Milli takimimiz Brezilya'yi yenerek dunya ucuncusu olmus.
Aferin aslanlara..
http://www.ntvspor.net/Pages/17124.ASP
Sevgiler,
Tuba
Ampute Milli Takımımiz dunya ucuncusu
Moderator: Staff
-
-
Ampute, daha dar anlamli bir kelime, kolu ve/veya bacagini kaybetmis kisileri kastediyor. Bedensel engelli ise daha geniş bir kavram, mesela omurilik problemleri sonucu tekerlekli sandalyede yasamak zorunda kalan kisiler "bedensel engelli" oluyor.Mehmet Ulupinar wrote:Heryerde 'ampute' deyip duruyorlar son bir kac gundur. Bunun Turkcesi 'bedensel engelli' degil mi, yoksa o baska bir ifade mi? Bu insanlarin dilimizi bozmakla derdi ne acaba?
Tan Erten
-
- Moderator
Dilim ucunda ama simdi adim cimis dokuza inmez sekize diye girismedim. Baktim Mahmet pas vermis bir iki ciziktirikte benden.
Esek kafalilar iste. Ampute diye bir kelime Ingilizce de bile yok. Amputee var. Elbette bunu Fransizca okuyorlar. Al sana Ampute oluyor. Amputee "Budanmis" demek ve latince den gelir. Tipta oldugu gibi Latince modadir. Elini kolunu kaybetmis ya da kesmek zorunda kalinmislar icin Amputee'nin Tirkce tam karsiligi "budanmis" olur ve cuk diye oturur aslinda. Ama olmaz. Ampute gumpute bilmenete diyerek esogululuk yapmak moda aydinlar arasinda.
Esek kafalilar iste. Ampute diye bir kelime Ingilizce de bile yok. Amputee var. Elbette bunu Fransizca okuyorlar. Al sana Ampute oluyor. Amputee "Budanmis" demek ve latince den gelir. Tipta oldugu gibi Latince modadir. Elini kolunu kaybetmis ya da kesmek zorunda kalinmislar icin Amputee'nin Tirkce tam karsiligi "budanmis" olur ve cuk diye oturur aslinda. Ama olmaz. Ampute gumpute bilmenete diyerek esogululuk yapmak moda aydinlar arasinda.
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
-
Cengiz Abi,
Dun aksam CNNTURK'te Beyazit Ozturk (BEYAZ)'in programina milli takimin oyuncularindan bazilari konuk oldular , konuklardan biri de Sifo Mehmet'ti.
Arada bazi klipler gosterildi.
Allah sizi inandirsin iki bacakla boyle top oynayamam , aklimi aldilar, adam gecmeler goller ustelik koltuk degnekleri ile..
Bir idman goruntusu vardi ki gozlerim doldu
Duz kosu yapiyorlar.
Insanoglunun tum engellere karsi savasinin en buyuk ornegidir bu cocuklar, fizikte degil kafada bitirmisler isi.Hepsi gercek sporcu.
Biz hala milli takima verilecek primi konusalim, jipin modeli ne olsun markasi ne olsun.
Milli takima gidipte para isteyen sporcunun da
Bakin buyuk yaziyorum
Sonuna kadar da arkasindayim
DAGDAKINDEN FARKI YOKTUR
Dun aksam CNNTURK'te Beyazit Ozturk (BEYAZ)'in programina milli takimin oyuncularindan bazilari konuk oldular , konuklardan biri de Sifo Mehmet'ti.
Arada bazi klipler gosterildi.
Allah sizi inandirsin iki bacakla boyle top oynayamam , aklimi aldilar, adam gecmeler goller ustelik koltuk degnekleri ile..
Bir idman goruntusu vardi ki gozlerim doldu
Duz kosu yapiyorlar.
Insanoglunun tum engellere karsi savasinin en buyuk ornegidir bu cocuklar, fizikte degil kafada bitirmisler isi.Hepsi gercek sporcu.
Biz hala milli takima verilecek primi konusalim, jipin modeli ne olsun markasi ne olsun.
Milli takima gidipte para isteyen sporcunun da
Bakin buyuk yaziyorum
Sonuna kadar da arkasindayim
DAGDAKINDEN FARKI YOKTUR
TRUST GALATASARAY
MGC
MGC
-