1) Umit milli takim tecrubesinin pek fazla bir sey ifade etmedigini dusunuyorum. Ulusararasi tecrube derken herhangi bir mactan degil en yuksek seviyedeki maclardan bahsediyorum. Bizde en fazla umit ve genc milli olmus Faruk vardi bilmem hatirlar misiniz? Nerede bilen var mi? Berkant vardi bir Bayern'in alt yapisindan bize gelmeden once umit milli takimda 33 gol atmisti. Hani nerede? Yok.Mert Tokman wrote:
1. Egemen'in umit milli takim gecmisini bir karistiriverirsen enternasyonel tecrubesini oldugunu gorursun... Egemen ust duzey ve lider bir oyuncu...
2. Mehmet Topuz'un alternatifi var --- Hamit ondan iyi - formunda oldugu zaman Sabri'de iyi oyuncu... ama milli takimin stoper ihtiyaci var... yapi olarak onde basmasi ve pres yapmasi gereken milli takimin hizli ve topa sert giren arkasina top atildiginda rakipten evvel topa yetisebilen stoperlere ihtiyaci var... Egemen bu yapi da bir oyuncu ve lider ozellikleri olan bir oyuncu... A milli olunca heyecanlanir hata yapar ama ustunde israr edilmesi gereken bir adam. Servet kendini gelistiriyor diyoruz - Kiessling karsisinda ne durumlara dustugunu gorduk...
3. Senin mantigina kalirsa ve 3 buyukler disindan adam alinmazsa Volkan Yaman, Tumer, Ilhan gibi oyuncular hicbir zaman kazanilmazdi. Milli takimin en cok gol atmis adami Hakan Sukur ilk defa Bursa da iken milli oldu.
4. Giray sacmaligi dururken Egemen'in alinmamasinin hicbir anlami yok. Egemen uluslarasi tecrubesi oldugunu iddia ettigimiz Toraman, Zan gibi adamlardan cok daha iyi. Bir de Ibrahim Kas sacmaligi var... Kas BJK'de kac macta forma giymis de milli takima aliniyor? Defansta Kas ve Giray gibi adamlarin alinmasi o bolge de saglam bir adama muhtac oldugumuzu gosteriyor. FT'nin en zorlandigi yer burasi - ben hala sasiriyorum Egemen'in umit milli'den gelmesine ragmen hic denenmemis olmasina.
2) Milli macta hata yapar diye bir sey yok. Zaten 2 ayda bir mac yapiliyor. O takimin en hazir ve en deneyimli oyunculardan kurulmasi gerekiyor.
3) Hakan Sukur bir kac kere milli olduktan sonra GS'a geldiler. Keza Besiktas oncesi Ilhan ve Tumer'in milli mac deneyimi cok sinirlidir. Volkan bir kere milli oldu GS'a gelmeden once o da sans eseri. Uzulmez sakatlandi da yedekten girdi. Bu oyuncularin A milli takima katkilari 3 buyuklere gelmeden once "ihmal edilebilir" derecede azdir. Asil katki transfer olduktan sonra olmustur. Bu bile kanit olarak yeterlidir aslinda.
4) Giray miray Ibrahim kas ben bilmem dedim... Onlar Terim'in derdi, kendi eksantrik secimleri.
Sadece kendi fikrimi soyluyorum. Ben olsam milli takim icin sunlari yaparim.
1) Uluslararasi karsilasmalar oynayan takimlardan veya Avrupa'nin ust duzey liglerinde oynayan takimlardan oyuncu cagiririm.
2) Kendi takiminda surekli ilk 11 oynayan oyunculari cagiririm. Kendi takiminda oynamiyorsa cagirmam.
3) Sadece kendi pozisyonunda oynatirim.
Bunlar benim kriterlerim olurdu. Kayseri ligde ilk 3'e mi oynuyor, takim UEFA'da 3-4 tur atlamis, gruplardan cikmis o da kriterlerime dahil olurdu. Kendi takiminda ilk 11 oynamayan, 3 aydir mac yapmamis adami Emre Belezoglu, Yildiray bile olsa almazdim. Milli takima hazir adam lazim. "Mehmet Topuz iyi oyuncu. Sag bek yok. Bu macta onu sag bek deneyelim" gibi sacmaliklara girmezdim.
Cok zorunda kalmadikca bu kurallari da bozmazdim. Hazir, iyi kotu deneyimi olan oyunculari toplar, iki gun antrenman yaptirir, taktik konusur, oyun planini belirlerdim. Oyuncularim bilirdi, ona gore calisirlar, ona gore transferlerini yaparlar, oynayacaklari takimlara giderlerdi. Kamuoyu da bilirdi, niye onu aldin bunu almadin diye sorulmazdi.
Ozan Ersoy