CL Mac 6: GS - Liverpool 3-2 (24 Necati, 28 Okan,79 iliç)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Burak Sağlam
Posts: 94
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:49 pm
Location: İstanbul

Post by Burak Sağlam »

Ufuk Sezekkaplan wrote:
Görkem KIRGIZ wrote:Şu Carrusca'dan ümitliydim ama bugün 75 dakika izledim, bu adam futbolcu değil. Ya kumsalda, ya da halı sahada büyük iş yapar o ayrı. Bence salon turnuvalarına falan katılsın.
Gorkem oyle dusunme, cok az firsat buldugundan ilk firsatta kendini gosterme baskisi altinda kaldi. Hicbirimiz adami net 90 dakika izleyemedi. Bir de kimsenin ona pas atmadigina dikkat cekmek lazim. Ayrica o da Heinz gibi hoca takintisi kurbani.
Ufuk bey sizinle tamamen aynı görüşteyim.Carrusca için cidden üzüldüm adam kendini göstermek için elinden geleni yaptı.

Bilmem farkettinizmi aynı Ardada olduğu gibi onu durdurabilmek için tek yapabildikleri fauldü.İkili mücadelelerde biraz zayıf.Ardayı sağda Carrusayı solda denemeli yada tam tersi.Oyun disiplinine bağlı kaldıkça ikiside Hasandan daha çok iş yapar.Bu adam gönderilirse yazık olur.

İnamoto gerçekten çalışıyor çok iyi top kesti kabak çiçeği defansımızın yanında çok iyi görüntü verdi.Gözle görülür şekilde gelişiyor.

Bu defans bize korkulu rüya yaşatmak konusunda harika.Maç 3-1 hala içim rahat değil abime sürekli 2 gol daha yiyebiliriz 2 dakikada dedim.Nitekim 1'i yedik 2.yi beceremediler.

İliç yine kayıptı sahada.Bunun iyisi Alex.Artık bu tip oyunu fayda getirmiyor günümüz futbolunda.Biraz daha sağlam basıp mutlaka defansif bir şeyler yapmalı.

Songun para yüzünden oynamamış olması ihtimal.Eğer öyleyse bu adamdan bize fayda yok.Tamam haklı ama sen herkes oynarken bu takımı FB gibi önemli bir deplasmanda yalnız bırakıyorsan güle güle.

Sağbek ve göbeğe birer adam alınmalı defansta.

Saygılar.
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... k2007.html

sitesinden son bes sezonun UEFA katsayıları ve 6 Aralık itibarı ile toplam puanımız

2003 - 5.5400
2004 - 9.1450
2005 - 1.7735
2006 - 2.3200
2007 - 7.8150

Toplam 26.593; 93 . sıradayız :(
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Post by Mehmet Marsan »

Macin gollerini seyredebilecegimiz bir yer varmi?
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Song konusunu cok mu tabu yaptik acaba. Buyuk maclarda ciddi kademe hatalari yapan ve sorun potansiyeli olan bir oyuncu bence. Ilk Liverpool macinda Crouch'a attirdigi gol ornegin...
Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Epey bir zaman sonra GS'ın bir maçını baştan sona seyredebildim :shock:
Tabi maçın gazozuna olması, artık iddia kalmadığı için bende sinir de kalmaması, rakibin defansının bizimkinden daha fazla hata yapması ve topun bizi acaip sevmesi de bunda etken oldu...

Belki bir iki genç daha oynayabilirdi, onun dışında mecburi değişiklikler de dikkate alındığında Gerets'in doğru bir kadro çıkardığı söylenebilir. Carrusca'ya gelince bunca zaman sonra ilk 11 çıkmanın etkisiyle fazla şahsi oynasa da teknik yönden iyi olduğunu gösterdi. Offside diye kesilen pozisyonda belki golü de yapacaktı. Ama fiziken yeterli bulmadım. Yabancı oyuncu kontenjanının takımda oynamaya hazır olmayan oyuncular için kullanılmasına da karşıyım. Hele takımında bir sürü yetenekli genç Türk oyuncun varsa! Hayır genç yetenekleri ihraç edip para kazanabilen bir takım olsak gene bir derece ama o da yok ki :lol:

Bu arada Gerets'le ilgili de söyleyeceklerim var. FB maçını sanki hocanın son şansıymış gibi göstererek GS'ın zaten üzerinde olan ağır maç psikolojisinin dozunu daha da artırdılar. Bu hareket de tabii gene rakibe yaradı. Murat bey son 5 yıllık vahim performansı taşımış. Bir de Gerets'in son 5 yılına bakalım; Uğur Meleke'nin dünkü yazısından alıntı, "Galatasaraylıları esas mutlu edecek şey, Gerets'in 1999'da Brugge'la, 2000,2001 ve 2002'de PSV ile yapamadığını yapması, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı başarmasıydı. "

Köylü kentli vs tartışmaları bir kenara Gerets Avrupa vizyonsuzluğu ile yanlış bir seçim. Gerets'in yerine kariyersiz, hırslı, gençlere önem veren bir yabancı hoca görmek isterdim takımımda. Ama tıpkı Hagi de olduğu gibi, mevcut yönetimle böyle bir hocanın çalışamayacağı da net! En küçük başarısızlıkta kendi yönetsel başarısızlıklarını hocanın üzerine yıkacaklarına kuşku yok! Yani dön dolaş aynı noktaya geliniyor GSla ilgili yazılan her yazıda... Y O N E T I M

Daha acısı bu yönetimin de alternatifi yok. Muhalif bir ses yok. Pardon bir Altaylı var, "hiç aday çıkmazsa ben olurum" diyen. Ollldu... :D
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Murat Biricik wrote:http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... k2007.html

sitesinden son bes sezonun UEFA katsayıları ve 6 Aralık itibarı ile toplam puanımız

2003 - 5.5400
2004 - 9.1450
2005 - 1.7735
2006 - 2.3200
2007 - 7.8150

Toplam 26.593; 93 . sıradayız :(
Dunyanin herhangi bir normal kurumunda bu durum icin hesap verilir. Ama bizim tuttugumuz takimin normal bir kurum olmadigi ortada.

Bir de tabii su var, goreve geldiginde 10 sene icinde yedi sampiyonluk ve Avrupa'da uc kupa sozu verenlerin neden butun bu basarilari 10 senenin ikinci bes yilina sakladiklari. Zor olmayacak mi simdi 93. siradan Avrupa'da bes sene icinde uc kupa kazanmak, Turkiye'de de bes sene icinde alti sampiyonluk zor olabilir tabii.

Birileri su yukaridaki tablonun hesabini sormali. Birileri de sirf utanmasi oldugu icin basarisiz olduk, beceremedik diyebilmeli.

Ben de Carrusca'nin hali saha ya da salon futboluna musait oldugunu dusunenlerdenim. Fiziksel olarak zayif, futbol bu tip oyunculardan (Robinho, Felipe, Alex, Ilic) Ronaldinho, Lampard, Joe Cole tipi uc okuz gucunde ama odun olmayan adamlara dogru gidiyor, biz de tam tersine tabii ki.

Ilic, Carrusca gibi transferler zaten bizimkilerin bu konudan ne kadar bihaber oldugunun gostergesi. Kimse Ronaldinho, Lampard alinsin beklemiyor (ama ben Sabri'yi bu Carrusca'ya 10 kere tercih ederim, kanatta oynadiginda dahi), ama hic olmazsa gecen haftaya kadar bayanlar liginde oynuyormus izlenimi veren adamlarla doldurmayin su takimi.

Carrusca'nin bir garipligi de yerine oynadigi adamin performansi. Adama sans verilmedi diye konusuluyor habire, Arda'yi mi kesecek bu cocuk? Ben bunun iyi olmasini bekleyen kadar fizigi daha guclu, top teknigi en az onun kadar yuksek ve de yabanci kontenjanimi kullanmayan Arda'nin biraz daha guclenip biraz daha kosmaya baslamasini beklerim.

Saga gecsin denmis: dun tren gibi sagda gidip gelen Sabri'nin yerine mi gececek bu cocuk? Iki tane guzel calim atacak, herkes heyecanlanacak ama Sabri'nin yarisi kadar kosamayacak.

Carrusca dun oynayacak hicbirseyi olmayan ve de karsisina ilk defa Liverpool formasi ile CL/Lig macina giren cocuklar karsisinda varlik gosterdi. Normal Liverpool ya da bir Anadolu takimi deplasmaninda iki tekme yiyip bir daha gorunmez macta izlenimi veriyor. O acilardan ne Arda, ne de Sabri'yi kesebilir, belki Hasan Sas'i diyecegim ama kotu gununde bir Hasan Sas'i benim de kesmem lazim, faydasindan cok zarari oldugu icin.

GS'in 4 ya da bes mevkide oyuncuya ihtiyaci var ve de sol acik bunlardan biri degil, hele celimsiz bir sol acik hic degil:

sag bek (Orhan ya da Ergun yerine), sol bek (Cihan yerine), on libero (Ayhan-Inamoto yerine), 10 numara (Ilic yerine) ve de eger Sabri ortaya cekilecekse bir sag acik.

Sag ve sol bekte daha iyi gencler var deniyor, Ferhat, Aydin vs. Varsa oynatilirlar umarim, ama aylardir herkesi hasta eden Cihan ve de dun ikinci golde kagni rolundeki Ergun ile olmaz, Orhan Ak da cok matah degil ama cok sakat.

On libero ve 10 numara konusunda, daha iyisini almayacaklarsa Inamoto Ayhan ve Ilic'i birakin, Dimyat'a ppirince gideren evdeki bulgurdan olmayalim, transfer yapiyor gozukmek sevdasi ile. Gerets konusu da oyle, simdiye kadar kimi yolladilarsa daha kotusunu aldilar. Gerets'den cok memnun degilim, takimi defans yapmayi bilmiyor ama yollanirsa yerine daha kotusunun geleceginden de hic suphem yok.

Ben yine Mehmet Guven'e sans verir, Sabri'yi kanat degil ortada denerdim, ama illa Sabri sag kanat oynayacaksa cok siritmadan oynar sanirim.

Bu kurguda Carrusca'ya yer gormuyorum. Arda'yi iyi bir paraya satmak soz konusu olursa belki, ama onun icin tutmaya deger mi? Carrusca'yi okutabilirsek okutalim, ondan ve Ribery'den gelen paralarla :lol: bir bek alalim lutfen.

Bir de Song/Tomas'a yedek oyuncu meselesi var. Tek cicekle bahar olmaz, Emre Asik iki mac duzgun gozuktu diye orayi da hemen unutmayalim, Ufuk Song'u yollayacak neredeyse.
Murat Fahrioglu
Posts: 1764
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:45 pm

Post by Murat Fahrioglu »

Mehmet Marsan wrote:Macin gollerini seyredebilecegimiz bir yer varmi?
Macin butun gollerini Milliyet'te izleyebilirsiniz. Ana sayfada bir link vardi bugun, Milliyet Internet TV galiba adi, adresi asagiya geciyorum:

http://video.milliyet.com.tr/default.as ... 06.12.2006
Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Post by Mehmet Marsan »

Murat Fahrioglu wrote:
Mehmet Marsan wrote:Macin gollerini seyredebilecegimiz bir yer varmi?
Macin butun gollerini Milliyet'te izleyebilirsiniz. Ana sayfada bir link vardi bugun, Milliyet Internet TV galiba adi, adresi asagiya geciyorum:

http://video.milliyet.com.tr/default.as ... 06.12.2006
Tesekkurler.
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Ali Gursel wrote: Bir de Song/Tomas'a yedek oyuncu meselesi var. Tek cicekle bahar olmaz, Emre Asik iki mac duzgun gozuktu diye orayi da hemen unutmayalim, Ufuk Song'u yollayacak neredeyse.
Haklisiniz, ifadenin ucunu acik biraktigim icin demek istedigimi diyememisim. Ben Song'un sene sonunda gidecegini tahmin ediyorum; onlem alinmasi amaciyla buna isaret etmek istedim. Ama Song olmayacaksa da olmasin diyorum, Galatasaray acisindan su anda vazgecilmez bir oyuncu degil bana gore.

Emre Asik'in da gelecekte bir fayda saglayacagini sanmiyorum (cok ugurlu bir adam, o baska. Geldi sampiyon olduk, BJK'ya gitti, sampiyon oldular, geri geldi yine sampiyon olduk :) ). Ama GS'in defansi curuk bir defans. Beklerimiz yok, kaleci problemi ortaya cikmaya basladi, bu durumda Song ve Tomas da ozellikle kritik maclarda ciddi kademe ve pozisyon hatasi yapiyorlar. Lig maclarinda bunlarin iyi oynamasi baska, kritik maclarda baska. Benim icin bu senenin en onemli maci Istanbul'daki PSV idi. Ama kaleci ve defans hatalari ile bu maci verdik. Sonuc olarak, Song ve Tomas kalsa da gitse de defansi bir butun olarak yedeklemek ve guclendirmek lazim kanisindayim.
Burak Sağlam
Posts: 94
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:49 pm
Location: İstanbul

Post by Burak Sağlam »

Daha öncede yazmıştım Song parasını almak istemekte haklı ama 15-16 tane adam FB yada Liverpool maçına geliyor bu gelmiyorsa yolu açık olsun.Bu şekilde takımı yalnız bırakmaya hakkı yok.

http://www.internetspor.com/v3/futbol/h ... erID=38745

Ne gıda zehirlenmesi ne de tansiyon...Fenerbahçe ve Liverpool maçlarında oynamayan Rigobert Song'un şifresi çözüldü...

Geldiği günden bu yana Galatasaray savunmasının vazgeçilmezi olan Rigobert Song, Fenerbahçe derbisinin oynanacağı sabah sürpriz bir şekilde kadrodan çıkartılmıştı. Yönetim; Kamerunlu oyuncu için önce 'gıda zehirlenmesi' sonra da 'tansiyon problemi' açıklamasını yapmıştı. O gün, tecrübeli yıldızın maddi sorunlar nedeniyle sahada çıkmadığı ileri sürülmüştü. Aradan geçen süre içinde gerçekler tam anlamıyla su yüzüne çıktı.

4 milyon Euro’luk temlik
2004-2005'te Song'u getiren menaceri Bruno Heiderscheid, G.Saray'dan 300 bin Euro'yu alamamıştı. Borç, faizlerle 4.7 milyon Euro'ya çıktı.

Lüksemburg'da açtığı davayı kazanan Bruno, Aslan'ın bu sezon Devler Ligi'ne ayakbastı parası olan 4 milyon Euro'ya temlik koydurdu.

Yönetim, 2 ay süren pazarlığın ardından Bruno ile 550 bin Euro'ya el sıkıştı. Song'un sözleşmesinde de 'ödeme geciktiği her gün bin Euro tazminat alır' yazıyordu. Kriz, ödemeler sonrası bitecek.

Kaynak: Fanatik
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Bunlarin kazandiklari dava var mi :oops:

Profesyonel yöneticilik bu m?!
Burak Sağlam
Posts: 94
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:49 pm
Location: İstanbul

Post by Burak Sağlam »

Yahu kıçıkırık bir futbolcu 300 Euro alacağı yüzünden 4 milyon Euroya temlik koyduruyor bizimkiler hala konuşuyor.

Hakikaten artık iflasın eşiğinde olan bir klup halini almışız.Aman Riva falan demeyin.Satılırsa nasıl gittiğini anlamayız paranın.Orayada yakında haciz gelirse şaşırmam.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Bize uğurlu geldiği kesin ama beşiktaşa gidip şampiyon olmadı. BJK zaten önceki sene şampiyon olmuştu. Emre'nin gittiği sene ise BJK'da etkileri hala devam eden, bir türlü üstesinden gelemedikleri olayların yaşandığı senedir :) Yani onlara pek uğurlu gelmedi..
Ufuk Sezekkaplan wrote:
Emre Asik'in da gelecekte bir fayda saglayacagini sanmiyorum (cok ugurlu bir adam, o baska. Geldi sampiyon olduk, BJK'ya gitti, sampiyon oldular, geri geldi yine sampiyon olduk :) ).
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Song davasında anlayamadığım birşey var. Alacakları yüzünden olay çıkartan Song mu? Yoksa menejeri mi? Yani kimin alacakları yüzünden oluyor bunlar? Songun mu menejerin mi? Menejerin ise Songu niye suçluyoruz, alakası nedir?

Eğer sorun çıkartan Song ise ve FB maçında oynamayışının sebebide bununla ilgiliyse, hemen defedilsin, Emreyi Tolgayı tercih ederim!
Post Reply