Galatasaray, Liselilerindir ! Mi ?

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Alpay Dedeoglu wrote:Osman Kardesim,

Serdari cok iyi taniyorum, iyi arkadasimdir, atakoyden, liseden(alt sinif),
askerden. Cok eglenceli, hafif kacik, ama mert ve iyi adamdir. Bizim MGC'nin biraz daha agresif ve delidolu olanidir.
Alpay Abi, Serdar Dincbayli yaziyi belki iyi niyetli yazmistir, ama dikkat edersen "Alaylilar sozum size" diye basliyor, yani GS LIseli olmayan herkese sesleniyor. Sonrada ayni kisilere toptan "Cebinizden 5 kurus vermeden girdigniz tribunde, bes kurus vermediginiz pankartlari tuttunuz. Tribunden elde ettiginiz rant sayesinde.." gibi ifadeler kullanmis. Provakatif bir yazi olmus bence.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Osman bak yukarda kupurunu astigin adamin "klupten aldiginiz rantlarla aldiginiz arabalarla evinize donerken" diye bahsettigi olayi ben taa New Jersey'de duydum. Bu yazisini astigin adami da hic tanimam ustelik.

Soylenenler ayyuka cikmi$. Tavatir filan da degil. Bundan once burada (cimbom.org'da) Ultra Aslan kuruyoruz bir taraftar olu$umudur diye para toplayip GS $ampiyonlar Liginde ses getirirken bu para ile Deportiva macina gidi$ini de duydum ben. Sadece araba olsa iyi ustelik Bostanci da kendine ev de almi$. Babasindan kalmi$tir diyenler olabilir ama babasinin kopuk diye evden attigini soyleyenler yakin arkada$lari ve olayi iyi bilenler dediler bana. Hicbir meslek ve i$ sahibi olmayanin boyle bir olasiligi akil mantikla aciklanacak gibi degil. Ultra Aslan maslan diye tribunde gugu$ oynamakla bu i$ler nasil oldu acaba diye soranlar var. Bir fikrin var mi bu degirmenin suyu nereden geldi diye? Aman sakin ha UA logolarimiz vardi mal sattik filan demeyesin. Bir zamanlar boyle acikliyorlardi da.
Last edited by Cengiz Akgun on Wed Mar 14, 2007 7:38 pm, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Dogru soyluyorsun Tolga cok provokatif. Ama daha once anlattigim sebeplerden oturu , liseye laf edilince yaralaniyoruz, kiziyoruz, kiriliyoruz,
sinirleniyoruz. Hepimizin bunu degisik gosterme sekilleri var, Serdarda o hincla dosenmis.

Bende eskiden oyle oyle deli deli yazardim ama artik lafin nereye gittigine dikkat edip, lafin manasinin otesine tasmasini onlemeye calisiyorum.
Serdar vurguyu hic iyi
yapamamis .Ufacik cikarlar icin bu ayriligi korukleyip,
bundan cikar elde etmeye,
alayli lafinin arkasina siginananlara sesleniyor. Yazida tam bunu verememis
ama onlara sesleniyor. Cok buyuk bir kitleyi tohmete sokacak sekilde genellemis. Kaldiki kendide ve aile bireyleride kazayla tohmet altina
soktugu gruba dahil. Yani tribunden, bunu yapmak istemedigine eminim.
Cokta ciddiligi ve ciddiyeti sevmez ama nasil bu kadar sert yazmis sasirdim. Zaten adamin dogal durusu gulectir. Bir takim insanlar vardir , iste adama kizamazsiniz, bu da onlardan.Demekki cok kanina dokunmus. Bircok liseli arkadasiminda (bende dahil)oyle olmus vaziyette, ilgisini kaybetmis arkadaslarim bile bayagi kizmis vaziyette. Yalniz bu provakotorlerin korkmasi gerekenler,
Serdar gibi acik ve deli deli konusanlar degil, bunun onlemini usturubuyla alicak olanlar.


Tolga Girici wrote:
Alpay Dedeoglu wrote:Osman Kardesim,

Serdari cok iyi taniyorum, iyi arkadasimdir, atakoyden, liseden(alt sinif),
askerden. Cok eglenceli, hafif kacik, ama mert ve iyi adamdir. Bizim MGC'nin biraz daha agresif ve delidolu olanidir.
Alpay Abi, Serdar Dincbayli yaziyi belki iyi niyetli yazmistir, ama dikkat edersen "Alaylilar sozum size" diye basliyor, yani GS LIseli olmayan herkese sesleniyor. Sonrada ayni kisilere toptan "Cebinizden 5 kurus vermeden girdigniz tribunde, bes kurus vermediginiz pankartlari tuttunuz. Tribunden elde ettiginiz rant sayesinde.." gibi ifadeler kullanmis. Provakatif bir yazi olmus bence.
NO ADNANS, NO CRY !!
Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Alpay usenmemis yazmis. Hatta konu kapanma asamasina gelmis.

Benim bunlardan anladigim GS'de kronik bir brokratiklesme ve diktatorluk var. Evet bu Turkiye'nin bir sorunu ama cozulemeyecek bir sorun degil.

GS klubu tarihte olaylara daha sistematik yaklasmis, liselilerin de etkisiyle. Yani daha prensipli davranmislar. Bu gunlerde buna demode yontem diyorlar. Elbette demode filan degil sadece kapkaccilarin elinde gunu birlik hesap yapmak normal olunca sistematik yaklasima karsi bir alerji olusmus durumda.

Yani liseli yaklasim - gunun kosullari ile cakismasa da - temelde iyi bir yaklasim. 'Nispeten' daha prensipli ve potansiyel olarak daha ilerici.

Ama potansiyel kinetik enerjiye nasil donusecek? Gorunuse gore liseliler prensip filani bir yana birakip gunun kosullarina ayak uydururken bu degisimden kim daha fazla pay alacak derdine dusmusler. Bu durum her zaman gruplasmaya, hiziplesmeye ve kemiklesmeye yani brokratiklesmeye goturur. Klup disi etkilerin de baskisiyla bu durum icinden cikilmaz bir hal alacaktir.

Peki nasil kirilacak bu dongu? Bu hizipler kucuk hesaplarindan nasil vazgececek? Kendi aralarindaki hiziplesmenin daha pragmatik olan ve firsat kollayan 'alaylilara' genis oynama alani biraktigini nasil gorecek? Ne zaman sistematik davranma konusunda ciddi olacak tekrar?

Bir kere disardan gelen baski bitmeyecek. Futbol endustri oldu olali bu baski artmakta ve azalmayacagi da gun gibi asikar. Bu durum alaylilarin elini guclendirir ve alaylilar disaridan gelen baskiyi liselilerin uzerine uygulayan bir iletken gorevi gorurler. Disarinin temsilcileri olurlar.

Liseliler ise bu baski altinda ya birbirlerine sarilip, birlik olup alaylilara karsi savasacaktir yada diktatorluk kuracaklardir. Gorunuse gore Canaydin altinda ikincisi gerceklesmis.

Sistematik yaklasim ilericidir ama ancak gercek anlamda bir demokrasi olursa ilericidir. Cunku bastan dusunulen bir sistematik yaklasimin, sistem uygulanmaya basladigi zaman surekli degisime ugramasi ve belli bir evrimlesme gecirmesi gerekir. Bu da demokratik olmayan bir ortamda yani herkesin gordugu yanlislari duzeltecek bir mekanizmanin bulunmadigi bir ortamda calismaz. Baslangicta ilerici gibi gorunen bu sistem diktatorluk altinda dejenere olur ve gerici olmaya baslar.

GS'de ilerici gorunen liselilerin, gerici isler yapmasi boyle de aciklanabilir.

Burada donguyu kirmak icin bir ip ucu da var. Liselilerin diktatorlugu, liselilerin demokrasisine donusturulebilirse ve bir birlik beraberlik saglanabilirse, GS'nin onu acilir.

Eger tabii bu arada gercek anlamda liseli denecek turde adam kaldiysa ortalikta. Sozunu sakinmayanlar Alpay gibi ceza alacaksa bu isin sonu da gelmez.

Liselilerin yerinde ben olsam, gucu tamamen kaybetmeden secilme suresini 1 aya indirirdim. Gerekirse her ay baska birisi secilsin baskan olarak ve baskanlik makami goreceli olarak siradanlassin. O zaman her gelen baskan dikkatli olmak zorunda kalir ve daha once yapilan planlari takip etmek ihtiyaci duyar. Baktin baskan sacmaliyor gelecek ay o planlari uygulayacak baska birisi gecer basa. Klubun cikarlari on plana cikar, kisilerin cikarlari arka planda kalir o zaman. Secimler siradan seyler olacagi icin 'secim donemi' diye bir seye de gerek kalmaz.
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

500 senelik, surekli batiyla icice , bir kurumdan bahsediyoruz.
500 sene ayakta kalabilmesinin sebeplerinden bazilari kendisini koruyacak mekanizmayi gelistirmis ve bunu bireylerine verebilmis olmasi.diye sayilabilir
Diger bir nokta ise surekli dinamik ve caga uygun kalabilmesidir. Hala ilklerin uygulayicilarindan biridir. Dolayisi ile senin sistematik dedigin, bizim ise ilkesel ve etik dedigimiz yaklasim cagin gerisinde falan degildir. En ileri kendini koruma ve organize olma becerileri sonucta sakinilanin onune set ceker.

Aylik baskanlik sistemi olmaz. Bence en az 5 yillik olmasi daha hayirli.
Cunku o zaman yili kurtarmayi degil, daha kalici eserler yapip uzun vadeli dusunebilme saglanabilir. Bir de oraya secilenler agbi 1-2 yil hevesimi alayim, populerde olurum, belki bizlere bir sey duser mantiginda olmazlar.
Daha kalici bakarlar olaya ve daha cok yonetici olurlar.

Ama olayin israrla kacirilan noktasi artik dernek yapisiyla bu futbol subesinin yuruyemeyecegi. Uyeligi acin kapatin,herkes uye olsun, sade liseliler olsun, sadece sporcular olsun, ne olursa olsun bu dernek yapisiyla olmaz.
Cok ileri profesyonel olunmasi gereken bir isi,(global futbol endustrisi)
amator ve hobiye dayanan bir sistemle yonetemezsiniz. Kaldi ki ibra garantisi oldugundan oturu , bu kadar paranin oldugu fakat yasalar onunde tam sorumsuz olunan bir iste istismar ve yolsuzluktan kurtulamazsiniz. 150 milyon dolar borcun en az ucte biri yolsuzluk ve sorumsuz kararlar sonucunda olustugunu dusunuyorum. Bu yalniz bizim icin degil, butun klupler icin boyle. Cunku eldeki malzeme ,ortalama ticari ahlakin son derece dusuk oldugu Turk insan toplulugu. Ne kadar egitimli, ne kadar secme olursak olalim mal bu. Ve bizim kluptede asalak dolu.
NO ADNANS, NO CRY !!
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Alpay Dedeoglu wrote:500 senelik, surekli batiyla icice , bir kurumdan bahsediyoruz.
.
Alpay evladim sen uyumuyor musun bu aralar. Saat Turkiye saati ile 3'e geliyor. Birak bu liseliyi alayli da yat artik. Murat Karann tuzu kuru. O yine sabah kahve molasinda yazmi$ bunlari. Ben ise Windows XP'mi guncelliyordum. Dosyalar inerken baktim.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Cengiz Akgun wrote:O yine sabah kahve molasinda yazmi$ bunlari.
Cay molasi Cengiz! Yas ilerledi kahve yasaklandi :( O da cay degil boya ya neyse acmayayim agzimi simdi.
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Cengiz Akgun wrote:
Alpay Dedeoglu wrote:500 senelik, surekli batiyla icice , bir kurumdan bahsediyoruz.
.
Alpay evladim sen uyumuyor musun bu aralar. Saat Turkiye saati ile 3'e geliyor. Birak bu liseliyi alayli da yat artik. Murat Karann tuzu kuru. O yine sabah kahve molasinda yazmi$ bunlari. Ben ise Windows XP'mi guncelliyordum. Dosyalar inerken baktim.
Biraz rahatsiz gibiyim.ilac falan aldim. Pek uyuyamiyorum basim agiriyor.
Ama haklisin salakligin alemi yok. Yarin gene ruh gibi dolasacagim. Birsurude is var. Uyumak lazim.
NO ADNANS, NO CRY !!
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

3 gündür yurtdışındayım meğer bizim ezelden gelme ebediyete gidecek meselemiz yine karşımızda. 3 günde liseli olmayanlar "alaylı" denmeye başlamış.

Bu da bir gelişme. :lol:

Alpay'ın bu konuda geçmişte söyledikleri bence fazlasıyla yeterliydi.Ama dönüp dolaşıp Alpay'ın yine açıklama yapmasına gerek kalmış.
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Alpay Dedeoglu wrote:
Cengiz Akgun wrote:
Alpay Dedeoglu wrote:500 senelik, surekli batiyla icice , bir kurumdan bahsediyoruz.
.
Alpay evladim sen uyumuyor musun bu aralar. Saat Turkiye saati ile 3'e geliyor. Birak bu liseliyi alayli da yat artik. Murat Karann tuzu kuru. O yine sabah kahve molasinda yazmi$ bunlari. Ben ise Windows XP'mi guncelliyordum. Dosyalar inerken baktim.
Biraz rahatsiz gibiyim.ilac falan aldim. Pek uyuyamiyorum basim agiriyor.
Ama haklisin salakligin alemi yok. Yarin gene ruh gibi dolasacagim. Birsurude is var. Uyumak lazim.
Gecmis olsun Alpay, acil sifalar diliyorum.

Bende bazi gunler ortalikta ruh gibi dolasiyorum. Selin dogdugu gunden itibaren
bir gece kesintisiz uyku uyumadim. Hele hasta olduklari dönemler bir
ölum adeta. Dedim ya, bu sene kendimi enkaz gibi hissediyorum. Ekim
ayindan, yani Selin kirese basladigi gunden itibaren hastayim...
hasta iken yaramazliklarini hic cekemiyorum...

Bugun bogazim agiriyor, öksuruk ve burun tikanikligi var. Tahminen
1-2 hafta icinde gecer...Cocugu kirese birakmak dogrumuydu diye zaman
zaman dusunuyoruz, ama kires cocugun sosyal acidan gelismesi icin
gerekli. Isvecce ögreniyor, arkadas ediniyor ve annesi, babasi, neneleri,
dedeleri disinda ögretmeleri ile iletisim kurmus oluyor. Iyi bir komplement
ama hastaliktan belimiz bukuldu. Neyse fazla kafanizi yormayayim...

Tekrar acil sifalar Alpay.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Sizinkisi bir dokun bi ah i$it gibi olmu$. Bu genclikte ne hastaligi yahu. Gonlunuz yorulmu$a benzer.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Evet Serdar bey ikinci yazisini yazmis ve bu arada sansasyonel yazisindan sonra kose sahibi de olmus internette!!! Artik guzel yaziları arsivlenecek, adini herkese duyurdu ya, ne mutlu ona :twisted:

http://fanatik.ekolay.net/fanatik/yeni/ ... 3&yId=2515

Ama bu yazida nasil da cark etmis. Gecen yazida karton kaldiranlari yani tum kapaliyi rantiye olmakla suclarken "Bu fırsatla Galatasaray tribünlerinin farklı yapıda insanlardan kurulu olduğunu bir kez daha anladım. Bilinçli bir kesim var. Yaptıkları eleştirilerde seviyeyi asla bozmayan ultrAslan bu grubun başını çekiyor" noktasina gelmis. Ne tutarlilik, ne erdem! Alpay'in yazdigina gore maclara da gitmis bir arkadas. Ama bu yaziyi yazip elestiri mailleri almasa arkadasin birseyden haberi yok! Sanıyor ki tum kapali, hatta stad rantiye.

Bu arada Tolga da daha yazinin giristen provokatif oldugunu gormus. Alpaycım sinirle yazmak sadece liselilere has bir ayricalik degildir umarim. Ben de o yazinin basinda alayli diye dalga gecilince hisimla giristim! Belki fbli agir olmus ama gerisi az bile... Bu arada, ''Belki atan da sizin gibi provokator bir Fblidir, ne dersiniz??? ''. cumleme takilmissin. Simdi nedense bu bicagi atanin illaki alayli biri oldugunu iddia etmis arkadasin! Atan yakalanmadigina gore ben senin arkadasina soruyorum, "atanin GS Liseli olmadigini nereden biliyorsun?" diye. Kafatasciligin bu kadarina pes!

Neyse salim kafayla boyle bir yazinin neden yazildigini dusunuyorum. Bugun ayni hataya dusen baskalari da vardi, tukenmez efendi falan. Canaydincilarin hortlattigi Lisecilige karsi genc taraftarlarda da alaylilik basladi ki Allah sonumuzu hayretsin!

Aklima arkadasin populer olma sevdasi disinda bir de birilerinin gudumuyle yazdigi geliyor; Mehmet Yakup'u da ozellikle yazdim. Onun altinda calismis bir insandan her tur kepazeligi bekleyebilirim!

Bir de Cinli Serdar arkadasin bizi dayaktan kurtarmak istedigini yazmisin ki buna cok guldum! Tayfanin liseden ciktigini, sizinle birlikte maclara geldiklerini, dovustuklerini, yatili Liselilere dagitilan biletleri paylastiklarini bilmeyenler bunu mantikli bir oneri olarak karsilayabilir tabi. Alpaycim onlar da insan! Her tur diyaloga aciklar! Yeterki adam yerine konup konusulsunlar! Kullanilma hadisesine gelince su an oncelikli hedefim Canaydin'i baskanliktan indirmek olmali der, bu yolda bedenimi her turlu kullandiririm...

Cengiz abi http://www.alisamiyen.net/forum/viewtop ... traslan%FD eger vakit bulursan linke bir gozat. Bu topikte Ua'nin konusulmadik tarafi kalmadi. O topige takma isimle giren provokatorler ne iddialarda bulundu ama seninki kadar sallamasyonunu duymadim! Abi sana sadece o kisinin o evi ua kurulmadan 20 yil kadar once aldigini soyliyim. Kendine boyle bir iftira atilsa ne hissedersin bir dusun. Bilmiyorum kulaklarin cinladi mi?

Bir de bicak atanin yakalanamadigini soylemistim, Cengiz abi de dalga gecmisti. Polis o bolgeden birkac kisiyi iceri almis. Bakin birinin basina ne gelmis: "...lafı hiç dolaştırmadan mail atmamızın sebebini açıklayayım.Bizler internet sitesi aracılığı ile güzel bir dostluk kurup maçlara hep beraber giden bir arkadaş topluluğuyuz.İçimizde yaşça küçük olan kardeşlerimiz ve yaşça büyük olan abilerimiz var.Bizim mail atma sebebimiz şudur ki Trabzon maçında yapmadığı bir olay nedeni ile stadtan çıkarılıp emniyete götürülen ve burda şiddete maruz kalan arkadaş hakkında size bilgi vermektir.Çünkü eminiz ki ve gördük ki sadece bizim arkadaşımız değil birçok kişiye de aynı muamele uygulanmıştır. Ayrıca Mehmet Alp adındaki arkadaşımız bugün 10:00 da emniyette maruz kaldığı şiddetten ötürü yırtılan böbreği için ameliyat olacaktır.Eminim ki sizin gibi duyarlı abilerimiz bize bu konuda destek olacak ve arka çıkacaktır.Gelmek isterseniz ameliyat Çapa Acil cerrahi bölümünde olacaktır ..Şimdiden teşekkür eder iyi günler dileriz..."

Sayin Canaydin! Protestolari gormemek icin staddan kacip Musa'yi bahane edeceginize, yarattiginiz polis terorunun magduru olan arkadasimizi da ziyaret edin, e mi :twisted: Yoksa anca kurulda “neden iclerinden biri olamiyoruz” diye aglasirsiniz!
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Ilk once Hasan'a gecmis olsun. Biz tek cocukla zorlaniyoruz,
adam ikinciye cesaret etti , iyi gidiyor vallahi derken,
seninde durumun o kadar parlak olmadigi ortaya cikti :( .
Boylece bizde bir koftilik olmadigi , cagin sartlarinin nerede olursa olsun
insanin isinin zor oldugu ortaya cikti ve rahatladik.
Neyse canim herseye
degerler. Ama onlar hasta olunca insan kendi hastaliga yakalamaktan daha kotu oluyor.


Sonra Osman kardesime cevap vermek isterim.

1-) Ne kadar kizsanda kisisel ithamda bulunmamani
rica ediyorum Serdar hakkinda. Ozelden biraz anlatmaya
calistim. Hakketmiyor. Lakabida Cinli degil, tatar ayrica.
O dasenle ilgili agir konussa onada uyarida bulunurum.
Icerikte hakli olsanda sekilde kullandigin uslupla hatali duruma dusuyorsun.


2-)Yaptigi genellemeyle ilgili hatali oldugunu ve hatanin nerede oldugunu yazdim. Oda kabul etmis zaten. Durup durup ayni seyi soyleme artik.


3-) Bicagi atanin lise mezunu olmadigina %100 eminim . Herkesle iddiaya girerim. Olmaz cunku:
- Egitim almis bir insanin kaybedecek cok seyi vardir.
Herseyi boyle salakca birsey icin hayatindaki artilari feda etmez.
Ben hayatimda daha maca bicakla giden lise mezunu gormedim.

-İkincisi hadi girdi diyelim. Biz genelde kucuk gruplar halinde maca gideriz.Her zaman yaninda onu engelleyecek baska bir mezun vardir.

-Ucüncüsü de hepimiz birbirimizin asagi yukari tribunde nerede
oldugunu biliriz. Bunu yapan liseli olsa , merak etme o dakika tesbit edilir
ve gerekli kanallara bildirilirdi . Onlarda icabina bakardi. Kac gun gecti hala kim oldugu bilinmiyor?


4-)Atanin liseden olmamasi , liseden olmayan butun guruha bir suclama yoneltmemizi gerektirmez. En az %90da bunu zaten tasvip etmedigini ve gorebilse mudahale etmis olurdu dusunuyorum. Serdarin hatasi bu genellemede olmus.



5-)Galatasaraydaki butun sorunun gobegine Lise-ci gibi
sunni ve buram buram asagilik kompleksi kokan lise bazli
bir terminoloji oturtuldugu surece bizden adim atmamizi beklemeyin.
Kiriliyoruz.
Terminoljide ayar kaciyor.
GS ile gozlemlerine cok deger verdigim ve baska sitede yazan bir bey
olayi gayet iyi anlattiktan sonra sonuca varmis . ''Pandoranin kutusu acildi. Cok buyuk yanlis yapildi. Ama devam etmeli''.
Gozlemlerin ve tarzin bu kadar dogru olupta bu kadar
yanlis bir tasvir ve yorum inanilmaz. Bu ancak akil bir kenara birakilip,
subjektiviteye dusmekle aciklanir. Bakin anlam nereye kaciyor?
Mitolojide , Pandoranin icinde butun kotuluklerin oldugu,
kapagi acildiginda buradan yayildigi soyleniyor.
Yani GS'deki butun kotulugun merkezinde lise varmis
gibi bir algi yaratiyor. Bu da agir bir itham. Bu da bizi yaralar.

Bunun uzerine kızan bir liselide kendine gore de durumu soyle tanimlayabilir: (Provaktorleri kastedip)
''Eceli gelen kopekler camii duvarina isedi. Seyinizin Pandorasini goreceksiniz.'' Hayda ondan sonra kopek dedi , butun tribune sunu dedi bunu dedi. Ve bu tanimlamada son derece yaralayici, genelleyici,
bolucu ve yanlis olurdu.

Oysa olay ''ne pandoranin kutusu acildi'' nede ''Eceli kopekler camii duvarina isedi'' olarak tanimlanmali cunku konu hassas , anlam kaymalarina ve bolunmeye acik.
''Ok yaydan cikti'' tasviri ve benzetmesi kimseyi kirmadan durumu gayet guzel aciklayabilirdi. O kadar hassas bir konuki , soylenen her soze cok dikkat edilmeli. Ve bana gorede sonuc ''Sagduyulu butun Galatasaraylilar, kokeni ne olursa olsun, mevcut yapiyi degistirip duzeltmek icin birlesmelidir.''
Bu sagduyu henuz yok. Bekliyoruz bakalim.

6-)Polis darbesi ile karacigeri zedelenen arkadasa gecmis olsun. Ama kapali zaten siddet dolu bir yer idi. Bu defa farki vur deyince olduren polisin uygulamis olmasi.
Ama siddet vardi. Sen olayi biliyorsun:''Liseli kongre uyelerine ana avrat kufur edenler ''Beyler saygili olun '' lafi uzerine arkadasimin gozunu cikariyorlardi.'' Yarim metreden , kahpece, demir cubugu, onundeki kapsonlu itlerin arkasina saklanip yanimdaki arkadasimin kafasina attilar. Gozune 3-5 santim kalmisti.
Benim onumden gecti demir cubuk(mesale sapi). Yarim metreden kafasina demir cubuk atildi diyorum Osman. olayi kendin gordun.
Sonra kapaliya lanet edip koptuk zaten. Ne zaman her turlu siddeti lanetleniriz, o zaman bir seye benzer.
Simdi bu kapalidaki bu siddet duskunlerini klube uye yapalim diyorsun oylemi? Hadi canim sende.
NO ADNANS, NO CRY !!
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Galatasaraylilar Cemiyeti nedir ve bu cemiyet ne i$ yapar?
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Cengiz Akgun wrote:Galatasaraylilar Cemiyeti nedir ve bu cemiyet ne i$ yapar?
GSL mezunlarinin bulustugu lokalin ismi. Yeri Leventte.
Sampiyonluklardan sonra yoneticilerin buraya gelme adeti vardır.
Baskani Candan Ercetin secildi 2 gun once. Diğer ismide
Dernek 'tir camiada.

Bunun disinda Ankarada, İzmirde, Bursada, Kapadokya, vs.. falan bu cemiyetlerden vardır ve yonetimini mezunlar secer.

Ayrica Pariste, Bruxelles'de( bir toplantilarina bende katilmistim,
okuyan varsa selamlar hepsine), Amerikada, Almanyada falan da
Alumni association olarak mevcutturlar.

Isvectede olmasi lazimdi bu zamana kadar ama oradakiler caz dinleyip yattiklari icin olmuyor :)
NO ADNANS, NO CRY !!
Post Reply