Ozan Ersoy wrote:Ali Gursel wrote:Ozancigim,
Ali'cigim... Bu konulari daha once de cok konustuk, Alex 5 milyon eder mi basliginda veya Kerem'le yaptigimiz tartismalarda. Dusuncelerimi yeniden siralamami isterseniz kisaca.
1) Bir tane olsun cok iyi olsun mantigina artik katilmiyorum. Ben de cok istedim. Rivaldo yu istedim, Pires'i istedim, gecen sene Ze Roberto'yu istedim. Ama simdi farkli dusunuyorum cunku bu adamlarin fiyatlari cok ucmus durumda. Ze Roberto 3 milyon Euro fix para , 3 senelik de kontrat istedi. Olmaz Ali'cigim. Buradan atip tutmak kolay. Sen oyuncularina en fazla bir, bir bucuk verirken o da yarisi mac basi, yarisi pesin, elin 31 yasindaki adamina 3 milyon euro para veremezsin. Verirsen, isler biraz kotu giderse, yarin o takim oynamaz, isyan eder. "Ben aliyorum 300 bin dolar, herif aliyor 3 milyon euro, bana ne, ben mi kurtaracagim bu takimi, o oynasin" derler. Ki diyorlar da.
Bu futbolcu milleti profesyonel falan degil. Onlari yonetmek de hic kolay degil.
2) Adam kacirma olayi transferden ayri bir olay. O sozlesmenin sartlarini yerine getirmemek. Yani para akisini yonetememek. Yoneticilik hatasidir, transfer eden adamin hatasi degildir. Ben dogrudur demedim. Buyuk hatadir, cok zarar gormustur GS. Ama Faruk Suren'in Emre'yi bedavaya Inter'e kaptirmasindan farki cok yoktur. Birisi recruiting, birisi retaining.
3) Yine Canaydin'in yaptigi buyuk transfer hatalarinin buyuk cogunlugu Terim zamaninda Terim yuzunden gelmistir. Lukunku, Almaguer vs Yine Suren-Cansun devrelerinde buyuk hatalar yapilmistir ayni nedenlerden. Canaydin yonetimlerinin Hagi ve Gerets donemlerinde gecmise oranla buyuk bir iyilesme var. Bunu gorememek bana gore art niyetlilik.
4) Inamato, Heinz isimlerini hep Gerets yonetime getirdi.
5) Inamato yerine Mehmet Guven oynayamaz miydi diye ben de diyorum. Ilk gunden beri Mehmet'le oynasaydik, bugun Inamato'dan cok daha iyi bir oyuncu sahada olacakti. Bunun suclusu bana gore %100 Gerets'dir. Ona kalsa Arda bile bu sene takimda olamayacakti. Ferhat'in icine sicti. Aydin'i serseme cevirdi. Kabze'yi 89. dakikada oyuna soktu. Sag bek yok, Ugur'u kiralik yollatti. Kupa macinda Okan Buruk'u oynatma, Oguz'u sol acik oynatma sersemligini bile yapti.
Zaten bu gencleri harcamasi + Avrupa'da rezil olmasi yuzunden sene sonunda gidiyor.
6) Scouting cok onemli. Tamam onemli diyoruz da, sabirsisiz. Bu yonde ilk defa bir atilim yapildi. Bakalim ne olacak?.. Bekleyin gorun. Anlasilmak istenmeyen bu isin uzun zaman alabilecegi. Yarin hemen bu adamlarin 10 tane Ribery bulmasini bekliyor herkes ama nerden bulacaklar, bulsalar Real, Milan, Chelsea, Lyon, ManU onlardan once 10 milyon Euro verecekler mi bu 17 yasindaki cocuklara o da bilinmiyor.
7) Riva konusunda taraftarin hic bir soz hakki yok. Arsayi alip kulube hibe eden siz degilsiniz, satan da siz olmayacaksiniz. O yuzden ben dusunmuyorum. Araba, japona kime satarlarsa satsinlar...
Ozan Ersoy
Ozan, haklisin, cok yazdik ettik bu konulari ama ne yapalim, baska mevzu yok:
1) Bir tane olsun iyi olsun mantigina katilma, anlarim. Ben de zaten uygun bir firsat olursa alsinlar, yoksa kalalim uc yabancida demistim. Ama ne olursa olsun bu mantiga katilmiyorsun diye birer milyon Eurolari sacma sapan transferlere car cur etmekten yana oldugunu da sanmiyorum.
3) Transfer hatalarini Terim'e yuklemek konusunda hep ayni yere geliyoruz, Ozancigim, duzgun kurumlarda ustlerin altlarinin kararlari hakkinda sorumluluk almasi diye bir kavram vardir. Terim'i getirip, tek yetkili yapip (etrafinda yapma diyenler de varken) arkasindan is sacmalayinca kabahat Terim'de ben ne yapayim diyemez bir baskan. Yani yarin Irak'ta komutan olan adam sacmalarsa Bush cikip ben ne yapayim kabahat generalde diyemez, o adami oraya getirip yetkiyi veren hesap vermek zorundadir. Cogunluk (ben de dahil) Terim'i istemis de olsa bu degismez. Ben baskan olup Terim'i getirseydim de benim kellem giderdi. Yoneticiler cogunlugun arzulariyla is yapip, basarisiz olunca geriye cekilemez Ozan, yoksa ben ne yapayim oyle yoneticiyi?
5) Ben ayni sekilde devam edeyim: farzedelim 5) konusunda tum dediklerin dogru, Gerets herseyi sacmalamis bir adam (tabii bu arada geldigi sene baxi mevkileri son derece yetersiz bir takimla sampiyon olma durumu var, ama bence de onemli degil, ben Avrupa'ya bakarim), Ozancigim, Gerets'i kim getirdi oraya?
Yani tum dediklerin dogru olsun, Terim kotu, Hagi kotu, Gerets kotu, e kardesim bir noktada kimse cikip bu bizim yonetim hoca secmeyi bilmiyor galiba demeyecek mi?
Ayrica Terim kotu derken ayni Terim'le baska yonetimlerin ne yaptigi ortada, bu baskanin yolladigi Luce ile daha baska yonetimlerin ne yaptigi da ortada.
Ozan, Wall Street lafidir, don't argue with the tape (eskiden hisse senedi fiyatlarinin yazdigi serit yani tape) diye. Tape ortada, bir suru basarilar kazanan, Avrupa'da cekinilen GS'dan Tromsoluk, bes macta bir puanlik GS'a gelmisiz, bunu ne kadar Canaydin haric herkese yukleyebilirsin, adam bes senedir klup baskani iken? Hersey hocalarin sucu, bu adam ne bostan korkulugu mu?
Son olarak, Riva konusunda, hibe eden ben degilim, ama Canaydin da degil. Ama inan derdim Canaydin falan degil, endiseleniyorum sadece, gecmis icraatleri cok kotu, bundan da korkuyorum ne yapacaklar, dogru mu yapacaklar diye, umarim her yaptiklarini takip eden akli basinda uc-bes GSli vardir, yoksa Sahip Som, Ribery davasi, Aslantepe diye gider bu is. Klubumuz politikacilarin oyuncagi oldu Haluk Ulusoy - Sahin kavgalarinda stad yapilacak diye. Biz de izliyoruz.
Ali