Seçim yaklaşıyor, işte bir ANKET!

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Ismail Gezer

Seçim yaklaşıyor, işte bir ANKET!

Post by Ismail Gezer »

Seçim döneminde anketler havada uçuşuyor. işte size bir anket daha:
ASLANLAR DİYOR Kİ...

Fanatik Gazetesi'nden Cüneyt Karakaya, Galatasaray ve Türk futbolu konusunda yaptığı anket çarpıcı sonuçlar ortaya çıkarttı..

ASLANLAR DİYOR Kİ...

Bu çalışma, 24 saat aklının bir köşesinde Galatasaray'ın dolaştığı 100 isimle yapılmıştır. Katılımcıların yüzde 42'si ise kulüp üyesidir.

Yapılan her ankete bir kulp takılır günümüz siyasi karmaşasında... Bazen sol fraksiyonlar hareketlenir, bazen milliyetçi akımlar böbürlenir, AKP hep öndedir, ama CHP coşmuştur. Ertesi gün tam tersidir de, sonuca şahit zavallı anketlerdir.
Ben de bu anketleri ilgiyle takip edenlerdenim. Bir internet sitesinde tıklanacak bir şık görmeyeyim, anında tıklarım! Tek tek okur, net kararımla ‘tık’larım. Ama bu sonuçları el emeği göz nuruyla değiştirenlere diyecek ne var ki?
Anketleri inanılmaz kılanlar, kötü emellerine alet edenler utansın.
Ben de kimseciklere güvenmedim, aldım elime kağıdı kalemi ve mouse’umu çıktım yola. E-postalar, A4 kağıtlar derken, 100 temiz doldurulmuş anketi aldım önüme. Temiz derken anlamışsınızdır, kötü emellere alet edilmişler de vardı.
Kriterlerim şunlardı; Galatasaraylı olacaktı. Neredeyse 24 saat aklının bir köşesinde Galatasaray dolaşacaktı ve gerçekten futbola gönül verilecekti. Kulübü kafamda dörde böldüm. Ne olursa olsun Özhan Canaydın’ın yanından ayrılmayacak kulüp üyeleri, objektif davranabilen kulüp üyeleri, fair-play’i her zaman önde tutan Galatasaraylılar ve radikal taraftarlar...
100 kişiyi oluşturan bu topluluklarda eşitliği ön planda tutmasaydım sonuçlar ne beni, ne de sizi tatmin ederdi. En ufak kayırma, en ufak sonuç kaydırma yok. Anketi yapmak, bu dağılımları tutturmak çok kolay olmadığı için başladığım günden bu yana Kalli’yi ve son transferlerin başarılı olup olamayacakları hakkında ne düşündüklerini öğrenemedim. Ama o sonuçlar da bir sonraki ankette sizlerle buluşacak.
Son olarak birkaç anektot... Maalesef ezici çoğunluk erkek katılımcılardan oluştu. Elimde olan birşey değildi. Ve katılımcıların yüzde 42’si kulüp üyesi olarak anketi cevapladılar.

Özhan Canaydın başarısız %92
Özhan Canaydın başarılıdır
Evet %7
Kararsız %1
Hayır %92
Anket katılımcılarının yüzde 42’sinin kulüp üyesi olduğunu göz önüne alırsak, Özhan Canaydın’ı başarılı bulan yüzde 7, ilginç bir noktaya parmak basıyor. ‘Ne olursa olsun Özhan Canaydın’cıların desteğinin azaldığını söyleyebiliriz. Bu sezon yapılan transferlere karşın sonucun böyle olması da, ilginç bir ayrıntı olarak dikkat çekicidir...

Seyrantepe ve Riva’dan büyük gelir elde etse de gitmeli
Evet %85
Hayır %15
Bu soruya verilen cevaplardan başkanın 2008 Mart’ında oldukça zorlanacağını kolayca anlayabiliyoruz. Ama siyasi taktik dehası Özhan Canaydın, bu gidişata bir çalım atacaktır, bekliyorum. Çünkü yapılan transferler taktik kokuyor. Mart’a güçlü ve lider bir takımla girerse Sayın Canaydın, seçimi garantileyeceğini düşünüyor. Ne de olsa ‘Top çizgiyi geçerse!’

Galatasaray tarihindeki en başarılı teknik direktör kim?
DERWALL %6
FATİH TERİM %85
LUCESCU %4
MUSTAFA DENİZLİ %3
FELDKAMP %2
Yüzde 15’lik kısımın Fatih Terim’e kızgın olduğunu benim gibi siz de rahatça görebiliyorsunuzdur.

Kral kan kaybediyor! %55
Hakan Şükür Galatasaray’a artık zarar vermekte, bırakmalıdır
Evet %55
Hayır %45

Kendimi bildim bileli konuşulur Hakan Şükür. Ben bir zararını görmedim, göreni de çok duyduğum söylenmez. Galatasaray’a zarar vermeye başladığını düşünen yüzde 55’lik bir kitle varsa, durup düşünülmelidir. En son Ümit Karan-Fenerbahçe flörtünün bile altında Hakan Şükür’ün ilk 11’de oynama ihtimalinin yüksek olması ve Ümit’in yine yedek oturacağı söylentisi vardı.

Hakan Şükür bırakırsa kulüpte yönetici olarak görev almalıdır
Evet %40
Hayır %60
Futbolu bıraktıktan sonra yönetici olarak devam etmesine olumlu bakan yüzde 40’ın da yüzde 40’ı ‘Hakan Şükür Galatasaray’a artık zarar vermektedir’ görüşünde olup da yönetici olarak devam etmesini isteyenlerden oluşuyor. Ben de kulüpte ya da Türk futbolunda siyasi gücünü bir kenara bırakarak görev almasından yanayım. Hele UEFA gibi noktalara çıkabilirse, ülkeye büyük hizmeti olur. ‘Yapabilir mi’ demeyin, çünkü dil sorunu yok, sınırlarımız dışında en tanınan futbolcu. Şu iki özellik bile çok şey anlatıyor.

Hakan Şükür politikaya atılmalıdır
Evet %13
Kararsız %7
Hayır %80
Katılımcıların, bu soruyu cevaplarken, Hakan Şükür’ün bağlı olduğu siyasi kanadı gözönüne aldıklarını düşünüyorum. Tabii bu konuda tek tek konuşma imkanım olamazdı.

Başkan adayı enflasyonu
Gönlünüzdeki başkan kim?
Öne çıkanlar
Adnan Polat
Ünal Aysal
Faruk Süren
Ve diğerleri;
İnan Kıraç
Selahattin Beyazıt
Hayri Kozak
Taner Aşkın
Özhan Canaydın
Mehmet Cansun
Ali Dürüst
Turgay Kıran
Adnan Öztürk
Yiğit Şardan
Mustafa Sarıgül
Alp Yalman
Fatih Terim
Abdürrahim Albayrak
Erdoğan Teziç
Fatih Gökşen
Nihat Hakkı Karaköse
Kararsız %17
Korktum, birkaç gazetecinin de ismini göreceğim diye. Galatasaraylı’nın kafası başkan konusunda karışık. Evet, Özhan Canaydın’ı istemeyen ezici çoğunluğa kötü bir haberim var ki, bu sonuçlar bir tek kişiye yarar, o da Özhan Canaydın’a...

Aziz Yıldırım başarılı %59
Aziz Yıldırım’ı Fenerbahçe’nin haklarını savunan başkan olarak başarılı buluyorum
Evet %59
Kararsız %1
Hayır %40
Anketi ellerinle yapınca, sonuçları da gerçekçi alıyorsun. Galatasaraylılar’ın yüzde 59’unun Aziz Yıldırım’ı başarılı bulması değişik bir sonuç. Tabii bunun içinde ‘hile hurdayla başarılı olduğuna inananların’ net oranına bakmak lazım. Net oranı önemli değil derseniz, yaklaşık oranı bir sonraki sorudaki ‘evet’lerden anlayabilirsiniz.

Yıldırım Türk futboluna zarar vermektedir %89
Evet %89
Kararsız %5
Hayır %6
Bu oranlar bu soruyu Fenerbahçeliler’e sorsanız
tam tersi çıkar. İnsan psikolojisi, taraftar psikolojisi...

Gerets iyi ki gitti! %74
Gerets başarılı oldu, devam etmeliydi
Evet %26
Hayır %74

2006-2007 sezonunda kaçan şampiyonluktan Gerets değil, yönetim sorumludur
Evet %75
Kararsız %1
Hayır %24

Avrupa öyle uzak ki %85
Galatasaray böyle giderse önümüzdeki 5 yıl içinde de Avrupa’da başarı elde edemez
Evet %85
Hayır %15
Yönetim de taraftara katıldı ki, Gerets’i gönderdi. Yönetime destek bir sonuçtur, sorunun cevap oranı.

Galatasaray’ın kökeninde lise olmasından mutluyum %76
Evet %76
Kararsız %1
Hayır %23
Liseli-Alaylı tartışmalarına güzel bir cevap niteliği taşıyor oranlar. Demek ki her şeye rağmen Galatasaraylı, bu tartışmaya nasıl demokratik yaklaşacağını biliyor.

Kulüp dinamiklerinde alaylılara yeterince değer verilmiyor
Evet %72
Kararsız %2
Hayır %26
Alaylılara gereken değerin verilmediğini düşünenlerin yüzde 72.36’sı da kökende lisenin bulunmasından memnun olduğu yönünde cevap vermiş. Yani ortada “liseci” zihniyete bir tepki var. Yoksa liseden rahatsız olanlar azınlıkta.

Yöneticiler çıkar ve reklam peşinde koşuyor
Evet %58
Hayır %42
Yöneticilerin ve tabii ki onlardan önce başkanların şapkalarını önüne koyup düşünmeleri gerekiyor. Hele şu futbol şube sorumluluğu işi yok mu, ‘popstar’ gibi ‘futbol şube sorumlusu star’ yarışması düzenlenecek kadar ilgi odağı oldu!

Galatasaray TV emekliyor
Galatasaray TV’yi izliyorum
Evet %51
Hayır %49
Sadece yüzde 51’e ulaşmak oldukça düşük bir oran. Acilen artırılmalıdır.

Galatasaray TV’yi beğeniyorum
Evet %40
Kararsız %29
Hayır %31
İzleyenlerin yüzde 40’ının beğendiğini düşünürseniz, bu da oldukça düşük. Çünkü ‘hayır’ diyenlerin de yüzde 93’ü izlemeyenlerden oluşuyor.

Kendimde Galatasaray’ı yorumlayabilecek düzeyde spor yazarı potansiyeli görüyorum
Evet %69
Kararsız %2
Hayır %29
Bu soruyu bilerek sıkıştırdım anketin arasına. Herkes ahkam kestiği için merak ediyordum ‘kendini spor yazarı olabilecek nitelikte gören ne kadar insan var’ diye. Faal olarak spor yazarlığı yapanların büyük çoğunluğu bu titri hak etmeseler de, bu işin bu kadar basite indirgenmesi beni hem yoruyor, hem üzüyor. Yüzde 69’u spor yazarı olabilecek nitelikte görüyormuş kendini katılımcıların. Normal ve haklılar, çünkü onlara sunulan ‘spor yazarı profili’ düşük seviyede.

Siyaset Türk futbolunun içindedir
Evet %93
Hayır %7
Neyin içinde değil ki ülkemizde, maalesef!

Düşündürücü sonuç
Türk futbolunda şike vardır
Evet %98
Hayır %2
Aman ha! Ben demiyorum, onlar diyor devletlum!...

Bu sezon Galatasaray’da görmek istediğiniz
futbolcu kim?
20’nin üzerinde oyuncu ismi zikredilmiş.Yapılan transferlerin yerinde olduğu herkesin ortak fikri.

Dikkat Dikkat!
Bu anket, 10 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında yapılmıştır. Dolayısıyla formlar; Karl Heinz Feldkamp, Lincoln, Linderoth, Bouzid, Volkan, Orkun, Barış, Serkan ve Servet transferleri gerçekleşmeden doldurulmuştur. Aynı 100 kişiye bu transferlerin ardından bir kez daha aynı soruları yönelteceğiz ve yeni sonuçları sezon öncesi sizlere aktaracağız.

MARATON
Mehmet Gorgen
Staff Member

Post by Mehmet Gorgen »

Katılımcıların % 69'u kendini bir spor yazarı olabilecek kapasitede görüyormuş.

:lol:

Sanırım enaz % 90'ı da bu işi bir TD kadar iyi yapabileceğini de söylemiştir.

Bizim Türk milleti bir alem.Her işi çok basit zannediyor.
Post Reply