2008 Sampiyonlar Ligi ve UEFA Kupasi Maclari

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mert Tokman

2008 Sampiyonlar Ligi ve UEFA Kupasi Maclari

Post by Mert Tokman »

Riise'den 95. dakika da inanilmaz bir hata ve kendi kalesine attigi golle mac 1-1 bitti.

Riise hem final oynamaya hemde milyonlarca Isvicre Frangina mal olmus olabilir - bayagi bir laf yiyecek - ben bile hafif bir Liverpool taraftari olarak kendisine kizginim :x

Mac cok yavan gecti aslinda - beraberlik macin hakkiydi - iki takim da anormal kontrollu oynadi - hic risk almadilar.
Last edited by Mert Tokman on Thu May 01, 2008 10:59 pm, edited 3 times in total.
Ali Gursel

Re: 2008 Sampiyonlar Ligi (LIV-CHE macini kaydedenler bakmas

Post by Ali Gursel »

Mert Tokman wrote:Riise'den 95. dakika da inanilmaz bir hata ve kendi kalesine attigi golle mac 1-1 bitti.

Riise hem final oynamaya hemde milyonlarca Isvicre Frangina mal olmus olabilir - bayagi bir laf yiyecek - ben bile hafif bir Liverpool taraftari olarak kendisine kizginim :x

Mac cok yavan gecti aslinda - beraberlik macin hakkiydi - iki takim da anormal kontrollu oynadi - hic risk almadilar.
Ben Liverpool'u daha iyi buldum ve beraberlikten ziyade Liverpool'un hakkiydi diye dusundum mac.

Riise'nin son dakika golu beni de kotu yapti, Liverpool sempatizatin ve Chelsea dusmani olarak.

Bu sene Getafe-Bayern ve Liverpool- Chelsea maclari futbolun neden bu kadar ilginc bir oyun oldugunu bir kez daha gosterdi.

Pazar gunu mac 2-0 iken Lugano'dan kendi kalesine byle bir gol bekliyorum 95inci dakikada. :lol:
Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

Norveclilere olan sevgim:-) dolayisiyla girer girmez baska adam yokmu diye soylendim. Herhalde sakatlananin yerinde alternatif yoktu. Ayakla gayet rahat kornere atilacak yerden topa ne diye o aptal kafa vurusunu yapti anlamadim. Cok bilen yorumcularimiz geldi aklima. Kerimin kendi kalesine attigi gol icin ''Hicbir defans oyuncusu faul olmazsa oyle bir vurus yapmaz, dolayisiyla faul var'' lafi aklima geldi. Neymis defans oyuncusu boyle sacma vuruslar yapabiliyormus ki Riise'ninki daha kolaydi. Sadece Norvecli olmasi veya alt yapisinin FB olmasi yetebiliyor demekki.

Bu arada hakem cok kotuydu. Cok hatali ofsayt kararlari vardi. Fauller tutarsizdi. Torres o iki pozisyonu gole cevirseydi bu is tamamdi.
NO ADNANS, NO CRY !!
Mert Tokman

Post by Mert Tokman »

Barca-Manu maci bir saat kadar sonra basliyor...

Maci bedava seyretmek isteyenler (p2p degil) - http://www.channelsurfing.net/ den asagi scroll edip iligili linklere tiklayabilir.

All English bir final istemedigim icin VIVA BARCA diyorum....
Celal Gürcüoglu

Post by Celal Gürcüoglu »

Mert Tokman wrote:Barca-Manu maci bir saat kadar sonra basliyor...

Maci bedava seyretmek isteyenler (p2p degil) - http://www.channelsurfing.net/ den asagi scroll edip iligili linklere tiklayabilir.

All English bir final istemedigim icin VIVA BARCA diyorum....
Acaba dedim bu linkler, LigTV Web falan ciktigindan dolayi DFH fiyatlari kirmis midir. Baktim masallah birak kirmayi arttirmislar.
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Eray Tunç

Post by Eray Tunç »

Aslında Şampiyonlar Ligi'ni Dünya Futbolu forumunda tartışsaydık orada yalnız kalan Mehmet Görgen'e de arkadaş olurduk.
Mert Tokman

Post by Mert Tokman »

Mac basladi... MANU defansini anormal geride kuruyor - ilginc :?:
Mehmet Marsan

Post by Mehmet Marsan »

Mert Tokman wrote:Mac basladi... MANU defansini anormal geride kuruyor - ilginc :?:
Zico taktigi uyguluyorlardir.
Mert Tokman

Post by Mert Tokman »

Ilk yari 0-0 bitti...

Topla oynama da Barca'nin %74'e %26lik bir ustunlugu var - evet inanilmaz ama ah kacti denebilecek bir pozisyonlari yok.

Manu tam bir Istanbul'a gelmis Anadolu takimi gibi cok basit bir kontra taktigi uyguluyor - defnaslarini neredeyse kendi ceza alanlarinin onunde kurup - Barca'ya hic bosluk birakmiyorlar - kaptiklari toplarla da aciklara uzun oynayip Ronaldo, Tevez ve Rooney'i pozisyona sokmaya calisiyorlar. Bunlardan birinde penalti kazandilar ama Ronaldo ustten auta atti penaltiyi...

Messi sakatliktan donmus ama bugun hic bosluk bulamadigindan ilk yari da etkisiz gozuktu. Barca'nin ozellikle Deco, Iniesta ve Xavi uclusunun uzaktan bol bol sut cekip defans oyuncularini biraz daha ileri cikmalari icin zorlamalari lazim ki ceza sahasi icinde Messi ve Etoo'ya bosluklar dogsun. Yoksa isleri duran toplara kalmis gorunuyor.
Mehmet Cirak

Post by Mehmet Cirak »

ManU bilerek kurmuyor, Barca boyle garip bir takim. Bir kere top kaptirmadan iki adimlik yerde dakikalarca paslasiyorlar. Bu sene butun CL maclarini seyrettim, hicbir takim ayaklarindan top alamiyor.

Su anda 69%'a %31 Barca'da top. Ilginc mac oluyor, ama bazen Barca bal yapmayan ari gibi dakikalarca paslastiktan sonra gol atamiyorlar. Bakalim ne olacak, ama Barca bariz olarak daha ustun su ana kadar. Ronaldo kontradan isirirsa isiracak, yoksa olay Barca'nin gol atip atamamasina kalmis.
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Mert Tokman

Post by Mert Tokman »

Eray Tunç wrote:Aslında Şampiyonlar Ligi'ni Dünya Futbolu forumunda tartışsaydık orada yalnız kalan Mehmet Görgen'e de arkadaş olurduk.
O forum daha cok scouting amacli kuruldu yanilmiyorsam... Gorgen'in yukledigi dosyalarda buyuk buyuk oldugu icin herhalde hepsini bir topic altinda toplamak yerine her ulke icin ayri ayri konu aciliyor.

Ben konularin farkli forumlarda tartisilmasi taraftari degilim - daha once denendi olmuyor... burada sanattan filmde, seyahatten futbola herseyi tartisiyoruz - iyi de oluyor.

Neyse scouting demisken - Gorgen'e sorayim...

Sevgili Gorgen - gecen gun bir programi seyrederken Dinamo Zagreb'de oynayan genc Modric'i ove ove bitiremediler... Sen seyrettinmi bu adami hic? Cruyff'la falan bir tutuyor millet?
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Mehmet Cirak wrote:ManU bilerek kurmuyor, Barca boyle garip bir takim. Bir kere top kaptirmadan iki adimlik yerde dakikalarca paslasiyorlar. Bu sene butun CL maclarini seyrettim, hicbir takim ayaklarindan top alamiyor.

Su anda 69%'a %31 Barca'da top. Ilginc mac oluyor, ama bazen Barca bal yapmayan ari gibi dakikalarca paslastiktan sonra gol atamiyorlar. Bakalim ne olacak, ama Barca bariz olarak daha ustun su ana kadar. Ronaldo kontradan isirirsa isiracak, yoksa olay Barca'nin gol atip atamamasina kalmis.
Kimse yakalayamamis ya da henuz yazilmamis. Dunku macin boyle garip gitmesinin sebebi ne Real'in 10 puan gerisinde olan Barcelona'nin bu kadar iyi olmasi ne de Ingiltere'de dolu dizgin sampiyonluga giden Manchester'in bu kadar kotu takim olmasi. Arada bu kadar fark yok. Bu farki doguran Ferguson'un benim aklimin almadigi derecede buyuk hatalari. Dunyanin gelmis gecmis belki de en istikrarli en basarili hocasinin dun ne yaptigini anlayamadim.

Dun sir AF Barcelona'yi yenmeye gitti. Sahada 4 tane forvet vardi. Park, Ronaldo, Tevez, Rooney. Park solda, Rooney sagda, Ronaldo, Tevez ilerde oynuyorlardi. Orta saha? Koca orta saha artik 34 yasina gelmis Scholes ve Carrick'e kalmisti. Bir de ustune ustluk dunyada en fazla kosan orta saha oyuncularindan biri Hargreaves'i sag bekte oynatmayi akil etti Ferguson. Orta saha boyle murdum erigi gibi yumus yumustu. E tabii Barcelona'nin ustun kabiliyetli Messi, Deco gibi orta saha oyunculari Iniesta, Xavi, Yaya Toure gibi kosan oyuncularla da desteklenince butun ustunluk onlara gecti. Oyle rezaletti ki ManU ataga bile cikamiyor, kendi yari sahasini gecemiyor, Barcelona kaptirdigi topu 2 metre sonra yine geri aliyordu.

Iste boyle bazen cok dusununce, acaba ne yaparim da su herifleri kendi sahalarinda yenerim psikozuna girince, amerikalilarin dedigi "brain fart" olayi da oluyor. Ister Kalli ol, ister Ferguson.

Dun bir kez daha gorulduki oyuna hakimiyet falan palavra. Atacaksin. Hakim olmasan da attin mi kralsin. Iyi forvetin onemi burada yine gozuktu. Sakatliktan beri duzelemeyen ahi gitmis vahi kalmis ama cenesi hic kapanmayan E'to, kenarda karni agriyan Henry, sakatlanip sezonu kapatan Ronaldinho, aylardir ilk macina cikan Messi dedin mi boyle bir firsati kacirirsin iste. Dun bir tek Ronaldinho olsaydi, Barcelona 2-3 sifir alirdi maci. Kac tane frikigi tribunlere yolladilar. Henry son 10 dakikada oyuna girdi, 90 dakika E'to'nun yaptigindan cok is yapti.

Barcelona dunku maci cok arayacak. Seyirciler umitlendiler, cok iyi oynadik falan diyorlar ama olay tamamen bir rastlanti ve rakibin hatasi. Ferguson ayni hatayi Ingiltere'de yapmaz. Elinde dunyanin en iyi futbolcusu ve forveti var. Iyi bir orta saha kurar, oyuna hakim olmasa bile %50-50'ye yakin hale getirir, yener ve finale cikarlar.

Ozan Ersoy
Mert Tokman

Post by Mert Tokman »

MANU-BARCA rovans maci nefis geciyor - Scholes harika bir gol atti Manu 1-0 onde - bol pozisyonlu acik bir mac...

Yukarida ki Channelsurfing.net linkinden gidip seyredebilirsiniz.

Durum hala 1-0 ama seyretmeyen varsa cok yazik - hayatim da gordugum en guzel maclardan biri oynaniyor...

Ve MANU 1-0 kazandi bitti mac... Hic istememistim ama All English bir final olacak :(
Mehmet Cirak

Post by Mehmet Cirak »

Hakkaten muthis mac olmus. Barca gol atamayinca, Manchester'da macin basinda biraz da sansla yakaladigi sansi iyi degerlendirerek bitirmis isi.

Maci izlerken cok zevk aldim. Ama gene de Barca'nin bir kademe daha ustun bir takim oldugunu dusunuyorum. Bugun Rijkaard cok sicmis oyuncu degisiklikleriyle. Macin en kotu oyuncusu Abidal'i cikarip yerine Henry'i alacagina, Iniesta'yi cikardi, kafayi yedim. Deco'yu bile cikarsa daha iyi ederdi. Manchester'da Park (ki cok sevmedigim bir oyuncu), Tevez ve Evra muthis oynadilar. Ronaldo zaten hep iyi. Barca'dan fazla istedikleri her hallerinden belliydi.

Messi keske muthis oyununu golle susleyebilseymis. Ronaldinho yok, Etoo cok formsuz, Deco da sakatliktan yeni cikmis, bir turlu gol atamadilar iki macta da.
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Mehmet Gurdal Cetin

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Bu gece cok umutluyum.

Chelsea V Liverpool 21:45 TSI - 19:45 GMT
Turkiye'de STAR veriyor, Uyduda ANS Azerbeycantelevizyasi

BENITEZ italyan hakem icin zevzek zevzek konustu, Morinho!dan eksik bi tarafi yokmus yani...Sonra Drogba'ya bok atmis.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/7374569.stm

Drogba da bu na kizmis.

Iki taraf ta mind games oynayarak motivasyonu bozmaya calisiyor.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/7374303.stm

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 374204.stm

Liverpool'u elemek guzel olur.

Lampard gol atar, annesine ithaf eder

Yurru Chelski :)

http://www.uefa.com/competitions/ucl/fi ... rt=pr.html
TRUST GALATASARAY
MGC
Post Reply