Aynen böyle. Ballack, Essien, Lampard falan gibi adamları bir takıma dizenler 10 numara ihtiyacı duymayabilir, ya da Scholes, Giggs, Carrick ile oynayanlar da 10 numara ihtiyacı duymayabilir.Mehmet Marsan wrote:Mert'in artik modern futbolda klasik 10 numaraya yer yok tezine katiliyorum.
Yanliz bu tez anca imkanlari bize gore sonsuz olan klupler icin gecerli. Bizde ki orta saha elemanlarinin klasik 10 numara oyun kurucunun yapmasi gerekenlerin yapma kapasiteleri sinirli. Hafta sonu oynanan macda kimse Ayhan, Sabri, topal, Baris'dan FB defansinin dengesini bozacak yaratici bir hareket beklemedi. Onlarda bizleri utandirmadilar. Hadi Topal defansin onunden, Alex hizasindan pek ayrilmadi diyelim, diger 3u abanma tesebuslerinden baska ofansif katgi yapamadilar. Hele bir pozisyonda Sabri, Baris'dan once topu alip ceza sahasina girdi. Macdan sonra ki yorumcular bir kaldirsa topu gol olacakti dediler. Imkani yok, adim gibi biliyordum kaleye abanacagini ve oyle oldu. Sabri'nin attigi korner ve serbest atislar isin cabasi. Bunlari Sabri'yi tenkit etmek icin yazmiyorum, elde olan oyuncularin kapasitesini belirtiyorum. Dun Paul Sholes'un attigi golu, Pirlo'nun serbest atislarini, ara paslarini hic biri atamaz. Anca yapabildikler Gattuso'yu ornek almak.
Keske imkan olsada 3-5 kaliteli oyuncuyu kadroya dahil edebilsek. Sag bek, sag acik, Linderoth'un yanina daha ofansiv bir orta saha dinemosu, kontra ataga cikabilen fisek gibi bir forvet alabilsek. Para olmayinca sagda Baris, ortada Linderoth+Topal, solda Arda, ilerde Lincoln+Karan/Nonda idare etmek bizim icin en iyi secenek.
Ama sen bir sürü tahtabacağı takımına koyar dünyada 10 numara kalmadı dersen (bu arada Barca'da Deco, İniesta, Lyon'da Juninho oynamaya devam ediyorlar, Gerrad ve Alonso da Liverpool'da 10 numara gibi oynuyorlar zaman zaman) ondan sonra aynı Mehmet'in ve bizim de izlediğimiz gibi takım Sabri ve Barış'la kontratak yaparken, aaaa, ne güzel geldik, tabii gol falan olmasına imkan yok ama ne güzel gözüküyor dersin ve tabii de gol olmaz.
Abanan Sabri ya da Barış, pas atamayan Sabri ya da Barış, korner atamayan Sabri ya da Barış, iki pozisyon bulursun, biri Emre'nin bir daha benzerini ne zaman atacağını bilmediğin bir uzun pastan, diğeri Volkan'ın bir gece önceüstü açık uyumasından. Diğer potansiyel pozisyonlarını Sabri, Barış, Ayhan birlikte piç ederler.
Biraz becerikli bir adama ihtiyacı var bu takımın, inanmayan FB maçını bir daha izleyip orta sahamızın hücumlarda ne yaptığına baksın. Lincoln olur başkası olur ama biri lazım. Bir tek Arda ile olmaz. Topal da daha hücumda ehlini ispatlamadı, belki hiç bir zaman iyi olmayacak.
Ali