Turkcell Süper Lig Maçları/Oyuncular 2006-2007

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ersin Taner
Posts: 308
Joined: Sun Nov 05, 2006 6:48 pm

Post by Ersin Taner »

Ismail Gezer wrote:PFDK 2 maç ceza vermiş..
Ersin Taner wrote: Kurul 2 gün sonra toplanıyor, eğer katakulli olmazsa en az 2-3 maç ceza alacağını düşünüyorum.
BJK cezadan hemen sonra itiraz ettiği için o sırada toplantıda olan Tahkim kuruluna konuyu taşımış ve Tahkim cezayı 1 maça indirmiş, Runje sadece cumartesi akşamki Antalya maçında cezalı...
Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Post by Mehmet Marsan »

Ligimizde oynanan futbolda bir numara olmamasina ragmen cok eglenceli.

Yoneticisinden, hakamine, ust kurullarina, tahkimine, yoneticisine, basinina kadar hepsi tam komedi.

Toroglu'nun ihbari ile once Runje'ye 2 mac ceza verenler ilk itirazda adet oldugu uzere hemen 1e indirmisler. Ayni sekilde 3 mac cezalisi Edu itiraz olunca cezasi 2 maca inmis.

Bu isin kurali falan yok herhalde, tuturabildigine ceza veriyorlar sonra ayni prensiple degistiriyorlar.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Marsan wrote:
Yoneticisinden, hakamine, ust kurullarina, tahkimine, yoneticisine, basinina kadar hepsi tam komedi.
Alti kaval ustu $i$hane diye bir laf vardir. Duymayanlar icin bu olayi anlatir.
Last edited by Cengiz Akgun on Fri Apr 20, 2007 5:00 pm, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Levent Guntay
Posts: 614
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:02 pm
Location: Maryland, USA

Post by Levent Guntay »

Ridvan Milliyet'teki Kritik kosesinde bol bol Iddia tuyosu vermis. Onerilerim favorilerim falan diyip duruyor ki gercekten gulunc, bari kosenin adini Iddia ya da Haftanin tuyolari koy. Cengiz Abinin dedigine geliyoruz. Kumarbazi, tembeli, sahtekari, beceriksizi, cakali, megalomaniyla Alti kaval ustu sishane bu ligin tumu.

******************************************************

Kartal takipte

Ligde son 6 haftaya ilk 4 sıradaki takım 4'er puanlık farklarla giriyor, lider Fenerbahçe'nin en yakın takipçisi Beşiktaş, Antalya'yı ağırlıyor. Tigana'nın ekibinin puan kaybına tahammülü yok


Beşiktaş'ta Runje'nin cezasının belli olmasının ardından en büyük problem kalede. Ama Tigana'nın başarılı takım savunması maçı az gol yiyerek kazanmalarına yetebilir.
Türkiye 2.Ligi'ndeyse zirve yarışçılarının maçında önerim Malatya. Kendi evinde Gençlerbirliği Oftaş'ı ağırlayacak. Taner ve arkadaşları kazanmaya yakınlar. Diğer favorilerim Adana Demir ve Altay. Kartal'ınsa Küçükköy deplasmanında yenilmeyeceği kanaatindeyim.
Avrupa liglerindeki önerilerimse Germinal, Werder Bremen, Schalke, Manchester United, Standard Liege, Chelsea, Ajax ve Sevilla...
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Kleberson Türkiyeyi terketmiş..
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

maci seretmiyorum, o yuzden hakli mi haksiz mi bilemiyecegim, radyodaki spiker karara sasirmis gibiydi, ama nihayet onca aglamanin (resmi siteye resimler falan koymak) ve onca medya cigirtkanliginin (ahmet cakar sagolsun) ardindan, beklenen oldu, fenerbahce bu sezonki ilk penaltisini kazandi :) insallah hakli bir penaltidir da bir hafta da bunun gumburtusunu dinlemek zorunda kalmayiz.

pesin pesin cevap: penaltiyi taca atmamis alex ;)
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Hemde birinci gol :)
E hayırlı uğurlu olsun artık..
Bakalım, Ahmet Çakaralmaz'ın salı günü iddia ettiği gibi günlerce konuşulacak bir penaltı mıymış??
....

Penaltı pozisyonunu göremedim, denk gelmedi, ama iki golde de ofsayt olabilir :D
Burak Sağlam
Posts: 94
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:49 pm
Location: İstanbul

Post by Burak Sağlam »

Görkem KIRGIZ wrote:Penaltı pozisyonu penaltı, eski kalecileri Oğuz'un salakça açılması ve arkasından Kezman'a salak gibi dalması sonucu penaltı oldu.

2. golde Tuncay çok şık bir gol attı...
Görkem Bey yazdığınızdan anladığım penaltıyı oğuz yaptırdı?

Ortam bu kadar bulanınca bakın ne oluyor!

Bugün okuduğum bir yazıda "G.antep kalecisi bu maçta oynamak istemediği için kart gördü,şimdi yerine oynayacak oğuz eski FB'li ya tutup penaltı yaptırırsa ne olacak" deniyordu.(yanılmıyorsam Altan Tanrıkulunun yazısıydı ama emin değilim)

Yorum sizin...
Levent Guntay
Posts: 614
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:02 pm
Location: Maryland, USA

Post by Levent Guntay »

Ismail Gezer wrote:Kleberson Türkiyeyi terketmiş..
Kadroya giremeyip kendini gosteremeyince ulkeyi terkeden Guney Amerika'lilara bir baska ornek. Trabzon'daki Brezilya'li da Brezilya milli takiminda oynamisti o da tutunamadi gecen hafta dondu sanirim. Yakin zamandan Ailton gene baska bir ornek.

Bir kac gundur yaziyorum, futbol kumasi ne kadar kaliteli ne kadar klas, ne kadar teknik ne kadar unlu olursa ne kadar tecrubeli olursa olsun Guney Amerikali oyuncular Turkiye'de basarili olamiyorlar, uyum saglayamiyorlar. Senelik 2 milyon euro aliyormus Kleberson, dogru durust adini duymadik kac mactir. Bu oyunculara verilen paraya gunah yazik.

Sebebi bence:

1) Gelirken Turkiye Liginin kalitesinin Katar, BAE ligi ayarinda oldugunu falan dusunuyorlar. Hic bir sey yapmasalar bile rahatca kadoya girip basarili olabileceklerini dusunuyorlar. Ispanya, Ingiltere, Italya liglerindeki hirslari motivasyonu disiplini sergilemiyorlar. Kadroya giremiyince de "Brezilya'da Arjantin'de stardim, Turkiye gibi yerde bile yedek kaldim sefil oldum" diyip bavulu topluyorlar.

2) Turkiye'de orta sahalarda fizik gucuyle savasan, topa basan ve teknik oyunculara yer ve alan acacak oyuncu az. Bu sebeple de klas ve teknik mucadeleyi sevmeyen Guney Amerikali oyuncular kapanan takimlara karsi ya da saglam defanslara karsi orta saha - ileri uc blogu arasinda kayboluyorlar ve kendilerini gosteremiyorlar.

3) Latin kulturu kendine ozgu, hareketli, serbest, renkli. Kulturlerine cok yakin Ispanya, Portekiz, Italya, ve de belki Fransa ve Ingiltere disinda cok cok basarili olduklari soylenemez. Avrupa'da cok Brezilyali oyuncu var ama cogu kapasitesinin altinda oynuyor.

Turkiyeye uc tip oyuncu uyum saglar: 1) Genc Afrikalilar: basariya ac, hirsli ve fizikli. 2) Balkan oyunculari, fundemantali saglam, teknik ve ulkeye rahat uyum gosteren. 3) Dogu Avrupa ve Alman. Fizikli, disiplinli, profesyonel.
Sinan Edil
Posts: 1034
Joined: Wed Oct 23, 2002 3:38 pm
Location: Kemerburgaz, Istanbul
Contact:

Post by Sinan Edil »

Levent Guntay wrote:
Ismail Gezer wrote:Kleberson Türkiyeyi terketmiş..

Turkiyeye uc tip oyuncu uyum saglar: 1) Genc Afrikalilar: basariya ac, hirsli ve fizikli. 2) Balkan oyunculari, fundemantali saglam, teknik ve ulkeye rahat uyum gosteren. 3) Dogu Avrupa ve Alman. Fizikli, disiplinli, profesyonel.
Bir de Italyan ve Fransızlar burada iyi oynuyorlar. Aslında Italya'dan defans ve Orta Sahaya oyuncu almak lazım ama adamlar liglerinden çıkmıyorlar. Italya ikinci ligindeki defans oyuncuları bile burada süper olurlar. Fransız oyuncular da Didier Six, Sebastian Peres, Franc Ribery hep bizde başarılı oldular. Bir de Anelka örneği var tabii, ama o adam başlı başına bir vakka, hiç bir yerde tutunamadı Fenerdeki Brezilya mafyası ile başarılı olması zaten mümkün değildi.
Ölüm varmış, korku varmış
Bu dünyanın sonu varmış

Benim için yoktur tasa
Kalbimde sen yaşadıkça
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Görkem KIRGIZ wrote:Beşiktaş, Antalyaspor'u 1-0 yendi. Kaleci Murat bir çok gol kurtardı, taraftarlar Murat diye çıldırdı.

Beşiktaş iğrenç bir takım, bir gol attı ve tüm maç gol yememek için kapandı. Antalyaspor gol yemeden önce de açık oynadı, gol yedikten sonra da. Ben Antalyaspor'u çok beğendim, Ali Bilgin de çok çalıştı, çok top dağıttı.

Sonuç olarak Antalyaspor gol kaçırdıkça kaçırdı, Beşiktaş puanları aldı.
Antalya deli gibi saldirip, BJK seyiricisi de kac para aldiniz diye tezahurat yapinca mactan sonra her Antalya'li oyuncu bu tezahurata tepki gosterdi, bir tanesi de bize bu laflari soyleyeceklerine kendi takimlarina bagirsinlar dedi (ki cocuk hakliydi).

Sevgili Levent, su anda Turkiye Zuper Sahane Inanilmaz Otesi Iyi Fantastik Ligi'nin gol krali ve asistte de ya krali ya ikincisi Brezilyali. Ayrica Alex muhtemelen su anda Turkiye liglerindeki en kaliteli yabanci. Ligin liderinin ve ikincisinin catisini Latin Amerika'li yabancilar meydana getiriyor (Alex, Edu, Lugano, Deivid, Ricardinho, Delgado, Bobo benim aklima gelenler), bunlarin hepsi iyi performans gostermiyor tabii ama takimlari ilk iki siradalar ayrica en azindan 4-5 tanesi de takimlarini sirtlayan oyuncular.

Bu arada biz UEFA'yi kazandigimizda kalemizde bir Latin Amerikali kaleci vardi, keza Mondragon, Besiktas ile sampiyon olan Cordoba ve Sakarya'da herkesin begenisini toplayan Martinez.

Simdi bunlarin hepsi istisna olamayacagina gore bu Latin Amerika'lilar Turkiye'de basarili olamiyor tezine bir daha bakmak lazim derim. Brezilya acik ara ile dunyanin en cok futbolcu ihrac eden ulkesi, Arjantin de ya iki ya ucuncu sirada. Bu adamlar sadece belli ulkelerde oynayabiliyor olsalar bu rakamlar ortaya cikmazdi. Kulturel olarak Guney Avrupa'yi tercih ediyor olabilirler ama bu baska yerde basarisiz olmaktan ziyade tercihten bence, zaten gercekten eksik olduklari yer bence Ingiliz Premier Ligi, o da sanirim Ronaldinho Premier Lige gitmek istemesine ragmen oranin klupleri bu adam burada basarili olamaz dediklerinden degildir (Ronaldinho uc denirse Kaka, Robinho, Adriano, Ronaldo, Juninho diye tren gibi diz, bugun canlari istedigi anda en iyi Ingiliz takimina gidebilecek oyuncular).

Yani Kleberson'a bakip Turkiye ligi gol krali ve asist lideri adami unutmak garip olmus.

Ali
Levent Guntay
Posts: 614
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:02 pm
Location: Maryland, USA

Post by Levent Guntay »

Sevgili Ali:

Benim basaridan kastettigim biraz goreceli performansti aslinda. Tabii ki Guney Amerika bir futbolcu fabrikasi ve dunyanin her yerine yetenekli futbolcu gonderiyor. Guney Amerikali hic gelmesin de demiyorum. Ama ozellikle Turk ligi acisindan degerlendirildiginde, odenen ucret, onceki tecrube ve oynadigi takimlar, profesyonellik ve devamlilik, takima katki olarak kiyaslandiginda, Guney Amerikali oyuncularin ve de Brezilyalilarin aldiklari parayi cok da haketmediklerini dusunuyorum. Cunku bu oyunculara diger yabancilara ve Turklere gore gercekten cok yuksek ucret odeniyor. Diger bir ilginc nokta da bizim ligimizde dogru durust top oynamayan oyuncular Guney Amerika'ya geri donunce sampiyonluga oynayan takimlarin as oyuncusu oluveriyor.

Alex cok gol ve asist yapmis olabilir, Alex cok yetenekli olabilir, fakat Alex Fener'de cok basarili diyen biri cikabilir mi? Fenerbahce Alex'i biraz da Avrupa'da takimi basariya kostursun diye aldi. Avrupa performansi nedir Alex'in? Bir iki mac disinda cok zayif. Alex Fener'den gercekten cok iyi bir para aliyor, bu parayi Avrupa'da ya da ulkesinde almasi mumkun degil. Turkiye liginde bile, kritik maclardan cok iddiasiz maclarda basarili olan bir oyuncu. Ortega cok buyuk bir yetenekti, ne yapti Fener'de?

Ayrica Guney Amerikalilar Fenerbahcenin bireysel yetenek ve sova dayali kulturune daha uygun. FB'nin gecmiste Didi'den Pereira'ya uzanan bir Brezilya baglantisi da var, unutmayalim. Ayrica takimda bir kac tane Brezilyali olmasi da uyum acisindan avantaj. Galatasaray'da ise takimi on plana cikarip bireysellige ve sova daha az onem veren bir kultur oldugu icin Guney Amerika'lilarin daha az gozukmesi ve daha az basarili olmasi normal.

Bence, Turkiye ligine transfer edilecek oyuncunun profesyonel, disiplinli olmasi ve takim oyununa uyumu cok onemli. Turk oyuncularin bu konuda zaten buyuk eksiklikleri var, ve Guney Amerikalilar bu acidan Turklerden daha iyi degil. Huzursuzluk yasayinca bavulu alip giden yabancilar, Turk oyunculara da iyi ornek olmuyor.

Bu arada Tomas'in senelik 1.3 milyon Euro aldigini yazmislar. Nerdeyse 2 milyon dolar. Dogruysa bir defans elemani icin korkunc yuksek bir ucret.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Vestel Manisa 4-1 Bursaspor

Maç 1-0 iken Bursaspor 10 kişi kalmış..


Kayserispor 3 - 3 Ankaraspor

İki takımda maçı 10 kişi tamamladı.

Ankaragücü 0 - 0 Gençlerbirliği

Denizlispor 0 - 0 Sivasspor
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Ismail Gezer wrote:Denizlispor 0 - 0 Sivasspor
Bu mac yarismaya da girildigi gibi, 2-0 Denizli lehine bitmis, karisiklik olmaya!... :)
Özgür
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Olmaya karışıklı cihanda..

Copy/paste yapmıştım ama o maçın skorunu yazarken araya birşeyler girmişti. Dikkatim dağıldı, canım sıkıldı, bağrım yandı, kanım dondu, aklım karıştı, bir an durdum ve düşündüm 'bu hayatın bir anlamı varmı?'. Ruhumda fırtınalar koptu, dişlerim gıcırdadı. Dışarda hava sıcaktı, mecidiyeköy pazarında sarı-kırmızı bornozu giyip yine sarı-kırmızı bir havluyu başına geçirmiş bir şoparın komik görüntüsü gözlerimin önüne gelince zihnim bulandı ve 2-0 olması gereken skor 0-0 oldu. Tüm Denizlispor camiasından özür dilerim. :D:D

Aslında sadece Kayseri ve Vestel maçlarının skorlarını yazacaktım ama sonra ,bir şekilde, Cengiz abi'nin hışmına uğramamak içün diğer maçlarıda gönülsüzce yazdım :D

Bu kadar savunma yeter inşallah.. :)
Ozgur Huseyinoglu wrote:
Ismail Gezer wrote:Denizlispor 0 - 0 Sivasspor
Bu mac yarismaya da girildigi gibi, 2-0 Denizli lehine bitmis, karisiklik olmaya!... :)
Post Reply