Hic ilgisi yok.
Cok kolayina kacmissiniz.
Bouzid'i 1 pozisyonla yargiliyorsunuz. Bu adam kisitli stoper kadromuzun bir secenegi; daha once de yazildi, Afrika kupasi, sakatlik vs. hallerde kimi oynatacagiz. Kaldi ki yazinizda da belirtiyorsunuz macta penalti haric 1 pozisyon bile vermemisiz.
Kendimce macin iyilerini ve kotulerini yazdim, yanlis buldugum seyleri yazdim.. Neyin kolayina kacmisim anlamadim.. Hem zoru nedir ki?..Buyrun siz zoruna dogru gidin..
Stoper kadromuz kisitli diye adamin siradanligini gormeyeyim mi?.. Devre arasi yollarsin alirsin baskasini kisitli olmaz.. Takimin pozisyon vermemesine bir katkisi olmadi ki Bouzid in.. Ne de hucum oynamasinda.. Bir tane olumlu yazabileceginiz bir hareketi var mi?.. Kestigi onemli bir akin, ve ya verdigi guzel bir pas.. Zaten Kalli bile farkina vardi yanlis bir transfer oldugunun.. Servet in en kotu zamaninda, kirik kaburgasiyla kesemedi, daha neyini savunuyorsunuz ben anlamadim..
Kadro yetersiz olduguna gore, Hasan da sonuc olarak buyuk fayda sagladigina gore bu tercih niye sorgulansin?
Tersine, bunu hoca dehasi olarak gormek de mumkun, adam yoklugunda ileri geri bindirme yapacak, defansa gerektiginde gelip top cikaracak birini bul deseler bundan iyiyisi bulunabilir miydi? Ustelik herkes, Hasan'in mukemmel oynadiginda hemfikir iken burada yarattigi bu beklenmedik secenek icin Kalli'yi niye takdir etmeyelim?
Bu tercih sorgulanir tabii ki.. Hasan buyuk ozveri ile oynadi diye olayin bastan yanlis oldugunu yazmayalim mi?.. Ugur gibi hucuma cikislari cok iyi yapan bir adam varken sag bek mevki icin kadro yetersiz diyemem ben.. Hasan orta saha oynadigi Bordo macinda da gayet iyiydi..
Takima Bouzid yerine Uguru koysaydi, Hasan i onune alip, Topal i gobege cekseydi cok daha iyi olurdu.. Bunun boyle olmasi gerektigini Kalli de gordu ama 70. dakikada.. O dakikada Hasan in pek bir hali kalmadiydi zaten.. Ama Topal yerine gecince gayet iyi oynadi..
Siz boylesini takdir edersiniz, ben etmem.. Kendi bilgime gore aklimca olmasi gerektigini yazarim..
Kalli niye sorun anlamadim. Tipini mi begenmiyorlar? Adam total futbolu en iyi oynatan hoca su anda.
Su yaslilik, bunaklik laflarindan da artik gina geldi bu arada. Bu bir teknik arguman degil, cok duz, akla ilk gelen, vasat bir klise.
Skor yazarligi yapacaksak bile baska bir lafa ihtiyac var, adam 5 cezali mac sonrasinda 5 puan farkla lider. Ama en onemlisi EN IYI FUTBOLU LIGDE SU ANDA GALATASARAY OYNUYOR.
Kalli nin iyi hocaligi falan kalmamis.. Her mac sacma sapan degisiklikler, sacma sapan kadrolar, sacma sapan aciklamalar, garip disiplin uygulamalari.. Siz sadece Feneri rakip olarak gordunuz galiba.. Sivas la 2, Bjk ile 3 puan fark var.. Dogru, belki ligin en iyi futbolunu oynuyor.. Ama gecen sene basinda da boyleydi bu.. Bu sene biraz daha sansliyiz, o kadar, ve penaltilari gole ceviren futbolcumuz var.. Bu kadro Gerets de olsa daha kotu bir poerformans sergilemezdi bence..
Bir de zaten bir sekilde biz sampiyon oluyoruz bir iki senede bir.. Bu senede olsak ne kiymeti var, Avrupa da siradanlastiktan sonra.. Avrupa da o iyi futbolu oynayabiliyor musun, o onemli benim icin..
Kalli ise iyi hoca sinifinda degil, buyuk hoca sinifinda. Arada kavram farki var. O yuzden devre arasinda kimse gelip gitmeyecek Galatasaray'a.
Galatasaray'in bu sene formsuz kalacagi kesitler de olacak. Ama su anda en iyi futbolu oynayan bu takimi olcerken, kazancta Hasan Sas'a ve Nonda'ya (Denizli) paye vermeyelim; kayiplarda da sadece Feldkamp'a gecirmeyelim (Bordo).
Adaletli olalim. Bordo macini forvet katletti, Denizli macini Kalli kazandi.
Tek sorun Kalli degil, tek sorun onyargilarimiz.
Kalli buyuk hoca sinifinda idi.. Simdi degil maalesef.. Artik oyunu duzgun izleyemiyor, sanirim adapte olamiyor.. Zaten cogu macta usuyor, gozler sulaniyor, montuna gomuluyor, rakibin hocasi ceketle dururken.. Anormal bir durum degil bu, yasi maalesef buyuk handikap.. Bu seviyeyi kaldiramiyor olabilir.. Bundan 10 kusur sene once bizden, 7-8 sene once de Bjk den saglik sebepleriyle ayrildi..
Saglam yardimci da almadi yanina, iki tane cevirmeni var.. Hasan in sag bek oynayip oynamayacagini bilmiyor, bilemiyor onlara soruyor (kendi bu sekilde bir aciklamada bulundu).. Komik degil mi sizce de?..
Niye onyargim olsun Kalli hakkinda?.. Ilk gelisinde yarattigi takimi tribunlerde hayranlikla izlemis biri olarak, bu sene basinda hayli mutlu olduydum.. Ama gorduklerim beni endiselendiriyor.. Elimden geldigince bunlari dile getirmeye calisiyorum..
A.Avci nin 3 buyukleri calistiramayacagina nerden hukmettiniz?.. Benim gordugum iki senede kisitli butcesi olan, seyircisiz, stadsiz IBB yi 2.ligden alip 1. ligin en iyi futbolunu oynayan takimlarindan biri yapti.. Izlemenizi tavsiye ederim.. GS i iyi tanimasiyla, Turk futbolunu, futbolcusunu iyi tanimasiyla, beyfendiligiyle bence bize cok yakisir..