23. Hafta: Besiktas-Galatasaray 2-1 (Emre 63')

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

Cengiz Akgun wrote: Mehmet Guven ise buyuk bir husran. Az daha inaniyordum Gerets buyuk bir potansiyli ezdi bozdu diye.
ben hala daha oyle dusunuyorum. carsamba gunku macini izlemedim, ama dun izledigim mehmet guven bugune kadar izledigim mehmet guven'in tamamen disinda bir profildi. sezon basinda oynadigi maclarda onu seyretmistim. sonra ara ara oynadigi maclari da seyrettim. mehmet guven ne yaptigini bilen, ayagina hakim, ileriye oynamayi dusunen bir oyuncu. ama dunku mehmet guven'de bundan eser yoktu. son derece vasat kalan, ne yapacaginin sinyalini uc saniye onceden vermeye baslayan, bu nedenle de her topu rakibe kaptiran bir oyuncu vardi.

bunu dun baska bir yerde de yazmistim, bu mehmet guven artik besiktas'in ilk 11inde banko olmaya baslayan serdar kurtulus'tan sadece yedi gun kucuk. daha sezon baslamadan ismini bile bilmiyorduk cogumuz. begenmedigimiz tigana, besiktasta onca adamlar varken, yerlisi yabancisi surusune sepet transfer yapilmisken, sagbekten devsirdigi bu adami israrla oynatmaya basladi. simdi serdar'in gs karsisinda ilk 11 baslamasini kimse yadirgamiyor. oysa ki, birkac sezondur ismini duydugumuz, gs'in gelecegi dedigimiz gencler, mehmet olsun ferhat olsun boyle maclarda sahaya cikinca yadirgiyoruz, tedirgin oluyoruz. bunda gerets'in payi yok mudur? bir tek mehmet guven degil ki bu. hagi zamaninda bile forma giyen bir ugur ucar, bir ferhat, bir aydin yilmaz, teker teker kayboldular. onca para verdik mehmet topal'i aldik, kadroda bile goremiyoruz. en gottirik maclarda kadroya giremiyen bu oyuncular, bir bakiyorsun pat diye fener macinda ilk 11de, liverpool macinda sahada, besiktas macinda kadroda.
Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Maci seyredenler gormustur. GS ilk 20 dakika disinda BJK'ye ezildi. BJK ise gercekten cok kotu bir takim. Iyi oyunculari var fakat cok kotu bir takim. Dun de cok kotu oynadilar. Buna ragmen GS ezildi.

Bu mac icin Gerets'i hor gormek mumkun. Kisa vadeli ve uzun vadeli nedenlerden dolayi.

Gerets sistematik davranmiyor. Elindeki kadroyu sistematik bir sekilde gelistirip kullanmaya calismiyor (bu kadro sisteme yanit verebilecek bir kadro mu, o da ayri bir tatisma konusu elbette). Bu da uzun vadede basarili olmasina mani oluyor. O gun aklina nasil eserse oyle hamleler yapabiliyor, ki bu bir lider icin vahim bir durum.

Kisa vadede de hatalari da var. Maci iyi okuyamiyor, kilit hamleler yapmakta zorlaniyor.

Elindeki sinirli (noktasiz) kaynaklari iyi kullanamamak ve cinlik yapamamak Gerets'in zayifliklari. Simdi bunlar icin bir insan suclanabilir mi? Aldigi paraya bakarak evet suclanabilir demek mumkun.

Ote yandan bu kaynaklari desteklemeyen, Gerets'in surekli ustune giderek rahat calismasini saglamak soyle dursun, adamin basarisiz olmasi icin elinden geleni ardina koymayan bir yonetim ile Gerets'in sistematik bir sekilde takimin uzerine egilmesi mumkun mu? Mumkun olsa da gorsek Gerets'in sistematik davranmayisi yeteneksizliginden mi kaynaklaniyor yoksa ortamdan mi!

Bunu henuz gorebilmis degiliz!

Bu durmda ilk suclanacak olan yonetim. Yonetim duzgun olsaydi o zaman sentez yetenegimizi tamamiyle Gerets'in uzerine cevirirdik.

Bu mac ile Gerets kadro konusundaki isyanina bir magafon eklemis oldu. Duyun artik beni kardesim dedi. Ben duydum! Sagir sultan duydu! Seref tribununde oturan kodamanlar duymuyorlar.

Salak sacma kadroya ragmen GS bir de gol buldu Emre'nin yillanmis tecrubesi sayesinde. O golu koruyamayacagi cok barizdi. Tolga'yi oyuna alinca ben biraz rahatladim. Cunku BJK geldi mi cok etkili geliyordu!

Sonra golu yiyince Sabri'yi sag beke cekip, Tomas'i sagdan ileri surdu! Zavalli bir hamle! Tomas'in yuzundeki saskinlik gorulmeye degerdi.

Macin en kotusu acik ara Hasan Kabze oldu. M.Guven bir iki kurnaz top atti ileriye ama alacak adam yoktu. Sonra baslarim sizin futbolunuza ben voleybola baslayip heyecan aramak istiyorum dedi ve (sanirim Nobre'nin) kafasina ampul gibi dusmekte olan topa cakti simaci caktirmadan. Ama o ana kadar idare etmis olan hakem gollerin ortalardan geldigini gordugu icin iyi pusuya yatmisti ve enseledi taze Mehmet'i.

Benim macta en cok begendigim zat o dazlak yan hakem oldu. Ilk devre Necati'nin her hamlesini parmak farkiyla bile ofsayt olsa yakaladi. Ilk devre pek ofsayta dusmeyen BJK bile ikinci devre onun sayesinde ofsayt almaya basladi. Agir cekimden gorulunce kararlarinin hepsi dogru oldugu anlasildi. Her ofsayttan sonra herifin gozundeki zafer isiltilari gormeye degerdi. O da kendi capinda eglenmis oldu bu macta.
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Sevgili Can,

Kronik muhalifin Gerets savundugu falan yok, ozellikle yazdim okunsun diye Gerets'i hoca olarak begenmedigimi. Ama daha onemli dertler var diyorum. Sen hala onemli golcunden, maharetli futbolcularindan medet um, sanki gormedik bes tane CL macinda, her ciddi Turk macinda (FB, Trabzon, BJK, kac puanimiz var bu uc mactan?, ben soyloeyeyim, sifir, maharetli futbolcularla sifir puan, hoca kotu ya), ustune de Antep, Denizli, Erciyes maclarinda ne yaptiklarini (bu uc mactan iki beraberlik bir maglubiyet, takimlarin ligde siralama ortalamasi 26. falan).

Daha once de yazdim, bir arkadasim Necati formsuz denince, ne formsuzu yahu, kabiliyetsiz demisti. Herkes beklentilerinde serbest, sen kendi sahasinda ligden dusecek takima gol atamayan hunerli oyuncularindan Inonu'de basari bekle, olmayinca da hocaya kabahat bul. Ben almayayim.

Imparator ciplak, kadromuz kotu. Bir gun sen de farkedince tekrar yazisiriz.

Ya da daha kolayi var: Ali sen yaniliyorsun, ben Umit ve Ilic'i Ricardinho ve Bobo'ya tercih ederim de (git teklif et Besiktaslilara, bak ne cevap alirsin), ya da Ergun Ibrahim uzulmezden, Inamoto ve Ayhan Koray ve Kleberson'dan iyidir de, git o Umit'i Besiktaslilara Burak icin teklif et, yedek Burak icin, bak ne cevap alirsin.

Sonra yazmak kolay, soyle huner, boyle maharet vs. Son bir aydir ne yaparsin, hic bir sey, penalti kaciriyoz, ama huner doluyum. Kolay gelsin.

Bu arada elinde Popescu, Hagi, Taffarel, genc Hakan Sukur, partneri Arif, Fatih Akyel, Hakan Unsal falan olan kadroya bakip bunu bugunku kadro ile karsilastirip sonunda farki Fatih Terim'e ve Gerets'e getirmene ise ne diyecegimi sasirdim. Oturup bir daha iki kadroyu kagida yaz, isimleri sakince tekrar oku tavsiye ederim. Seni bilmem, ben Hagi'yi senin becerikli hunerli Ilic'ine epey tercih ederim. Nasil diyeyim, bin kere mesela.

Ali
Hasan Utku
Posts: 309
Joined: Mon Dec 23, 2002 12:48 am

Post by Hasan Utku »

Ali bey yine daldınız ağaçlara,ormanı görmüyorsunuz..

Erciyes dediğiniz takım ikinci yarı 11 puan almış,sizin de çok istediğniz anlı şanlı oyuncularla süslü liderden tam 3 puan fazla..

Lig sonuncusu böyle yapıyorsa ortada bir teslik var demektir..Terslik hayırla vesile ise sorun yok,ama görünen o ki,Türk futbolu her gün zayıflayıp çaptan düşüyor yahu..Bobosu,Kokosu alem-i cihan olsa ne işe yarayacak ki?

Anlayın şu futbolun boktanlığını biraz,sonra eleştirin neyi eleştireceksiniz..
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Hasan Utku wrote:Ali bey yine daldınız ağaçlara,ormanı görmüyorsunuz..

Erciyes dediğiniz takım ikinci yarı 11 puan almış,sizin de çok istediğniz anlı şanlı oyuncularla süslü liderden tam 4 puan fazla..

Lig sonuncusu böyle yapıyorsa ortada bir teslik var demektir..Terslik hayırla vesile ise sorun yok,ama görünen o ki,Türk futbolu her gün zayıflayıp çaptan düşüyor yahu..Bobosu,Kokosu alem-i cihan olsa ne işe yarayacak ki?

Anlayın şu futbolun boktanlığını biraz,sonra eleştirin neyi eleştireceksiniz..
Hasan beycigim, bizim futbol boktan hicbir itirazim yok. Ama eger Can arkadasimiz gibi Hagi ile Ilic'in, Inamoto ve Ayhan ile Emre ve 10 sene oncesinin Okan'i arasinda ozunde fark yok falan demiyorsan en cok boktanlasan biz olmusuz, onu farketmen lazim.

Erciyes 11 puan yapmis olsun, hadi eywallah. Antep'le Denizli ne yapiyorlar Hasancigim, onlarda mi tavana vurmus da biz rastlamisiz, onlar icin ozrumuz ne?
Hasan Utku
Posts: 309
Joined: Mon Dec 23, 2002 12:48 am

Post by Hasan Utku »

Ali Gursel wrote: Hasan beycigim, bizim futbol boktan hicbir itirazim yok. Ama eger Can arkadasimiz gibi Hagi ile Ilic'in, Inamoto ve Ayhan ile Emre ve 10 sene oncesinin Okan'i arasinda ozunde fark yok falan demiyorsan en cok boktanlasan biz olmusuz, onu farketmen lazim.

Erciyes 11 puan yapmis olsun, hadi eywallah. Antep'le Denizli ne yapiyorlar Hasancigim, onlarda mi tavana vurmus da biz rastlamisiz, onlar icin ozrumuz ne?
Bire bir mukayeseler tabi ki gelinen noktayı göstermede önemli veriler..Ama biz kaybederken diğerleri de kaybetmiş..Hagi'ler bizde top oynarken,diğerlerinde de Okachalar,Amokachiler,Şotalar oynuyor idi,yanlarında da ziyan zebil olmamış gençlerimiz vardı..Yine salt Galatasaray ile sınırlı olmayan..

Yani kaliteyi karşılıklı iyi oyuncularla artırabilirsin..Bu eksiklikte bizim suçumuz var mutlaka..Ama milyon dolarları hoyratça saçıp,sahada on dakika gözüken yabancı oyuncular ve her gün hor görülen gençlerimizle karşılıklı da olsa hangi kaliteyi yakalayabiliriz ki..?

Denizli ve Antep'de bizim şartlarımızda iyi takımlar..Etin ne, budun ne misali.. :)
Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Olayi su kotu su iyiye getirmek hic birseyi cozmez. Hersey goreceli. Goreceli olarak Gerets yonetime gore iyi. Futbolculara gore bile iyi sayilir. Derwall ile karsilastirilamaz. Ben sakaciktan bir skor tabelasi yapmistim buraya bir ara bu durumu ozetlemek icin.

Boyle duz bakarsaniz 'sucluyu' bulmak icin cok ugrasirsiniz. Ben goreceli bakinca hic zorlanmiyorum mesela. Suclu belli: yonetim :) O degismeden Gerets goreceli olarak goze hos gelecek her zaman icin.

Bir de orman muhabbeti olur hep bu durumlarda. Ormana baksan bir turlu agaca baksan bir turlu. Ama bu ikisi de en azindan oduna bakmaktan iyidir.

Goreceli olarak....
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Fatih Mutlu wrote: ...
serdar kurtulus'tan .
Iyi de bu Serdar Kurtulu$ dediginiz adaminda dun cuvalladigi yaziyorlar. Zaten cikardi oyundan. Neden acaba bu adamlar buyuk maclari kaldiramiyor. Gecen sirk oyuncusu yeti$tirilir gibi gaz verilen guya Barcelonanin agzinin suyu akan 12 ya$indaki cocukta bile kendi guven varken bu adamlar ellerine gecen firsatlarda boyle sacmalik yapiyorlar. Dun seni maca cikarsa idi Gerets o topa ceza sahasi icinde oyle elle dokunmayacagina eminim; ama siz bu adamlari niye bu kadar gozununuzde buyutuyorsunuz anlamiyorum.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Bu tip maclarda sucun surekli Gerets ve teknik ekibe yuklenmesi, bir adalaetsizlik oldugu icin mecburen Gerets'i savunmak zorunda kaliyoruz.

Evet bu sene Gerets hakikaten sacma sapan isler yapiyor ama arkada neler dondugunu de bilmedigimiz icin yaptigimiz yorumlar kaduk kalabilir. Bu yuzden parcalayarak analiz etmeye calisalim :

Oyuncu sorunlari. Cok az kisi sene basinda Galatasaray'in forvetinin sorunlu oldugunu farketti. Gecen sene Galatasaray bir forvet takimiydi, bu sene golcusu yok, kaderi ne yapacagi belli olmayan Umt Karan'a bagli. Ama bunu cok az kisi sene basinda gordu. Gormesi gereken yoneticilerin ise hicbiri hala farkinda degil. Adnan Polat'a kalsa, Hakan Sukur 2010'a kadar Galatasaray'da oynardi. Sanki profesyonel takim degil, arpalik yonetiyorlar.

Yabancilarin kalitesi dustu. Song ve Ilic, tipki Kleberson ve Appiah gibi sendroma girdi. O da bizim 3 buyuklere gelip de 2 sene icinde pisman olanlardan, kacmak icin sorun yaratiyor. Gidici. Ve madem gidecek onlemleri alinmaliydi. Bu sorunlar neredeyse 1 yildir var. Neredesin Adnan Sezgin ? Ne yaparsin ?

Orta saha. Okan'a ve Ayhan'a bakiyor. Yonetim Saidou gibi Istanbulspor ayarinda bir adama secenek yaratamadi. 200.000 Euroya alinan Inamoto ile goz boyadilar.

Sagbek ve solbek yok. Kanatlardan orta yapan adam hala yok.

Buna ragmen BJK maci sadece bireysel bir hatadan 86.dakikada kaybedildi. Ve bu takim bu basiretsiz yonetime ve yetersiz ekibe ragmen hala sampiyonluk adayi.

Yukarida dedigim gibi, takim icinde neler dondugunu ogrenmek lazim. Ilk devrenin basinda, "gol atildiktan sonra bu sezon hocaya kosulmayacak diye bir karar alindi mi ?". Takim icinde 3-4 grup mu var ?

Hasan Sas, Hakan Sukur, Necati Ates, Song, Ilic farklı gerekcelerle hoca uzerine oyun mu oynuyor ? Bunlarin bazilarinin arkasinda Adnan Sezgin mi var ? Gerets'in mukavelesi hakikaten yenilendi mi yoksa infazi ona yaptirip, sonra onu ve Adnan Polat'i ham yapacak olan Ozhan Canaydin'in tiyatrosunu mu seyrediyoruz ?

Sampiyon olmayacaksak olmayalim agbiler. Onceligimiz bu yonetimden kurtulmak olmali. Gerets'i bosverin, bu cehennemde Gerets degil, Hazreti Isa faydali olamaz. Gerets'e vururken bu Allah'in cezasi yonetimi hatirlamayi unutuyoruz.

Canaydin'in istedigi de bu olmasin sakin.
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Dun sevmesem de Halil Özer'i dinledim; Gerets'le imzalanan sözleşmenin detaylarını da anlattı. Aralıkta 2 yıllık sözleşmenin dolduğunu, o dönemde sene sonunda Geretsle yolların ayrılmasının düşünüldüğünü, hafta içinde ise bir anda Gerets'e +1 lik opsiyonun teklif edilmesine şaşırdığını falan anlattı. BJK maçında Souness gerçekten GS için gelmişse 1.4 milyon avroyu da Gerets'e tazminat olarak hazırlasınlar. Bu arada ücretteki 400 milyon avroluk artış :shock: da Geretse ev araba yol ücreti ollarak yapılan ekstra ödemeleri sözleşme kapsamına almalarından kaynaklanıyormuş. Bana biraz yuksek geldi ama...

Bu arada o imzayı attıran hangi zalak yöneticimizse şayet Geretsle sene sonunda vedalaşılacaksa, tazminat tutarını bu yönetici (ler) den tahsil etmek lazım :twisted:

Bir de bjk maçına Gerets'e kuma getirilmesi de enteresan! Yani GSın tek hedefi Fortis zortis kupasi miydi da elenince bir anda Gerets tu kaka oldu?
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

Cengiz Akgun wrote:
Fatih Mutlu wrote: ...
serdar kurtulus'tan .
Iyi de bu Serdar Kurtulu$ dediginiz adaminda dun cuvalladigi yaziyorlar. Zaten cikardi oyundan. Neden acaba bu adamlar buyuk maclari kaldiramiyor. Gecen sirk oyuncusu yeti$tirilir gibi gaz verilen guya Barcelonanin agzinin suyu akan 12 ya$indaki cocukta bile kendi guven varken bu adamlar ellerine gecen firsatlarda boyle sacmalik yapiyorlar. Dun seni maca cikarsa idi Gerets o topa ceza sahasi icinde oyle elle dokunmayacagina eminim; ama siz bu adamlari niye bu kadar gozununuzde buyutuyorsunuz anlamiyorum.
oncelikle sunu diyeyim: tartismak istedigim serdar'in iyi ya da kotu oyunu degildi. buna tekrar donucem, ancak izledigim kadariyla sunu soyliyeyim: macta ozellikle serdar'a dikkat etmedim. ama cuvalladigi kadar kotu oynadigini da soyleyemem. kotu oynadigini gosterecek derecede bir performans olsaydi, muhtemelen dikkatimi cekerdi. tigana'nin onu oyundan almasi, son dakikalarda ibrahim akin'in suratinden faydalanmakti. nitekim, dusungudu gibi de oldu. ibrahim akinla iki cok net pozisyon yakaladi besiktas.

benim esas degindigim nokta, bir serdar kurtulus'un, ikinci ligden gelip yarim sezonda, ustelik mevki degistirerek, besiktas ilk 11inin banko adamlarindan biri haline donmesi var, bir de mehmet guven gibi, ferhat gibi, ugur ucar gibi, birkac yildir ismini sikca zikrettigimiz bu genclerin gs'da geldikleri hal var.

tamam belki bazilari, beklenen asamayi gosterememistir ama acaba bunda gerets'in payi yok mudur? bunlari oynatmiyor oynatmiyor, sonra en zorlu maclarda ilk 11de sahaya suruyor. ondan sonra da gunah kecisi oluyor bu cocuklar.
Hasan Utku
Posts: 309
Joined: Mon Dec 23, 2002 12:48 am

Post by Hasan Utku »

Tigana da bi alem..

Elindeki Kleberson gibi dünya çapında oyuncudan yararlanamıyor,bu hengamede genç Serdar'ı da ezilmeye mahkum ediyor..

Tuhaf ülkenin tuhaf futboluna bir örnek daha.. :)
Post Reply