Transfer Gündemi- 2007

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Locked
İrfan BALKIS
Posts: 15
Joined: Sun Jul 23, 2006 2:48 pm
Location: BURSA INEGOL

LINCOLN

Post by İrfan BALKIS »

Lincoln: Süper teklif yaptılar

Can Tongo / Fanatik 13 Haziran 2007
Schalke'nin Brezilyalı yıldızı, "Galatasaray gerçekten müthiş bir teklif yaptı. Umarım kulüpler anlaşır. İstanbul'a gelmeyi gerçekten istiyorum" dedi.

Danışmanı açıkladı
Fenerbahçe’nin Roberto Carlos’u renklerine katmasının ardından yıldız transferi için düğmeye basan Galatasaray’da gözler tamamen Lincoln’e çevrildi... Sarı-Kırmızılılar, Schalke ile sözleşmesi devam eden Brezilyalı yıldızın bonservis sıkıntısı dışında tüm sorunları çözdü.

Lincoln transferdeki son dakika gelişmelerini anlatan Schalke Başkanı Rehberg’in danışması Adem Çukur, "Galatasaray, Lincoln ile görüşüp anlaştı. Bu konuda sorun olmadığını yakından biliyorum. Lincoln, gelen cazip teklif sonrasında Galatasaray formasını giymeyi kabul etti" diye konuştu.

Sorun fiyatında
Lincoln, “Galatasaray gerçekten müthiş bir teklif yaptı. Umarım kulüpler anlaşır. İstanbul’a gelmeyi gerçekten istiyorum” derken, Çukur tek engelin bonservis fiyatı olduğunu dile getirdi. Adem Çukur, şöyle devam etti: “Başkan Rehberg için, Lincoln bu takımın en önemli isimlerinden birisi. Yeni sezonda Avrupa’da önemli hedefleri var. Eğer Schalke hem başarı, hem de para kazanmak istiyorsa, Lincoln’ün de kadroda yer alması gerekiyor. Ama Rehberg, Lincoln’ü iyi bir fiyata satıp, parasını garantilemek istiyor. Bu rakam yaklaşık 8-8.5 milyon Euro.”

"www.hurriyet.com.tr"
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

hadi yine iyisiniz... :lol: Adnan abi Kapuska'nın abisini Enginar'ı getiriyormuş..

"Bir sürprizimiz var

Adnan Sezgin, "3 aydır görüştüğümüz çok ünlü bir isimle büyük ölçüde anlaştık. Taraftar cuma gününü beklesin, onlara bir sürprizimiz var" dedi


Schalke'nin Brezilyalı oyuncusu Lincoln için de pazarlığın sürdüğünü belirten Sezgin “Transferi 15 gün içinde bitirmek istiyoruz” diye konuştu

Linderoth'un transferiyle ön libero sorununu çözdüklerini, Schalke'nin Brezilyalı oyuncusu Lincoln için de pazarlığın sürdüğünü belirten Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin, Sarı-Kırmızılı taraftarlara kendilerini izlemeleri çağrısı yaptı. "Bu iki isim dışında çok ünlü bir isim ile de görüşmeler sürüyor" diyen Sezgin, imza atılmadan bu ismi açıklamayacağını ancak açıklandığında Türkiye'nin ayağa kalkacağını iddia etti.

CUMA GÜNÜ AÇIKLAYABİLİRİM

Takıma en çok katkıyı sağlayacak isimleri almak için uğraştıklarını belirten Sezgin adını sır gibi sakladığı yıldız oyuncu ile görüşmelerin üç aydır sürdüğünü de belirterek "Cuma gününe kadar kesin sonucu alacağımızı tahmin ediyorum. Galatasaray taraftarları sabırlı olsun ve beklesinler" dedi. Sezgin, Kalli'nin isteği doğrultusunda tüm transfer çalışmalarını 27 Haziran'a kadar bitireceklerini de sözlerine ekledi.Sezgin, yurt içinden de iki-üç futbolcu ile temaslarının sürdüğünü ve Kalli’nin istediği takviyelerin takıma yapılacağını sözlerine ekledi.

http://www.bugun.com.tr/haberler/130607/p54292.asp
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Cuma günü ayağa kaldıracak bir olay yaşanmazsa soyunu sopunu yedi ceddini mucuk mucuk yani :)

Ona göre..
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Tuncay dogru is yapmış, tebrikler. Ingiltere doğru seçim, çok tepede olmayan bir takım da dogru seçim. Kontratı belli sartlar altında Middlesborough'dan ayrılmasına musaade ediyor süresi dolmadan.

FB'de başkanı eleştiren herkes ya klüten ihraç ediliyor ya yönetimden o yüzden resmi olarak bu da konuşulmaz ama Avrupa'da başarılı olacak takım yaratıyoruz deyip en önemli yerli yıldızları ile sözleşmesinin dolacağı sene aylarca konuşmayıp sonunda onun beyni yıkanmiş diyerek işin içinden çıkmak bence düpedüz kötü yönetim.

Ümit Özat, Serkan Balcı ve Tuncay FB'den ayrıldılar, Rüştü'nün durumu belli değil, Yopzgatlı'nın da. Bunlar hepsi dünya yılşdızı olmayabilir falan ama eğer sahaya 5-6 adet yerli oyuncu ile çıkmak gerekiyorsa kim konulacak bu Roberto Carlos'un Alex'in Kezman'ın yanına?

Eger TFF'nin yabancılar konusunda vereceğin kararın tüyosu alınmamışsa FB'nin transfer politikasını anlayamıyorum diyeyim.

Ali
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Middlesborough'dan daha iyi bir takim olabilirdi. Fener'lilerin agrina bu gitmis olabilir ama Tuncay icin hayirli oldugunu dusunuyorum. Tugay'in Blackburn'de neler basardigini ve ekol oldugunu biliyoruz. En kotu ihtimal Tuncay da oyle olacaktir. Eger cok calisip, uyum surecini kisa surede atlatirsa, 2 sene sonra sampiyonluga oynayan takimlardan birine gidebilir.

Bir tahmin yapmak gerekirse bu Arsenal olmaz. Cunku Arsenne Wenger degisik bir hoca. Ona gore yetenek, yas veya cok calismak degil oyunu anlamak, onun sistemini kolay kavrayip uygulayabilmek onemli. Bu yuzden onun takiminda Berkamp 38'ine kadar oynayabiliyor, 18 lik Fabregas da Vieira'nin yerine gecebiliyor. Tuncay da bu parlak zeka ve alt yapi yok.

Manchester ve Chelsea da olamaz. Bu iki takim dev kuruluslar, isin ekonomik yanina cok bakiyorlar, sukse ve buyuk transfer pesindeler. Kadrolar sisik, yedek kulubeleri 20-30 milyon dolarlik adamlarla dolu. Gerek yokken Schevo, Ballack transferleri ornek. Ferguson'a da bu sene 50 milyon poundluk butce verilmis, istedigin gibi transfere harca denmis.

Benim tahminim eger Tuncay cok calisirsa, senede 15-20 gol atarsa takimini ilk 5'e falan sokabilirse, Liverpool'a gidebilir. Liverpool daha akademik bir takim. Takim oyununa ve mucadeleye, yurege cok onem veriyorlar. Yetenegi kisitli olsa da cok calisarak bir yerlere gelmis oyunculari seviyorlar. Mesela Kuyt gibi. Crouch gibi oyunculardan bir tek onlar yararlanabiliyorlar. Gectigimiz senede de Araplara satildi Liverpool. Tuncay gibi bir oyuncu sahiplerin ilgisini cekebilir.

Tuncay'i iki sene sonra Anfield'da gormek isterim, bence yakisir.

Ozan Ersoy
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Bence tam bir fiyasko transfer olacak, Middlesborough acsindan
söyluyorum...yapi olarak ona Premier League ters...
Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Bir koşan adam daha ayrıldı rakipten. Apiah'a da gene adadan teklifler geliyor, umarim o da gider.

FB açısından yeri zor dolacak bir oyuncu. Özellikle son 5 yıl Avrupa istatistiklerine baktım: 29 maçta 12 gol 6 asist. Bence FBnin Avrupa basiretsiziliği de gozonune alınırsa çok iyi rakamlar.

Milli takım için de iyi oldu, illaki fiziken guçlenecek. Umarım başarılı olur Boro'da ve one father turkey şarkısını söyler rakiplerine :lol:
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Ozgur Huseyinoglu wrote:LigTV'de simdi Fla$ diye gectiler, Tuncay yilligi 2.2 milyon pound'a (~4.34M USD) 4 yillik anlasma yapmis Middlesbrough ile!
....(derken... simdi biraz daha detay verdiler, anlasmasinda ozel madde varmis, 5M GBP getiren alabilecekmis ilk yil sonunda)...
Eklemis olalim, yanlis olmasin. Dunki haberde 5M GBP diyorlardi ama, bugun menajeri o rakamdan (hatta 10M'dan da) yuksek diye soylemis. Cok cok da rahat olmayacak yani herhalde daha buyuk klube gecmesi.

***
Ali Gursel wrote:Bir haber de Lincoln ile birlikte yabancı bir sol bek arandığı yolunda, tabii bu da doğru olur.
Bremen'deki Kamerunlu Pierre Wome dediler sol bek icin:
Image
Bremendeki sayfasi
Özgür
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Mehmet Gorgen wrote:hadi yine iyisiniz... :lol: Adnan abi Kapuska'nın abisini Enginar'ı getiriyormuş..

"Bir sürprizimiz var

Adnan Sezgin, "3 aydır görüştüğümüz çok ünlü bir isimle büyük ölçüde anlaştık. Taraftar cuma gününü beklesin, onlara bir sürprizimiz var" dedi
Bu Cuma surprizi kim olabilir acaba? Lincoln degil baska birisi olmali, yoksa surpriz olmaz. Hakikaten Cuma gunu de soylendigi gibi bir transfer biterse yillar sonra ilk defa bir yaz mevsimini aci cekmeden bitirebilecegim. BIr sene Pires ile yatip kalktik Heinz geldi. Bir sene Maniche asagi Gravesen yukari dendi INamoto'ya razi olduk. BU sene rahat edelim artik.
Ozan Kaya
Posts: 535
Joined: Wed Sep 08, 2004 10:56 pm
Location: San Diego, CA

Post by Ozan Kaya »

Icimden Gokdeniz mi yoksa diyesim geliyor... :shock:
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Linderoth ile roportaj yapmis Sabah. Bazi yerleri biraz uydurma gibi geldi bana. Lincoln'un de transfer edildigini bildigi icin gelmeden once onu arayip konusmus. Beraber GS'i basariya kosturacaklarmis. Ama gorusuldugu kesin, cunku Sabah gazetesini incelemis (!) Bu da klasik bir goruntudur, yabancilar, sanki anliyormus gibi Turk gazetelerini incelerler.

Zaferlere geldim'

Image
SÜLEYMAN GÜLTEKİN
G.Saray'ın ilk yabancı transferi Linderoth dün İstanbul'a geldi. Bugün 3 yıllık imza atacak İsveçli yıldız Türkiye'de önce SABAH'a konuştu: Başarılı olmaya geldim, Lincoln de yolda..
Galatasaray'ın ilk yabancı transferi Tobias Linderoth dün akşam saatlerinde İstanbul'a geldi. Son iki sezon FC Kopenhag ile Danimarka ligi şampiyonluğu yaşayan ve geçtiğimiz yıl ülkesinde en iyi orta saha oyuncusu seçilen yıldız futbolcuyu sarı-kırmızılı taraftarlar coşkuyla karşıladı. Havaalanında Dış İlişkiler Sorumlusu Yako İgual tarafından karşılanan Galatasaray'ın ilk yabancı transferi havaalanından Yeşilköy'e hareket etti. Burada Galatasaraylı yöneticiler Adnan Sezgin ve Haldun Üstünel ile biraraya gelen Linderoth, Yüksel restorana götürülerek eşiyle birlikte deniz ürünlerinden oluşan bir akşam yemeği yedi. Linderoth'u daha sonraki durağında SABAH karşıladı. Yıldız oyuncuyu İstanbul'da konaklayacağı ilk gecede kalacağı otelde karşılayan isim, muhabirimiz Süleyman Gültekin oldu. Türkiye'deki ilk saatlerinde kendisine ulaştığımız İsveçli oyuncu sarı-kırmızılı taraftarlara ilk demecini SABAH aracılığıyla verdi: "Buraya başarılı olmaya geldim..." Çalışkan ve mücadeleci oyun tarzıyla ülkesinde 'savaşçı' lakabıyla tanınan Linderoth, "UEFA Kupası'nı kaldırmış, Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birine geldiğim için mutluyum. Ben ve ailem için hayatımızda yeni bir sayfa açıldı. Umarım büyük başarılar yaşarım" diye konuştu. Linderoth, "Parken Stadı benim için çok önemli. Orada sayısız kez maça çıktım. Galatasaray'ın o statta UEFA Kupası'nı kazandığını biliyorum. Bu kulüple yollarımın kesişmesinden ötürü oldukça mutluyum. Galatasaray'a daha önce gelen bir çok yıldız oyuncu olduğunu biliyorum. Başarılı olacağım, bunun için taraftarımıza şimdiden söz verebilirim" ifadesini kullandı.

TARAFTARA MÜJDEYİ VERDİ
Gittiği her kulüpte ve İsveç Milli Takımı'nda 6 numaralı formayı giyen Linderoth, "Galatasaray'ı tercih etmemdeki en büyük neden Feldkamp'tır. O büyük bir hoca, onunla başarılı bir sezon geçireceğiz" dedi. Galatasaraylı taraftarlara da övgü yağdıran Linderoth ayağının tozuyla da ilk müjdesini verdi: "Türkiye'ye gelmeden önce Galatasaray'la anlaştıktan hemen sonra Lincoln'le görüştüm. Kendisiyle fikir alışverişinde bulunduk. Onunla beraber Galatasaray'ı eski gücüne kavuşturacağız" diye konuştu. Havaalanında gördüğü ilgiden memnuniyet duyduğunu ve oldukça şaşırdığını söyleyen İsveçli futbolcu, "Galatasaray'ın geçen sezon kötü bir dönem geçirdiğini biliyorum. Buna rağmen taraftarların hala inançlı olduğunu ve kulübüne güvendiğini gördüm. Bu ne kadar doğru bir karar verdiğimi gösterdi" dedi.

İMZA TÖRENİ BUGÜN 10.30'DA
Galatasaray'ın yeni yıldızı bugün saat 10.30'da yapılacak basın toplantısında resmi imzayı atacak. İsveç Milli Takımı'nda da kilit rol üstlenen Tobias Linderoth, ikinci kaptanı olduğu ekiple 1999'dan beri 69 maça çıktı, 1 gol attı. 2002 ve 2006 Dünya Kupası ile EURO 2004'de mücadele eden Tobias Linderoth, 2002 Dünya Kupası'nda bir maçta 96 dakika sahada kalıp 14.6 kilometre koşarak adından söz ettirdi. Sarı kırmızılı kulüp bu sene daha önce Sivasspor'dan Servet Çetin ile 3 gurbetçi; Serkan Çalık, Barış Özcan ve Ali Çamdalı'yı da renklerine bağlamıştı.
Image
Lincoln G.Saray'a imza atmaya geliyor
G.Saray'ın Schalke 04'ün Brezilyalı orta saha oyuncusu Lincoln'ün transferini büyük ölçüde bitirdiği öğrenildi. Alman kulübü ile haftalardır süren pazarlıklarda 8 milyon eurodan kapıyı açan Schalke'nin 4.5 milyona indiği öğrenildi. Sözleşmesi 2008 yılında bitecek olan Lincoln için Galatasaray ile Alman ekibinin anlaşmak üzere olduğu bildirildi. Aradaki ufak pürüzler de giderilirse, Lincoln haftaya imza atmak için İstanbul'a gelecek. 2 yıl önce Schalke formasıyla F.Bahçe'ye karşı mücadele eden Lincoln, 2002 yılında Brezilya'nın A.Mineiro kulübünden Kaiserslautern'e transfer oldu. İki sezon boyunca gösterdiği performansın ardından Schalke'ye transfer olarak 82 karşılaşmada 19 gole imza attı.
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Carrusca da yolcu........

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, transfer çalışmalarına hız verdi. G.Saray’ın savunmacısı Tomas ile menajerinin kendilerinden çok para istemesi sebebiyle artık ilgilenmediklerini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu yöneticiler, “Rotayı G.Saraylı Carrusca’ya çevirdik!.. Bu futbolcunun menajeriyle prensipte anlaştık, G.Saray Yönetimi’nin kararını bekliyoruz” dedi. Bu arada bonservisi Rizespor’da olan Samsunspor’un başarılı forvet elemanı Gökhan Kaba ile de prensipte anlaşıldı. Ancak, bu futbolcunun bonservisi için Ç.Rizespor Yönetimi ile görüşmeler sürüyor.


LINCOLN ASLAN GİBİ

14 Haziran 2007 Perşembe



> Ercan Yıldız


İsmael Bouzid de yolda
İlk transfer bombasını Linderoth’la patlatan G.Saray, şimdi de Lincoln’u bitirmek üzere. Sarı-kırmızılı yönetimin Brezilyalı yıldızla her konuda anlaşma sağladığı öğrenilirken, futbolcunun bonservisi konusunda da kulübü Schalke 04’ü ikna etmek üzere olduğu bildirildi. Lincoln’un transferinde % 70 oranında bir mesafe aldıklarını dile getiren Başkan Özhan Canaydın, “Lincoln’de bir problem yok. Kulübü ile bonservis bedeli konusunda da anlaşmaya çalışıyoruz” dedi. G.Saray’ın, Lincoln’e yıllık 2.5 milyon euroya el sıkıştığı, Alman kulübüne de 6 milyon euro teklif ettiği öğrenildi. Ayrıca Feldkamp’ın istediği Kaiserslauternli İsmael Bouzid’in de bonservisinin 600 bin euro olduğu, bu iki transferin de birkaç gün içinde bitirileceği ifade edildi.

“Lincoln teşvik etti”
Dün İstanbul’a inen Linderoth, İsveç basınına yaptığı açıklamada G.Saray’ı tercih etmesindeki en büyük etkenlerden birinin Lincoln olduğunu söyledi. Schalke’li yıldızla telefon görüşmesi yaptığını söyleyen İsveçli futbolcu, “G.Saray’ı seçmemde teknik direktörün Karl Heinz Feldkamp’ın ve Lincoln ile yaptığım bilgi alışverişinin çok etkisi oldu” ifadelerini kullandı. 1 hafta önce İsveç liginde mücadele eden Elfsborg’un kendisine transfer teklifinde bulunduğunu, ancak kabul etmediğini söyleyen Linderoth, “Ali Sami Yen Stadı’nda daha önce bir milli maç oynadım. O atmosferi çok iyi biliyorum” dedi. Öte yandan G.Saray’ın Linderoth için 3 milyon euro bonservis bedeli ödediği, futbolcunun yetiştiği 3 İsveç kulübüne de artı 150 bin euro ödemesi gerektiği bildirildi.


(Türkiye gazetesi)
Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Mehmet Gorgen wrote:futbolcunun yetiştiği 3 İsveç kulübüne de artı 150 bin euro ödemesi gerektiği bildirildi.

(Türkiye gazetesi)
Unutsunlar o paralari. Kiminle raks ettiklerini saniyorlar :lol:

Hersey bir yana klubun Hasnun Galip ladescisinden, ambara erzak sevkiyati yapan toptanci Helal Gida'ya kadar ucan kuslara bile borcu varken bu kadar transferi hangi para ile yapiyorlar birisi aciklasa iyi olur. Ortalikta bir suru isim geciyor gene bir Zidane eksik.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Kerem Tezic wrote:
Mehmet Gorgen wrote:futbolcunun yetiştiği 3 İsveç kulübüne de artı 150 bin euro ödemesi gerektiği bildirildi.

(Türkiye gazetesi)
Unutsunlar o paralari. Kiminle raks ettiklerini saniyorlar :lol:

Hersey bir yana klubun Hasnun Galip ladescisinden, ambara erzak sevkiyati yapan toptanci Helal Gida'ya kadar ucan kuslara bile borcu varken bu kadar transferi hangi para ile yapiyorlar birisi aciklasa iyi olur. Ortalikta bir suru isim geciyor gene bir Zidane eksik.
Bilmem hatırlarmısınız. Geçen sene bu aralar GS üLKER İLE 5 SeneLİK geniş sponsorluk anlaşması yapmıştı. (Epey sayıda(her maç için yaklaşık 2500) biletin Ülker'e verilmesi de bunu içermekteydi) 5 senelik TOPLAM 25 MİLYON EURO'nun 20 milyon eurosunu peşin aldı diye burada yazmıştım. (Bunu kafadan gazete haberi diye de yazmamıştım. Bizzat kaynağından biliyordum.)

Bu parayı nereye harcadınız diye de kaç defa yazı yazdım. Bu paranın 10 milyon eurosu geçen sene futbolculara dağıtıldı. Kalan 10 milyon euro'yu ne yaptıklarını bilmiyorum. Eğer avukat masrafı diye harcamadılarsa ellerinde 10 milyon euro olması lazım.

Buradan şunu söyleyebilirim ki geçen sene GS maçına giden 2500 kişi para vermeden sadece Ülker sponsorluk bileti ile maç izlemiştir. Bu sayıya Avea'ya da verilen sponsorluk biletleri dahil değildir. Onlara ne kadar bedava bilet verdiklerini bilmiyorum.

Tahminim enaz 2500 bilet de onlara vermiştir.

Dolayısıyla 24 bin kişilik stadın minimum 5 bini GS maçlarını bedava izlemiştir.

Bu yazdıklarıma inanın.Çünkü ben ve bir sürü tanıdığım da GS maçlarını bu sponsorluk biletleriyle bedava izleme imkanına sahip olanlardandık :lol:
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Hürriyet, Milliyet ve Akşam gazetelerine göre Lincoln alınmış..
Locked