Fortis Kupasi:Galatasaray-Fenerbahce 2-1 (Sukur, karan)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Harun Demirci
Posts: 111
Joined: Sun Sep 23, 2007 9:44 pm
Location: KADIKÖY
Contact:

Post by Harun Demirci »

Sinirlerine daha çok hakim olan maçı kazandı. Keşke 11-11 maç bitseydi de bu kadar çok gereksiz ve kırıcı konuşma olmasaydı. Lakin lugano atıldıktan sonra GS konsantrasyonunu kaybetti, FB kenetlendi. Kim haketti diye sorarsanız, kesinlikle GS haketti. FB nin 3 tane pozisyonu var. 2 si gökhan gönülün kendi yarattığı, diğeri de serbest vuruşta ıskalanan bir kafa... GS o kadar çok pozisyon harcadıki.... maç çok daha önce bitebilirdi.

Hiç kimse taraftardan bahsetmedi? Akıllanmışmıyız ne. Atılan pek bişey göremedim ben. Umarım üstüne koyarak devam eder.

Son söz maç biter dostluk kalır....
Harun Demirci
Posts: 111
Joined: Sun Sep 23, 2007 9:44 pm
Location: KADIKÖY
Contact:

Post by Harun Demirci »

bir şey daha belirtmek istiyorum.

Degaj kullanırken tam topa vuracakken ayak kaydı numarası yaparak topa vurmayan ve birkaç saniye çalan kaleciye nasıl sarı kart gösteriliyorsa, aynı şekilde top isteyen ve gelen topa eğilerek sahaya girmesine izin vererek birkaç saniye çalan futbolcuya gösterilen sarı kart arasında fark yoktur.

buna artık köylü kurnazlığı mı dersiniz şark kurnazlığımı bilemem...

selamlar
harun
Levent Guntay
Posts: 614
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:02 pm
Location: Maryland, USA

Post by Levent Guntay »

Volkan macin en iyi adamiydi, 9 kisi kaldiktan sonra tek pozisyon yok, uzatmada gol gelince cildirdi. Kendi defansina olan hirsini Lincoln'den aldi. Macin en iyi adamiyken en cirkin adami oldu.

Lincoln'un yuzunde muzip ve komik bir gulumseme vardi kacarken. Hani cocukken arkadasini kizdirmak icin bir laf edersin, laf fazla kacar, arkadasin beklenmedik sekilde inanilmaz sinirlenir ve kovalamaya baslar, sen de sasirmis halde "dur oglum, saka yaptim bak vurma, etme, " dersin. Gercekten vurmaya niyetli oldugunu anlayinca da paniklersin ama yine de gulersin. Hatta darbe gelince de gulmeye devam edebilirsin. Ayni o durum.

Lincoln acaba takimda arkadaslari arasinda istenmeyen adam mi? Korunmamasi dikkat cekici. Cok para kazandigi icin mi? Ikinci Jardel sendromu yasamayalim da.

Bu arada bir sey farkettim. Bazi Brezilyalilarin soyadlari Latin degil de Ingiliz kokenli gibi. Lincoln, Wederson, Denilson, Washington, vs. Brezilya'dan degil de Amerika'dan gelmisler gibi. Brezilyali birinin soyadi niye Lincoln ya da Washington olur ki?
Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Mehmet Cirak wrote:Bu mac cok guzel oldu cok!
Genel olarak Mehmet Çırak'ın görüşlerine katılıyorum. Fredi koreo'sundaki sarı harelerden birinin altındaydım maçta 8) Fener tribunlerine kareografinin nasıl yapılacağına dair net mesajlar verildi. Bir kere Lev. maçındaki gibi her temanın içine olur olmaz Atamızı, Kurtuluş Savaşı'nı sokmayacaksın. Hele hele düşman askerinin pantolonunu sarı kırmızı yapıp sonra da biz GS'ı değil Ispanya'yı kasdettik diye de kıvırtmayacaksın. Aha işte dün sahada 11 tane vardı sarı kırmızı pantalonlu :D

Onun dışında hemen herşey anlatılmış maçla ilgili...

1) Hakem Lugano'yu attıktan sonra rakip lehine bizim aleyhimize kaç tane faul çaldı hatırlamıyorum ama takdir haklarını çoğunlukla bizden kullanmadı. Ancak fener 10 kişi kaldıktan sonra bizim hücum taktiğimiz bozuldu.

2) Kalli'ye hep destek oldum ama dün maça zamanında müdahele etmediği için de epey saydırdım. Oyuncu ve taktik değişikliklerde çok geç kaldı. Kurt hocalık payesini kaybediyor artık...

3) Gol öncesi Gokhan o pozisyonu koridor yapıp sinyali verdi. O ara fener 3-4 kez tehlikeli geldi, herkez gördü Kalli görmedi :(

4) Fenerin golü sonrası şokta orta sahayı geçmekte zorlandık, doldur boşalt bile yapamadık. Nonda daha erken sokulamaz mıydı Herr Kalli?

5) Fener 25 yıl kupa özlemini bir kenara bıraksın! Çok daha önemli bir şeyden oldu: "9 kişiyle eledik, madara ettik" diyememekten. Bu psikolojik üstünlüğün tekrar bize geçmesi demek!

6) Kötü oyuncuğuna kötü karakterini ekleyen Lincoln artık önemsiz bir oyuncudur. Bundan sonra sahada oynayacağı nadir zamanlarda ağzıyla martı tutsa dahi göze giremeyecektir. 10'un hikayesi bu olmamalıydı :wink:

7) Barış Özbek antipatik olmaya devam ediyorsun. Yerde yaptığın soytarılıklar usandırıcı. Böyle devam edersen bu bize "yol su elektrik olarak değil, anca kırmızı kart olarak geri döner!" haberin ola...

8) Maçta yanımda Bilal diye bir arkadaş vardı :lol: Zico'nun bol bol kulağını çınlattık. Ah be Zico iki dakika daha sıkı tutamadın mı Bilal'i pardon Karan'ı...

9) Dakika 90'lar güzeldir. En son Hasan'ı Rize'den kaçırıp getirdiğimizde bu keyfi yaşatmıştı bize ASY'de. Bu sefer de "dakka 90 gol Karan" oldu :D

10) Galibiyetin en güzel getirisi forumda, febe yönetiminde ve bilimum yerdeki rakip taraftarın gerçek ruhunun ortaya çıkmasını sağlamasıdır!
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

bu arada dun gece canli yayinda ridva dilmen'in kudurusuna da sahit oldum.

belli, "kisiyle fener galatasaray'i nasil eledi ama, ayagimi s. ahahahah" muhabbeti yapmaya cok hazirlamis kendini. ama son dakikada gelen gol volkan gibi onu da soka sokmus. verdi veristirdi, hakemden girdi, kalli'ye ugradi, fener'in efsaneliginden cikiversdi neticede.

neymis efendim fenerbahce disinda hicbir takim 10 kisi 9 kisiyle bunu basaramazmis. ridvan bey'e hatirlatma. kadikoy'de 7 kisi kalmasina ragmen gol yemeyen bir galatasaray izledi bu ulke. ustelik de, bu iki takimin sampiyonluk yarisi yaptigi ve olasi bir ikili averaj durumunda galatasaray'i sampiyon yapmaya yetecek bir skorla.
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

E tabi gazetelerde kosesi olan abiler para alip koselerine yaziyorlar milyonlara okutuyorlar biz yazilarimizin sonuna gulucuk :) koyuyoruz ve kendimiz okuyoruz.

Alin size basindan inciler.

ÖMER ÜRÜNDÜL: AVRUPA'DA OLSA! (SABAH)

Hakem Cüneyt Çakır'ın çağdışı yönetimiyle ön plana çıkıp berbat ettiği derbide son dakika golüyle Galatasaray yarı finalist oldu...

Büyük moral bozukluğu içerisinde olan Galatasaray son dakikada direkten döndü. Eğer dokuz kişilik Fenerbahçe karşısında bu turu kaybetseler bir daha toparlanmaları zor olurdu.
Hakem Cüneyt Çakır için sadece şunu söylemek istiyorum. Avrupa'daki zorluk derecesi yüksek bir maçı bu tarz yönetse hakemlik hayatı ebediyen biterdi...

LEVENT TÜZEMEN: ABARTILI SEVİNÇ! (SABAH)

Ali Sami Yen'de kırmızı kartların uçuştuğu, sarı kartların yağmur gibi yağdığı uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir derbi izledik. Derbinin yıldızı hakem Cüneyt Çakır'dı!. FIFA'nın kurallarını Çakır abartılı uygulayınca ve kontrolü kaybedince ortalık karıştı. Fenerbahçe 8 kişi bitirdiği derbiyi son dakikada yediği golle Galatasaray'a kaybetti...

Fenerbahçe'nin 9 kişi kaldığı anda ve +91'de Karan turu getiren golü attı.
Ezeli rakibi yenmek güzel şey. Ama Galatasaraylı futbolcuların bu kadar sevinmesine bir anlam veremedim ve abartılı buldum. Rakip 10 kişiyken golü yediler, 9 kişi kalınca da kazandılar.

GÜRCAN BİLGİÇ: EMİR-KOMUTA (SABAH)

Nereden başlayacağımızı şaşırdığımız bir yorum olacak. Cüneyt Çakır'ın, Türk hakemlerinin Fenerbahçe'ye uyguladığı kupa ambargosunun temsilcisi olmaya devam etmesi mi, yoksa F.Bahçe formasını giydiklerinin farkına varamayıp, hala amatör olmayı sürdürenler mi olmalı yazımızın konusu.

Cüneyt Çakır bu maçın birinci kahramanıdır. Gösterdiği kartları çok güzel bir şekilde kitabına uyduracaktır...

Kimse bu maçı açıklayamayacak. Eğer Türk Futbolu'na bir denge getirilmeye çalışılıyorsa, bunu Fenerbahçe'yi aşağı çekmek yerine, diğerlerini yükseltmeye çalışarak yapmalılar.
10...9...8... diye başlayan bir geri sayımın bizi nerelere götüreceğini kalan haftalarda daha iyi göreceğiz. Ama bu maçın sonrasında "Hak ettim" veya "Doğru yaptım" diyen varsa utanmalıdır.
Cüneyt Çakır'ı ve kararlarıyla vardığı sonucun peşini bırakmayacağız.

EMRAH KAYALIOĞLU: SÖKE SÖKE DEĞİL, TESADÜF (SABAH)

Kupa derbisinde teknik direktörü olan Fenerbahçe; çağdışı ve emekli bir teknik adama sahip Galatasaray'ı 9 kişi kalmasına rağmen elemenin eşiğine gelmişti.

Feldkamp'ın, hatalarından hiç ders almadığı dün yine görüldü. Kasımpaşa maçında sahaya sürekli forvet sürmüş ama kanat adamı olmadığı için gol silahlarına iyi toplar ulaştıramadığını, üstelik santrforlarını ceza alanında kalabalığın içinde kaybolmaya mahkum ettiğini anlayamamıştı.

HASAN TANKAYA: 15'İNCİ GELSİN (TAKVİM)

Son zamanlarda böylesine ilginç böylesine sarı ve kırmızı kartların uçuştuğu bir G.Saray- F.Fahçe derbisi izlememiştik. G.Saray maçın başından sonuna kadar baskısı ve futboluyla hak ettiği oyunda turu ancak F.Bahçe 9 kişi kaldıktan sonra koparabildi...

Sonuçta G.Saray çok zor bir 90 dakikadan başı dik çıktı. Futboluyla maçı hak etti. Yaşam felsefelerini olduğundan fazla görünmeye ayarlayanlara, sanal dünyalarında kafalarını çıkardığında neler olabileceğini gösterdi. Futbolun isimcisim, yerli-yabancı, artı-eksi değil ayağa düşmeden, yüreklerle oynanacağını gösterdi. G.Saray bunu kanıtlarken 15. kupaya koşuyor, rakibinin yıllar süren beklentisini de bir başka bahara bırakıyor...

HAKKI YALÇIN: CÜNEYT ÇAKIR FENERBAHÇE'Yİ KUPADAN ELEDİ (FOTOMAÇ)

Gördüm ki, Fenerbahçe'ye kart göstermek, şirret bir aşiretmiş. Gördüm ki, Galatasaray'a tur armağan etmek için, hakemlik yapmak hiç zor değilmiş..

Dünkü maçı izledikten sonra, bu ülkede kardeşliğe kimse kefil olamaz. Ama dünkü Cüneyt Çakır'ı da izledikten sonra, bu hakemliğe yeni Federasyon Başkanı ve MHK Başkanı nasıl kefil olacak merak ediyorum. Cüneyt Çakır, Fenerbahçe'nin sırtında kör bir bıçak gibiydi...

SELÇUK YULA: ÇAKIR'IN ESERİ (FOTOMAÇ)

Galatasaray, 9 kişi kalmış Fenerbahçe'yi yendiği için zafer çığlıkları atabilir. Bu da normaldir. Avrupa'da 5 yemiş bir takımın halet-i ruhuyesi bu olmamalıdır. Galatasaray'ın aldığı bu galibiyet ne futbolcuların ne teknik ekibin eseridir. Sahada hakem diye dolaşan Cüneyt Çakır'ın marifetidir. Yahu kardeşim. Be Cüneyt Çakır, Gökhan Gönül sahanın içindeki topu eline alıyor ve tacı kullanacak. Arkadan başka biri sahaya başka topu atıyor. Sen buna kırmızı kart veriyorsun. Sen hakem değilsin.

NECATİ BİLGİÇ: FUTBOLCULAR-KÖÇEKLER (FOTOMAÇ)

Fortis Türkiye Kupası'nın Ali Sami Yen'deki rövanş maçında kahramanca mücadele eden sarı-lacivertli takım, turu geçmişti ama Cüneyt Çakır denilen taraflı bir hakemin kurbanı oldu...

Anlaşılan hakemler Fenerbahçe'ye Türkiye Kupası'nı kazandırmamak için söz birliği yapmışlar. Maç sonunda hakemin yardımlarını ve gayretlerini unutup turu bu şekilde kazanan sarı-kırmızılıların taraftarlarının önüne gidip, göbek atmaları ve köçekler gibi oynamaları, sportmenlikle bağdaşmadı. Bu karşılaşma tarihe hem kupa, hem hakemlik yönünden kara bir leke olarak gececektir.

BÜLENT TULUN: PARİS VE EYFEL! (FOTOMAÇ)

Feldkamp, dün gece uzun zamandan beri ilk kez sahaya doğru adamlardan kurulu, doğru mevkilerin adamlarını yerli yerlerine oturtarak adam gibi bir kadro ile çıktı. Yeni yeni icatlara kalkışmadı, yeni sağ bekler yaratmaya, yeni ön liberolar ortaya çıkarmaya uğraşmadan en doğru takımı kullandı. Böyle olunca da makinenin çarkları son derece uyumlu bir şekilde işledi...

Maçın hakemi Cüneyt Çakır, bence kariyerinin en kötü yönetimlerinden birini gösterdi. Özellikle Lugano atıldıktan sonra düdüklerinin trajik bir biçimde Galatasaray aleyhine dönmesi, inanılmaz faulleri es geçmesi, gösterdiği kırmızı kartın altında ezildiğini gösterdi. Bu maça yakışmadı. Neticede Galatasaray yine Fenerbahçe'yi Paris'e kadar götürüp, Eyfel Kulesi'ni göstermeden geri getirdi. BENDE MISIR'A HATTA KAHIRE'YE GITMISTIM AMA PIRAMITLERI GORMEDIM NE OLMUS :) AMA NETICESINDE 25 SENEDE BIR IKI KERE GITMISIMDIR YANI :)

ZAFER ERTEM: SÜRPRİZ OLMADI (FOTOMAÇ)

Ligde Kasımpaşa darbesi ile moral motivasyonu sıfıra inen G.Saray için derbi kendini bulma maçıydı. G.Saray adına önemli avantajlar vardı maç öncesinde. Birincisi, ilk maçta Kadıköy'de gol atamamıştı ama futboluyla F.Bahçe'ye sahayı dar etmiş ve rövanş için avantajlı skorla dönmüştü. İkincisi, rakibi 25 yıldır Türkiye Kupası'na hasretti. Bu hasretlik F.Bahçe'de bezginlik sendromuna dönüşmüştü bundan yararlanabilirdi. Üçüncüsü, maç Ali Sami Yen Stadı'ndaydı. Kalli bence elindeki olabilecek en iyi kadroyu çıkardı...

Hakem Çakır da bu tansiyon altında ezilince olur olmaz her şeye kart çıkarıp maçın dengesini bozdu. Gökhan Gönül'ün kırmızı kartı sonrasında maç bitmek bilmedi. Nonda'nın asistinde Ümit Karan'ın golü G.Saray'a turu getirdi. Ama Çakır bir türlü kartlarını bitirmedi. Kaleci Volkan ve Lincoln da sıraya girdi. Çakır ise kötü yönetimi ile derbi heyacının da önüne geçti.

TANJU ÇOLAK: HAYAT ÖPÜCÜĞÜ (FOTOMAÇ)

Kupa derbisinde G.Saray çok üstün oynadı. Kalli satranç ustası gibiydi Cüneyt Çakır bence çok iyi bir maç yönetti. Kuralları harfiyen uyguladı...

Çakır ailesinin genlerinde iyi hakemlik olduğu her haliyle belliydi. Cüneyt Çakır mükemmele yakın maç yönetti. Cesur kararlar verdi. MHK'yi doğru seçim yapmış olduğu için kutluyorum. FIFA'nın öngördüğü ve kitaba yazdığı, ısrarla uygulayın dediği tüm kuralları uyguladı.
TRUST GALATASARAY
MGC
Celal Gürcüoglu
Posts: 1439
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:43 am
Location: Istanbul

Post by Celal Gürcüoglu »

Burda iste GS ile FB arasindaki fark sudur budur diye konusan arkadas(lar) vardi. Herhalde dun aksam bu farki daha iyi anlamislardir. Antrenor, yoneticimiz ve bircok futbolcumuz macin hakeminden ne kadar rahatsiz olduklarini soylediler (futbolculari aslinda pek saymamak lazim). Siz ise Ali Aydin, Cuneyt Cakir, vs. leri isinize geldigi gibi nasil koruyordunuz. Hatirladiniz mi? “Pic” dedigin adama yapsaydi ya senin GS seyircisine kol isareti yaparken omuzu cikan kalecin Schalke macinda golu attiginda da. Burda yer, Avrupa'da yemez. Aciz demis birde. Boks maci sanki Lincoln'da girecek ona di mi? Gerizekali mi Lincoln senin adamin gibi? Ama simdi FB yonetimi yaygarayi basar, Volkan 3 mac ile kurtulur. Zico'da hakemler hakkinda hic konusmadim simdiye kadar demis, ben cok mac hatirliyorum konustugunu. Esas konusmayan Kalli ve galip geldigi halde konustu ve isine gelmedigi halde. Hakem gercekten maci cigrindan cikardi ama her verdigi karar ile degil ve hep GS lehine olan ile degil. Lugano'ya kart dogru, istedigi kadar yan hakem gormedi cart curt desin. Yapma o hareketi. Ama her mac yaptigi ve kart gormedigi icin Cakir cart diye cikardi. Gokhan vakit gecirmek icin topu istedigi cocuktan top gelince egilerek almiyor ve vakit geciriyor. Buda kartlik hareket, kural olarak ama o atmosferde verilir verilmez o kart orasi tartisilir. Lincoln'e verdigi ilk kart yanlis (ayagi takildi, aldatti sandi). O zaman o da yanlis atildi diyelim. Ama boylesi daha balli borekli oldu. Tum rezilliklerinin acisi cikmis oldu. KUDURSUNLAR!

Maci bu duruma getiren GS. Atsana 2 tane ilk 30 dakikada. O kadar pozisyon yakalamissin. 2-0 olsa zaten mac cok daha farka gidecek. Atamadilar. Sonra atamayana attilar. Gerci Umit ilk golde oldugu gibi ortaya cikinca her mac oldugu gibi atti golunu Fener'e. Cok seviyor bu adam Fener'i.

Bu arada Orkun gercekten bu maca cikma istememisse (sakatlik haric) hic bir sekilde kabul edilemez bir davranis. Aykut'a kale birakilmali ve cok cok kotu oynamadikca Orkun'a geri verilmemeli. Ama Aykut'ta o potansiyel yok, kaleyi tam anlamiyla geri alamaz bence. Ahhh Fevzi, en iyisi sendin, gittin. Ne firsatlari kacirdi, simdi oturup aglasin.

Lincoln boyle oynacaksa gitsin. Kotu muydu? Degil. Ona verilen para ve onem sezon basindaki gibi oynamasi icin verildi. Dun aksam ki gibi oynarsa parasini dusursunler kalsin. Yoksa gitsin. Su ana kadar aldigi parayi hic ama hic hak etmedi.

Dun Kalli riskli bir kadro ile cikti. Ilk yarim saat FB'yi dagittilar ama 2. gol gelmeyince FB dengeyi kurdu. Ben yinede FB'nin GS'dan (ikinci yari) daha iyi oynadigini dusunmuyorum. Ilk yari ilk yarim saat ezdik, ikinci yari ortada olan mac. FB topu %2 daha fazla tutmus ayaginda ama bizim daha cok pozisyonumuz var. Top tutmakla olmuyor bu is. O zaman 2. Terim doneminde dunyanin en basarili takimi biz olurduk.

FB eger bizim mactadaki gibi ilk yarim saat oynarsa Sevilla bizim gibi 1 tane ile birakmaz skoru. Ilk yarim saat 3 yaparlar.

Sonucta ne olursa olsun kazanilmis bir tur, alinan galibiyet, oynanan iyi ve istekli oyun. Ilk mac firca darbeleri, ikinci mac badana boya :)

Unutmadan; atilan 2. gol sonrasi tum takim kale arkasi tribunune kostu. Volkan-Lincoln pozisyonunda orda kimse ne oldugunu anlamadi. Yardim edilmedi gibi bir durum yok bence. Zaten sevinc sonrasi giristiler biraz birbirlerine futbolcular ama golun sevinci ile Sabri bile (bu adamdanda kurtulmamiz lazim) olayi uzatmadi, dusunun artik :)
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Yahu guzel kardesim, delirdin mi? Bu 2 takim birbiriyle 100 senedir oynuyor, dahada oynayacak. CUKUNEYT, pic, kari gibi kaciyor demedende memnuniyetsizligini ifade edebilirsin. Murekkep yalamis adamsin , sen bunu yaparsan digerleri ne yapar? Senin gibi akli basinda olanlari bile kontolu ve rasyonalitesini kaybederse, egitimsiz kuru kalabaliklar ne yapacak?

Sen gurbette yasiyorsun, bizde yasadik. Adam gibi 2 laf konusacak Turk'u mumla ararsin. Senin bilmen lazim, disaridan bakinca Turkiye'deki sunni ic cekismeler ne kadar yanlis ve aptalca gozukuyor. Surada guzel guzel birseylerin fikir alisverisinde bulunuyorsunuz. En fazla dalgani gecersin. Ben Saint Thunderbol'ta avam derim, sende bizimkilere monser. Guleriz geceriz.

Fener medyasinin doldurusuyla kendiniz olmadiginiz sekilde yuceltiyorsunuz? Gercek ortaya cikinca boyle hayal kirikligi yaratiyor.

Git maci bir daha seyret. Fenerin yedigi hangi kirmizi kart haksiz?
4 kisiden olusan FB savunmasi , yas ortalamasi 34 olan GS forvetinden 2 gol yiyip, cogu pozisyon disi gayri profesyonel davranistan 3 kirmizi kart gordu. Gormuyen adam da zaten kendi kalesine gol atan adam. GS 18'ine giremediniz? Hep disaridan atilan sutlar. Forvet ihtiyaci varken niye onlibero alindi? Peki o nerede? Yoksa eksikligimi hissedildi? Git maci bir daha seyret ve kendinizide elestir.

Hakemin kotu yonetim gosterecegini mactan once yazmistim. Esas bize yapacagini yapti. Islak topu degistiren Volkana kart, 12 dakikalik duraklamaya 4 dakika koyup gole giderken kes, hendege takilip dusen Lincolne sari kart, tekmeyi yerkende kirmizi kart.
Biz sizi 11'e 11 oynarkende pozisyona sokmadik 1 hafta once.
Bu arada Lincolne .... gibi kaciyor demissin. Alexi Servet veya Barusso kovalasa kacmayacak mi?

Savas kardesimizi mazur gorelim. Ben dun kravat ceketli yasli basli adamlarin mac seyrederken yaptiklarini gordum. Inanilir gibi degil. Herhalde Turkiye genelinde bircok olay olmustur.

Savas Macun wrote:
Ozan Ersoy wrote:
Savas Macun wrote:


Istersen sende CUKUNEYT ol at beni forumdan.

Bos konusma bana akil da verme.Neyi nasil yazacagimi,nerde nasil agir olacagimi senden ogrenecek degilim.

Savas
Valla cok rahat atarim da simdi kendinde olmadigini bildigim icin bir kere uyarayim dedim. Yani olay daha cok sicak, iyi dusunemiyorsun. Hem bana, hem abilerine hem de rakip taraftar olarak katildigin forum sakinlerine saygisizlik ediyorsun. Burada GS'li taraftarlar da sana cevap verip is cigrindan cikarsa sevdigimiz baska arkadaslari da atmak zorunda kalacagiz. Bir Besiktas taraftarinin kiskirtmasi yuzunden asy.net kuruldu, hatirlatirim. Agzimizda kotu bir tat var. Bu uyari sadece bu mac icin degil. Bir daha boyle kendini kaybedersen kendini uyarilmis say lutfen.

Diger arkadaslardan buyutmemelerini rica ediyorum.

Ozan Ersoy
Efendi gibi geldik efendi gibi gideriz.

Lutfen uyeligim silinsin.Burayi yogunlukla takip eden ve her gun ilk is bakan biri olarak yazmamak zor olacaktir bir sure.Yolu Dubai'ye dusecek olan herkese kapimiz aciktir.Email adresim kayitlarda mevcut.

Burada yazismaktan cok zevk aldigim ve cok da saygi duydugum abilerim mevcut.Zaman zaman ortak noktalari GS oldugu icin sert sozlerimize maruz kaldilar, hosgorsunler.

Hoscakalin

Savas
NO ADNANS, NO CRY !!
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Futbol cok derinden etkileyici dramaya sahne olabiliyor...

- Ilk yari hesabi, hakem ikinci yariyi da, gerektigi kadar uzatmayip erken bitirseydi, veya
- Nonda orda kendi topunu israrla takibetmeseydi, veya
- Hakan, Karan'in "Birak" diye seslenmesini duymayip sirti donuk oldugu icin topu kotu degerlendirseydi, veya
- Cok iyi mac cikaran Volkan obur direkten gelip cuval gibi yigilmak yerine son bir cabayla Karan'in sutunu da cikarsaydi...
simdi senlik yasayan, ve hakeme nefreti had safhada olan gruplar yer degismis olacak, bizim 3-0'dan 4-3 yenildigimiz mactan filan cok daha kotu bir ani olacakti bu bizlere...

Genc takimimiz icin senenin kirilma noktalarindan biri olan mac bizim icin nispeten kayipsiz, en buyuk rakibimizi belki gelecekte de etkileyecek kayiplarla gecti.

Mutlu umutlu basladigim gunu, ben de Cirak gibi mutlu bitirmis oldum.

Bayagi uzatma egilimim var gibi, herhalde okuyani da en fazla 3-5 kisi olacak ama, bu mactan sonra yazmazsam da eksik kalacakti, ben de tikirdayayim biraz kendim icin en azindan... :)

:arrow: Hakem: Bu baslikta yazilanlara bakilirsa, hakemi basarili bulan bir tek ben degilmisim! 2-cik kisi daha yazmis benzer yonde! Sakasi ve geyigi bir yana, hakemin bu yonetimi, Toroglu'larin, Cakar'larin marifetidir. Ama adim gibi eminim onlar da yine yerden yere vuracaklar, halbuki hakem, elemanlarin bogure bogure yaptigi uyarilari harfiyen uyguluyordu. (derken, hayret ettim, simdi "Gunaydin Futbol"da HO Toroglu'nun yazisindan parca okuyordu da, hakemi elestirenlere catmis sanirim - Adim da Özgür'dü benim di mi?! :lol: (Sansasyon delisi Cakar yaniltmamis ama, isin icine bayanlar maci yonetmeyi filan katmis o da, modayi takibedip)).

:arrow: Karan: Bir olumcul gol atti, bir oldurucu assist yapti, ve tehlikeli olacak bir kontra atakta sol bekinin kademesine girip, atak da kesti... Eger ki bu sene sampiyon olursak, en buyuk katkisi olacak adamlardan biri olacak. Volkan (bizimkisi) mactan sonra, "Umit abi, yine yapacagini yapti son dakikada" diyordu gulerek... :)

:arrow: Susmayan adam: Mesaj adamimiz, kaptanimiz konusunda bir ozelestiri yapma ihtiyaci duydum bugun. Gerci, zamaninda burda tartisilan gol sevincinde, Kalli'yi gercekten ittiyse (ben bir turlu goremedim onu) ayipetmismis ama, bugunki gol sevincini, su siralar moral destege en cok ihtiyaci olan oyuncularimizdan Orkun'la paylasmis olunca, pek hosuma gitti, cok da objektif bakmiyormusum belki de zamaninda dedim... :) :oops:

:arrow: Zico: Lucescu'vari "Turk futbolu iste bu yuzden ileri gitmiyor" yorumlarina girince, ister istemez, FB'nin bu seneye gelene kadar nerdeyse her Avrupa macinda gordugu kirmizi kartlar geldi aklima. Hem hakemi, hem MHK'yi okula geri gonderdigi ifadeleri sonucu ve aslinda, sakaya vurarak olsa da, bizim Kalli'ye de, ne turlu cezalar gelecek merak ediyorum (bizim TH'nun telefon konusmasi 15 gun mahrumiyetle sonuclanmisti bu arada).

:arrow: Lincoln: Ben de kendisinden umutlananlar arasindayim. Kasimpasa macinin 5 kati performansta filan oynadi, yine de vasatin az ustundeydi?!? "Selcuk Yula" hakareti kavgada soylenmez gercekten (Lugano - Buyuk Kaptan benzetmesi ona keza). Cirak'la hemfikirim, egrisi dogrusuna denk gelecek bence BJK maci ve sonrasi acisindan. (Ayhan'a ne oldu bu arada, saglik raporu filan yok ama, sakatlanmadi degil mi?)

Takimin onu korumamasi konusunda haksizlik ediyor olabiliriz. Gol sonrasi Umit'in pesi sira takimin herhalde hepsi kale arkasi tribunlere tirmanmakla mesgul gibi gorundu. Hatta Karan o kadar hizli gitmisti ki, kamera Volkan'in gittigi yerden onu bulmaya calisiyor gibiydi.

:arrow: Gokhan: Sans, basarilinin/iyinin/iyimserin yaninda hesabi, eline filan carpan top, onunde dusunce, dehset bir gol atacakti bize az daha. Orda olmadi, bir daha deyip yine de cok saglam bir gol yazdi.

Hic yazilmamis degil artik yazanlar olmus ama, tekrarlamis olayim, 2. sari kartinda oyle sutten cikmis ak kasik degil hic. Hakan Unsal direk mactan sonra da soylemisti, "topu isteyip sonra da almayinca" diyerekten. Klasik ozetlerde belli olmuyor hic ama, yer kamerasindan verdikleri bir goruntu de var, orda 2.5'lukla konusmasi belli oluyor. Cocuk da onun icin "hem istiyor, hem almiyor" tepkisi vermis sanirim, onu gunah kecisi yapanlar olsa da.

:arrow: Servet: Dengesiz mudahaleleri son zamanda artti mi sanki biraz, yoksa, karsisindaki forvetler mi iyilesti?! Yine cok iyi mudahaleleri var defans icinde ama, soyle forvetin ustune dogru Pizza kulesi hesabi egilerek mudahaleleri, o boyuyla dikkat cekiyor. Semih'in intikam faulu neyse ki sakatlayici filan olmadi bu arada...

***

Haydi ciftetelliye Inonu'de de devam insallah! :)
Özgür
Celal Gürcüoglu
Posts: 1439
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:43 am
Location: Istanbul

Post by Celal Gürcüoglu »

Yengec dansi senin neyine, en iyisi gel ciftetelliye :) Ohhh yandan yandan, suyundan da koy :)

Image
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Ali Kaya
Posts: 182
Joined: Sun Mar 26, 2006 1:21 pm

Post by Ali Kaya »

Ozgur Huseyinoglu wrote: :arrow: Gokhan: Sans, basarilinin/iyinin/iyimserin yaninda hesabi, eline filan carpan top, onunde dusunce, dehset bir gol atacakti bize az daha.
Elle müdahelesine ilave o pozisyonda M. Topal'a bariz faullu bir hamlesi var. Hem de hakemin gözünün önünde.

Ali
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Bu arada Gokhan Gonul icin bir cift lafim olacak.

Top cizginin ustunde. Gidip almiyor. Bir kere top toplayici cocuktan baska top istiyor, on undeki topu hala almiyor, 2. defa top istiyor, gene almiyor. Bunu n onundeki topu almadigini goren top toplayici nihayet yeni topu atiyor. Bu da üstüne gelen toptan egilipte kaciyor, ki sahaya dussun 2 top olsun, vakit gecsin. Vakit gecirmek profesyonellik ama bu terbiyesizlik. Bu arada mactada Volkan daha once islak topu sormadan degistirdigi icin sari kart gormus.

Ondan daha terbiyesiz olanini FB TVde yapti''Bu saha cok kotu. Top oynanmaz, ben 2. ligten geldim boyle kotu saha yok 2 ligte.'' Saha kotu ama o kadarda degil. Sivasin, Kayserinin sahasini gorduk iste. Agir kistan cikti saha.

Hakemden kart gorecegiz simdi korkusu olmasa zor yapardin sen o slalom golunu. Kaldiki karsinda Arda, Lincolnden dogan bosluk vardi.
Kallinin hatasi. Vakitlice girecek bir Hakan Balta nurayi tikayip hucumada cikardi. Artik Sabri, Aykut ve Lincolnu istemiyorum.

Gokhan Gonulun Tipinden ve kendinden hic hazzetmedim. Sonu Fatih Akyel gibi olur insallah.
NO ADNANS, NO CRY !!
Ali Kaya
Posts: 182
Joined: Sun Mar 26, 2006 1:21 pm

Post by Ali Kaya »

Aslında Gökhan'ın atılmasının sonucu çok etkilediğini düşünmüyorum. Zaten doğru düzgün atak yapamıyorduk, Fener 9 kişi kaldığındada bu devam etti. Sonuçta bize şans-karambol bir gol gerekiyordu. FB 10 kişi ile devam ederken de benzer bir gol atabilirdik, yada 9 kişi oynarken o gol olmayabilirdi. Maç maç olmaktan çoktan çıkmıştı. Bizim için asıl dezavantaj bu oldu.

Ali
Oltunc Özgür
Posts: 211
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:46 pm
Location: DUBAI

Post by Oltunc Özgür »

Arkadaslar, su yazilanlari okuyunca icimden FB bizi dagitmis parcalamis balla sansla maci kazanmisiz gibi bir hisse kapildim, ama allahtan macin ozetlerini seyretmistim simdi size kendi goruslerimi belirteyim.

- Lincoln her pozisyonun icinde vardi atamadigi gol sanssizligi eminim FB'ye karsi oda iyice bilenmisti bence bu maci firsat bilip adami gercek GS'li yaparak kaybetmek yerine kazanmayi secmek gerekir. Ikincisi ordek Volkani burada ahlak abidesi yapip Lincoln'u terbiyesiz ilan etmeye gerek yok Lincoln'un herhangi bir dilde kufur ettigini sanmiyorum, sadece asiri motive edilmekten GS dusmanligindan dolayi Volkan yenilen golun ve Lincoln'un hafif mesrep maytabindan sinirlendi ki bence iyide oldu zaten GS-FB maclarininda ozu bu ..
- Lugano normalde Luciano'nun veliahti sert oynayan ve pislik bir oyuncu zaten yuzude bunu ele veriyor, eminim o pozisyonda atilmasa 5-10 dakika sonra atilacakti cunku GS dalga dalga uzerlerine geliyordu. (Bu tahmini nereden yaptin derseniz Lugano atilmasa FB orta sahayi eline geciririrdi tahmini uzerine yapiyorum.
- GS bu maci kazanip onemli bir psikolojik travmayi azda olsa atlatmis oldu ayrica ak koyun kara koyun ASY'de ki diger macta ortaya cikar.
- FB'nin duran toplar disinda aksiyonu olmadigi bir gercekcikartin Alex'i o zaman nerede olduklarini gorursuznu oysa bir Alex eslenigi diye aldigimiz Lincoln'u bu takim 7-8 mac disinda oynatamadi.
- Kalli'nin oyuncu secimleri ve taktikleri hakikaten bazen sacma onun yerine akli basinda biri geldiginde bu takim is yapmaya baslayacaktir .
- FB 'li sahtekarlikla suclanan yonetici Ozdemir cikmis konusuyor acaba senelerdir bu takimin SS'de basina gelenleri neden gozden gecirmiyorlar.. Acikcasi hep dayak yiyip susmak zorunda kalan biz olduk, Simdi birazda sira bizde...; )
- GS'nin herseye ragmen buldugunu leblebi gibi atan golcusu yok... Aykut'un yedigi golde de ben bir hatasini gormedim.
- GS finansal olarak FB nin gerisinde kalmistir ama nuvesi hala saglam yerinde durmaktadir, Bizim burada yaptigimiz akil almaz kavgalar yerine birlik olmali ve akilli yoneticilerin onderliginde ileriye gitmeliyiz, Bu takim ve Kulup bence herseye layik.
-
Tan Erten
Posts: 1179
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:07 pm
Location: Istanbul

Post by Tan Erten »

Erman Toroglu'nun bugünkü yazısından:

"Dünkü maçın ana fikri şu. Türkiye’de en üst düzey iki takım maç yapıyor. Böyle bir maçta bir hakem çıkıyor. Bilgisi, görgüsü, kapasitesi oranında oyun kurallarını uyguluyor. "Hakem bu kurallarda Türkiye’deki diğer hakemlerin yaptığı gibi daha esnek olabilir miydi? Niye bu hakem kuralları bu kadar katı uyguladı?" diye tartışılıyor. Kuralların uygulanmasıyla uygulanmaması arasındaki fark, Türkiye’de ne kadar eyyama giriyor; kaç gram ya da kaç kilogram eyyam oluyor. Hiç onu düşünüp tartıştınız mı?"

Bir hakem 3 büyüklerin hiç alışık olmadığı bir şekilde kuralları tam ve doğru olarak uyguladığı anda bu kulüplerin futbolcu, seyirci ve yöneticisi çileden çıkıyor. Her hafta bunu görmekten sıkıldım. Sarı kartlık olduğu tartışılmayan şu "gözlük" hareketini Lugano önceden kaç kez yaptı? Saymakla bitmez, Erman programlarda gösterdi. Tabi SS'de bu ve benzeri bir çok hareket hiç bir zaman cezalandırılması gerektiği halde cezalandırılmıyor. Sonra gereken yapılınca herkes şaşırıyor. Çünkü 3 büyüklerin futbolcusu ayrıcalıklı muamele görmeye alışmış ve şımarmış. Sadece FB'yi kastetmiyorum, aynı şeyi bizler de çok yapıyoruz.
Tan Erten
Post Reply