23.HAFTA GALATASARAY-KASIMPASA 0-1

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ali Kaya
Posts: 182
Joined: Sun Mar 26, 2006 1:21 pm

Post by Ali Kaya »

Halimize şükredelim, beterin beteri var. Sonuçta alnımızın akıyla (yada karasıyla) yenildik. Real Madrid gibi olmak vardı.

http://www.milliyet.com.tr/2008/02/25/s ... 5315345150
Ahmet Ünaydin
Posts: 41
Joined: Sat Apr 30, 2005 4:06 pm

Post by Ahmet Ünaydin »

Ali Gursel wrote: Ardasiz GS'a hosgeldiniz, zevkle izleyiniz.

Tekrar edelim: Lincoln bu halde iken, GS'in tek hucum kurucusu Arda'dir (aslinda biraz da Ugur'du ama esas Arda). Arda olmadi mi ayni bugunku gibi hucum yaparsiniz
Leverkusen maçını da gördük Ali bey. Bir zevk bir zevk. Hele o hücum organizasyonları, tadından yenmezdi.

Arda'yı beğenmeyi anlarim. Görüşünüzdür saygi duyarim ama Arda'nin maç çevirebileceğini kendisinin bile düşündüğünü sanmam. Dün akşam Arda da olsa böyle olurdu.
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Ahmet Ünaydin wrote:
Ali Gursel wrote: Ardasiz GS'a hosgeldiniz, zevkle izleyiniz.

Tekrar edelim: Lincoln bu halde iken, GS'in tek hucum kurucusu Arda'dir (aslinda biraz da Ugur'du ama esas Arda). Arda olmadi mi ayni bugunku gibi hucum yaparsiniz
Leverkusen maçını da gördük Ali bey. Bir zevk bir zevk. Hele o hücum organizasyonları, tadından yenmezdi.

Arda'yı beğenmeyi anlarim. Görüşünüzdür saygi duyarim ama Arda'nin maç çevirebileceğini kendisinin bile düşündüğünü sanmam. Dün akşam Arda da olsa böyle olurdu.
Ahmet bey, selamlar ederim önceliklen.

Leverkusen maçı demişsiniz, sizde de mi demagogluk başladı: Arda iyi demek Arda her maç çıkıp rakip kim olursa olsun takım mı kurtaracak demek? Adam iyi dedik, Zidane ya da Pele demedik.

Arda'yı beğenmiyorsanız GS'da kimi beğeniyorsanız söyleyin de ben Leverkusen maçında size onun performansını irdeleyeyim, ya da Kaımpaşa maçında.

Ha, ben Henry'den başkasını beğenmem derseniz iyi hoş da, GS ile ne işiniz var?

Bu arada Christiano Ronaldo'yu da beğenmiyordunuz, arada bir Premier Lig gol ve asist krallığı sıralamasına bakın derim vakit bulunca.

Adam beğenmemek kolay, ben de çıkarım kimseyi beğenmiyorum, Hagi adam mıydı, Alex topçu mu, bu Zico'yu da abartmışlar bir numara yoktu diye sayar giderim. O zaman futbolu sahada değil videogamelerde oynamak lazım ama, orada oyuncular çok çok iyi, her reset yapılınca da harika oynuyorlar.

Pardon, unuttum, siz Ümit Karan'ı beğenirdiniz, çok iyi oyuncu falan diye, Leverkusen ve Kasımpaşa maçlarında Ümit nasıldı (ya da kariyerinin hiç bir halt etmediği yüzlerce maçında), Arda'yı beğenmiyorsanız yazın da Ümit'i dinleyelim Leverkusen karşılaşmasında.

Arda'nın GS hücumunu oynattığı çuvalla maç var iki sezondur, GS'ı yakından takip edin derim, Arda olmasa Tromso ve Mlada Boleslav facialarımız falan olurdu diye başlar. Ha, Ümit Karan çeviriyor GS'ın maçlarını derseniz, almayayım, sağolun.

Ali
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

kimse kalli'ye falan kabahat bulmasin. adam kafasinda her ne tur sacma sapan deneysel dusunce varsa uygulama riskini alabilecegi belki de tek maca cikti. yahu alt tarafi kasimpasa. 22 macta hepi topu 12 puan toplamis, ligden coktan dusmus bir takim kasimpasa. galatasaray'dan ne kadro kurarsan kur, cikip bu maci almasi lazim. kadro ne kadar sacma dersen, sahadaki onbir icinde lincoln gibi bu maci tek basina alabilecek adam var, nonda gibi bir golcun var, umit karan'in var.

ama dun galatasaray inanilmaz derecede kotu oynadi. kotu oynayan sadece sacma sapan yerlerde oynatilan emre ve barusso degildi, ya da bu takimin oyuncusu olmayan carrusca. hakan balta macin basinda bir kez hucuma cikti, ondan sonra yok. ayhan, dun de yine pek cok basit top kaybi yapti. lincoln, sahanin belki de en kotusuydu. sezon baslarinda, ozan'la burada yazismalarimizi hatirliyorum; hakan'in ne cok top kaybettiginden bahsetmisti de ona bir de lincoln'un top kayiplarina bakmasini soylemistim. zayifliktan, agirliktan sayisiz top kaybetti. onundeki adama pas atamadi. nonda da kotuydu. gerci kendi basina ilk yarida bir pozisyona girdi, iyi de vurdu; ikinci yarida da gene guzel bir sutu vardi ama nonda ortalamasinin cok altindaydi. umit karan cok kolay bir golu kacirdi ikinci yarida. serkan ise kesinlikle galatasaray oyuncusu olacak kapasitede degil. bence ha carrusca ha serkan. neticede tum hatlariyla, sapir sapir dokulduk.

kasimpasa gibi sahadaki onbir adaminin 7-8 tanesini ceza sahasi hattinin gerisine cekmis, adeta kalesi onune gomulmus bir takim karsisinda bize gereken kanat organizasyonlariydi. sag kanattan hic akinimiz olmadi, ta ki hakan'in kalecinin poz vererek kurtardigi pozisyona kadar. arda arandi, ugur zaten cok aranacak, baris arandi, volkan arandi, sabri dahi arandi. dogru durust kanat organizasyonu yapamadan cepheden bu takimin savunmasini gezme ancak ve ancak cok hizli verkaclarla ve lincoln ve nonda'nin kendi kapasitelerine yakin oynayip birebirde adam eksiltmelerine ve pozisyon bulmalarina bagliydi. onlar da normal goruntulerinden cok uzaktaydilar.


her ne kadar bunun bahanesi de olmazsa da, bence kasimpasa'nin kazandigi frikikte faul falan yoktu. bu hareketin benzeri lincoln'e ceza sahasinda yapildi ikinci devrede, ayni hakem buna hicbisey calmadi. ayrica, faul bile olsa, faul bir dakikalik uzatmanin zaten sonunda calinmisti. frikik atilana kadar da bir dakikadan fazla sure gecti. bence, hakem frikik atilmadan devreyi bitirmeliydi.

son olarak 2008 yili basladigindan beri cok guzel duran toplardan gol yiyoruz :D oftas bir, kasimpasa iki :)
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Fatih Mutlu wrote: son olarak 2008 yili basladigindan beri cok guzel duran toplardan gol yiyoruz :D oftas bir, kasimpasa iki :)
Rize macinda da yedik Altan attiydi.
Tolga Girici wrote: Beni asil dusunduren Orkun'un durumu. Yedigi frikik golunde barajda bir anormallik var, duzgun kurulmamis bence. Ters ayakta yakalanmasi da bana Aykut'in Alexden yedigi golu hatirlatti. Yeteri kadar konsantre olmamis. Bu macta birden Aykut'u oynatmak da olmaz. Umarim Orkun kendini toparlar.
Bir kac yerde duydum okudum. Baraji yanlis kurdurdu Orkun, yok uzak koseye en uzun adamlari koydurmaliydi vs. vs. Baraji dogru kurdurdu Orkun. En uzun adamini ortaya koydu, uzak koseye de uzunlari yakin koseye kisalari Ayhan ve Umit Karan'i koydu.

Herkes zipladi bir kisi zipmaladi ve top onun basinin ustunden gecti. Bilin bakalim kim?

http://www.milliyet.com.tr/content/gale ... eriid=2957

Top gectiginde hala ayagi yerdeydi Servet'in. Top da tam kale arkasindaki tabeladaki AKU'nun U'sunun noktalarinin oldugu yere gitti. Servet'e de kizamiyoruz cunku Lever macinda kafasina darbe aldi beyin sarsintisi bile gecirmis olabilir. Kafa davul gibi sismisti. O yuzden frikige kafa vurmaya cekinmis olabilir ama top cok rahat alabilecegi yukseklikten gitti. Orkun sagina dogru hamle yapti, bu da topu hic gormediginin kanidi. Gormediysen bu topu oradan cikarmanin imkani yok.

http://www.milliyet.com.tr/content/gale ... aleriStart

Ozan Ersoy
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Orkun bana güven vermiyor. Nasıl Hakan'ın girdiği pozisyonu gole çevireceğine inancım zayıfsa, GS kalesinde kritik bir pozisyon yaşanırken Orkun'a olan güvenimde o derece zayıf!

Ve çok başarılı olabilmek içinde çok çok iyi bir kaleci'nin şart olduğuna inanıyorum. Her mevki için bu koşulun geçerli olmadığı kanaatindeyim ama kaleci icabında maçı kurtarabilecek kadar kaliteli olmalı. "Kalede Orkun olmsaydı..." dedirtebilmeli bazen.. Orkun bunu Erciyesteyken dedirtiyordu ama burda...?
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ben golu on kere gordum. Elbette Orkun o topu gormedi. Erhan fotorafini cekti. Bir de Erhan'in bu vurusu sans deniliyor. Bilemem orasini. Bizden aldiklari 3 puanla 24. haftaya 15 puanla giden takimda ne yaptigi mechul. Ama o vursu hicte acemi birinin vursu gibi degildi. Bir Hasan Sas ya da Sabri boyle bir frikik atabilir mi GS'da oynadiklari halde. Bence hayir.

Ugur evladim yok mu sende bu gol birader. koysanda sorular filan olmasa Orkun topu gordu mu ya da Erhan boyle bir frikik daha atar mi diye.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Tolga Kurtoglu
Posts: 83
Joined: Thu Aug 28, 2003 11:13 pm
Location: San Francisco,CA

Post by Tolga Kurtoglu »

Ozan Ersoy wrote: Orkun sagina dogru hamle yapti, bu da topu hic gormediginin kanidi. Gormediysen bu topu oradan cikarmanin imkani yok.
Olayin ozeti budur...Ben 4 sene amator olarak da olsa kalecilik yaptim...Izin verirseniz bu konuda yorumda bulunayim....Orkun'un o pozisyonda hatasi yok...Yapilmasi gerekeni yapti, barajdaki adam sayisi, adamlarin yerleri ve kendi durdugu yer dogrudur Orkun'un...

Bu pozisyonu yorumlarken atlanilan Erhan'in vurusunun kaleci acisindan inanilmaz zor bir top oldugu... Bir de biz yorumlarimizi vurusu gordukten sonra yapiyoruz, kaleci ise hazirligini vurus yapilmadan once...

Acmaya calisayim...

Kalecinin baraj ve kendi pozisyon alisi ile yapmaya calistigi, serbest vurustan gol olma olasiligini minimize etmektir...Bir baska deyisle Orkun bu hazirliklari Erhan'in topa vuracabilecegi butun olasiliklarin toplamini hesaba katarak yapmak zorunda...Bu perspektiften baktigimizda Orkun'un kendi durdugu yer ve baraji dogru...

Orkun baska ne yapabilirdi diye soracak olursaniz?

Eger topu gorebilecegi aciyi yakalayacagi kadar saga gitmis olsa idi (ki bunun icin neredeyse sag diregin dibinde pozisyon almasi gerekir), vurus aninda topu gorecek olmasi ragmen, ters koseye gonderilen averaj hatta averaj alti bir vurus bile gol olurdu...Halbuki Erhan averajin cok ustunde bir vurus yapti...Yani topu gormedigi icin yapilan elestiriler biraz yersiz...Erhan o kalitede bir vurus yaptiktan sonra, topu ilk anda gorebilecek yerde duran hicbir kaleci o topu cikaramaz...

Son olarak illa da bir hata arayacaksak, bu Ozan'in dedigi gibi Orkun'un erken saga hamlesi olabilir...Onun da tek nedeni var, baraja, kendi durdugu yere ve hepsinden onemlisi bizim ligden cikma Erhan'in o kalitede bir vurus yapabilme olasiliginin cok az olmasina guvendiginden serbest vurusu kullanan oyuncunun kendisinin sagina vuracagini varsaymasi...Neticede topu gordukten sonra vurusun oraya gitmedigini anladigi an ters ayagi uzerinde yakalandi ve topa hamle yapamadi...Cok zorlarsak soyle bir arguman gelistirilebilir: "Eger vurusun yapilacagi koseyi varsaymayip, topu baraj ustunde gordukten sonra atlasaydi, vurusu kurtarabilirdi..." Bu arguman teorik olarak dogru gibi de gozukse, ancak topun yeterince kavis almadigi durumlarda gecerli...Soyle ki, kavis almayan toplarin izleyecegi yorungeyi tahmin etmek daha kolaydir...Bu da topa daha hizli reaksiyon gostermenizi saglar...Ancak Erhan topa mukemmele yakin kavis verdi..Bu da su demek, kalecinin o topu barajin ustunde gormesi ile, topun kavisinden dolayi gidecegi yeri dogru tahmin edebilecegi ana kadar gecen sure ancak gec kalinmis bir reaksiyona yeterdi...Yani Orkun niye en azindan o tarafa atlamadi diye yapilan elestiriler de yersiz...Atlasaydi da kurtarabilme ihtimali cok ama cok azdi....

Ozetlersek, Orkun o pozisyonda vurus hazirligi olarak bir kaleciden beklenen dogrulari yapmistir...Ne ilk anda topu gorebilcegi yerde durmasi, ne de topun gittigi yere atlamis olmasi vurusun gol olmasi sonucunu degistirmezdi...Erhan maalesef kalecinin alabilecegi her onleme ragmen gol olma olasiligi cok yuksek, A kalite bir vurus yapti...Sanirim Ozan'in da soylemeye calistigi bu...
Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Tolga Kurtoglu wrote:Ozetlersek, Orkun o pozisyonda vurus hazirligi olarak bir kaleciden beklenen dogrulari yapmistir...
Olabilir ancak ben olayin baska boyutunu vurgulamak istiyorum. O da Orhun'un reflekslerinin genel goruse ters olarak zayif oldugudur. Bunu daha once bir penalti golu yedigi macta ozetlemeye calismistim. Hangi mac hatirlamiyorum ama ters koseye yatarken vucudunda topun ters koseye gitmesinden kaynaklanan hic bir hareket yoktu. Normalde (bkz Mondragon, vs.) bir kaleci ters koseye yatarken vucudu yay gibi kivrilir ve omuzlarini uzak kosedeki topa dogru cevirmeye calisir refleks geregi. Orhun patates cuvali gibi 'varsaydigi' koseye atladiydi.

Boyle varsayarak bir yere kadar gidersin kaleci olarak. Bu varsaymak 'dalginlik' denen seyin temelinde yatan illet. Normal insan icin bir kac saniyelik dalginlik sorun olmaz cogu kez ama bir ikinci lig kalecisi icin 100 milisaniyelik dalginlik sorun olabilir. 1. lig kalecisi icin diyelim 50, SL kalecisi icin belki de 20 milisaniyelik dalginlik sorun olabilir.

Bu acidan bakildiginda Orhun, zihni acik oldugunda 40 milisaniyelik kaleci ise, zihni bulanik oldugunda (yani varsaydiginda) sanki 200 milisaniyelik kaleci oluveriyor.

Kasimpasa'dan o golu her haleci yerdi ama ust duzey bir cok kaleci topa hamle yapardi ve hatta dokunabilirdi. Zaten top da doksana filan gitmemis. O durumda Orhun zaten yetisemeyecegini hesapladi onun icin atlamadi demek sacma cunku o konumda kalecinin gorevi dusunmek degil, kedi gibi topa dogru saldirmaktir. Yoksa elinde hesap makinesi, aci hesabi, hiz hesabi filan yapacaksa cizgi uzerinde dikilirken, o zaman gidip mimarlik filan okusun.

Ha, Kasimpasa yenilgisinin faturasi Orhun'a mi cikmali? Elbette hayir! O takima 5 gol atamayanlara cikmali.
Last edited by Murat Kara on Tue Feb 26, 2008 5:50 am, edited 1 time in total.
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Alintim FB maci basligindan ama, buraya tasimis olayim dedim, diger verecegim linkler de bu macla ilgili olacagi icin:
Soner Özaltindere wrote:Burada bir parantez açmak lazim; atilan frikikte yaptirilan baraj dikkatsizce yaptirilmis bir barajdi. Normal olarak uzanamayacaginiz kösenin tarafina daha uzun adam koymaz misiniz?Orkun tam tersini yaptirdi nedense. Adamda kabak gibi kaleyi önünde bulunca yapistirdi ters tarafa, bu kadar basit...
Paranteze bir parantez de ben acayim, kendi yazilarimda yapip dururum zaten... :)

Golde baraja ben de dikkat ettim..... deyip, LigTV'deki gol goruntulerinden aldigim bir kac kareyi yapistiracaktim, (aslinda uzun adamlarimizin barajda oldugu, ve 5'de 4'u ziplayan barajdan (6. oyuncu Ayhan, direk topa basmaya kosuyor), topun, bir tek ziplamayan oyuncumuz Servet'in ordan gectigini gosteren), ama ben arada toplantiya filan girip bayagi bir bolununce, Ozan Milliyetten daha net resimleri asmis olmus... Ama madem ugrastim, ben de gecivereyim! :D

Image
Image
Image

***

:arrow: Hurriyet (26) ve
:arrow: Milliyet'teki (34) mac resimlerinin "hepsi bir arada"larini, ve
:arrow: Gol videosunun FLV ve LigTV web sitesi aboneliginiz varsa, web sayfasi link'lerini de
gecmis olayim
Özgür
Levent Guntay
Posts: 614
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:02 pm
Location: Maryland, USA

Post by Levent Guntay »

Tolga Kurtoglu wrote:Bu perspektiften baktigimizda Orkun'un kendi durdugu yer ve baraji dogru...

Ozetlersek, Orkun o pozisyonda vurus hazirligi olarak bir kaleciden beklenen dogrulari yapmistir...
Erhan sol ayakli bir oyuncu, bu sebeple o acidan topu en kisa mesafeden en rahat sekilde ic kavisle gonderebilecegi kose kalenin sagi, ya da Orkun'un solu. Hagi'nin de boyle sayisiz golu var. Orkun'un bekledigi kose ise oyuncuya daha uzak ve capraz olan kose. Erhan sag ayakli olsaydi, cok buyuk ihtimalle atisi uzak koseye gerceklestirecekti. Fakat sol ayakli bir futbolcunun topu uzak koseye ic kavisle gonderebilmesi zor. Ayagini daha fazla acmasi lazim ki, bu da topun istedigi noktaya gitmesini guclestiriyor. Once golu bir daha seyredin (Ozgurun koydugu ucuncu resim mukemmel anlatiyor durumu), sonra kendinizin sol ayakli oldugunuzu hayal edin ve topa yaklastiginizi dusunun. Ne demek istedigimi anlayacaksiniz.

Bence, Orkun dersini calismamis, macta da dikkat etmemis Erhan'in sol ayakli olduguna ve yanlis kosede durmus.

Orkun'un dogru kosede durdugunu soyleyenler atisi gerceklestirenin sag ayakli oldugunu varsayiyorlar.
Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Levent Guntay wrote:(Ozgurun koydugu ucuncu resim mukemmel anlatiyor durumu)
Orhun kosede durmuyor ki! Neredeyse tam ortada duruyor. Top da doksana gitmiyor. O nedenle zihni acik ve kafasi baska yerlerde olmayan bir kaleci o topa atladigi zaman degme ve belki de kurtarma sansi var.

Ama nereye atlayacagina daha once karar vermis bir kere. Kalecinin on yargilisi, santraforun ise onyargisizi pek bir ise yaramaz kazik durumlarda.
Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

Bir an evvel gonderilsin Orkun, cunku agziyla top degil kus tutsa bazilarimiza yaranamayacak.

Tolga gayet guzel aciklamis, bence de Orkun'un yapabilecegi hicbirsey yok. Leverkusen macinda da kabagi ona patlattik, halbuki 4. gol disinda orada da bariz bir hatasi yoktu. Ayrica dunyanin en iyi kalecilirinin bile serbest vurusta kipirdayamadan gol yediklerini de hepimiz zaman zaman goruyoruz.

Bu macta sorumlu aranacaksa Kalli ve futbolcular olmali. Kalli'nin de bana gore ilk ciddi hatasiydi.

Cok bilgili taraftarlariz ya, kimleri begenmeyip gondermedik ki. Mesela Jardel, mesela ona en cok ihtiyac duyulan anda Lucescu. O yuzden herkesin fikri kendine ama zaman zaman da acaba haksiz olabilir miyim diye soralim kendimize.

Dikkat ederseniz mac basliklari altina mactan once sayili insan yaziyor, kadro soyle olsun boyler olsun, su taktikle oynayalim diyor. Ama kotu sonuc alinan mactan sonra bir suru insan gelip, su futbolcu gorevini yapmiyor, teknik direktor sicti batirdi, taktik yamuktu gibi yaziyor da yaziyor (ben de dahil, genel bir elestri yapiyorum burada, kimseyi hedeflemiyorum ya da hepimizi hedefliyorum). Ama bu da isin kolay kismi ve bizler bu yuzden izleyiciyiz, Kalli, Zico, Lincoln, Arda gibi adamlar ise maasli. Burada en dogru elestrileri aslinda yonetime karsi yapiyoruz, cunku cogumuz is guc sahibiyiz ve bir organizasyon nasil idare edilebilir az cok fikrimiz olabiliyor. Futboldan, taktikten, kalecilikten, barajdan ise zannettigimiz kadar anlamiyoruz.
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Levent Guntay
Posts: 614
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:02 pm
Location: Maryland, USA

Post by Levent Guntay »

Orkun tam sag kosede degil ama akli sag kosede kalmis. Kesinlikle topu sag koseye bekliyor, baraji da ona gore kurdurmus. Sol ayagindan kuvvet alip saga yaylanmak icin hazir ve pur dikkat bekliyor.
Murat Fahrioglu
Posts: 1764
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:45 pm

Post by Murat Fahrioglu »

Bu topu cok az kaleci cikarabilir, ama hep beraber ziplayan bir baraj bunu cikarirdi. Ozan'in dedigi gibi baraj cok dogru kurulmus. Ben serbest vurus dersi de verdim. Bu vurus cok zor bir vurus, epey calisilmis olmasi gerek. Kisa mesafede o kavis ve dusus bayagi zor. Antremanda duran maket barajlar uzerinden calisiliyor, onun icin de baraj zipladigi zaman gol olmuyor. Servet niye ziplamadi mechul ama Ozan'in dedigi gibi basina aldigi darbeden olabilir, macta kafa vurmayi tercih etmedgi baska pozisyonlar da oldu.

Bir diger konuda Orkun'un ayaklari, kalecilik yapanlar daha iyi bilir ama sanki o durustan kolay atlayamaz gibime geliyor, ozellikle uzak koseye. Sanki mecburen tek ayaktan atlamak zorunda ve adim atip cift ayak yaylanamycak gibi gorunuyor.

Butun bunlari yazdiktan sonra, genel olarak bu golde Orkun'un sucu yok. Cok guzel bir gol yedik.
Post Reply