Kaleci cikmazi ve forumdaslardan ozur
Moderator: Staff
-
Orkun konusunda bence en onemli suclu adam az gol yiyip hata yapmadigi gunlerde dahi gazeteleri carsaf gibi Isaakson haberleriyle dolduran yonetim ve Kallidir.
Profesyonellik yerine birisi getirilirse kenara cekilmeyi, calismaya devam etmeyi gerektirir. Profesyonellik isinizi dogru duzgun yaparken bu tip sacmaliklarla ugrasmayi gerektirmez.
Bir tek Orkun'a mi batiyor bu igne? Yonetici ve teknik adamlar profesyonel davranmak zorunda degil mi? Orkun dogarken piyango mu cekmis, hadi kocum, sen profesyonel olacaksin, etrafindakiler iki elleriyle bir transferi dogrultamaycak, gazete TV gitti gidiyor olacaksin, sonra profesyonellik bekliyoruz. Ha, bu isleri ellerine yuzlerine bulastirlanlardan beklenti yok.
Boyle sacmalik olmaz.
Burada herkesin yanildigini dusundugum noktayi soyleyeyim: prefesyonel davranis bir kurumda herkesden beklendigi takdirde, gostermeyen herkes ayni sonucla karsilastigi takdirde ise yarar. Yoksa boyle secici sekilde kurumun yarisi laubalilik icinde, bir yarisi ne yaptigindan bihaber, sonra Orkun, sen profesyonel ol. Neden yahu, neden cumleten ilk once Orkun'u carsaf carsaf gazete mevzusu eden insanlardan profesyonellik beklemiyoruz?
Adami al, o ana kadar gizli tut, sonra gel acikla, ne Orkun hirpalanir ne baskasi. Adamla konusuldu, kluple konusuldu, 32 kisim tekmili birden Abdulcanbaz tefrikasi gibi her gun gazetelere haber oldu, son anda adam ben kiralik gitmem dedi. Yahu adami illa kiralik istiyorsan bu bastan konusulmaz mi? Sonra, Orkun profesyonel olsun. Oldu, soylerim, bir de sutlu kahve yapar.
Su klubu yonetenler progfesyonel olsun once, sonra Orkun'dan bekleriz.
Orkun'a hata bulanlara Volkan Demirel'in Schalke macinda yedigi golu ve benzerlerini hatirlatayim. Sonra da Sevilla macinin ilk 10 dakikasinda yediklerini. Sonra da o macin en sonunda bes penaltidan ucunu cikarmis FB ceyrek finale kalmiskenki halini.
Orkun yerinde olsaniz ne dusunurdunuz, ulan bacagimi kaldirip altindan gol yemedim, Volkan'in yediklerinin hic birini yemedim, iki klupten guya daha kurumlasmis olanina geldim, Volkan kaledeyken ne Isaakson haberi cikti ne bir sey, ben buna layik miyim demez misiniz? Deme Orkun, profesyonel dusun, ama klubu yonetenler habire micip batirip dursunlar, ama sen profesyonel ol. Hadi canim....
Ali
Profesyonellik yerine birisi getirilirse kenara cekilmeyi, calismaya devam etmeyi gerektirir. Profesyonellik isinizi dogru duzgun yaparken bu tip sacmaliklarla ugrasmayi gerektirmez.
Bir tek Orkun'a mi batiyor bu igne? Yonetici ve teknik adamlar profesyonel davranmak zorunda degil mi? Orkun dogarken piyango mu cekmis, hadi kocum, sen profesyonel olacaksin, etrafindakiler iki elleriyle bir transferi dogrultamaycak, gazete TV gitti gidiyor olacaksin, sonra profesyonellik bekliyoruz. Ha, bu isleri ellerine yuzlerine bulastirlanlardan beklenti yok.
Boyle sacmalik olmaz.
Burada herkesin yanildigini dusundugum noktayi soyleyeyim: prefesyonel davranis bir kurumda herkesden beklendigi takdirde, gostermeyen herkes ayni sonucla karsilastigi takdirde ise yarar. Yoksa boyle secici sekilde kurumun yarisi laubalilik icinde, bir yarisi ne yaptigindan bihaber, sonra Orkun, sen profesyonel ol. Neden yahu, neden cumleten ilk once Orkun'u carsaf carsaf gazete mevzusu eden insanlardan profesyonellik beklemiyoruz?
Adami al, o ana kadar gizli tut, sonra gel acikla, ne Orkun hirpalanir ne baskasi. Adamla konusuldu, kluple konusuldu, 32 kisim tekmili birden Abdulcanbaz tefrikasi gibi her gun gazetelere haber oldu, son anda adam ben kiralik gitmem dedi. Yahu adami illa kiralik istiyorsan bu bastan konusulmaz mi? Sonra, Orkun profesyonel olsun. Oldu, soylerim, bir de sutlu kahve yapar.
Su klubu yonetenler progfesyonel olsun once, sonra Orkun'dan bekleriz.
Orkun'a hata bulanlara Volkan Demirel'in Schalke macinda yedigi golu ve benzerlerini hatirlatayim. Sonra da Sevilla macinin ilk 10 dakikasinda yediklerini. Sonra da o macin en sonunda bes penaltidan ucunu cikarmis FB ceyrek finale kalmiskenki halini.
Orkun yerinde olsaniz ne dusunurdunuz, ulan bacagimi kaldirip altindan gol yemedim, Volkan'in yediklerinin hic birini yemedim, iki klupten guya daha kurumlasmis olanina geldim, Volkan kaledeyken ne Isaakson haberi cikti ne bir sey, ben buna layik miyim demez misiniz? Deme Orkun, profesyonel dusun, ama klubu yonetenler habire micip batirip dursunlar, ama sen profesyonel ol. Hadi canim....
Ali
-
- Site Admin
Orkun bence iyi kaleci olma adayi idi ama verilen sansi iyi degerlendirmedi.
Hic ilerleme göstermedi bana göre. Cikislarini begenmiyorum mesela.
Oyunu okuyamiyor gerektigi kadar. Aykut'un da isi zor, kalici olacagini
zannetmiyorum. Iki kaleciyi de ziyan ettiler, bunu yönetim degil Kalli yapti.
Her firsatta transfer istiyorum diye hedef gösteren Kalli degil mi. Andreas'i
geldigi hafta oynatacak kadar ac. GS'in 'gelecegini' bu herifin eline birakmak
GS'in buyuk sansizligi olarak nitelendiriyorum. Takima despot degil, yapici
bir TD lazim.
Mehmet Topal bu takimda Tobias Linderoth sakat olmasaydi ilkonbire girebilirmiydi,
bir dusunun. Zannetmiyorum. Yedek kulubesinde oturur, bu formu
yakalayamazdi.
Mehmet Guven son mac sag kanatta oynadi. Bakin o mevkide oynayamaz demiyorum.
Sabri nedense hep sag bek, anlamakta gucluk cekiyorum. Cocuk bir terrier, salin ilerde oynasin. Bu sene ona bir haller oldu.
Lincoln diva olsaydi coktan resti cekmisti ama degilmis. Böyle insanla
calismak zor, Kalli ile yani. Bosverin disiplini, yok öyle birsey.
Nonda'yi eritti mubarek. Sucu ne?
Ozan halen 'deja vu' yasiyormusun, genel olarak söyluyorum? GS sampi
olsun olmasin.
bir TD lazim.
Mehmet Topal bu takimda Tobias Linderoth sakat olmasaydi ilkonbire girebilirmiydi,
yakalayamazdi.
Sabri nedense hep sag bek, anlamakta gucluk cekiyorum. Cocuk bir terrier, salin ilerde oynasin. Bu sene ona bir haller oldu.
olsun olmasin.
-
Bu cok dogru bir tespit. Topal, Linderoth varken simdi Mehmet Guven'in gordugu muameleyi goruyordu. Yani Kalli Baris'i, Serkan'i kesfetmis olabilir ama Topal tamamen sartlarin zorlamasi sayesinde tesadufen ortaya cikti. Kalli'yi elestirmek icin bunu demiyorum, maksat dogrusunu bilelim.Hasan Tezcan wrote: Mehmet Topal bu takimda Tobias Linderoth sakat olmasaydi ilkonbire girebilirmiydi, bir dusunun. Zannetmiyorum. Yedek kulubesinde oturur, bu formu yakalayamazdi.
Gelecek sene kadrosunu kurarken genellikle Linderoth ile Topal'i ayni kadroya alan arkadaslarimiz var ama Topal 2 mac surcerse, bu sezon oynadiklari unutulabilir.
-
Orkun ilk geldiginde basarili olmasini cok istedim - cunku GS altyapisindan cikan oyuncularin ben de ayri bir yeri var - onlara biraz daha musamahali bakiyorum - mesela Sabri'yi onca yanlisina ragmen silemedim.Hasan Tezcan wrote:Orkun bence iyi kaleci olma adayi idi ama verilen sansi iyi degerlendirmedi.
bir TD lazim.
yakalayamazdi.
olsun olmasin.
Ama Orkun ilk Bursa maci baslangic olmak uzere bana hic bir zaman guven vermedi --- temel eksiklikler gosterdi ve bunun yanin da takim arkadaslarini da strese sokan davranis zayifliklari gosterdi... hani genc tecrubesiz falan olsa belki daha zamani var der katlanilirdi ama artik neredeyse 30'una merdiven dayamis, TR liglerinin tozunu yutmus 4-5 degisik klupte oynamis adamdan bahsediyoruz - yani degisim icin artik gec - Orkun bugun neyse yarin da o... kendisi de daha fazla hirpalanmadan en iyisi bagi koparmak - boylece gider Erciyes gibi stresi az biryerler de gelen 10 sutun 8-9 unu kurtarip kahraman olur.
Kalli ile ilgili goruslerine ise hic katilmiyorum Hasan... Kalli'nin gorevi sportif basaridan ote bir degisimi gerceklestirmek. Bunun icin de despot bir adama ihtiyac var. Gerets gibi "player's coach" tarzi yumusak basli, futbolcularin her istegine he diyen, yapici bir adam bu degisimi gerceklestiremezdi. Necati'yi, Kabze'yi ve digerlerini bu takimdan uzaklastirmak "cahones" isteyen bir isti. Bu sene ayni operasyonun devami da gelecek. Sadece kadro olarak degil futbolcularin kafa yapilari da degisiyor ve degismeye devam edecek... Bekle gor...
-
- Site Admin
Bunu neye dayanarak söyluyorsun Ufuk? Baris, Serkan gecen teknik kadronunUfuk Sezekkaplan wrote:...Yani Kalli Baris'i, Serkan'i kesfetmis olabilir...
tavsiyesi uzerine alinmis oyuncular olabilir. Gerets zamaninda Almaya da
oyuncu aradiklarini okumustum.
Sence Serkan'i yeterince kullandi mi...
Last edited by Hasan Tezcan on Wed Mar 12, 2008 6:22 pm, edited 1 time in total.
-
- Site Admin
Mert yapma ne olur...Hasan Kabze'nin gunahini aliyorsun. Hasan Kabze'yi
gönderdiler sonra yedekte otursun diye Nonda'yi getirdiler. Nonda'yi son
mac pes etmis gördum, isteksiz ve saskindi sahada. Önumuzde ki mac
yedek göreceksiniz. Oyuncuyu harcamanin yolu bu.
Kalli'nin savunulacak tarafi yok. Bir kasik suda firtina yaratacak tarzi GS'a
zarar vermekte. Teknik kadro diye birsey yok zaten. Ahmet Akcan'a isin
basindan beri gicigim zaten. Adam tercumanlik yapiyor, ötesi hava civa.
Teknik acidan GS gercekten cok zavalli bir durumda. Ekip ruhu yok dedigim
gibi.
gibi.
-
Bilmiyorum Kabze konusunda gunah alip almadigimi... Necati icin kesinlikle dogru karar verdiler diyebilirim - ayni sekilde Emre, Cihan, Orhan kararlari da cok dogru idi ama Kabze konusunda ben de kararsizim - ama bugun olsa yine yedekte oturacakti gibime geliyor - bir de kampta kendini gostermek icin yeterli cabayi sarfetmemis olmasi bende daha cok dogru karar verilmis hissi uyandiriyor.Hasan Tezcan wrote:Mert yapma ne olur...Hasan Kabze'nin gunahini aliyorsun. Hasan Kabze'yi
gibi.
Nonda ilginc bir transfer... gelmeden evvel onu fizigi ile on plana cikan arkasi donuk oynamayi seven bir golcu diye Hakan Sukur'un alternatifi olarak dusunmustum ama Nonda'yi tanidikca yuzu kaleye donuk oynamayi seven, ince bilekli, fiziginden cok teknigini on plana cikaran bir forvet oldugunu gordum - dolayisi ile Hakan'dan cok Umit'in alternatifi bana gore. Ben eger ciftli forvet oynanacaksa biri yuzu donuk biri arkasi donuk birbirini tamamlayan oyunculardan olusmasindan yanayim. Dolayisi ile eger Hakan oynayacak durumdaysa banko oynar sonra Nonda-Umit'ten biri secilir diye dusunuyorum. Biliyorum Umit'in yararli oldugunu sana kabul ettirmek zor ama su form durumunda Umit'in Nonda yerine oynamasi bana dogal geliyor.
-
Nedense Orkun'u onun bunun kurbani yapma egilimi var burada. Oysa Orkun'un en buyuk problemi refleksleri diye dusunuyorum ben. Hani su cok ovulen ve kimsenin elestirmeye yanasmadigi refleksleri. Bu psikolojik mi, fizyolojik mi bilemem ama disaridan bakinca benim gordugum bu.
Bu alt yapida duzeltilebilir miydi? Belki. Orkun'a bagli biraz da. FB'li Volkan'in durumundan farkli bir durum bu. Volkan resmen tembel. Kicini kaldirmaya useniyor motive olmadigi zamanlarda. Ama hammadde iyi adamda. Orkun ise cok caliskan ama ne yazik ki hammadde biraz defolu. O nedenle Volkan'in adrenalini arttikca daha basarili oluyor, Orkun ise daha basarisiz. Cunku adrenalin hammaddenin amfisi gibidir.
Ali'nin profesyonellik konusunda soyledikleri genel olarak dogru ancak Orkun, herhangi bir diger kritik pozisyonda oynayan futbolcudan daha fazla gundeme gelmedi. 30'una merdiven dayamis bir oyuncunun bu ortami kaldirabilmesi lazim (bu ortamin onlarin hakki oldugunu soylemiyorum. kimse hak etmiyor boyle civik bir ortami).
Bu alt yapida duzeltilebilir miydi? Belki. Orkun'a bagli biraz da. FB'li Volkan'in durumundan farkli bir durum bu. Volkan resmen tembel. Kicini kaldirmaya useniyor motive olmadigi zamanlarda. Ama hammadde iyi adamda. Orkun ise cok caliskan ama ne yazik ki hammadde biraz defolu. O nedenle Volkan'in adrenalini arttikca daha basarili oluyor, Orkun ise daha basarisiz. Cunku adrenalin hammaddenin amfisi gibidir.
Ali'nin profesyonellik konusunda soyledikleri genel olarak dogru ancak Orkun, herhangi bir diger kritik pozisyonda oynayan futbolcudan daha fazla gundeme gelmedi. 30'una merdiven dayamis bir oyuncunun bu ortami kaldirabilmesi lazim (bu ortamin onlarin hakki oldugunu soylemiyorum. kimse hak etmiyor boyle civik bir ortami).
-
Sevgili Murat,Murat Kara wrote: Ali'nin profesyonellik konusunda soyledikleri genel olarak dogru ancak Orkun, herhangi bir diger kritik pozisyonda oynayan futbolcudan daha fazla gundeme gelmedi. 30'una merdiven dayamis bir oyuncunun bu ortami kaldirabilmesi lazim (bu ortamin onlarin hakki oldugunu soylemiyorum. kimse hak etmiyor boyle civik bir ortami).
Ben buna katilmiyorum. Bir takimda oyuncu alinmasiyla formani dogrudan kaybedecegini bildigin tek mevki kaledir. Nonda alininca Hakan ya da Umit'e yedek klubesi gozukmez, ucunden ikisi oynayacaktir. Emre alinirken Song ya da Servet'e yedek gozukmez, Balta alinirken Volkan solda ileride oynayabilecegini bilir, herkes bilir de bilir. Adam alinirken ilk 11de yerini dogrudan kaybedecegini bildigin tek mevki kalecidir. Orkun'a bu nisbeten iyi oynadigi ve de gol yemedigi bir ilk yaridan sonra yapildi. GS'da Hakan Sukur disinda bu tip sacmaliklara maruz kalan yok, biraz da Hasan Sas, onlar da kendi yonetimimizden degil disaridan gelen sacmalaiklarla ugrasiyorlar, ayrica ikisinin de arkalarinda bu tip seylerle ugrasmayi kolaylastiracak ciddi kariyerleri var, Orkun'da olmayan.
Orkun refleksleri iyidir, degildir sorun degil. Sen kaleni Orkun ve Aykut'a birakmaya karar verdin bu sene Mondragon'u yollayarak. Ondan sonra bu tip transfer sacmaliklariyla kendini bu sekilde sabote edemezsin, edersen de beceriksiz, sacma sapan yoneticisin demektir.
Madem Orkun'la boyle sorun yasama ihtimali vardi, Mondragon'u neden yolladin? Hadi yolladin, baska adam alacaksin, git bunu sessizce yap, adam kiralik geliyor mu gelmiyor mu bastan konus, isi dillendirmeden de Orkun'u da harcama arada.
Ama bu adamlar Gerets sampiyonluk yarisinda iken Gerets'i istemezuk deyip rezalet cikartip, ardindan ustunu ortmek icin Gerets'le sozlesme uzatip, bu arada adami takima maskara edip, sonra sezon bitince de yollayan adamlar degil mi? Gerets bu arada Marsilya'yi sondan dorduncu olarak alip Fransiz liginde dordunculuge cikardi. Seneye CL'e gitme sansi var, sondan dorduncu takimla.
Ondan sonra Gerets, sarapci, Orkun profesyonel degil. Daha yukari bakin beyler, daha yukari, profesyonelligi ilk once aranmasi gereken yerde aramaya baslayin.
Ali
-
Hasan, biraz gec oldu ama kusura bakma. Gecen sene galiba Lig Radyo'da bir yerde dinlemistim; Kalli gelmeden onceki sezon, Zaman Gazetesinde bu 2 oyuncunun milli takima kazandirilmasi yonunde Fatih Terim'e hitaben bir yazi yazmis. Bu bilgi daha sonra bir iki yerde daha tekrar edildi. Ben Zaman gazetesindeki o yazilari gormedim ama nette bunu teyit eden cok yoruma rastlayabilirsin. Yani bu oyunculari gozledigi biliniyor.Hasan Tezcan wrote:Bunu neye dayanarak söyluyorsun Ufuk? Baris, Serkan gecen teknik kadronunUfuk Sezekkaplan wrote:...Yani Kalli Baris'i, Serkan'i kesfetmis olabilir...
tavsiyesi uzerine alinmis oyuncular olabilir. Gerets zamaninda Almaya da
oyuncu aradiklarini okumustum.
Sence Serkan'i yeterince kullandi mi...
Serkan'i yeterince kullandi bence. Ilk sezonu icin aldigi sureyi -oynadigi mevkinin zorluk derecesine gore- ben sahsen yeterli buluyorum. Seneye forvette yer acildikca, aldigi sure artacaktir.
-
Bencede Serkan'i yeterince kullanmadi cunku Serkan o kadarindan fazla mac oynayacak kadar iyi bir futbolcu degil. Ben sahsen Serkan'i GS icin hic yeterli bulmuyorum. Ama tabi bu isler belli olmaz bakarsin muthis bir asama gosterir ve ilk 11'in degisilmezi olur. Pinto icin adamim diyordum nerde su anda kim biliyor acaba?
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
-
Sevgili Ali, yonetim konusunda soylediklerinin hepsinde yerden goge kadar haklisin. Orkun, adama su Nasrettin hoca fikrasindaki gibi "hirsizin hic mi sucu yok?" dedirtiyor. Ancak soyledigin gibi eldeki futbolcuyu (memuru, hademeyi, vs.yi) yipratmadan bu isin ustesinden gelmeye calismak lazim.Ali Gursel wrote:Sevgili Murat,Murat Kara wrote: Ali'nin profesyonellik konusunda soyledikleri genel olarak dogru ancak Orkun, herhangi bir diger kritik pozisyonda oynayan futbolcudan daha fazla gundeme gelmedi. 30'una merdiven dayamis bir oyuncunun bu ortami kaldirabilmesi lazim (bu ortamin onlarin hakki oldugunu soylemiyorum. kimse hak etmiyor boyle civik bir ortami).
Ben buna katilmiyorum. Bir takimda oyuncu alinmasiyla formani dogrudan kaybedecegini bildigin tek mevki kaledir. Nonda alininca Hakan ya da Umit'e yedek klubesi gozukmez, ucunden ikisi oynayacaktir. Emre alinirken Song ya da Servet'e yedek gozukmez, Balta alinirken Volkan solda ileride oynayabilecegini bilir, herkes bilir de bilir. Adam alinirken ilk 11de yerini dogrudan kaybedecegini bildigin tek mevki kalecidir. Orkun'a bu nisbeten iyi oynadigi ve de gol yemedigi bir ilk yaridan sonra yapildi. GS'da Hakan Sukur disinda bu tip sacmaliklara maruz kalan yok, biraz da Hasan Sas, onlar da kendi yonetimimizden degil disaridan gelen sacmalaiklarla ugrasiyorlar, ayrica ikisinin de arkalarinda bu tip seylerle ugrasmayi kolaylastiracak ciddi kariyerleri var, Orkun'da olmayan.
Orkun refleksleri iyidir, degildir sorun degil. Sen kaleni Orkun ve Aykut'a birakmaya karar verdin bu sene Mondragon'u yollayarak. Ondan sonra bu tip transfer sacmaliklariyla kendini bu sekilde sabote edemezsin, edersen de beceriksiz, sacma sapan yoneticisin demektir.
Madem Orkun'la boyle sorun yasama ihtimali vardi, Mondragon'u neden yolladin? Hadi yolladin, baska adam alacaksin, git bunu sessizce yap, adam kiralik geliyor mu gelmiyor mu bastan konus, isi dillendirmeden de Orkun'u da harcama arada.
Ama bu adamlar Gerets sampiyonluk yarisinda iken Gerets'i istemezuk deyip rezalet cikartip, ardindan ustunu ortmek icin Gerets'le sozlesme uzatip, bu arada adami takima maskara edip, sonra sezon bitince de yollayan adamlar degil mi? Gerets bu arada Marsilya'yi sondan dorduncu olarak alip Fransiz liginde dordunculuge cikardi. Seneye CL'e gitme sansi var, sondan dorduncu takimla.
Ondan sonra Gerets, sarapci, Orkun profesyonel degil. Daha yukari bakin beyler, daha yukari, profesyonelligi ilk once aranmasi gereken yerde aramaya baslayin.
Ali
Bizim bostan korkuluklarindan bunu beklememeyi ise ben 5-6 yil once ogrendim. (Simdi bir de korkulugun sahtesi sezona girmek uzere. Biletleri matine yapsalar bari. Yoksa hic cekilmeyecek seyri.)
-
GS in uzun vadede basarili ve Avrupa da kora kor rekabet eden bir huviyete burunmesi icin, yabanci kontenjanini –gerek duyulmasi halinde- iyi bir kaleci, iki iyi stoper, bir oyun kurucu ve sartlar el verirse sol kanat icin kullanmasi gerektigini dusunuyorum. Bu mevkiler disinda, GS in hem alt yapisindan hem mevcut kadrosundan alternatifler uretebilecegi konusunda israrciyim.
Konu basligi kaleci cikmazi ve ozur olarak belirtilmis. Bu basliga muhalefet ediyorum. Bence baslik israr ve sebat ile kaleci secimi olmaliydi. Ne ozur dileyecek bir durum soz konusu ne de kaleci cikmazi. Sadece kaleci mevkii icin degil keske bu konu basligini M. Guven, Ferhat, Ugur Ucar, ve Vestel Manisa ya transfer olan Arda icin de acsaydim/acilsaydi. Zaman icinde yaptiklari asamalari gorup, degerlendirip cozum onerilerini tartisabilirdik.
Orkun u mac(lara) yeterince hazirlayamadigimiz gercegi elestirilmeli. Bununla beraber yonetimin kaleci konusundaki – dolayli dolaysiz - israrli tutumlarini takdir ediyorum. Kalli istedi, alamadik, paramiz yoktu, su yada bu nedenler bir kenara gelinen noktada realite gosteriyor ki GS bir sene boyunca ideal kalecisini bulma noktasinda sebat etmistir, genc yeteneklere firsat vermistir. Bunu coskuyla alkisliyorum. Umit ediyorum bu yerlesik bir dusunce yapisidir. Ozellikle GS PAF tan kiraya gonderilen oyucularimiza umut olacak ve isik tutacak bir uygulamanin baslangici olur.
Kaleci secimi konusunda sebat ve israr ile elde edilen getiriye bakin. Forumdaslarin buyuk cogunlugu Orkun nun neler yapacagi neler yapamayacagi hakkinda artik ortak goruse sahipler. Bundan sonraki surec icin buyuk cogunlugumuz yapilacaklar ve dusunulmesi gereken alternatifler uzerinde hem fikiriz. Sadece kaleci degil iyi bir kaleci antrenorunun de dusunulmesi gerektigi onerilmis. GS in yeni yapilanma surecinde yapmasi gereken iste bu, sebat edecek israr edecek ve sans verecek.
08-09 ile baslayacak yeni sezon ve Avrupa da kora kor rekabet edebilecek bir takim icin kariyeri tartisilmaz, tecrubeli bir kaleciye ihtiyacimiz var. Iyi bir santrafora birakin GS i Turk takimlarinin butcesi yetmeyecektir, keza iyi bir santraforun hedefi CL de yada UEFA da kalici olan ve rekabetin ust seviyelerde yasandigi liglerde top kosturmak. Ama iyi bir kaleciyi alabiliriz, kaleciye yatirim yapabiliriz.
Ben Orkun nun GS da kalmasini istiyorum. Orkun nun Aykut tan daha iyi bir kaleci olduguna inaniyorum. Yeni gelecek kaleci ile beraber Orkun nun nasil rekabet edecegini, ogrenme istahinin ne seviyede oldugunu gormek istiyorum.
Konu basligi kaleci cikmazi ve ozur olarak belirtilmis. Bu basliga muhalefet ediyorum. Bence baslik israr ve sebat ile kaleci secimi olmaliydi. Ne ozur dileyecek bir durum soz konusu ne de kaleci cikmazi. Sadece kaleci mevkii icin degil keske bu konu basligini M. Guven, Ferhat, Ugur Ucar, ve Vestel Manisa ya transfer olan Arda icin de acsaydim/acilsaydi. Zaman icinde yaptiklari asamalari gorup, degerlendirip cozum onerilerini tartisabilirdik.
Orkun u mac(lara) yeterince hazirlayamadigimiz gercegi elestirilmeli. Bununla beraber yonetimin kaleci konusundaki – dolayli dolaysiz - israrli tutumlarini takdir ediyorum. Kalli istedi, alamadik, paramiz yoktu, su yada bu nedenler bir kenara gelinen noktada realite gosteriyor ki GS bir sene boyunca ideal kalecisini bulma noktasinda sebat etmistir, genc yeteneklere firsat vermistir. Bunu coskuyla alkisliyorum. Umit ediyorum bu yerlesik bir dusunce yapisidir. Ozellikle GS PAF tan kiraya gonderilen oyucularimiza umut olacak ve isik tutacak bir uygulamanin baslangici olur.
Kaleci secimi konusunda sebat ve israr ile elde edilen getiriye bakin. Forumdaslarin buyuk cogunlugu Orkun nun neler yapacagi neler yapamayacagi hakkinda artik ortak goruse sahipler. Bundan sonraki surec icin buyuk cogunlugumuz yapilacaklar ve dusunulmesi gereken alternatifler uzerinde hem fikiriz. Sadece kaleci degil iyi bir kaleci antrenorunun de dusunulmesi gerektigi onerilmis. GS in yeni yapilanma surecinde yapmasi gereken iste bu, sebat edecek israr edecek ve sans verecek.
08-09 ile baslayacak yeni sezon ve Avrupa da kora kor rekabet edebilecek bir takim icin kariyeri tartisilmaz, tecrubeli bir kaleciye ihtiyacimiz var. Iyi bir santrafora birakin GS i Turk takimlarinin butcesi yetmeyecektir, keza iyi bir santraforun hedefi CL de yada UEFA da kalici olan ve rekabetin ust seviyelerde yasandigi liglerde top kosturmak. Ama iyi bir kaleciyi alabiliriz, kaleciye yatirim yapabiliriz.
Ben Orkun nun GS da kalmasini istiyorum. Orkun nun Aykut tan daha iyi bir kaleci olduguna inaniyorum. Yeni gelecek kaleci ile beraber Orkun nun nasil rekabet edecegini, ogrenme istahinin ne seviyede oldugunu gormek istiyorum.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT
"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
-
Gecenlerde Brezilya - Isvec milli macini izliyordum, kalede transfer etmeyi dusundugumuz Isaakson vardi. Maci 1-0 Brezilya kazandi, genc Pato'nun guzel goluyle.
Macin tek golunun videosunu buldum. Isaakson genelde fena bir mac cikarmamasina ragmen su yaptigi hatayi Orkun ya da Aykut yapsa neler derdik acaba... Lutfen bir bakin.
http://www.youtube.com/watch?v=W_2OTpSjiSY
Macin tek golunun videosunu buldum. Isaakson genelde fena bir mac cikarmamasina ragmen su yaptigi hatayi Orkun ya da Aykut yapsa neler derdik acaba... Lutfen bir bakin.
http://www.youtube.com/watch?v=W_2OTpSjiSY
Mehmet Cirak
"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."