FLASH: ADNAN ADAY

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Baskan olur mu?

Poll ended at Mon Mar 03, 2008 6:43 pm

Evet
10
63%
Hayir
6
38%
 
Total votes: 16

Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Su Ergun Gursoy'un yazisinda dikkatimi ceken birsey var. Bilmem bir tek ben mi farkettim ama cok garip insan iliskilerinin oldugu ve korkunc yozlasan ulkemden tipik bir durum aslinda. Gursoy Canaydin icin arkadasimsin diye lafa basliyor. Benim bildigim arkadaslik ortak degerler esasina dayanir. Oysa Gursoy lafa devam etmis ve Canaydin'in ne sinsiligini birakmis ne adam oldugunu. Hani kufur etse daha iyi. Aslinda kufurun cinsellikle sinirli kaldigi abuk bir ahlak anlayisinin hakim oldugu (tabi ki dinden kaynaklanan bir sorun aslinda, zira ahlak felsefenin konusu olmadikca boyle papagan gibi bir ahlak anlayisi ile insanlari itham eder kufrettigimizi saniriz) guney toplumlarinda demek ki bur tur hakaretler kufur sayilmiyor ama bir ksinin bir yakini bacaklarinin arasindan baskalarini gecirdiyse (ki son derece normal bir eylem insanin cinsel ihtiyaclarini tatmin etmesi) o fahise ve serefsiz oluyor bu laf ugruna adam bile olduruluyor. Ama gel de gor ki sinsilikle itham ettigi kisi icin 'arkadasim' diye lafa basliyor. Ulkede tipik gorulen bir yozluk ornegi. Yani en yakinindakilere bile guvenemez hale geldigin bu rezil toplumdan insan iliskileri ornegi. Yazdiklarim konu ile alakali degil ne Canaydin'i tanirim ne baskasini. Ben sadece Gursoy'un dediklerine takildim.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Kerem Tezic wrote:Su Ergun Gursoy'un yazisinda dikkatimi ceken birsey var. Bilmem bir tek ben mi farkettim ama cok garip insan iliskilerinin oldugu ve korkunc yozlasan ulkemden tipik bir durum aslinda. Gursoy Canaydin icin arkadasimsin diye lafa basliyor. Benim bildigim arkadaslik ortak degerler esasina dayanir. Oysa Gursoy lafa devam etmis ve Canaydin'in ne sinsiligini birakmis ne adam oldugunu. Hani kufur etse daha iyi. Aslinda kufurun cinsellikle sinirli kaldigi abuk bir ahlak anlayisinin hakim oldugu (tabi ki dinden kaynaklanan bir sorun aslinda, zira ahlak felsefenin konusu olmadikca boyle papagan gibi bir ahlak anlayisi ile insanlari itham eder kufrettigimizi saniriz) guney toplumlarinda demek ki bur tur hakaretler kufur sayilmiyor ama bir ksinin bir yakini bacaklarinin arasindan baskalarini gecirdiyse (ki son derece normal bir eylem insanin cinsel ihtiyaclarini tatmin etmesi) o fahise ve serefsiz oluyor bu laf ugruna adam bile olduruluyor. Ama gel de gor ki sinsilikle itham ettigi kisi icin 'arkadasim' diye lafa basliyor. Ulkede tipik gorulen bir yozluk ornegi. Yani en yakinindakilere bile guvenemez hale geldigin bu rezil toplumdan insan iliskileri ornegi. Yazdiklarim konu ile alakali degil ne Canaydin'i tanirim ne baskasini. Ben sadece Gursoy'un dediklerine takildim.
Al benden de o kadar Kerem... Bu kadar laf ettikten sonra hala arkadas kaliniyorsa bravo dogrusu... :roll:

GS'in tepesinde fena halde bir bolunmusluk var gibi gozukuyor. Herkes birbirinin altini oymaya calisiyor. Butun bu gelismeler yasanirken mesela Ali Durust'un bu denli sessiz kalmasi beni kuskuya itiyor.

Oyle ki Adnan Polat'in taraftar nezdinde ki populerliginden rahatsiz olan oldukca genis bir liseli kesimi var. Polat - alti oyulmak ve ilalebet yonetimlerden uzaklastirilmak amaci ile basa getiriliyor gibi geliyor bana... Polat - karakteri icabi (kimisi buna vizyon da diyebilir) basa geldigin de buyuk riskli kararlar alacak - tutarsa buyuk basarilar kazanilacak ve herkes basaridan kendine pay bicecek ama aksi olursa bu defa Polat taraftara yem edilecek boylece ilalebet ondan kurtulunmus olacak ve Ali Durust ile temiz bir sayfa acilabilecek.

Ali Durust bugun aday olmaya kalksa ve baskan da olsa Polat'in golgesini taraftar vasitasi ile devamli uzerinde hissedecekti. Ben Polat'tan BJK baskani Demiroren tipin de yildiz transferlerle taraftarin gozunu oksamaya calisan amigovari bir baskan olmasini bekliyorum. Yalniz Polat'in farki gecmisi iyi bilmesi ve surekli basari icin yildizlari altyapidan gelen genclerle harmanlamasi gerektigini bilmesi - Polat bunu unutmaz ve yabanci transferinde sansi biraz yaver giderse kuvvetli ve ayni zaman da uyumlu bir kadro olusturup yeni stadina cikabilir.

Gercek su --- Polat'in klupte ki gelecegi buyuk oran da yapacagi yabanci transferlere ve getirecegi hocaya bakiyor - cunku Arda, Sabri, Ugur, Topal, Emre Gungor, Baris gibi gelecek yabanci yildizlarla harmanlanacak yerliler hazir. Bir de bunlara iyi bir ogretici ve kaynastirici hoca lazim. En onemlisi Polat'in degisiklik operasyonu surerken Emre Belozoglu gibi taraftari memnun etmeye yonelik yanlislara dusmemesi.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Siz dua edin kardesim dememis. Engin kardes Serdar kardes nasil gecirdilerdi birbirlerine. Bunlari soylemesi icin bugune beklemesi bile kabahat. Ama o kol kirilir yen icinde kalir musubetligi var ya. Onun icin boyle gidecegine emin olduktan sonra soyledi bunlari Gursoy. Ne olur ne olmaz olayi bu.
Last edited by Cengiz Akgun on Fri Mar 14, 2008 12:52 am, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Post by Ozgur A. Boztepe »

Hatirlarmisiniz bilmem, ama Adnan Polat gecen senelerde baskan olursa Buyuk kaptan Bulent korkmaz, Hakan Unsal ve Arif e jubile yapman istedigini soylemisti.

Artik jubile icin gec, ama bu oyunculari, ozellikle hayatini GS'ye adamis, belkide Karinca Ezmez den sonraki en buyuk galatasarayli Buyuk Kaptani onurlandirma ve klup icinde bazi gorevlere getirmenin son derece onemli oldugunu dusunuyorum. Canaydin'in oy toplama ve secim kazanmaya yonelik, icraattan uzak politik ajandasinin yok ettigi butunlugu geri kazanmakta sembolik ve onemli bir adim olabilir.

Sahsen Bulent Korkmaz odullendirilmedigi surece hep icimde bir burukluk kalicak, bir cogumuzun oldugu gibi.
Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Gursoy yeni dunya duzenine bir turlu alisamayanlardan. Gecende TV'de de izlemistim adam hala 90'larda yasiyor.

Artik moda Canaydin, AY filan. Turkiye 1920'lerin mafya Amerika'sindan 2010'larin kuresel mafya duzenine hizla gecmekte. Kimse kimsenin gozunun yasina bakmiyor. O cevrelerde hemseri filan vardi eskiden, artik arkadas, yoldas bile kalmadi.

Bu yeni harmanlarin yaninda Gursoy gibileri durust kaldiklarini dusunuyorlar. Aslinda haklilar da. Goreceli olarak durust kaliyorlar. O nedenle kendinde boyle durustluk taslayacak cureti bulmus. Ama satir aralarinda Kerem'in de yakaladigi gibi ne renk oldugu hemen anlasiliyor. Durustluk ligi olsa 2.ligde dusmeye oynar ama 3.ligde bile barinamayanlara yuklenme luksu olur.

Canaydin Polat'a guvendigine gore Polat'in bilinmeye bazi cevherleri olmali. Ozan'in yalan diye verdigi yazidaki Polat gondermesi dogru ise, o zaman Polat bir de Ataturk'e haz duymayan bir hukumet ile bogusacak. Kolay gelsin!
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Seçim tarihi neydi bilmiyorum. Ama spor haberlerinde 22 Mart'a ertelendiği söyleniyor. Yani 1 hafta sonra yapılancak tarihi(!) seçim..
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Adnan abi de kendinden öncekiler gibi hayali rakamlar vaat etmiş.
2 sene önce Riva hemen satılıyordu .Hatta firmalarla görüşmek üzere duayenlerden bir heyet bile oluşturulmuştu.Sonra 2 sene boşu boşuna beklendi.Şimdi yine satmayı düşünüyorlar. Yine laf ebeliği.Sonra bakmışsın seneler gelmiş, geçmiş.


"1 milyar $ gelir

YAŞAR YALÇIN

Ankaralı G.Saraylılar'la buluşan Polat dev projelerini açıkladı; Florya'dan 600 milyon dolar, Seyrantepe'nin kombinelerinden 250 milyon dolar, Riva'dan 120 milyon dolar gelir vaat etti Ankaralı G.Saraylılar'la buluşan Polat dev projelerini açıkladı; Florya'dan 600 milyon dolar, Seyrantepe'nin kombinelerinden 250 milyon dolar, Riva'dan 120 milyon dolar gelir vaat etti..

G.Saray'da başkanlığa hazırlanan Adnan Polat, seçim çalışmalarına devam ediyor. Dün Ankara G.Saraylılar Birliği'nde konuşan tecrübeli yönetici hedeflerini ve projelerini anlattı. Başkent'teki G.Saraylılar'dan büyük destek aldığı gözlenen Polat şunları söyledi:

* Aday olurken bir Allah'a, bir de kendime, güvendim. Hiçbir zaman uzaktan kumandayla yönetilmedim, yönetilmem. Herkesten görüş alırım ama kendim karar veririm.

* Yeni stadın kombinelerini 5 yıllık satıp 250 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyoruz.

* Seyrantepe'de kendi finansmanımızla kapalı bir spor kompleksi yaptıracağız. Bir G.Saraylı bütün gününü orada geçirebilecek. Öğlen basketbol, akşam da futbol maçına gidebilecek. nÖnceleri Riva'ya en fazla 80 milyon dolar veriyorlardı. Ancak biz sabrettik, sıkıntı çektik. Şimdi fiyat çok arttı, 120 milyon doları oldu. nAli Sami Yen'in yanındaki çadırın yerine 10 katlı bir alışveriş merkezi yapmayı planlıyoruz.

* Türkiye'nin en pahalı arazisinde antrenman yapıyoruz. Tesisleri B.Çekmece'deki araziye taşıyıp 600 milyon dolar kar etmeyi planlıyoruz.

TRANSFERE 10 MİLYON DOLAR

* Daha önce göreve geldiğimiz dönemde heyecanını kaybeden oyuncuları gönderip,

1996- 2000 arasındaki kadronun temelini atmıştık. Bu dönüşümü bir kez daha gerçekleştireceğiz. nTransfere 10 milyon dolar ayıracağız. Alacağımız futbolcular şimdiden belli.

* Sadece Bouzid ile Carrusca'da hayal kırıklığı yaşadık. İkisiyle de yollarımızı ayıracağız.

* Sakatlıklara rağmen şampiyonluk yarışının göbeğindeyiz. Kupada da çok iddialıyız. nHerkese dost eli uzatacağız. Fair play'e sonuna kadar uyacağız. Ama bir yanağımıza tokat atana ötekini uzatmayacağız. "
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Mehmet Gorgen wrote: Önceleri Riva'ya en fazla 80 milyon dolar veriyorlardı. Ancak biz sabrettik, sıkıntı çektik. Şimdi fiyat çok arttı, 120 milyon doları oldu. "
Ben buraya takildim. Isletme okumadim ama elindeki tasinmazi 80 milyon $'a satsan ve 80 milyon $ borcu 2 yil once kapatsan; su anki borc stokundan ne kadar kar ederdin diye bakmak lazim. Ikincisi, Istanbul'da Turkiye'de su anda emlak piyasasinda stok artisi, genel piyasa bozulmasi nedeniyle durgunluk basladi. Buna genel bankacilikta bozulma da eklenince hem mevcut kredi maliyetimiz artacak hem de Riva'nin degeri azalmaya baslayacak.

Ortada oyle % 50 kar mar yok yani. Zaten politburo birsey sattirmaz bizim kulupte, o da ayri mevzu.
Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Mehmet Gorgen wrote:Adnan abi de kendinden öncekiler gibi hayali rakamlar vaat etmiş.
* Yeni stadın kombinelerini 5 yıllık satıp 250 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyoruz.
Ben de buraya takildim. Bunlar kobineden yilda 50 milyon dolar yapmayi mi hesapliyorlar? Kisi basi $50 olsa mac basina ortalama 30 bin kisi yapar. Hadi kis maclarina 10 bin kisi geldi diyelim o zaman ortalamayi tutturmak icin bahar va yaz maclarina 40 bin civari bir ortalama hesapliyorlar.

Muhtemelen ABD'nin isleri yuzune gozune bulastirdigini gorup, dolarin 10 Ykr'sa dusecegini filan hesapliyor bizim Adnan. Ataturk mezarindan cikip gelse, en keyifli oldugu zamanda, plajda yuzerken filan tokyasini cikarip kovalardi bu Adnan'i. Ulen ben kurtulus savasinda boyle hesap yapsam sen simdi bir Yunan takiminin basindaydin filan diye cikisirdi.

Bir de acaba neden 50 yillik dememis de 5 yillik demis. 50 yillik dese 3 trilyondan fazla gelir yapacaz diye de sukse yapabilirdi. Hic akil yok bu adamda.

Bekleyin bir mini-Akbulut vakasi geliyor!
Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Post by Ozgur A. Boztepe »

Ismail Gezer wrote:Seçim tarihi neydi bilmiyorum. Ama spor haberlerinde 22 Mart'a ertelendiği söyleniyor. Yani 1 hafta sonra yapılancak tarihi(!) seçim..
22 mart secimlerin son gunu. Normal zamaninda yeterli cogunluk saglanamadigi icin ertelendi. Zaten herkez bunu bekledigi icin hep 22 mart diye yazdi gazeteler.
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Mehmet Gorgen wrote:Adnan abi de kendinden öncekiler gibi hayali rakamlar vaat etmiş.
2 sene önce Riva hemen satılıyordu .Hatta firmalarla görüşmek üzere duayenlerden bir heyet bile oluşturulmuştu.Sonra 2 sene boşu boşuna beklendi.Şimdi yine satmayı düşünüyorlar. Yine laf ebeliği.Sonra bakmışsın seneler gelmiş, geçmiş.


"1 milyar $ gelir

YAŞAR YALÇIN
Yasar Yalcin ve Fotomac. Alemin en pacavra spor tabloidi. Biraz yumusak olsa tuvalet kagidi diye kullanilabilir. Bu konusmayi agzindan duyan var mi? Benim baska kaynaklardan bulabildigim "potansiyel" var demis. Kombine basina ortalama 1000 dolar x 50 bin x 5 sene= 250 milyon dolar yapiyor. Senelik alirsan 2-3 bin dolar yapacaklar belki de. Yeni statta kombine ve mac basi fiyatlarin yuksek olacagini tahmin ediyorum. Hic bir zaman gelir tahmininde bulunurken, vaat etmezsiniz, potansiyelden bahsedersiniz. Daha gercekci bir rakam butceye girer. 120 milyon da Riva icin korkunc bir rakam degil. Florya'daki arsa 500-600 milyon dolar rahat eder.

Vaat derken transfere 10 milyon ayiracagiz demis. Bu nasil vaat ben anlamadim.

Polat kulubun en buyuk sorununun AS ile SK'nin birlestirilmesi oldugu gorusunde ki ayni kanidayim. Kanayan yara. Bu konuda baslik bile actim aylar once.

Ozan Ersoy
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Adanan polat'ın seçilceğini tahmin ettiğimdem listesinde kimler var onu merak ediyorum. Yeni isim olarak Reşit Sinanlı ismi dikkatimi çekti.

İlginç biri.Şener Şen'in filmi aklıma geldi. "Züğürt Ağa".

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/8476354.asp?m=1

Listedeki ilginç isim
17 Mart 2008

22 Mart'ta yapılacak başkanlık seçimi öncesinde, Adnan Polat'ın listesindeki bir isim dikkatleri üzerine çekti...


Adı: Reşit Sinanlı..

Tüm Türkiye bu ismi, 22 Mart'ta yapılacak olan Galatasaray Kongresi'nde başkan adayı Adnan Polat'ın listesine alacağı kişi olarak tanıdı..

Ama bir çok kişi de dudak büktü..

Kimdi bu Reşit Sinanlı?..

Galatasaray'da adı bugüne kadar hiç geçmemiş olan ve sadece Başkan Özhan Canaydın'ın kontenjanından Polat'ın listesine yerleştirilen Sinanlı aslında bir köy ağası..

Evet.. Evet yanlış okumadınız bir köy ağası..

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Sinanlı köyünün sahibi o..

Ancak bu ağa öyle bildiğimiz ağalardan değil.. O tam bir Seymen Ağa..

Klasik ağalardan farklı olarak İngiltere'de öğrenim gören, Güney Amerika'dan muz ithal eden ve Romanya'da tekstil işleriyle uğraşan biri o..

Ve şimdi Nisan ayında Galatasaray'ın acil olarak ödemesi gereken 25 milyon doların bir kısmını cebinden verecek olan kişi..

Yani bir kurtarıcı..

Galatasaray'ın kurtarıcısı..

Belki de yeni para babası..

Bismil'de kendi soyadını taşıyan Sinanlı köyünün de içinde bulundu tam 55 bin dönüm yani 55 milyon metre kare araziye sahip olan Reşit Sinanlı'nın bilinmeyen yönlerinden biri de köylüleriyle arasında büyük problemler yaşaması..

Öyle ki Sinanlı köyünün 400 sakini 2004 yılının Ağustos ayında ''Topraklarımızı hileyle elimizden aldı'' diyerek Reşit Ağa'nın evinin kapısına siyah çelenk koyarken onu İstanbula kadar gelerek protresto da etmiş..

Ellerinde taşıdıkları ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, Faşo ağa istemiyoruz'' pankartlarıyla gösteri yapan Sinanlı köylüleri sorunlarını Tarım, Orman ve Köy İşleri Bakanlığı'na kadar taşımışlar..

Sinanlı'nın dışında yine Bismil'e bağlı Mirzabey, Akoba, Diktepe, Yukarı Sazlık köyleri ile Batman'ın İkiztepe köyünün bulunduğu toprakların sahibi olan Reşit Sinanlı ise köylüleriyle aralarında bir sorun olmadığını iddia ediyor..

Evet.. Adnan Polat'ın listesine girmesine kesin gözüyle bakılan Reşit Ağa öncelikle kendisinden istenilen 5 milyon doları verip Galatasaray'ın yeni yöneticisi olur mu bilinmez ama bir seçilirse futbol camiasının çok konuşulan isimlerinden biri olacağı kesin..
Harun Demirci
Posts: 111
Joined: Sun Sep 23, 2007 9:44 pm
Location: KADIKÖY
Contact:

Post by Harun Demirci »

http://www.ligtv.com.tr/TurkcellSuperli ... &hid=35566

Polat'ın listesindeki isimlerden Reşit Sinanlı'yı üyelik süresi dolmadığı için çıkardığı da bildirildi
Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Post by Ozgur A. Boztepe »

Iyi haber...

Abdulrahim Albayrak listeye girdi.
Post Reply