20.Hafta A.gucu-Galatasaray 0-4 (Hakan, Arda, Umit, Serkan)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Harun Demirci
Posts: 111
Joined: Sun Sep 23, 2007 9:44 pm
Location: KADIKÖY
Contact:

Post by Harun Demirci »

Hiç ümidim olmayan bir maçtan bu denli net bir galibiyet almak inanılmaz güzel oldu. Bu yılın en iyi transferi sanırım Sabrinin gönderilmesi olmuş. Her kez iyi niyetle ve büyük gayretle oynadı ki, sonuç ortada. Ama Arda ve Mehmet Topala ayrı bir sayfa açmak lazım.

Ayrıca 100% türk malı bir galibiyet oldu.
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Ligde 10 Şubat'a kadar maç olmaması sakatların iyileşmesinin yeterli süre ve afrika kupasının 10 Şubatta bitmesi de 2 oyuncumuzun gelecek olması takım için avantaj. Üstelik bu çok zor dönemi hasarsız atlatmayı başardık.

Takım içerisinde kendi kendimize yine problem yaratmazsak önümüz açık.
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Feldkamp'ın açıklamaları:

27.01.2008 22:18

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, kazandıkları için çok mutlu olduğunu belirterek, ''Yukarıdan biri kaybetti, biz de kazandık. O nedenle bugün çok mutluyum'' dedi.

Feldkamp, 4-0 kazandıkları Ankaragücü maçından sonra yaptığı açıklamada, Çarşamba günü oynanan Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçında 3-0 yenik duruma düştüklerinde, taraftarların ''beş, beş'' diye bağırmalarının kendisini çok üzdüğünü belirterek, ''O gün rezil olduk. Sanırım bundan oyuncularımız da etkilenmiş. Çok gayretliydiler. Saha şartlarıyla da iyi mücadele ettik ve çabuk oynamayı bildik'' diye konuştu.

Basın mensuplarının transferle ilgili ısrarlı sorularına karşın, ''Bu gece
kimseyi yollamıyoruz, kimse de gelmiyor'' ifadesini kullanan Feldkamp, şu an kadrosunun eksik olduğunu ve istese de kimseyi yollayamayacağını belirtti.

Transfer konuşmak istemediğini, bugün galibiyetin mutluluğunu yaşamak
istediğini söyleyen Feldkamp, ''ara transfer döneminde oyuncu alınmazsa giderim'' şeklindeki açıklamasının şaka olduğunu, çünkü o dönemde Emre'yi kadrolarına kattıklarını ifade etti.

Alman teknik adam, Sabri'nin kadro dışı kalmasına ilişkin sorulara ise şu
şekilde cevap verdi:

''Sabri'nin menajeri teklifler olduğunu söyledi. Bakacağız, değerlendireceğiz. Oyuncu ile ilgili o an doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Sabri için beklenmedik bir karar olmadı. Çünkü 7 aydır beraberiz ve Sabri için ekibimle beraber çok çalıştık. Sabri çok iyi ve dürüst bir insan, hatta bazen ondan bir şeyler öğrenebileceğimi hissediyorum. Ancak kendisi beraber olduğumuz dönemde takım oyunu oynama yönünde ilerleme kaydedemedi.''
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Ben de puan kaybimizin garanti olacagini dusundugum bir mactan bu kadar net bir skorla uc puan almamiza hem sasirdim hem de cok sevindim.

Ankara Gucu'nun sanirim bugune kadar evinde yenilgisi yoktu, bu kadar eksikle gidip 4 atmak cok iyi oldu.

Arda konusunda ben yeni bir sey gormedim. Bu sene ozellikle Lincoln sakatlandiktan sonra GS'in neredeyse her pozisyonunu Arda hazirliyor, nerdeyse her pozisyonunda o var. Lincoln ile birlikte bir iki mac yaptiklarini hatirlayinca insan ister istemez su adam donse oynasa, iyi bir Linderoth ve Ayhan ile bu takim ne olur diyor.

Bir defansin hem Arda hem de Lincoln'u tutmasi cok cok zor, umarim bir arada izlemek kismet olur.

Feldkamp Sabri'yi affedecek gibi haberler var, yani yonetim konusmus, ikna etmis Kalli'yi geri adim atmaya gibi. GS civisi cikmis gibi dudrdukca oyuncular inatla birakmiyor mucadeleyi.

Cok cok iyi bir galibiyet oldu. Sakatlarimiz biraz iyilesirse belki biraz umitlenmek icin sebep olur. hem hakan hem de Umit'in gol atmasi sevindirici oldu.

Ali
Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Bu mac icin Mehmet Topal'a ayri bir yer ayirilmasi lazim... Orta saha da hem kendinin hem de Guven ve Serkan'in gorevlerini yapti...

Her gecen hafta kedisine olan guvenim ve hayranligim artiyor... her hafta ustune biraz daha koyarak oynuyor... daha hala dort dortluk degil ama oynadikca daha iyi oluyor... Bana gore acikcasi Linderoth'u hic oyle aman aman aratmiyor... hatta topu kazanma ve ileri cikan defansin kademesine girme yonunden Linderoth'dan daha fazlasini veriyor ama kaptigini kullanma yonunden henuz Linderoth ayarinda degil ama ilerliyor... aptal bir topcu degil - akillica isler yapmak istiyor bazen top sut ve paslarda ayagina duzgun oturmuyor o kadar... fizik olarak da cok guclu ve dengeli kolay yere yikilmiyor... Takim da favorilerim arasina girdi diyebilirim... Yeni transfer gelse de takimdan kesilecegini zannetmiyorum...
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Mehmet TOPAL cok iyiydi.Her gecen gun futbolunun ustune katma deger koyuyor.

Arda TURAN 80 dakika istedigimiz seyleri yapti.

Hakan SUKUR bos kaleye topu yollayabildi sagolsun mactaki en olumlu hareketi idi.(Sezonun sonunu sabirsizlikla bekliyorum.)

Umit KARAN nefes aldigi surece, sakat olmadigi surece cezali olmadigi surece Galatasaray'in ilk 11'in de olmalidir.Taktik icabi bazi maclarda yedek oturtabilirsin tabiki..

Hala soyluyorum hep soyledim gelecekte de soylecegim.

JARDEL'den sonra hareketli toplara vurabilen en iyi futbolcu Umit KARAN'dir ve sansliyiz ki Galatasaray'dadir.Attigi gol kendisinin bir
alamet-i farikasi dir.
TRUST GALATASARAY
MGC
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Sevinin bakalim, ama GS 4-0 lik mac cikarmadi. Rakip zayifti, ilk golu onlar
atmis olsalardi, GS tel tel dökulup, yeni bir OFTAS vakkasi yasanmis olacakti...
bu kesin. Mehmet Topal bu mac zaman zaman sacmaladi. Arda ayaginda cok
top tuttu, ceza sahasi cizgisi ustunde mahalle calimlari atmaya kalkismasi
manyakliktan öte bir hareket. Futbol bu degil. Arda, kim ne derse desin, cok
top eziyor, sorumsuzca top oynuyor...Sabri'yi sorumsuzca oynuyor, takim
oyunu bilmiyor diye suclayan kafaya duyurulur, ama sikarmi onu kadro disi
birakmak. Sabri 'yasli', Arda GS'in yeni altin yumurtlayan yetenegi.

Umit Karan'in golden sonra surat ifadesine baksaydiniz, böyle bir vurusu
kendisi bile beklemedigini görurdunuz ;-) Gerci Manisaspor'a gecmiste
buna benzer bir gol atmisti. Neyse o top tribunlere de gidebilirdi.

Arda taraftari tavlamayi birak, isine bak. Bu cocuk benim yeni favorim
olmaya aday.
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

arda konusunda ali abinin dedigi cok onemli bir nokta var: galatasaray'in girdigi pozisyonlarin cogunda arda imzasi var. bu milli takimda da boyleydi. son oynanan milli maclardan birinde ben de ayni seyi yazmistim. iste bu yuzden arda'nin topla cok oynamasina kizmiyorum. bir de sunu soylemek lazim: arda'nin topla oynamasini hasan ya da benzerlerininkiyle bir tutmamali. cunku arda daha cok rakibe feyk atmak ve bundan zaman ve mekan kazanip hem kendini hem de pas atmayi dusundugu arkadasini savunan adamlarin dengesini bozmayi hedefliyor. bunda da genellikle basarili oluyor.

arda icin oftas macindaki oyununa dair cok olumsuz seyler yazmistim. bu maci seyredemedim ama arda'nin oftastaki oyunu tam bir felaketti; dun geceki mactaki performansi bu gercegi degistirmez. bu felaketin arda'nin ayaginda cok top tutmamasi, defansa cok yardimci gibi olmamasi gibi artik geleneksellesmis arda elestirilerinden cok daha baska bir yonu vardi. arda o macta nedense top ayagina geldiginde bile isteksizdi. birak top rakipten kosup takim savunmasina katki yapmayi, takim ataga kalkarken bile defans oyuncularinin dahi gerisinde kalan, bir turlu ileri cikmayan, ayagina top geldiginde lutfen oynayan hatta oynar gibi yapan, ve hepsinden vahimi toptan daha cok hakemle oynayan bir arda vardi. ama arda, en azindan hucumdayken istekli oynasin, mac icinde cenesi ve eli-kolu yerine ayaklarini calistirsin; galatasaray'in en buyuk silahi olacaktir. varsin o zaman cok kosmasin, varsin o zaman mac esnasinda kopuk kopuk oynasin. arda bu mactaki performansini ve etkinligini istikrarli bir sekilde diger maclara da tasirsa fener'in alex'e yaptigi katkiyi galatasaray'a yapar.
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Arda ile ilgili benim katıldığım eleştiri kondüsyonunu bir türlü üst düzeye çıkaramaması, çok genç, çok daha iyi durumda olabilir, daha çok koşabilir, geriye daha çok yardımcı olabilir vesaire, bence bütün bunlar çok haklı.

Katılmadığım ise şu top tutma meselesi. Bana biraz ezberden bir eleştiri gibi geliyor. Topu ayağından çıkarmak pas verilmesi anlamlı bir yerde takım arkadaşın varsa olumludur, yoksa sırf ayağından çıkarmış olmak için topu çıkarmasının faydası ne? Örneğin Arda her aldığı topu hiç tutmadan tek pasla geriye dönüp Orkun ya da Servet'e uzatsa daha mı faydalı olacak?

Arda ayağında çok top tutuyor diye eleştirenler GS böyle ahım şahım toplar oynuyor, takım dalga dalga atakta, koşup yer değiştiren bir sürü eleman var da Arda bunlara pas vermiyor mu diyorlar?

Topu tutmak bazen takım için son derece faydalı oluyor, arkadasların boş alana gıdebiliyor, hucumda cogalabiliyorsun vesaire. Bazen de hemen pas vermek iyi tabii. Ben Arda'nın bu ayrımı yapmak konusunda son derece başarılı olduğu fikrindeyim (tabii kimse bunu 100% beceremez), Hasan Şaş ile karıştırmamakta fayda var. Zaten o yüzden GS'ın neredeyse her pozşsyonmunda Arda'nın katkısı, oyun kurması var.

Ne bileyim, Ronaldinho da Christiano Ronaldo da Seedorf da ayaklarında bolca top tutuyorlar, herkes ayaklarında ne kadar top tuttuklarına değil topu çıkardıklarında ne yaptıklarına bakıyor. Sevgili Hasan Sabri'den farkı ne demiş, işte o fark da topu ayaklarından çıkardıklarında ne yaptıkları ile ilgili. Arda birilerini gol pozisyonuna sokuyor, Sabri ise bunu yapamıyor.

Arda biraz daha ciğer açsın, biraz daha çok koşsun, bir de korner atmasın ya da o tarafını geliştirsin, biraz agresif defanslara karşı da bu yeteneklerişni arttırsın (ki bu bence nefes ile alakalı) bir de sağlam Lincoln olursa tadından yenmez. Şu anda Türkiye'nin en iyi hucum oyuncularından biri bence hatta daha iyisi var mı deseniz benim aklıma isim gelmiyor.

Ali
Ali Kaya
Posts: 182
Joined: Sun Mar 26, 2006 1:21 pm

Post by Ali Kaya »

Maçta en fazla M. Topal'ı beğendiğimi söyleyebilirim. M. Topal neredeyse her
rakip atakta doğru yerdeydi ve çok iyi müdahelelerde bulundu. Top
kullanmada kendini biraz daha geliştirise kim gelirse gelsin takımın değişmezi
olur.

M. Güven biraz daha acemi bir görüntü çizdi, fakat ben bunu çok şans
bulamamasına bağliyorum. M. Topal'ın şu anki durumuna oynayarak geldiğini
unutmamak lazım. Bence üzerinde durulması gerekli bir oyuncu.

Takımın genel olarak oyununu beğenmedim. İlk 25 dakika tam bir fecaat idi.
Bu bölümde A.gücü topa daha fazla hakim göründü (galiba toplama oynama
tüzdesi %53 gibi onların lehineydi). Sonra ne olduysa takim ciddi yüklenmeye
başladı. Açıkçası gol geliyorum dedi. Herhalde kimse 3 gol beklemiyordu, fakat
takım çok iyi oynamaya başlamıştı. 2. yarı durumu idare ettik. Çok yorulmadan
rahat bir galibiyet aldık.

Arda konusunda Fatih'e katılıyorum. Oftaş maçında resmen gamsız bir oyun
ortaya koymuştu. Bence bu üzerinde durulması gerekli bir konu. Bugün iyiler
arasındaydı. Şurası bir gerçek ki Arda oldukça kabiliyetli bir oyuncu.


Kupada Fener ile eşleşmek iyi olmadı. Sakatların düzelip form tutmaya
başladığı bir dönemde oynamayı tercih ederdim. İlk yarının sonlarında
yaşadığımız düşüşte Fener yenilgisinin payı büyüktü. Umarım benzer bir
durum bu dönemde yaşanmaz.
Post Reply