Kesinlikle katiliyorum.Demirören ve Sinan Engin'in açıklamalarıyla ilgili söylenecek fazla bir şey yok, bu tip adamların futbolun içinde asla olmamaları lazım...
Buraya ise katilamiyorum. Ben Besiktas'in dun 10 kisi kalsa dahi Marsilya'yi yenemeyecegini dusunuyorum. 9 kisi kalacagini dusunmek ise bence hatali analiz (ki o zaman da gol atamayabilirdi BJK).Ancak bütün bunlar hakem hataları olmasa adamların geçtiğimiz 4 gün içindeki 2 maçı da kazanmış olacağı gerçeğini değiştirmiyor.
Yani Bjk hücumda oldukça etkisiz olmasına rağmen en az 30-35 dakika 9 kişiyle mücadele etmesi gereken Marsilya'yı öyle ya da böyle yenerdi diye düşünüyorum.
Hakem sertlige daha musamahasiz olsa, erken sari gostermeye baslardi, Cisse de uc sarilik hareket yapmazdi, ki birini Marsilya one gectikten sonra yapti zaten. Diger Marsilya'lilar da kendilerini ayarlarlar, bence muhtemelen 10a bile inmezlerdi.
Ben bu durumlarda hakemin iki tarafa farkli davranip davranmadigina bakarak hukum vermeye calisiyorum. Hakemin yoneim tarzi BJK aleyhne isledi ve hakikaen es gectigi kartlar var. Ama buradan cikip baska hakemle BJK dun aksamki maci kazanirdi demek bambaska bir sey.
Kaldi ki, bence bu konuda daha onemli noktayi siz de farketmisiniz:
BJK'in dunku olayi ve ayibi buydu. Delgado gibi saklanan, Bobo gibi dolasan ve genel olarak sertlik karsisinda yilan takimin hakem kotu de olsa hakeme yuklenme hakki bence kisitli. Ha, BJK da cevap verse ve hakem cifte standart uygulasa yerden goge kadar hakli olurlardi.Tabii Bjk'nin bu sertliğe hiç cevap vermemesi de ayrı bir olay... Dün sahada Uefa'yı alan Galatasaray takımı olsaydı, muhtemelen (hakeme itiraz, rakiple dalaşma ve sert faullerden) 1-2 oyuncumuz oyundan atılırdı ama Marsilya'da da bir kaç oyuncu kırmızı görür ve/veya sahayı sedyede terkederdi.
Bu konuda isin dugusal tarafina girmiyorum, tartisilatartisila kurudu o konu, benim gonlum Avrupa'da bizimkilerden yana oluyor ama su noktada kendi cikarimiz icin de bu aksam FBli olmaliyiz. Hem puan ve takimlarimizin katilim sayisi ve seviyesi konularinda hem de FB'nin elenip sirf lige konsantre olmamasi icin Turk olsun, ybanci olsun, Inter'e kim koyarsa koysun diyoru, amiane tabiriyle tabii.Fener'in bu sezonki kaderi ise bu akşam belli oluyor. Cezalar ve sakatlıklar nedeniyle İnter savunmasında 6-7 eksikle sahaya çıkacak. Sağ bek oynayan takım kaptanı Arjantin'li Zanetti mecburen stoper oynayacak. Ama İnter'in geri kalanı oldukça iyi, forvet hatları(hocasıyla kapıştığı için CL kadrosuna alınmayan Adriano dışında) Crespo, İbrahimovic ve Cruz'dan oluşuyor.
Eğer Fener hırsla maça asılır biraz da şansı yaver giderse bu sezonu kurtarabilir. Ama yok beklenen olurda İnter rahat bir galibiyet alırsa Fb'nin önündeki 2 CL deplasman maçında puan çıkarmasını çok zor görüyorum. 3 maçta 0 çeken Fenerbahçe camiasını da kaostan başka bir şey beklemez.