim.Celta ve Frankfurt maclarindaki sonuclara bu acidan cok onem veriyorum.TS ve GS maclarinin telafisi olur ama bu maclarin olmaz.Buna gore Zico davranmali ve lig maclari ile Uefa maclarinin kadrolarinin mumkun oldugunca genis ve ayri tutmali.Kadro buna musait, Rustu'nun sakatligi var ama kaleci bence hep ayni olmali.Bunun disinda Selcuk ve Umit'in sakatligi var ki Selcuk'un yerinde bir cok adam var tek sorun Ugur Boral'a mahkum kalinmasi.O da Deniz'in sol bek oynatilmasi ile cozulebilir.

Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Bursaspor inönüde BJK karşısında Sinan'ın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. 2. yarı neler olur, Allah bilir, güzel birşey olursa yazarız netekim :D

Her güzel şey gibi buda kısa sürdü: BJK 2-1 öne geçti.. :D
Burak Sağlam
Posts: 94
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:49 pm
Location: İstanbul

Post by Burak Sağlam »

İsmail Bey maalesef 3-1 bitti maç.Gökhan Zanın omzu çıkmış,Nobrenin topuğu yarılmış (dikiş atmışlar),Delgadonunda dizinde şişme varmış.

Bu nasıl maçtır yahu çok şükür ölü yok...
Ersin Taner
Posts: 308
Joined: Sun Nov 05, 2006 6:48 pm

Post by Ersin Taner »

BJK'de sakatlık konusunda en şanssız takımlardan biri oldu. Hadi adale sakatlığı yanlış antreman veya futbolcunun kendine iyi bakmamasından olabilir ama 3 ay içinde 3. omuz çıkığı da olacak iş değil... 3 sakatlığın olduğu maçları da seyrettim ve çok şanssız pozisyonlardı üçü de...
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Vestel 1-0 yenilmiş. Bu hafta puan alırlar diye bekliyordum. Vestel efsaneside kısa sürdü..
Post Reply