16. Hafta: Galatasaray-Sivasspor 2-0 (Nonda, Baris)
Moderator: Staff
-
Maçı 30-35 kişilik tanımadığım bir taraftar gurubuyla seyrettim.
Genç futbolcular üzerinde büyük bir stres ve yük var. Bu bazen çok basit
hatalar yapmalarına yol açıyor. Maalesef seyircinin beklentisi çok
yüksek, kimsenin en küçük bir hataya tahammülü kalmamış. Bu bence
camianın geneline hakim olan kötü bir psikoloji.
Maça kendimi kaptırmış, kaçan pozisyonlara sinir olup ahlar vahlar
çekerken Arda ve Servet'in tartştığı pozisyon geldi çattı. Ondan sonra
takım içindeki genç futbolcuların Arda'yı teselli etmelerini ve birbirlerini
sakin olmaları yönünde yatıştırmaya çalışmalarını görünce bende kendime
geldim. O an çocuklara resmen üzüldüm. Sonra kendime kızdım.
Mücadaleyi ayakta alkışlayıp oynanan futbola şapka çıkarmak varken
sadece galip gelmeye odaklanıp yenelimde nasıl olursa olsun havasına
girdiğim için utandım.
Bence çok kaliteli gençlerimiz var. Bülent'in ilk yıllarını hatırlayınca Uğur'un
dün yaptıkları (adam geçmeler, sağdan sürekli bindirmeler vb.)
inanılmazdı. Hakan Ünsal'ın bizdeki ilk yıllarını düşününce Hakan Balta tam
bir usta gibiydi. Mehmet Topal ile Suat'ın Fatih Terimli ilk yılını kıyas edin.
Stumpf'la Servet'i düşünün arada ne kadar fark var. Bouzid bile dün hiç
sırıtmadı takımda, hatta birkaç kritik müdahele yaptı. Herkes Arda'ya
yükleniyor, fakat çocuk daha bu yaşta takımın beyni olmak zorunda kaldı.
Hem oyun kursun hem pres yapıp defansa yardımcı olsun. Biraz insafsızca
bir beklenti.
Her zaman söylenen birşey vardı: genç bir iskelet kuralım ve takımdan
iki-üç sene birşey beklemeyelim. Ben tamamen o moda girdim. Mücadele
ettikleri sürece (ki aksinin olacağını hiç düşünmüyorum) bu takımın aldığı
hiçbir sonuca üzülmeyeceğim. Çünkü bu iskelet bozulmaz ve hersene çok
değil bir iki takviye yapılırsa muhteşem bir takıma sahip olacağımıza
inanıyorum.
Burada tek handikap Feldkamp'ın yaşı sebebiyle uzun süre takımın
başında kalamıyacak olması. Seneye kesinlikle herkese güven veren
takımla çok oyanamayan (genç yada tecrübeli olabilir) bir hocayla 4
senelik bir anlaşma imzalanmalı. Gerekirse Feldkamp da danışman yada
menejer gibi bir sıfatla takımı takip etmeli. Bu gençlerede herkes biraz
sabretmeli.
Son olarak yazmadan geçemeyeceğim. Sivas teknik direktörü Bülent
maçtan sonra hakemler sorulduğunda 'konu 4 büyükler olunca gerisi
teferruattır' deyip eleştiride bulundu. Öncedende buna benzer açıklamaları
vardı. Bence kendisinin potansiyelini göstermesi açısından önemli.
Ali
Genç futbolcular üzerinde büyük bir stres ve yük var. Bu bazen çok basit
hatalar yapmalarına yol açıyor. Maalesef seyircinin beklentisi çok
yüksek, kimsenin en küçük bir hataya tahammülü kalmamış. Bu bence
camianın geneline hakim olan kötü bir psikoloji.
Maça kendimi kaptırmış, kaçan pozisyonlara sinir olup ahlar vahlar
çekerken Arda ve Servet'in tartştığı pozisyon geldi çattı. Ondan sonra
takım içindeki genç futbolcuların Arda'yı teselli etmelerini ve birbirlerini
sakin olmaları yönünde yatıştırmaya çalışmalarını görünce bende kendime
geldim. O an çocuklara resmen üzüldüm. Sonra kendime kızdım.
Mücadaleyi ayakta alkışlayıp oynanan futbola şapka çıkarmak varken
sadece galip gelmeye odaklanıp yenelimde nasıl olursa olsun havasına
girdiğim için utandım.
Bence çok kaliteli gençlerimiz var. Bülent'in ilk yıllarını hatırlayınca Uğur'un
dün yaptıkları (adam geçmeler, sağdan sürekli bindirmeler vb.)
inanılmazdı. Hakan Ünsal'ın bizdeki ilk yıllarını düşününce Hakan Balta tam
bir usta gibiydi. Mehmet Topal ile Suat'ın Fatih Terimli ilk yılını kıyas edin.
Stumpf'la Servet'i düşünün arada ne kadar fark var. Bouzid bile dün hiç
sırıtmadı takımda, hatta birkaç kritik müdahele yaptı. Herkes Arda'ya
yükleniyor, fakat çocuk daha bu yaşta takımın beyni olmak zorunda kaldı.
Hem oyun kursun hem pres yapıp defansa yardımcı olsun. Biraz insafsızca
bir beklenti.
Her zaman söylenen birşey vardı: genç bir iskelet kuralım ve takımdan
iki-üç sene birşey beklemeyelim. Ben tamamen o moda girdim. Mücadele
ettikleri sürece (ki aksinin olacağını hiç düşünmüyorum) bu takımın aldığı
hiçbir sonuca üzülmeyeceğim. Çünkü bu iskelet bozulmaz ve hersene çok
değil bir iki takviye yapılırsa muhteşem bir takıma sahip olacağımıza
inanıyorum.
Burada tek handikap Feldkamp'ın yaşı sebebiyle uzun süre takımın
başında kalamıyacak olması. Seneye kesinlikle herkese güven veren
takımla çok oyanamayan (genç yada tecrübeli olabilir) bir hocayla 4
senelik bir anlaşma imzalanmalı. Gerekirse Feldkamp da danışman yada
menejer gibi bir sıfatla takımı takip etmeli. Bu gençlerede herkes biraz
sabretmeli.
Son olarak yazmadan geçemeyeceğim. Sivas teknik direktörü Bülent
maçtan sonra hakemler sorulduğunda 'konu 4 büyükler olunca gerisi
teferruattır' deyip eleştiride bulundu. Öncedende buna benzer açıklamaları
vardı. Bence kendisinin potansiyelini göstermesi açısından önemli.
Ali
-
Mactaki dolulugu yanlız yeni stadla degil,
bilet fiyatlarının yarıya dusurulmesiylede (bonus Metin Oktay formasi ile birlikte) aciklayabiliriz.
Kabul edelim, Ali Sami Yen girisi, cikisi, trafigi,
oturma kalkamasi vs gibi artik cok kotu oldu ve malin gercek fiyati
dunku fiyat. Surumden kazanirsiniz ancak.
Hakan Sukur , ilk dakikalarda Nonda sevdigi orta tipini gostermesine ragmen, ancak bu orta Ugur tarafindan 84de tekrarlandi. rakip Kalecisi kisa, sagbek solbek kisa,
sende 1.90'nin ustunde 4 adam, ayrica iyi sicrayan birsuru adam varken,
Arda ve Sabri butun ortalari bel hizasinda yapmak icin direndiler.
Hakan Sukur-Arda-Sabri'nin rakip saha icerisibde sut atmadan yaptiklari algulum ver gulumler artik cok bunaltti. Kalli kementi atmakta cok gecikti.
Ardanin biraz yedege cekilmesi gerekiyor. Dunku ''FB'li'' Servet takim icindeki agbi-kardes iliskisini ve mucadele etme ile ilgili hem mucadelesiyle, hemde davranislariyla adeta ders veriyor. Arda simariklik yapip, el kol isareti ile karsilik veriyor. Sonra diyorsunuzki alt yapi soyle , Zafer hoca'ya yazik olmus. Alt yapida bunlar gruplasmayi ve her turlu takimi sabote etmekte dahil kliklesme oyunlari ogreniyorlarsa baslarim ben oyle alt yapiya. Bence teknik kadro dagitilip tamamen yabanci bir ekibe verilmeli.
Bouzid dün siritmadi ama tabii Balilide erken sakatlandi. Orkun yan top hatasi disinda cok iyiydi. Servet, Nonda, Mehmet Topal, Ugur dun iyi oynayan oyunculardi. Hakanlar, Karan ve Bouzid idare etti., Ugur hala nasil yeterli degilmis diyorlar anlamadim.
yere goge sigidirlamayan Gokhan Gonulden bir karis uzun, ayni zamanda 4-5 gol asisti/ortasi var. Eee, daha ne yapsin cocuk?
Bir iki lafta Bulent Uygun. Acayip demeclerine dun yenisini ekledi. Dun hakem ne yapti sana? Top oynadiniz mi?. Sadece alna daraltip direndiniz.
Ayrica centilmen gorunmelerine ragmen Sivasli oyuncular yandan ve arkadan direk ayak bilegine tabanla basiyorlar, meslekdasini sakatlama pahasina. Mehmet Topal ve Barisa yaptiklari faul kirmizilikti. Adam gibi onurlu bir sekilde Anadoluyu temsil edecekseniz edin, ama FB'nin PAF takimi ve kiralik katilligine soyunacaksaniz, yeriniz 2. Lig.
bilet fiyatlarının yarıya dusurulmesiylede (bonus Metin Oktay formasi ile birlikte) aciklayabiliriz.
Hakan Sukur , ilk dakikalarda Nonda sevdigi orta tipini gostermesine ragmen, ancak bu orta Ugur tarafindan 84de tekrarlandi. rakip Kalecisi kisa, sagbek solbek kisa,
Hakan Sukur-Arda-Sabri'nin rakip saha icerisibde sut atmadan yaptiklari algulum ver gulumler artik cok bunaltti. Kalli kementi atmakta cok gecikti.
Ardanin biraz yedege cekilmesi gerekiyor. Dunku ''FB'li'' Servet takim icindeki agbi-kardes iliskisini ve mucadele etme ile ilgili hem mucadelesiyle, hemde davranislariyla adeta ders veriyor. Arda simariklik yapip, el kol isareti ile karsilik veriyor. Sonra diyorsunuzki alt yapi soyle , Zafer hoca'ya yazik olmus. Alt yapida bunlar gruplasmayi ve her turlu takimi sabote etmekte dahil kliklesme oyunlari ogreniyorlarsa baslarim ben oyle alt yapiya. Bence teknik kadro dagitilip tamamen yabanci bir ekibe verilmeli.
Bouzid dün siritmadi ama tabii Balilide erken sakatlandi. Orkun yan top hatasi disinda cok iyiydi. Servet, Nonda, Mehmet Topal, Ugur dun iyi oynayan oyunculardi. Hakanlar, Karan ve Bouzid idare etti., Ugur hala nasil yeterli degilmis diyorlar anlamadim.
yere goge sigidirlamayan Gokhan Gonulden bir karis uzun, ayni zamanda 4-5 gol asisti/ortasi var. Eee, daha ne yapsin cocuk?
Bir iki lafta Bulent Uygun. Acayip demeclerine dun yenisini ekledi. Dun hakem ne yapti sana? Top oynadiniz mi?. Sadece alna daraltip direndiniz.
Ayrica centilmen gorunmelerine ragmen Sivasli oyuncular yandan ve arkadan direk ayak bilegine tabanla basiyorlar, meslekdasini sakatlama pahasina. Mehmet Topal ve Barisa yaptiklari faul kirmizilikti. Adam gibi onurlu bir sekilde Anadoluyu temsil edecekseniz edin, ama FB'nin PAF takimi ve kiralik katilligine soyunacaksaniz, yeriniz 2. Lig.
NO ADNANS, NO CRY !!
-
Biraz once Lig Radyo GS'in Sivas ile Mehmet Yildiz icin anlastigini ve Ocak'tan itibaren Mehmet Yildiz'in GSli olacagini soyledi.
Mehmet Guven ya da Ozgurcan'dan biri arti 3.5 milyon Euro deniliyor.
Ne diyeyim, ben cok etkilenemedim bu adamdan, ama Hakan ve Umit'in durumlari dusunulurse iyi bir forvet lazim. Neyse hayirlisi olsun.
Bu arada Capello da Ingiliz milli takiminin basina, Mourinho bu firsati reddettikten sonra.
Ali
Mehmet Guven ya da Ozgurcan'dan biri arti 3.5 milyon Euro deniliyor.
Ne diyeyim, ben cok etkilenemedim bu adamdan, ama Hakan ve Umit'in durumlari dusunulurse iyi bir forvet lazim. Neyse hayirlisi olsun.
Bu arada Capello da Ingiliz milli takiminin basina, Mourinho bu firsati reddettikten sonra.
Ali
-
Ugur gecen 3 senedir asist bakimindan hep ilk 3'te giden bir oyuncu, her sezon en az 3-4 gol atip, 10 tane kadar attiriyor. Tam anlamiyla Galatasaray'in gelecegi. Mac sayisi arttikca gol paslari da artacak ve su anda Galatasaray'da en iyi orta yapan 2 oyuncudan biri (Digeri de Hakan Sukur, dun oyunun basinda harika bir orta yapti mesela ve kanatlara giderse, "bana boyle atmaniz lazim" der gibi, cok iyi kesiyor ).Alpay Dedeoglu wrote: Bouzid dün siritmadi ama tabii Balilide erken sakatlandi.
Ugur hala nasil yeterli degilmis diyorlar anlamadim. yere goge sigidirlamayan Gokhan Gonulden bir karis uzun, ayni zamanda 4-5 gol asisti/ortasi var. Eee, daha ne yapsin cocuk?
Ben aslinda Aydin, Mehmet Guven ve Ugur disinda genclerden zorlayacak bir oyuncu oldugunu pek dusunmuyorum. Aydin sakatlandi, Mehmet penalti yaptirdigi Besiktas macinin etkisinde kaldi bir sure. Mehmet, orta sahadan bile kaleyi gorebilme yetenegine sahip cok iyi bir sutor aslinda ve ne yapip edilip kazanilmasi lazim.
Bouzid'i kadroda tutmasi zorunluydu Kalli de oyle yapiyor. Bence Bouzid'in de uzerine yatirim yapilmasi gerekli, evet siradan bir defans oyuncusu gibi ama surekliligi var, kaprissiz ve caliskan.
Takimin hala striker golcuye ihtiyaci var.
-
Alpay Dedeoglu wrote:Mactaki dolulugu yanlız yeni stadla degil,
Sen tabii Sivas'i sadece bu macta seyretmisin.Her macta kasap gibiler.Bunu kalklip da FB kiralik kattiligine indirgemek cok sig bir dusunce.
Eger adam gibi bir hakem olsaydi Arda'nin yaptigina kirmiziyi cakardi.O zaman son 15 dakika 10 kisi kaldiginda maci alabilecekmiydin?
Bulent Uygun FB'li diye boyle konusuyorsun eger soyadi "Korkmaz" olsaydi farkli konusurdun.Bu da iste bizim futbol kulturumuz ve bunun da bir parcasiyiz.
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
-
Baskanları FB uyesi ve Sedat Pekerin arkadasi ise ve FB maclarini eskiden duzenli izliyorsa,
Kadroda yer bulamayan FB'li futbolcular oraya gidiyorsa,
Surekli eski FB futbolculari ve antrenorleri kullaniyorlarsa,
Medyada tesadufi olarak Aziz Yildirim gudumlu kalemsorler tarafindan sisiriliyorlarsa,
Diger Anadolu klupleri mali cikmazlar icindeyken ne hikmetse bunlarda
boyle seyler yok ise,
İstanbul deplasmanlarinda bolca FB kaskollu-bayrakli seyircileri var ise,
Hakemli, gundem degistirmeli, bol radyoya televizyona cikmali alistigimiz FB medya ve gundem degistirme stratejilerini benimsiyorlarsa ,
bende onlari FB PAF TAKIMI (YADA TRIBUN TABIRIYLE YANDAN YEMIS FB ) olarak gorurum.
Asker Bulent denilen medya gulunun gecmisinde ne oldugunu biliriz. Kocaeli sampiyonluga cok yakin iken ani sebebi aciklanmayan performans dusuklugu(?!) ,(Gidin Kocaeline de anlatsinlar), GS sampiyonluk balosuna gidip FB'ye imza atmak, Oyuncu menajerligi ve teknik kadroda olmayi ayni anda yapmak, verilen gorevi yapmayarak yenilgiyi hazirlamak(Istanbulsporda Oguzu tutmayip FB yenildi diye Ali Sen tarafindan FB'den kovulmustu). Zaten bir futbolcu alakasi yokken,
''Vatan millet'', ''Karakterli adam'' ''Ataturk'' ''Asker selami'' vs gibi hamasi edebiyat yaparsa kusku duyulmali ondan. YAni Ataturkun takimi geyigine benziyor, ama ne hikmetse Ataturke suikast yapmaya kalkisan adami klup baskani yapilan yerde(Dr Nazim olayi)
Baskanlari dun gene ayni seyi yapmis. Mac cikisi baska konusuyor, daha sonra baska konusuyor. Trabzon olayindada manipulasyon yapmislardi.
Mac cikisi baska, daha sonra da baska konusmuslardi.
Valileri ne hikmetse sadece GS macina prim dagitir, vede tesadufturki FB li olarak bilinir. Evet Sivasin butun sorunlari bitmis, valilik butcesinde gani gani para, sira profesyonel futbolcuya dagitmaya kalmis.
Sert oynamalari baska, bilege sakatlamaya girmek bambaska.
Hepimiz az cok top oynadik, sakatlanmaya girmenin ne oldugunu biliriz.
Ne oldu birileride sakatlik basina prim mi verdi? Onu yapacagina top oyna golu atmaya , lider olmaya bak. Gecmis senelerdede ayni seyi yaparlardi bunlar yuksek irtifali, zimpara gibi buzlu karli Sivas sahasinda.
Ardaya kirmiz kart veremezdi cunku daha Barisa yapilana faul bile vermedi hakem. Mehmete yapilana cok bariz diye lutfen sari kart cikartti?Yan hakemin kac GS atagini yanlis ofsaytla kesmesine deginmiyorum bile!!
Bir an evvel dussunler ligden. Mehmet Yildiz ve Mohammed'in kontratlari bu sene sonu bitiyor. Gitsin birisi simdiden lig sonu icin anlassin, bunlar da avucunu yalasin. 3,5 milyon + Ozgurcan mis. Hadi ordan.
Insallah 2. lige duserler. Bir Anadolu takimi sampiyon olacaksa, kendi bilek gucuyle olsun, birinin gudumuyle ve masasi olarak degil.
Medyada tesadufi olarak Aziz Yildirim gudumlu kalemsorler tarafindan sisiriliyorlarsa,
boyle seyler yok ise,
Hakemli, gundem degistirmeli, bol radyoya televizyona cikmali alistigimiz FB medya ve gundem degistirme stratejilerini benimsiyorlarsa ,
bende onlari FB PAF TAKIMI (YADA TRIBUN TABIRIYLE YANDAN YEMIS FB ) olarak gorurum.
Asker Bulent denilen medya gulunun gecmisinde ne oldugunu biliriz. Kocaeli sampiyonluga cok yakin iken ani sebebi aciklanmayan performans dusuklugu(?!) ,(Gidin Kocaeline de anlatsinlar), GS sampiyonluk balosuna gidip FB'ye imza atmak, Oyuncu menajerligi ve teknik kadroda olmayi ayni anda yapmak, verilen gorevi yapmayarak yenilgiyi hazirlamak(Istanbulsporda Oguzu tutmayip FB yenildi diye Ali Sen tarafindan FB'den kovulmustu). Zaten bir futbolcu alakasi yokken,
''Vatan millet'', ''Karakterli adam'' ''Ataturk'' ''Asker selami'' vs gibi hamasi edebiyat yaparsa kusku duyulmali ondan. YAni Ataturkun takimi geyigine benziyor, ama ne hikmetse Ataturke suikast yapmaya kalkisan adami klup baskani yapilan yerde(Dr Nazim olayi)
Baskanlari dun gene ayni seyi yapmis. Mac cikisi baska konusuyor, daha sonra baska konusuyor. Trabzon olayindada manipulasyon yapmislardi.
Valileri ne hikmetse sadece GS macina prim dagitir, vede tesadufturki FB li olarak bilinir. Evet Sivasin butun sorunlari bitmis, valilik butcesinde gani gani para, sira profesyonel futbolcuya dagitmaya kalmis.
Ne oldu birileride sakatlik basina prim mi verdi? Onu yapacagina top oyna golu atmaya , lider olmaya bak. Gecmis senelerdede ayni seyi yaparlardi bunlar yuksek irtifali, zimpara gibi buzlu karli Sivas sahasinda.
Ardaya kirmiz kart veremezdi cunku daha Barisa yapilana faul bile vermedi hakem. Mehmete yapilana cok bariz diye lutfen sari kart cikartti?Yan hakemin kac GS atagini yanlis ofsaytla kesmesine deginmiyorum bile!!
Bir an evvel dussunler ligden. Mehmet Yildiz ve Mohammed'in kontratlari bu sene sonu bitiyor. Gitsin birisi simdiden lig sonu icin anlassin, bunlar da avucunu yalasin. 3,5 milyon + Ozgurcan mis. Hadi ordan.
Insallah 2. lige duserler. Bir Anadolu takimi sampiyon olacaksa, kendi bilek gucuyle olsun, birinin gudumuyle ve masasi olarak degil.
NO ADNANS, NO CRY !!
-
1)Sedat Peker'in arkadasi degil enistesi.Alpay Dedeoglu wrote:Baskanları FB uyesi ve Sedat Pekerin arkadasi ise ve FB maclarini eskiden duzenli izliyorsa,
boyle seyler yok ise,
2) Valilik'in prim dagitmasi ciddi bir suc, nasil olur da devletin butcesinden prim verilir anlamak mumkun degil ama acikcasi dogru soylediginden de suphem var.
3) Maddi problemi olmadigini nerden biliyorsun? Ayrica stadin yarisini dun verseydin gorurdun ne kadar dolacagini tribunlerin.Muhtemelen GS seyirci averajindan fazladi maca gelen seyircisi.Istanbul'un yarisi Sivasli.
4) Sivaslilarin FB falam ve bayraklari olmasi dogal, ikinci takimlari FB olabilir, sonucta FB taraftari Bagdat Caddesi civarinda degil bu ulkenin en buyuk taraftar kitlesidir.Diyarbakir maclarinda da Sari-kirmizi goruyoruz!!!
5) Bulent Uygun gibi bin tane adam su camiada, egitimleri nedir ki kulturleri zekalarin olsun.O zaman isin icine filtreleme mekanizmasi giriyor bu da tabii renklerle olacak bir is.Isine gelenleri yazip gelmeyenleri yazmamak olmaz.Bu baskanlari icin de gecerli hatta su engin derin bilgilerini ALI IPEK icin de yazarsan cok makbule gecer Alpay.
Ister ikinci lige dussunler ister ciksinlar zerre kadar umurumda degil ama ben Kasimpasa salak Ankara takimlari olacagina taraftari olan anadolu takimini tercih ederim.
Savas
-
-
Alpay Dedeoglu wrote:Baskanları FB uyesi ve Sedat Pekerin arkadasi ise ve FB maclarini eskiden duzenli izliyorsa,
boyle seyler yok ise,
.
Ayrıca İkinci Ligde oynarlarken forma, şort, eşofman ve bilumum ıvır zıvırını FENERIUMdan alıyorlardı. İnanmayan açar o günlerin gazetelerini,dokümanlarını inceler.
-
Dogrudur ve bu ovunulecek bir durum.Soner Özaltındere wrote:Alpay Dedeoglu wrote:Baskanları FB uyesi ve Sedat Pekerin arkadasi ise ve FB maclarini eskiden duzenli izliyorsa,
boyle seyler yok ise,
.
Ayrıca İkinci Ligde oynarlarken forma, şort, eşofman ve bilumum ıvır zıvırını FENERIUMdan alıyorlardı. İnanmayan açar o günlerin gazetelerini,dokümanlarını inceler.
Fenerium bir markadir ve FB'de bir kac yil hic bir marka ile anlasma yapmayip kendi formasini kendi uretti ve diger takimlarada urunlerini sundu.
Ne var bunda?
FB kazandigi sampiyonluklarda derbilerin cogunu aldi, sampiyonlugu verdigi yil dahil acip bakilabilir BJK-TS-GS maclarinin sonuclarina, kaybettigi sampiyonlukta da Anadolu takimlarina verdigi puanlar belirgin oldu.GS ise Anadolu takimlarindan cikardigi 3 puanlarla sampiyon oldu.
Biraz mantik, biraz insaf lutfen.
Savas
-
- Moderator
Bugun Sivas FB arasindaki iliski uzerine derlenen paranoya vaktiyle GS ve Diyarbakir icinde FB'liler tarafindan beslenmisti. Sivas'in FB destegi ile liderlik icin carpismasi hakkinda bu kadar laf uretmek elbette tarafgirligin bir sonucu.
Bir Anadolu takiminin ligin tepesini zorlanmasi herkesi memnun etmeli fikrini destekliyenlerdenim. FB Sivas maclarinda sikeye benzer durumlar varsa ornekleri varsa (ki ben boyle seyler duymadim) durumu baska yonden degerlendirmek gerektigini de inkar etmem. Sivas'in basarili olmasi FB'nin maddi manevi (seyirci destegi ile mesela) yardimi ile olacaksa ve bu da kendi aralarindaki maclarda hatir gonul durumuna donusmeyecekse ne zarari olabilir.
Dunku FB GB maci devre arasi Bulent Korkmaz macin hakemi ile karsilastiginda konusmak isteyen FB'li yonetici Uslu'yu soyunma odalarinin civarinda gordugunde bu manzara karsisinda "ayip yahu sizde hic utanma sikilma yok mu" diye bagirmis. Bunun uzerine Uslu gulerek yuruyup cikip gitmis. FB'li yoneticinin hakemle irtibata gecmeye calismasi hakikaten ayip oldugu ortada. Sonra sorduklarinda Uslu "nasilsiniz hocam" dedim "bunda bu kadar buyutulecek ne var?" diye olayi gecistirmeye calismis. Ama devre bitminde hakemin vermedigi penalti olayinin daha kokusu dagilmadan hakeme hal hatir sormak nereden icabet etti diye sorarlar adama boyle. Gorunce basinla selam verir yurur gidersin.
Bir Anadolu takiminin ligin tepesini zorlanmasi herkesi memnun etmeli fikrini destekliyenlerdenim. FB Sivas maclarinda sikeye benzer durumlar varsa ornekleri varsa (ki ben boyle seyler duymadim) durumu baska yonden degerlendirmek gerektigini de inkar etmem. Sivas'in basarili olmasi FB'nin maddi manevi (seyirci destegi ile mesela) yardimi ile olacaksa ve bu da kendi aralarindaki maclarda hatir gonul durumuna donusmeyecekse ne zarari olabilir.
Dunku FB GB maci devre arasi Bulent Korkmaz macin hakemi ile karsilastiginda konusmak isteyen FB'li yonetici Uslu'yu soyunma odalarinin civarinda gordugunde bu manzara karsisinda "ayip yahu sizde hic utanma sikilma yok mu" diye bagirmis. Bunun uzerine Uslu gulerek yuruyup cikip gitmis. FB'li yoneticinin hakemle irtibata gecmeye calismasi hakikaten ayip oldugu ortada. Sonra sorduklarinda Uslu "nasilsiniz hocam" dedim "bunda bu kadar buyutulecek ne var?" diye olayi gecistirmeye calismis. Ama devre bitminde hakemin vermedigi penalti olayinin daha kokusu dagilmadan hakeme hal hatir sormak nereden icabet etti diye sorarlar adama boyle. Gorunce basinla selam verir yurur gidersin.
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
Cengiz agbi, "Anadolu Takimi" lafi kulaga hos geliyor ama bence ciddi bir ayirimciligi iceriyor. Ne yani FB veya GS, Mora Yarimadasinin takimi mi?Cengiz Akgun wrote: Bir Anadolu takiminin ligin tepesini zorlanmasi herkesi memnun etmeli fikrini destekliyenlerdenim
Bu suni bir ayirim ve bunu daha cok Trabzon parlatmayi seviyor. Nitekim Hagi bizdeyken bundan 3-4 sene once, bu temel uzerine bina yapmaya kalkmislar ve 10 kusur maci bedavaya getirmislerdi. Samsun, Antep, Ankara takimlari mebzul miktarda hatir sikesi yaparak Trabzona omuz atmislardi da yine Hagi'li GS Trabzon'u Trabzon'da yenerek Fener'e sampiyonluk yolu acmisti.
Anadolu takimi diyerek Sivas'i sempatik hale getiremiyorum bir turlu; o baskanla, o hocayla daha cok Mafya takimi gibiler, kimse kusura bakmasin.
-
Savas Macun wrote:Dogrudur ve bu ovunulecek bir durum.Soner Özaltındere wrote:Alpay Dedeoglu wrote:Baskanları FB uyesi ve Sedat Pekerin arkadasi ise ve FB maclarini eskiden duzenli izliyorsa,
boyle seyler yok ise,
.
Fenerium bir markadir ve FB'de bir kac yil hic bir marka ile anlasma yapmayip kendi formasini kendi uretti ve diger takimlarada urunlerini sundu.
Ne var bunda?
FB kazandigi sampiyonluklarda derbilerin cogunu aldi, sampiyonlugu verdigi yil dahil acip bakilabilir BJK-TS-GS maclarinin sonuclarina, kaybettigi sampiyonlukta da Anadolu takimlarina verdigi puanlar belirgin oldu.GS ise Anadolu takimlarindan cikardigi 3 puanlarla sampiyon oldu.
Biraz mantik, biraz insaf lutfen.
Savas
Savaş Bey,
doğruların ve övünülecek şeylerin kişiden kişiye değiştiğini düşünürsek bunda garip olan şey şudur; Sivasspor'un neyin karşılığında bilinen ve zaten bu işle uğraşan markaların dışında Feneriumdan malzeme almayı tercih etmişti? Siz düşünebiliyor musunuz ki dünyada herhangi bir sektörde bir şirket kendine rakip bir şirketle ticari ilişikiye girsin?Böyle bir mantığı benim kafam almıyor, size göre bunda hiçbir şey olmayabilir ama bana göre çok şey var.
-
- Moderator
Ortada gerek medya ve gerekse TFF bir suru cikar icin bu lig yarismasini adaletli olmasinin onune gecmekte. Goruldugu uzere gelirlerin dagilimda olsun hakemlerin kararlarinda olsun Anadolu takimlari uvey evlat muamelesine tabii tutulmakta. Bunlarin olmamasina Amerikalilar "level playing field" diyorlar.Ufuk Sezekkaplan wrote:Cengiz agbi, "Anadolu Takimi" lafi kulaga hos geliyor ama bence ciddi bir ayirimciligi iceriyor. Ne yani FB veya GS, Mora Yarimadasinin takimi mi?Cengiz Akgun wrote: Bir Anadolu takiminin ligin tepesini zorlanmasi herkesi memnun etmeli fikrini destekliyenlerdenim
....
http://en.wikipedia.org/wiki/Level_playing_field
Herkesin esit ve ayni sartlarda yarista olmasi demek.
Evet bunlar Anadolu takimlarinin getirdikleri ile goturdukleri arasinda orantili deniyor ama kazin ayagi oyle degil. Kac senedir Sampiyon olmamis TS hala gelir dagiliminda kollanmakta ve seyirci kitlesi var denilerek payini yukseltip basarisi ile orantili olmayan paralari almaktalar.
Sehir takimlarinin seyirci kitlesi yok deniliyor. Bu sartlar altinda nasil olsun ki. Bir iki sene birinci ligteler ondan sonra ikinci ligte. Arkalarini belediyeye yaslayanlar bir derece mali bakimdan idare ediyor. Anadolu takimi basarili oldukca seyircisi olur. Bir zamanlar Eskisehir'in oldugu gibi. Sivas ve Kayseri iki uc sene boyle ligin birinciligini zorlasin seyirci kitlesi de arkalarinda olur. Hic olmazsa hala FB'yi BJK ya da GS tutan bu kendi takimlarinin maci disinda o stadta gereken destegi bu takimlara gosterirler.
Cengiz Akgun
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.