Ozgur Huseyinoglu wrote:Resmi olarak acik secik yazili degildi ama, dunden/bu sabahtan astiklari sayfalardan "
Contenders await group stage draw" baslikli olanda, soyle bir ibare vardi:
Clubs from the same national association cannot be pitted together, and when the draw concludes – with eight groups of five teams – a computer draw will determine the fixture schedule with factors such as stadium clashes and climatic conditions taken into account.
Gerci ha, bu durum soylendi diye, bizim grubu etkiler miydi diye bakildiginda: Bizde iklimsel olarak korku verici olan Helsinborg olurdu, o da son haftada zaten bay cekiyormus son torbadan geldigi icin (ki sirasini da degistirmemisler zaten). O durumda geriye bir tek ayni ulkelerin takimlari durumu kaliyor, belki bizdeki Fransiz, Yunan takimlari icin filan degistirmis oldular herhalde...
***]
Sanırım sıralamalara sadece bır grup baz alınarak bakılmıyor, gruplar birbirlerini etkiliyor. Mesela bir diğer grupta bır Yunan takımı ikinci hafta Atina'da maç yapacak, bu arada Panionios'da o hafta Atina'da oynayacak o zaman da bir grupta sıralama değiştirilip çalışma engelleniyor. Yani sadece kendi grubumuza bakarak açıklamak mümkün olmaz bunu senin de yazdığın gibi.
Ama böyle dahi olduğunda bunun kuralları olması lazım (en basiti, iki şehrin takımının aynı gün şehirde maçı olmaması için ilk önce grup sırası yüksek olan grupta sıralama değiştirilir gibi) ve de bu kuralların önceden bilinmesi lazım.
UEFA bilgisayar yapıyor falan dedi sıralamayı ama artık bilgisyardan anlayan alnamayan herkes (ben ikinci grupta olduğum için biliyorum) bilgisayarın bunu ancak belli oncelikler tanımlanarak yapabileceğini bilir, bu öncelikler nedir, nereden okunur? Benim bildiğim kadarıyla ortada yok bu biligiler.
Bu sıralama sayesinde GS 25 Ekim - 29 Kasım tarihleri arasında Bordeaux, Denizli, Antep, Trabzon ve Atina'ya gidecek. Bu iki hafta içinde 12.000 km yol tepecek GS maçlara gidiş geliş. GS'ın Türkcell Süper Liginin bir sezonunda
toplam 16.000 km yol katettiği düşünülürse bu rakamın garipliği (bir sezonluk seyahtin 3/4ü olması) ortaya çıkıyor. Ama Aralık ayında 23 Aralık'ta bir OFTAS maçı sayılmaz ise tamamen İstanbul'da (Kadıköy'ü de sayarak). Keşke bu kadar dengesiz olmasaydı ama Kasım'ı atlatırsak Aralık nisbeten rahat geçer en azından seyahat yorgunluğu açısından.
Ali