Ama tabii Kalli'de de kabahat var... Ceza vermesi degil aciklayis sekli yanlis olan... bu is bu oyunculari rencide etmeden pek ala hallolurdu... takimin tamamina bu aciklamayi yapmadan once bu ikisini bir koseye cekse ve dese ki - yaptiginiz kurallara aykiri idi ve ceza vermem gerekiyor... Bu takim icerisinde yardimcima yapilan ikinci buyuk saygisizlik - bunun daha ileriye gitmesini onlemek icin size agir gelebilecek bir ceza verecegim ki tum takima ornek olsun. Bunu kisisel algilamayin - ama takimin tamaminin Akcan'a hurmet gostermesi icin sizin gibi onemli isimleri kullanmaya ihtiyacim var... yaptiginizin bu kadar buyuk bir cezayi haketmediginin farkindayim ama asil amacim bir mesaj yollamak onun icin bunu fazla buyutmeyin - bu aciklamadan sonra takimin birligi icin sizin destek vermenize de ihtiyacim var diye onceden bu toplantiyi yapmis olsa ve cezanin uygulamasini da Kayseri veya sonra ki maclara ertelemis olsa - basina dinlendiriyoruz deyip hic su yuzune bile cikarttirmazdi...
Mert Bey in su yazdiklarini yapmak cok mu zordur?.. Cok kalifiye bir yonetici mi olmak gerekir bu sekilde davranmak icin yoksa sadece 10 isci basindaki iyi niyetli bir posta basi yapabilir mi?.. Bence ne capta olursa olsun beraber calistigi insanlara biraz olsun deger veren, biraz olsun ufku acik bir insan yukardaki sekilde davranir.. "Ufku acik" diyorum yoksa Kalli de heralde bu olayin bu boyutlara gelebilecegini tahmin edememisti.. Lincoln un Hakan in taraftar icin, camia icin ne ifade ettigini goremedi.. Gorupte yaptiysa olay daha da vahim..
Hersey guzel giderken takimin icinde bir virus salinmistir.. Artik hicbirsey eskisi gibi olmayacaktir..
Kalli yi birakip Hakan i bu olayda bile elestirecek konular bulan insanlari okumak artik yoruyor beni.. Yahu bir Hakan in yerine koyun kendinizi.. Kizi onu cagiriyor 5 dk uzaktan.. Ben bir baba olarak dunya kupasi maci olsa gider alirim.. Aklim onda kalacagina yanima alir misil misil uyurum.. Kurallara uymamakmidir?.. Evet, ver cezasini.. Ama Hakan a ver..
Anlasilmaz derecede Hakan dan nefret eden GALATASARAYLILAR var maalesef, bu forumda oldugu gibi, ama kim ne derse desin takimda en cok sevilen kisi ve takimin lideridir Hakan.. Fatih Goksen in deyisiyle "takimda herkesin abisi, yeni gelenlerin en buyuk yardimcisi".. Hic dusunuyor musunuz acaba "bu Lincoln niye 40 yillik GS li gibi oynuyor" diye; veya Tobias gibi soguk adam mesela bir Sion macinda 3-0 dan sonra bir taraftar gibi yenilgiye isyan ediyor, cirpiniyor, gollerde deli gibi seviniyor; ve ya Nonda daha ilk macinda herkesle sarmas dolas ve mactan sonra Hakan a tesekkur ediyor?..
Goruyormusunuz acaba bjk nin attiklari golden sonraki durumunu.. Attiklari gole uzulenleri.. Ve ya ES a futbolcularin verdigi "hadi lan ordan" seklindeki cevaplari.. Bir de bizim takimdaki arkadasligi, kenetlenmeyi..
Kalli resmen sacmalamistir.. Benim kizim olsaydi sozkonusu ben Kalli yi omur boyu affetmezdim.. O da affetmeyecektir.. Keza Lincoln.. Adam belkide ove ove bitidemedigi klubunun maci icin cagirdigi akrabalari karsisinda rezil olmustur.. Lincoln camianin gururudur, gelecekten umududur.. Kimse onunla sirf kendi sovu, egosu icin ugrasamaz..
Tabii ki kalan futbolcularin coguda etkilenecektir.. Kimsenin Kalli ye karsi guveni kalmamistir.. Tabii ki Ahmet Akcan a da..
Sen disiplin uygulamasini, disiplin sovuna dondurursen elbet sana da geri donusu olacaktir bunun.. Paf takimi degil ki calistirdigin.. Boyle sudan sebeplerle boyle agir ceza verirsen kimse sana guvenmez, saygi duymaz.. Ancak takimin gencleri belki yenileri korkar.. Ama Lincoln gibi yildizlar, veya Hakan gibi artik cok beklentisi kalmamis futbolcular saygisini, guvenini kaybeder sana.. Bu da bir takimin basina gelebilecek en kotu seydir..
Ama ne olur ki, zaten hobi olarak, emeklilik gunlerinde yaptigi ugrasi birakir ulkesine doner, torunlarinin disipliniyle ilgilenir artik..
Hele Toroglu nun "Nonda ve Arda duzelmeseydi yine ayni cezayi verirmiydiniz" sorusuna "EVET" diyememesi, zaten olayin sadece bir gosteri oldugunun gostergesidir..
Zaten yaptigi abuk sabuk degisikliklerle mac okumak gibi bir huneri olmadigini anladik.. Yaninda adam gibi bir yardimci koymamasindan egosunu da goruyoruz.. Hadi bu adam boyle.. Yonetim niye gormez, mesela bir yardimci icin israr etmez.. Yine saglik problemi cikarsa takimi kime emanet edecegiz?..
Simdilik isler iyi gidiyor, Allah korusun biraz bozulsun o zaman butun bunlar su yuzune cikacaktir, takim karisacaktir.. Ne hakki vardi bunlari yapmaya, iyi isleyen carka comak sokmaya hemde sadece bir sov ugruna.. Isimiz bundan sonra zor..