TSL 32.hafta:GS - FB 1-0 (Nonda)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Celal Gürcüoglu
Posts: 1439
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:43 am
Location: Istanbul

Post by Celal Gürcüoglu »

Merak ediyorum tribunler "Lincoln Lincoln" diye bagiracak mi? Okkali bir kufuru hak eden adami bagriniza basarsaniz o da boyle dalga gecer gibi hicbir buyuk maca cikmaz. Insallah bu artik son sansiydi deyip sezon sonu yollarlar. Adama sinirimden maca konsantrasyonumda bozuldu.
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Nonda'nin striker oynamasi, Karan'in yedek oynamasi lazimdi. Orta sahaya ayi gibi kosan ve basan Barrusso dusunulmeliydi.

FB'de dun Volkan, sakatlik tehlikesi nedeniyle idmana alinmamis. Bizimkiler adam sakatlayacak idman yaptiriyor. Aradaki bilinc farki bu. Seyirci ve futbolcu morali de alt ust durumda simdi, FB'liler bayram yapiyordur eminim.

Nonda ceza sahasindaki dar alan cok guclu ve cok hizli. Bu macta orta sahaya gelmesi beklenen Umit Karan olur ama o da sakat oldugu icin ilk krizde oyundan cikacak ve Hakan Sukur girecek.

Lincoln'un sakatlanmasi domino etkisi yaratti.

Tek bir sansimiz var, o da bunun FB'li oyuncularda gevseme yaratmasi. Ozellikle Ugur, savunmasinda buyuk hatalar yapiyor. Defansin cok konsantre olmasi, orta sahanin inanilmaz kosmasi ve sert oynamasi lazim. Yildirici baslarsak pozisyonu tutabiliriz. Sert oynamamiz lazim, Alex ile digerlerinin kontagi kesilmeli. Ilk macta 5.dakikada 5 metre onu bos kalarak Semih'e gol attirmisti, bu macta santim bulamamali; Topal onde, Emre arkada kademeli tutulmali.

Maci Coskun Ozari, Denizli, Feldkamp, Hagi, Lucescu birlikte seyredeceklermis; Gerets ve Souness ise mazeretleri nedeniyle gelememisler. Terim daha cevap vermemis. Aklima takildi, Souness ve Ozari cagrildigina gore, Held, Saftig, Hollman niye cagrilmamis? Yahu Hollman'la biz sampiyon olduk.

Maci kaybedersek, bu aksiyonun ne anlama geldigini kimse anlayamayacak korkarim.
Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Post by Ozgur A. Boztepe »

Lincoln'un sakatligi nedir? Oynamasini nasil engel olur? Webaslan.com'da oynarsa sakatliginin artabileilicegi soyleniyor. Artsa ne olur 3 mac kaldi, igneyele oynayamazmi? Resmi sitede neden aciklama yok?

Bilmedigimiz seyler oluyor...
Kemal Bakircioglu
Posts: 406
Joined: Tue Oct 22, 2002 6:11 pm
Location: Brooklyn- New York

Post by Kemal Bakircioglu »

Hangi maca normal cikabiliyoruz, alisildi haberlerde sok gelisme girislerine. Sagolsun Lincoln, Hakan varsa cok normal. Ben hicbir onemli macta Alex'in sakatlandigini gormedim.

Lincoln 3-4 maclik oyuncu oldugunu gosterdi, guvenilecek adam degil. Ligde hicbir derbi macinda oynamamis oyuncuda sorun kendisindedir, hocanin takmasi , zart zurt hikaye. Kotu oyna ama bir onemli mactada oyna be kardesim.Ayip kendisinindir, seneye dusunulmemesi gerek zarar gormeden sepetleyelim derim.

Su forumda bile butun sinerjinin icine etti, tribunde etkilenmistir. Bu maci oynayarak yeneriz diyordum , simdi ancak oynatmayarak yeneriz derim.Ne varsa bizim Turk oyuncularinda var, bugun Nonda oynamazsa yine tumu yerli bir takim cikacak.


Simdi maca geri donelim. Yonetim, dogru atmosferi olusturdu , birlik marsi, hocalar, baskanlar macta. Bu oyunculara arti bir konstrasyon saglamistir, uzerinde emekleri gecen hocalari baskanlari tribunden seyrediyor.

Fenerbahcenin ne kadar guclu bir takim oldugunu zaten tum derbileri alarak gosterdi. Ancak mucadele etmeden mac kazanilmaz. Maci almak icin deli kosmak, cildirmak lazim.

Simdilik tribunde cok olumlu bir hava var, gecen senenin negatif etkisi yok.
Last edited by Kemal Bakircioglu on Sun Apr 27, 2008 6:08 pm, edited 1 time in total.
Kemal Bakircioglu
Salih Bora
Posts: 785
Joined: Thu Jun 14, 2007 10:47 pm

Post by Salih Bora »

Yani sizi gören de Lincoln'ü değil Hagi'yi kaybettik zannedecek.
Sezonun yarısında Lincoln'süz oynamadık mı zaten?
Olduğu maçların da çoğunda resmen 10 kişiydik.
Lincoln öyle süper bir performans göstermedi çok çok uzun zamandır. 2-1 biten Fenerbahçe kupa maçında ilk 30 dakikada rakibi boğarken Lincoln sayesinde mi bunu yapmıştık?
Ne futbolcular etkilenir, ne tribünler.
Futbolcular zaten Lincoln'e gülüp geçiyorlardır şimdi. Futbolcu olarak derbilere çıkmanın motivasyonu bambaşka.
Tribünler desen onlar maçın havasına girmişlerdir. Lincoln'süzlüğe şükredenler bile vardır içlerinde.
Sahaya 11 kişi çıkacak. Bu yeter.
Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Celal Gürcüoglu wrote:Merak ediyorum tribunler "Lincoln Lincoln" diye bagiracak mi? Okkali bir kufuru hak eden adami bagriniza basarsaniz o da boyle dalga gecer gibi hicbir buyuk maca cikmaz. Insallah bu artik son sansiydi deyip sezon sonu yollarlar. Adama sinirimden maca konsantrasyonumda bozuldu.
Nermincigime ayip ediyorsunuz... kizcagizin cani aciyor nasil ciksin oynasin - bilegi uff olmus...

Bir de adama profesyonel degil diyorsunuz - sakat sakat sahaya cikip profesyonel futbol yasamini mi tehlikeye atsin? Ona ne FB rekabetinden... daha yasi genc - kaziklanacak bir suru takim, aldatilacak bir suru taraftar var... bunlar varken sakatligi tehlikeye atmaya deger mi? Adam oyle bir profesyonel ki haberiniz yok - siz ondan amatorce dusunmesini bekleyemezsiniz?

Ne bekleyebilirsiniz mesela? Yarim yamalak oynadigi maclardan sonra tribun tribun dolasip form/arma opmesini bekleyebilrisiniz - cunku o GS'i ve taraftarini cok cok seviyor ama gece kluplerini ve mankenleri biraz daha fazla seviyor. Ne yani suc ondan mi - allah onu sansli yaratmis, parasi var, unu var, yakisikli adam - ne yani siz onun yerinde olsaniz mankenlerle gununuzu gun etmezmiydiniz? Kendine iyi bakmasina falan luzum yok - dedim ya allah ona yetenek vermis - onunla saha da bir iki artistik hareket yapar, tribunler mest olur, mactan sonra arma oper - hersey sahane :evil: Sakatlanirsa da zaten suc takimin doktorlarinin falan olur.... adamin kendine bakip dikkat etmesi ile hic alakasi yoktur...

Ahhh ah... sakal birakicam sakal...
Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Cikan takimin nasil dizildigi pek onemli degil bugun... kimsenin pek oyle yerine/pozisyonuna cok sadik kalarak da oynayacagini zannetmiyorum bugun... herkesin heryerde oynadigi - deli gibi kosan bir GS gorecegiz zannediyorum.

Bugun zaten bu mac kazanilacaksa muthis bir mucadele ve kazanma azmi ile olacak - taktikle falan degil.

Isin anahtarlari: 1- agresif olurken kart(lar) gorup takimi eksik birakmamak; 2- ilk golu atmak; 3- pil bitmeye basladiginda yerinde ve zamaninda degisiklikler yapilmasi; 4- Aykut'un ve onunde ki tandemin olumcul bir hata yapmamalari; 5- Sabri :roll:
Celal Gürcüoglu
Posts: 1439
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:43 am
Location: Istanbul

Post by Celal Gürcüoglu »

Mert Tokman wrote:Isin anahtarlari: 1- agresif olurken kart(lar) gorup takimi eksik birakmamak; 2- ilk golu atmak; 3- pil bitmeye basladiginda yerinde ve zamaninda degisiklikler yapilmasi; 4- Aykut'un ve onunde ki tandemin olumcul bir hata yapmamalari; 5- Sabri :roll:
6- Sabri :)
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Bu nasıl bir şapşallıktırki GS takımı maçlardan ziyade antremanlarda eksiliyor!

TD'siz maç kazanabilirsin, ama oyun kurucusuz feneri zor yenersin!

Yazık hemde çok yazık! Sabah izmirden gelen 5-6 otobüs dolusu GS'liyi görmüştüm. Şimdi Mecidiyeköy sokakları cıvıl cıvıl! Çok yazık olacak bunca insanın coşkusuna!

Bugun fenere, haftaya sivasa.. GS'nin üçüncülüğü bile şüpheli..
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Neyse Zico da sacmalamis. Ugur Boral sol bek onunde Deivid, sag kanatta Kazim ortada Maldonado cikiyor. Az da olsa keyfim yerine geldi. Lincoln olsa ve tek forvet oynasak cok buyuk olasilik yeneriz derdim.

Ugur Boral bu sene ilk defa sol bek oynayacak hatirladigim kadariyla. Genelde Carlos veya Vederson Ugur da oynadiginda onlarin onunde oynuyordu. Defansda sorunlar yasayan biri Ugur. Bekte oynamasi da cikislarini azaltacak. Deivid onun onunde. Adam acik degil, sol acik hic degil. Hic bir mantigi yok. Maldanodo'yu da Selcuk'un yerine her zaman tercih ederim bir GS'li olarak. Kezman da forvet oynuyor ki Semih hem daha iyi golcu, hem su siralar daha formda, hem de sirti kaleye donuk top alabildigi icin 4-5-1 oynayan FB'de daha etkili bir oyuncu. Kazim sag kanattan iyi orta yapabiliyor ama iyi savunma oynayan oyunculara karsi etkisiz olabiliyor. Aslinda kendisi forvet. Savunmasi zayif, cok top kaybi yapabiliyor, daglara taslara vurabiliyor, daha tecrubesiz.

Uzun sozun kisasi Zico GS icin olabilecek en guzel takimi cikardi. Ah Lincoln ah... Senin ipinle kuyuya inilmeyecegini bir daha gosterdin bize. Su mac icin antrenmana cikmazdim, hastayim derdim yine de bugun sahada olurdum.

Ozan Ersoy

Code: Select all

                      Vplkan

Gokhan        Edu       Lugano        Ugur

Kazim        Maldanoda  Aurelio     Deivid

                        Alex
                   Kezman  
Murat Gökcigdem
Staff Member
Posts: 1271
Joined: Thu Nov 07, 2002 4:25 pm
Location: Washington, DC USA

Post by Murat Gökcigdem »

Mert'in dedigi gibi kizcagiza uff oldu...

Hayret bir sey insanda ne bileyim meslek sevgi olur, gurur olur liderlik simgesi olur :evil:

Neyse, bizimkilere belki bir baska motivasyon faktoru olur. Yanlizca bu Umit Nonda ikili forveti hic hos bir haber degil takim tek forvetli cok basarili..Koy Baris ile Ayhan kademeli olarak orta sahada calissinlar. Nonda ayaginda hic olmassa kaleye arkasi donuk topu tutabiliyor o zaman forvette cogalabiliriz. Yoksa Umit sen ilerde kal Nondayi ortaya cekeriz anlayisi ile pek basarili olacagimizi zannetmiyorum. Adamlar bireysel olarak cok kabiliyetliler mutlaka birbirimize kademeli yardimci olmamiz lazim...

BIraz positif dusunmeye gayet ediyorum oda soyle bir tablo ortaya kokuyor..adamin sagi solu belli olmuyor Nobre
nin her macda bize gol attigi gibi Umit'de bunlara atabilir...
Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Oyuncularimiz sahaya beyaz sort ve sweat shirtleri ile ciktilar - saniyorum duz beyaz forma ile oynayacagiz bugun - su FB maclarini parcali formayla oynasak diyorum :wink:

Sabri'ye Italya'dan gorucu varmis tribunlerde - belki biraz daha akli basinda oynar - aman kizim kahveleri devirme...
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Mert Tokman wrote:Oyuncularimiz sahaya beyaz sort ve sweat shirtleri ile ciktilar - saniyorum duz beyaz forma ile oynayacagiz bugun - su FB maclarini parcali formayla oynasak diyorum :wink:

Sabri'ye Italya'dan gorucu varmis tribunlerde - belki biraz daha akli basinda oynar - aman kizim kahveleri devirme...
Evet çok garip! Geçem haftada Fiorentina'nın Sabriyi istediği falan konuşuluyordu! Takımın en beğenilmeyen adamına görücü geliyor :D

Ooof Lincoln of! Katlettin şu güzelim pazar gününü!

Gerçi senelerdir 3-4 önemli oyuncu aynı anda hep sakattır GS'de. Genelde de ligin ikinci yarısında! Kimse bunun sorumlusu hesabınıda verir umarım!
Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Post by Ozgur A. Boztepe »

mac 5 dakika sonra basliyor...

Sakat cezali su bu... Hic bir onemi yok artik. Onemli olan kim daha akilli oyniycak.

Ben sabri ve barisin bugun cok etkili olucagini saniyorum. Bir cok top nonda ile bulusucak ve golu umit aticak.

Bugun colin kazim cok etkili olucak. Gol atmasi kuvvetle muhtemeldir. Aurelionunda cok kuvvetli oyniycagini dusunuyorum.

Mehmet topal'in gol ihtimali yuksek bu macta.

Beraberlik yada 2-0 galatasaray galibiyeti bekliyorum.

Sansimiz acik olsun... Isteyenler ANTU gibi duaya basliyabilirler :D:D:D
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Yuzu temiz ici pis, Hakan Sukur ve ekibinin borazancisi Hakan Unsal'in dediklerini iyi dinleyin.

"Aslinda bu iyi oldu. Takim 2 forvete dondu. Lincoln GS'in zayif halkasi"

Bu sakatlik olayini ben anlamadim.

Ozan Ersoy
Post Reply